- 23 Aralık 2020
- 691
- 1.050
- 63
- 30
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
-
- #257.301
Kesinlikle öyle, 4ü bir kez yapınca zaten 3 gibi gelmeye başlıyor. Yani bir kez alabilirsem inşallah sonrası kendiliğinden gelecek diye düşünüyorum. Teşekkür ederimmZaten biliyorsundur üçü çok iyi çalış, çok rahatlıkla yapana kadar dörde geçme. Dört genelde biraz uğraştırıyor aslında üçten hiçbir farkı yok, sadece görüntüsü belki bizi tedirgin hissettiriyor ama inan ki üç nasılsa dört de öyle zaten biliyorsun daha önce yapmışsın, apar topar dördü yapmaya çalışmak yerine adım adım üçü sindir önce sonra dördü de rahat yapana kadar eşli denemeye geçme naçizane tavsiyem. Dördü iyi yapınca özgüven daha yüksek oluyor bence.
Okuyordum ama yazınca insan size karşı da sorumluluk hissediyor, şimdi yarın sabah çalışıp buraya yazma gereği göreceğim. Bu kadar desteği karşılıksız bırakamamBurası gerçekten çok fazla motive ediyor bendede çok fazlaydı erteleme kızların sayesinde kendime geldim çok teşekkür ediyorum çok fazla yol katettim sende sakın erteleme her fırsatta çalış benim eşimde üşengeç o olmadığı zaman çalışıyorum çoğunluk inş bizde kurtulacağız
Bu arada katılıyorum, benim eşim üşengeç değil ama 2 yıldır bir gelişme olmayınca o da saldı. Beklentisi ümidi kalmamış gibi bir haller. Olursa olur olmazsa napalım modunda. Ben de çabalamadığım için. Doktora gidelim diyor ama zaten kendim bu kadar ilerlemişken doktora o kadar ücret ödemek istemiyorumTeşekkür ederimdeniycem mutlaka eşim biraz daha azimli olsa oda benden üşengeç
Ben çabalamaya başlayınca o da gaza gelir inşallahBu arada katılıyorum, benim eşim üşengeç değil ama 2 yıldır bir gelişme olmayınca o da saldı. Beklentisi ümidi kalmamış gibi bir haller. Olursa olur olmazsa napalım modunda. Ben de çabalamadığım için. Doktora gidelim diyor ama zaten kendim bu kadar ilerlemişken doktora o kadar ücret ödemek istemiyorum
Okuyordum ama yazınca insan size karşı da sorumluluk hissediyor, şimdi yarın sabah çalışıp buraya yazma gereği göreceğim. Bu kadar desteği karşılıksız bırakamam3 ile iyi çalışacağım hazır hissedersem 4ü deneyeceğim inşallah bakalım, sen de yaz mutlaka birbirimizi destekleyelim gelişimlerimiz ile
Gelir gelir ben bazen eşimi görmezden gelip yani bu rahat ve üşengeç tavırlarını sinir olup bırakıyodum ama burası öyle güzel sorumluluk yüklüyo ki insani hayır ya yapcam bilgi alıp bilgi veriyorum ve en önemlisi beni tanımadan dakikalarca emek verip tüm bildiklerini en ufak ayrıntıya kadar paylaşıyolar diyorumBen çabalamaya başlayınca o da gaza gelir inşallah
