Merhaba benim vajinismus çabalarımdaki hâllerim
Hiç öyle kendini hırpalama, burada ben dahil pek çoğumuz benzer şeyleri yaşadık. Ne güzel ki yardım alıyorsun, inşallah yavaş yavaş her şey yoluna girecek. Aşırı derecede stres yüzünden kasların da etkilenmiş olabilir ya da evde kendi kendime bunu ya yapamazsam düşüncesi fark etmeden baskın gelmiş olabilir. Biz vajinismus yaşayan kadınlarda her şey etken olabilir.
Önceliğin sakin olmak. Bire ve ikiye güzelce çalış her şey adım adım. Ben de çok yavaş ilerlemiştim. Her gün az-çok mutlaka çalış. Ama bunu yaparken korkuyla ya da ya yine olmazsa mantığıyla oturma çalışmaya hep olumluyu düşün. Herhalde bu işi bu dünyada bir ben yapamayacağım derken, ağlamaktan helak olurken, panik atak geçirirken, tansiyonum düşüp düşüp kalkarken hatta acaba boşanmalı mıyım diye düşünürken ben bile yaptım.
Süreç bazen uzun olabilir, yorabilir, beklediğimiz gibi gitmeyebilir ama vajinismus zaten öyle bir şey. Pes etmeyip üstüne gidilince inan ki belki bir haftada belki birkaç ayda mutlaka çözülüyor ki sen zaten yardım alarak ilerliyorsun, stresini kontrol edersen eminim ki daha kolay olacak her şey.