• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Canım egzersiz dışında hiç bir çözümü yok :)) Tavsiyem 1 an önce egzersizlere başlaman. Egzersizleri düzenli ve inanarak yapan kimsenin başaramadığını görmedim :) Ben 3 günde egzersizlere yendim :) Lütfen egzersizleri yabana atma ve hemen başla. Aklına takılan ne olursa olsun buraya yaz buradaki tüm arkadaşlar çok ılgili hemen yazarız müsaitsek :))
Egzersiz dediğiniZ ne acaba nasıl yapabiliriz bende aynı durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim

Bugün bu şekilde kanama da yok. Dün yanındaki koyu çizgiden çok az silikti kanama vardı
Canım daha tam anlamıyla yumurtlama değil ama bir kaç güne olur
t çizgisi c çizgisi kadar koyu yada daha koyu ise yumurtlamadır.t çizgisi daha sonra silinmeye başlarsa oda çatlamadır.Bu güzel günleri değerlendirin🥰

İlk girisler bende de hala böyle kendim yapıyorum sonra eşime bırakıyorum hatta genelde ilk ben ustteyken oluyor hafif sızı oluyo saniyelik geçiyor ilişkiye girdikçe düzelecektir alışmamız normal kadınlara göre daha uzun sürebiliyor. Sertleşme konusunda yaptığımız bişey yok biz yaşamadık o durumu ama geçici olabiliyor doktorum söylemişti uzun süreli devam ederse doktora görünür çözümü vardır ☺️
Sertelşme sorunumu var benden dolayımı olmuyo bilemiyorum apartı soktuğum kad r rahat olmuyo penis zorlanıyorum onda biraz

Çok sağol canım önerilerin için Öyle yapsam daha iyi başta ne kadar sık gelirsen o kadar iyi demişti şimdi 10 gün bunu yap öyle gel diyor gördüğümüz muamele de hiç hoş değil başından atıyor senin için sadece prmak egzersizi yeterli oldu mu yoksa çubuk felan kullandın mı
Sadece parmak egzersizi ve bol bol kegel yaptım canım tabi egzersizlerde ve ilişkide bol kayganlastirici kullandım

Merhaba hanımlar
Az önce doktordan döndüm o kadar kötü bir doktora denk geldim ki çözülecek problemim çözülemez gibi gelmeye başladı. daha önce buradan edindiğim bilgilerle parmak egzersizlerine başlamıştım 2 parmak 2 boğuma kadar aşırı bir gerilme hissetmiyorum. doktorla olan tedavimizde her defasında söylemesi gereken eksik birşey kalıyor bisonraki gidişimizde bunu niye böyle yaptınız veya yapmadınıza felan dönüyor iş. 3 aydır tedaviye başlamak için uğraşıyoruz resmen her gittiğimizde anatomi fizyoloji anlatıcam bi dahakine diyor bugün 4 . Gidşimiz diyo ki hazırlık yapmadım not almamışım 26sında anlatıcam. Bir parmak bir boğum 10 gün sonra tekrar bir parmak 2 şeklinde ilerleyecek diyor diyorum ki ben bunu yapabiliyorum hissettiğim acı şiddetini de söylüyorum ay yok ben görücem bu tabloda diye tutturuyor anlatıyorum dinlemiyor bile yani bu doktorla devam edersem yıllar sürecek tedavim. evleneli 1 yıl olacak Konya'ya yerleştik gerçekten Konya'dan ve buradaki doktorlardan yıldım. Kızlar sanırım bana bu doktordan çare yok siz yardım edin
Birak doktoru icine sinmemis belli ki hemen aparat siparişi verin 3 gun icinde bunu çözersiniz parmak egzersizinde ilerleme kaydetmezsiniz .

Vajinismus için doktora gitmeden önce ben sürtünme şelklinde kendimizi tatmin ediyoduk mesela o zaman öyle inme bi sorun yoktu şimdi gireene kadar elimle pensii tutuyorum çok uğraşıyorum birsz ondan iniyo diye düşündüm ben o yüzden sormak istedim sizlere

Birak doktoru icine sinmemis belli ki hemen aparat siparişi verin 3 gun icinde bunu çözersiniz parmak egzersizinde ilerleme kaydetmezsiniz .
Ben parmak egzersizi ile yendim kesin kanilarda bulunmayın lütfen belki o kişiye aparat iğreti gelecek sizin yorumunuz onu uzebilir zaten kolay şeyler değil yaşadıklarımız.

Sertleşiyo ama ben zorlanıyorum girişte olana kadar zevk geçiyo iniyo bende o yüzden benim zorlanmamdan dolayı düşünüyorum
Bende zorlanıyorum ama inme olmuyor canım eşim gayet sabırla bekliyor hemen inme gibi bir durum varsa doktora görünmesini tavsiye ederim bu vajinismuslu kadınların eslerinde sıklıkla görülen bir durum çözümü var doktorum eşime kendisi söylemişti böyle birşey yaşayabilirsin tedirgin olma diye

Bende parmak egzersizi ile yendim aparata o kadar da gerek yok aslında kafamızda büyüttüğümüz kadar birşey değilmiş bence nasıl rahat hissedebilecekseniz öyle yapın ama zamana bırakmayın öylece gidiyor

Vajinismus için doktora gitmeden önce ben sürtünme şelklinde kendimizi tatmin ediyoduk mesela o zaman öyle inme bi sorun yoktu şimdi gireene kadar elimle pensii tutuyorum çok uğraşıyorum birsz ondan iniyo diye düşündüm ben o yüzden sormak istedim sizlere
Eşimde de benzer bir sorun olmuştu ilk zamanlarda. Vajinismus doktorum, kendine tedaviye gelen normalde erekte sorunu yaşamayan eşlerin ilk zamanlarda bu tür şeyler yaşadığını söyledi. İlaç verdi, birkaç defa kullandıktan sonra gerek kalmadı zaten. Eşim de benim canımı yakma stresiyle hareket ettiği için etkilendi sanırım ilk zamanlarda. Ama o ilaç kullanıp, ben de o arada alışmaya başlayınca birkaç defalık ilaç kullanımından sonra her şey normallesti. Eşinizin yaşadığı da çok normal bir durum. Doktora gidip durumdan bahsederse kısa sürede siz de çözersiniz.

Back