Ben sürekli kendime en rahat hissettiğim pozisyonda yapıyordum hiç değiştirmedim yarı oturur pozisyonda bir bacağımı kırıyordum diğerini karnıma doğru çekiyordum mutlaka bir film dizi bir şey açıyordum ya da meditasyon müziği o şekilde yapıyordum ister istemez oradaki kaslar kasılmış canımHep aynı pozisyonda çalışınca o pozisyondan biraz fark olsa alamıyorum aparatı şaka gibi. Bir kere girse kırk kere rahat girecek 3. Aparat biliyorum ama o ilk giriş olmadı resmen. Pozisyonu hep aynı mı yapmalıyım? Ama ilşkiye öyle oturur pozisyonda girmeyeceğim sonuçta diyorum biraz daha şezlongda uzanır gibi durmam lazım ona alıştırmaya çalışıyorum kendimi ama olmadı bugün. İnşallah akşam tekrar deneyeceğim ama biraz düşürdü bu modumu
Ben de hep o şekilde bir video açıp yapıyordum ama pozisyon değişince 2 bile zor oldu. Aparatla çalışırken hep aynı pozisyon olması eşlide sorun olmuyorsa öyle devam edeyim o haldeBen sürekli kendime en rahat hissettiğim pozisyonda yapıyordum hiç değiştirmedim yarı oturur pozisyonda bir bacağımı kırıyordum diğerini karnıma doğru çekiyordum mutlaka bir film dizi bir şey açıyordum ya da meditasyon müziği o şekilde yapıyordum ister istemez oradaki kaslar kasılmış canım
Merhaba..Öncelikle rahat ol her aparatta hissettiğin o basınç yanma birdahaki denemende olmuyor canım ama kendini kasma rahat bırak çünkü acı yok gerçekten..Ben 4.aparatı çok zor yaptım ama en ufağından başladım ve inat ettim yanma ve basınç çok anlık geçiyor nefes al ve sakinleş bekle biraz sonra nefes al nefes verirken güçlü ilerlet İnan acı yok sakin kalmak çok önemli ve en zoru o aparatlar ben eşli denedim ve daha kolay ama sana tavsiyem bolbol egzersiz yap iyice alıştır kendini göreceksin daha kolay olacakArkadaşlar yardımcı olabilecek biri var mıBirinci dilatorde debeleniyorum beşinci günde şaka gibi.
Bir iki gün ara verebilirsin canım istersen, bazen "önceden oluyordu şimdi neden olmuyor" stresiyle kaslarımızı daha fazla kasabiliyoruz kısır döngüye giriyoruz. Bir veya birkaç gün egzersiz düşünmeden kendini rahatlatacak şeyler yapabilirsin. Yapmaktan keyif aldığın şeyleri yap, yürüyüş, kitap, dizi-film, gezme-tozma gibi. İyi gelebilir, tazelenmiş bir zihinle stresi minimize ederek yeniden başlarsın.Arkadaşlar yardımcı olabilecek biri var mıBirinci dilatorde debeleniyorum beşinci günde şaka gibi.
Maalesef eşimin böyle bir Sabri kalmadı artık o kadar mutluyduk ki ikimizde imkansız gercek oldu üç boyu aldığımda şimdi başa döndüm şaka gibi bir de bugün niyetimiz ucu bir kaç kere yapıp eşli denemekti dün dört olmadı diye. Bir olmuyor resmen canım öyle yanıyor ki kafam da bin soru mantar mi oldu ugrasmaktan yağlardan yoksa psikolojik mi bilmiyorumBir iki gün ara verebilirsin canım istersen, bazen "önceden oluyordu şimdi neden olmuyor" stresiyle kaslarımızı daha fazla kasabiliyoruz kısır döngüye giriyoruz. Bir veya birkaç gün egzersiz düşünmeden kendini rahatlatacak şeyler yapabilirsin. Yapmaktan keyif aldığın şeyleri yap, yürüyüş, kitap, dizi-film, gezme-tozma gibi. İyi gelebilir, tazelenmiş bir zihinle stresi minimize ederek yeniden başlarsın.
