Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

çook teşekkür ederim

Kızlar 2 3 aydır yoktum bende. Acı bir kaybım oldu sonrasında bayram falan derken anca toparlanıyorum.
Olmuyor diye ağlamaktan helak oldum son günlerde yine. Açıp burayı okudum birikmiş mesajları biraz rahatladım hepinizden Allah razı olsun.
Şimdi tekrar başlıyorum inşallah. Bugün eşimle birlikte onun elini kendim o bölgede gezdirdim deliğin üzerinde durdurdum. Ama ne zaman kendi elimi çeksem kasılıyordum. Yine de kasılmaların geçmesini bekledim ona müsade etmek istedim pek kolay olmadı. Bir ara eşim biraz girdiğini söyledi mesela, ben hiç hissedemedim gerçekten gevşemiş miydim yoksa ona mı öyle geldi bilmiyorum inşallah o haklıdır. Biraz daha ileri gidince afedersiniz anüs tarafından baskı acı hissettim normal mi ?
Sonra tam bir yere geliyor orda birden baskı ve sızı hissediyorum telaşlanıp ağlamaya başlıyorum. Ikınıp ittirmeye çalışıyorum ama acıyor bu kez de.
Bugünden itibaren her gün bunlara devam edeceğim inşallah, sizce bunlar normal mi, yaptıklarım doğru mu yardım eder misiniz?
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın, tam açıklama yapmak istedim

Zamanla baskı vs geçiyor gerilme. Anüse, idrar kesesine baskı sızı da çok normal zamanla hiç bişey kalmıyor. Biraz dayan sabret herşey çok güzel olacak gevşeyince bak bişey hissetmiyorsun

Tesekkür ederim söyledikleriniz içime su serpti pes etmeyip elinden geleni yapacağım çözüm aparatsa onu da kullanırım

Tesekkür ederim söyledikleriniz içime su serpti pes etmeyip elinden geleni yapacağım çözüm aparatsa onu da kullanırım
Burada aparatla çok yol alan arkadaşımız var. Ben parmak egzersizi ile yendim ama aparatlarin kaslari daha çok gevsettigine inanıyorum pelvik taban kaslarınızı gevşetmek için kegel egzersizi ve aparatla çözebilirsiniz kegel egzersizini sabah öğle akşam gün içinde 20 kez yapın şu şekilde, nefes alın ve idrar yaparken tut birak yaptigimiz kasınızı gevşetin . Tam olarak o kas olmalı dikkat edin. Karın ya da kalca kası değil. Ben bundan emin olmak için egzersiz sırasında buyutecli ayna kullanıyordum. Sonra nefes verin ve bahsettigimiz kasınızı sıkın. Söyle de özetleyebiliriz, nefes al idrarı bırak, nefes ver idrarı tut.
Bunu normal günlük egzersiz olarak yapıyoruz ters kegel deniyor vajinismusta, ağrılı cinsel ilişkide ise yarayan bir egzersiz ancak düzen şart sonra aparat ile çalışmadan önce yine 5 ters kegel yapılacak ve nefes alıp idrar bırak vaziyetteyken ıkınarak aparat içeri alınacak.

Nasılsınız çiçekler, napıyorsunuz? Ben köyde fındıktaydım bağ bahçe işleri, pek aktif olamadım. Memlekete geldiğimden beri bir acayip âdet olunca doktora gitmeye karar verdim. Bugün muayenem vardı. Gerçekten korkarak ve tedirgin olarak gittim ama o kadar kolay geçti ki muayenem. Hem vajinal ultrason hem de spekulumla rahatlıkla muayene olabildim. Şükür bir şey çıkmadı. O kadar mutlu oldum ki, muayene benim için hâlâ aşırı derecede tedirginlik verici ama sanırım bugün bunu biraz daha aştım. Birkaç ay öncesine kadar imkânsız gelen her şeyi yapabilmenin sevincini tarif dahi edemem. Kendime dokunamazken geldiğim nokta belli. Hiçbiri birden olmadı, çalışarak ve zamanla oldu. Sakın vazgeçmeyin, kendi kendinize olmuyorsa destek alın. Sihirli bir değnek yok, bize değince vajinismus bitsin. Hepsi zamanla, egzersizle ve cesaretle oluyor. Sayfalarda gerilere gidince pek çok mesajımı ağlayarak büyük bir üzüntüyle atmıştım, şimdi neler paylaşıyorum. Sakın kendinizi yılgınlığa bırakmayın.

Çook geçmiş olsun peki nedenini bulabildiniz mi?

Bugün çalışamadım hala.. içime bir ilham bir istek gelmesini bekliyorum ertelemek çok kötü bişey
Şöyle düşün bu senin yapman gereken bir ödev göreymiş gibi yoksa başka türlü istemeye kalırsa hiç yapamazdık hepimizde böyleydik çünkü kuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…