Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Vajinanmı darmış
Yapısal bir bozukluk yoksa yani delikli yarı açık kapalı vb.
Vajina değil onların kafa yapısı dar bence neye göre dar kime göre dar şuan şoktayım.
Vajina esnek bir yer balon gibi düşün .

Durumunuz varsa doktora gidin bence elinizden geleni yapmışsınız piskolojik destek çözer diye düşünüyorm ins kurtulur rahatlarsınız
Kac doktora gittim 3 sene içerisinde sayısını bile hatırlamıyorum. Terapiler falanda ise yaramadı bende. Zaten bu kadar yorulmuş olmam da bu yüzden. Yurtdisinda yaşadığım için sürekli Turkiye'ye geldim online ise yaramayinca. Buralarda boyle bir hastalık yok ki... kime anlatacaksınız derdinizi... Hani tüm yolları denersiniz de olmaz ya tam oldu dedim sonra baştan başa sardı.

Evet çünkü tedavi edemedikce benim yapımda bulmaya çalıştılar sorunu malesef. Önce panikatak tedavisi ol öyle gel diyenler oldu. Hipnoz denediler. Biliyorum vajina esnek ve ordan 4 5 kg bebek çıkabiliyor. Ama iste bazı kadınlarında vajina yapilari normalden dar olduğu için ameliyatla kanal buyutuluyor. Ameliyat olacaktım ki diğer dr bunun gerekli olmadığını söyledi. Artık inanılmaz yoruldum. İlk defa kendimi çaresiz hissediyorum ya

hangi ülkedesiniz? keşke İstanbul'da olsaydınız benim terapistim çözerdi.

Vajinanın dar olması benim de aklım almadı ama evde tek başına çözemiyorsan bir an önce iyi bir jinekolog bulup sorunun fiziksel olup olmadığına baktırman lazım. Allah yardımcın olsun

Zaten dilatör yapınca otomatikman panik atak, anksiyete kalkıyor. Beyin görüyor oraya bir şey giriyor. Bana terapistim aynayla yaptırıyordu dilatörü.

hangi ülkedesiniz? keşke İstanbul'da olsaydınız benim terapistim çözerdi.
Ingilteredeyim ben. Her konuştuğum dr en geç 1 haftada çözeceğiz sorununu dedi. Ama dilator kullanamadigim için sanırım başarısızlıkla sonuçlandı. Son zamanlarda dilatoru görmem bile panikatak geçirme nedenimdi. Bu yüzden eşim hepsini toplayıp çöpe attı.

Vajinanın dar olması benim de aklım almadı ama evde tek başına çözemiyorsan bir an önce iyi bir jinekolog bulup sorunun fiziksel olup olmadığına baktırman lazım. Allah yardımcın olsun
İşte bir dr vajinan dar. Lazer tedavisi deneyelim en azindan saglikli bir ilişki yaşayabilirsin dedi. Baska bir dr a daha muayene oldum o da evet dar ama zamanla esneyecek ameliyat oldugunda istenilen genişlik elde edilemeyebilir dedi. Bende orada bıraktım. zaten Dr muayenelerine diazepam alipta gidiyordum. Kafamda çok büyüdü bu iş. Büyüdükçe de çözülemez bir hal aldı. Tatile çıkmadan eşli denemeyi başardım ama dondukten sonra yine başa sardı.

O başardığınız anda neler yaptınız? Nasıl başardınız? Onları aklınıza getirin. O ana gitmeye çalışın. Gerekirse tekrar tekrar deneyin. Biliyorum deneme düşüncesi bile sizi büyük bir korkuya sürüklüyor.

Eşli denemeyi başardıysan fiziksel hiçbir sorunun yok demektir özeldeki çoğu doktor para için de bu işlemleri söylüyorlar. O zaman zihnini boşaltıp ben bir defa başardım artık yapabilirim diceksin ve dilatörlere şans vereceksin. İlk 1 le başla alıştır kendini al kendine kayganlaştırıcı ve hatta uyuşturan kremlerden . İnşallah atlatırsın Erteleme lütfen. O söylediğin yanmayı ben hala hissediyorum ben yenmiş olmama rağmen hala tam yanma olmadan ilişkiye giremiyorum zamanla olacak diye düşünüyorum.