Tüm dilatör boylarında farklı hissetmek normal. Hissettiğimiz şey doluluk hissi, alınmamız gereken his de o zaten. Nasıl ki bir, iki, üç, dört kiloluk bir şey taşırken kollarımızda farklı ağırlıklar hissediyorsan dilatör boylarında da doluluk hissi farklilasiyor. Alıştıkça o his artık sana garip gelmiyor ve ilişki denemesinde "ben bu hissi biliyorum" rahatlığı oluyor.Herkese merhaba ben de 7 aydır vajinismus ile uğraşıyorum dilatör set aldım bir kaç deneme sonrası ilk üç boyu eşimle yapabildik kendim yapamadım. Ertesi gün iki boyu kendim yaptım. Daha ertesi gün üçüncü boyu da kendim yaptım. Dört de tikandim kaldım. Kendim yapamadım ertesi gün eşimle deneriz dedim eşime de müsade veremiyorum ilerleyecek gibi oluyo o acı korkusundan dur diyorum. Baskı hissi üçte oluyor ama dört sanki bambaşka. İçeri girdiğinde kasilmadigimda baskı üçten daha yoğun mu olacak acı sandığım o mu acaba. Bir sorum da ucten sonra eşli yapabilen var mi dört olmayıp da
Muhtemelen kastigin için öyle oluyor. Nasıl ki ağzımızı sımsıkı tutarken kaşığı sokmaya çalışırsak ağzımızı dudaklarımızı açmaya zorlarsak biraz acı olursa ayni mantık vajinismus için geçerli. Kas kontrolünu sağlayıp gerekli gevşemeyi yapamazsak herhangi bir giriş denemesinde o acı olabilir. Zihninin rahatlaması gerekiyor. Biliyorum çok zor ama rahatlamak ciddi bir fayda sağlıyor. Birinci dilatörü al. Kendini rahat hissettiğin bir pozisyonda otur. Kayganlaştırıcı sürmeni tavsiye ederim. Dilatörü vajina girişinde tut. İleri iter gibi yaptığında zaten gitmeyecek. Çünkü nasıl ki büyük tuvaletimizi yaptığımız kaslar normalde kapalı dururken vajina da öyle. Sonrasında sık-bırak yap birkaç defa, bırak yaparken yani çiş yapıyor gibi yaparken kaslarını gevsetmis oluyorsun o an dilatörü ilerlet yavaş yavaş. Kendini kastigini hissettiğin an dur bekle nefesini düzenle yine kendin sık bırak yap bırak yaparken yani çişini yapıyor gibi yaparken yine ilerlet. Hepimiz aynı yollardan geçtik, korkunu tedirginliğini çok iyi anlıyorum. Zihnini biraz rahatlatıp tekrar egzersizlere başlarsan çok iyi ilerleyecegine inanıyorum.Maalesef eşimin böyle bir Sabri kalmadı artık o kadar mutluyduk ki ikimizde imkansız gercek oldu üç boyu aldığımda şimdi başa döndüm şaka gibi bir de bugün niyetimiz ucu bir kaç kere yapıp eşli denemekti dün dört olmadı diye. Bir olmuyor resmen canım öyle yanıyor ki kafam da bin soru mantar mi oldu ugrasmaktan yağlardan yoksa psikolojik mi bilmiyorum
Maalesef kasılma dışı bir açıklaması olamaz beş gündür dilatör setle başarılı denemelerim oldu birincisi en kolayiydi benim için iki de öyle üç zorluyordu dört deneyeceğiz derken birin olmaması motivasyonu inanılmaz dusuruyorMuhtemelen kastigin için öyle oluyor. Nasıl ki ağzımızı sımsıkı tutarken kaşığı sokmaya çalışırsak ağzımızı dudaklarımızı açmaya zorlarsak biraz acı olursa ayni mantık vajinismus için geçerli. Kas kontrolünu sağlayıp gerekli gevşemeyi yapamazsak herhangi bir giriş denemesinde o acı olabilir. Zihninin rahatlaması gerekiyor. Biliyorum çok zor ama rahatlamak ciddi bir fayda sağlıyor. Birinci dilatörü al. Kendini rahat hissettiğin bir pozisyonda otur. Kayganlaştırıcı sürmeni tavsiye ederim. Dilatörü vajina girişinde tut. İleri iter gibi yaptığında zaten gitmeyecek. Çünkü nasıl ki büyük tuvaletimizi yaptığımız kaslar normalde kapalı dururken vajina da öyle. Sonrasında sık-bırak yap birkaç defa, bırak yaparken yani çiş yapıyor gibi yaparken kaslarını gevsetmis oluyorsun o an dilatörü ilerlet yavaş yavaş. Kendini kastigini hissettiğin an dur bekle nefesini düzenle yine kendin sık bırak yap bırak yaparken yani çişini yapıyor gibi yaparken yine ilerlet. Hepimiz aynı yollardan geçtik, korkunu tedirginliğini çok iyi anlıyorum. Zihnini biraz rahatlatıp tekrar egzersizlere başlarsan çok iyi ilerleyecegine inanıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?