Cok fazla yanma oldu. Birde 2 gün sonrası periyot dönemine denk geldi ikisi birleşince oturamadim. Sadece vazgeçmekten korkuyorum. Çok teşekkür ediyorum sizlere de. Allah razi olsun. Deneyeceğim ve insallah atlatırız artık kolayca.

Hipnoz değil bak buradaki arkadaşlarımız kendi beynimiz birde psikoterapist başka hiçbirşey demiyorum kendi beynimizi biz format atıp hipnoz edebiliriz hergün kendine ben bunu yapabilirim diye olumlama yaparsan güzel sözler söylersen inanki hipnozmus yok 3 günde tedavi ederiz hepsi boş. Kendini inandır gerisi kolay .Yani ben hala dar olduğuna inanmıyorum. Dediğim gibi yapısal bozuklukluk yoksa .Bak diğer doktor gerek görmemiş. Boşuna paralarını hipnoz yada 3 günlük tedavi ediyoruz diyenlere verme .Ben verdim o 3 günde çözeriz diyene .Daha ben kendim vajina yapımı bilmezken 3 gün içinde benim çözmem mümkün değil önce cinsel eğitim şart vajinanin yapısını bilmek .Erkek üreme hücresiyle kadın üreme hücresinin şekli yapısı vb.
Psikoterapistler önce küçük bir cinsel eğitim bilgisi veriyor ödev olarak veriyor sana dilatör ödevleri sonra eşli denemeler .Birde vajinusmus kitabı vermişti bana onun anlattıklarının detaylısı vardı .

Doktor var doktorcuk var .Bende en umutsuz vakaydım. Derecem bile yoktu ileri seviyemi orta seviyemi birde seviyesi var şu komik hastalık demeye bile gülüyorum çünkü hastalık değil

Sen pes etme biz buradayız
Varya sen bunu başar bir özgüven geliyor yarım bırakmamış bir iş gibi düşün tamamını getirirsin bir mutluluk gelir ya buda öyle bir özgürlük ki sonunda bumuymuş diyeceksin .O içindeki kelebek özgür olacak .Daha dik duracaksın bunu kendin için yapacaksın öncelikle etraf için eş için değil bunlar hayatımızda olmayabilir bu bizim başarımız olacak

İzmir’den yağmurlu birgünden selamlar,enn sevdiğim hava ve egzersiz için de harika birgünBugün yine eşli deneyeceğim hergün denemekte bir sorun olmaz değil mi ya da 2gün eşli,egzersiz sonra 1 gün ara versem?Birde eşlide her seferinde girişte eskisi gibi baskı kalmıyor değilmi alışıyor vajina,esniyor eskisi gibi yanma,zorlanma olmuyordur umarım..Gününüz çooook güzel geçsiiin

Merhaba canım ben de yendikten sonra her günde aparat çalıştım belki de bu daha hızlı adapte olmamı sağladı aynen dediğin gibi yapabilirsin o baskı hissi gün geçtikçe azalacak sen hiç merak etme

benim regl olmama çok az zaman kaldığı için her gün eşli deneme yapın demişti doktor. daha sonrasında 2 günde belki 3 günde 1 eşli yaptık . onun harici aparat çalışmadım hiç. belki benim bu yüzden alışmam bir süre alıyor. Ama şu an bende eşli denerken yanma falan yok.

Benimde regl zamanım geliyor o yüzden egzersizi hiç bırakmıyorum regl olana kadar da eşliye devam ozaman çünkü 8 gün sürüyor neredeyse regl bakalım çok iyi uyandım bugün şükür,bırakmayacağım tüm o heyecan,baskı geçene kadar

Evet bende regl olana kadar hergün çalıştım aparatları ve eşliyi. Reglden sonra aralıklarla yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…