• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

İşte o anlık psikoloji eşimin sadece benden daha dikkatli olmasını bekliyorum. Çünkü ben o stresle herseyi oldu gibi görüyorum o biraz daha böyle üzerinde dursa aslında belki de bu kadar zaman geçmeyecekti. Nasip vardır herseyde bir hayir bakalim
Seni çok iyi anlıyorum o psikolojiyi.
Bana terapistim "vajinusmus eş problemi" demisti bence doğru.
Eşlerimiz de genellikle aman canımız acımasın diye hic üstünde durmuyorlar. Benim eşim yüz ifademden, sesim bile çıkmıyordu sadece yüz ifademden " canın mı yandı?"diyerek kendini geri çekiyordu.
Ben terapistimin kararlılığıyla yendim. Bana ödev verip hep kontrol etti. Açıklama yapacağım diye mecbur hissettim biraz :)

Seni çok iyi anlıyorum o psikolojiyi.
Bana terapistim "vajinusmus eş problemi" demisti bence doğru.
Eşlerimiz de genellikle aman canımız acımasın diye hic üstünde durmuyorlar. Benim eşim yüz ifademden, sesim bile çıkmıyordu sadece yüz ifademden " canın mı yandı?"diyerek kendini geri çekiyordu.
Ben terapistimin kararlılığıyla yendim. Bana ödev verip hep kontrol etti. Açıklama yapacağım diye mecbur hissettim biraz :)
Benim kendimde bitiyor bu saatten sonra. Gittiğim dr aldığım terapileri yazsam... artık kendim bunaldim ve oldu oldu, Olmadi baska yollar bulucaz

Arkadaşlar bu ultrason jeli pek kayganlık sağlamıyor yan
Ben hiç ultrason jeli kullanmadım, doktorum seanslarda kullandı ama. Marka vermek doğru mu bilmiyorum ama ben durex almıştım kendi kendime çalışırken, doktorum onlar çok hızlı kayganlığını kaybediyor hemen kuruyor onları her şey normale binince kullanabilirsin, viaxi hemen kurumuyor daha rahat edersin onu al demişti. Gerçekten ikisi fark ediyor kuruma hızı ve kayganlık bakımından. Ben ev ödevlerimde hep viaxi kullandım hâlâ onu kullanıyorum. Deneyebilirsin

Ben hiç ultrason jeli kullanmadım, doktorum seanslarda kullandı ama. Marka vermek doğru mu bilmiyorum ama ben durex almıştım kendi kendime çalışırken, doktorum onlar çok hızlı kayganlığını kaybediyor hemen kuruyor onları her şey normale binince kullanabilirsin, viaxi hemen kurumuyor daha rahat edersin onu al demişti. Gerçekten ikisi fark ediyor kuruma hızı ve kayganlık bakımından. Ben ev ödevlerimde hep viaxi kullandım hâlâ onu kullanıyorum. Deneyebilirsin
Bende onu kullanıyordum ama nedense ultrason jeli önermişti arkadaşlar onu aldım bende yoksa hep viaxi kullandım bende tşk canım

4. Aparata iyice alış canım ben eşli deneme yaparken de 4 ü bırakmamıştım şuan bıraktım yani bi 4. 5. Eşli deneme den sonra bıraktım sende 4 ü yapmaya devam et orayı açtığı için eşli deneme daha rahat olucak
Aynen önce aparat sonra penise geçeceğim

Kızlar penisin tamamı içinize girince ne hissettiniz ?
Ben aşırı heyecanlandım, bir an nefes almayı bile kestim korkudan. Biraz bekledi hareket etmedi, beni rahatlatmaya çalıştı. Eşim sürekli çok iyisin, nefes al nefes ver, gevşe, rahatla vs diye beni telkin etti. Onun konuşması beni çok rahatlattı gerçekten. Giriş kaslarında biraz yanma ve sanki çok çişim varmış gibi hissettim. Zaten eşim yormadi beni, bir iki git-gel yaptı bitirdik. İkinci de o çiş hissi gitti, üçüncü de yanma da gitti. Acı, yanma, sızı vs yok şu an.

Zevk alıyor musunuz peki şuan ?
Bir ay olmadı galiba ben yeneli, yanlış da olmasın tam tarihi bilmiyorum. Açıkçası zevk falan şu an yok. Hatta hâlâ garip hissediyorum nasıl anlatabilirim bu hissi bilmiyorum ama tuhaf bir rahatsızlık hissim var, tam bir rahatligim yok hâlâ ilişki esnasında. Alışma sürecinde olduğumu düşünüyorum.

Bende 4 ü spreysiz alamıyorum kızlar ya adetten sınra bi değişik oldum adet öncesi spreysiz alabiliyordum
Bu âdetler yüzünden araya zaman girince ben de hep tedirgin oluyorum. Sanki yapabildiğim her şeyi artık yapamazsam endişesi oluyor. Belki farkında olmasan bile böyle bir durum olabilir. Spreyle rahatça alana kadar devam edip kendini rahat hissettiğinde spreysiz dene. Zaten yapabiliyorsun sadece araya zaman girmesi bizi tedirgin ediyor, o da kaslarımızı etkiliyor yeterince gevseyemiyoruz. Doktora giderken, seansta doktorla üçü çalıştım o kadar rahattım ki, eve geldim denemem gerekiyor diğer seansa kadar ödevlerim var her gün üç çalışacağım. Yapamadım ya eve gelince, resmen başa dönmüş gibi olmuştum. Öğleden önce yaptığım şey akşamına olmadı. Sanki doktorsuz yapamam gibi hissediyordum, sonra oldu tabi. Bazen zihnimiz bizi engelliyor, ket vuruyor.

Bu âdetler yüzünden araya zaman girince ben de hep tedirgin oluyorum. Sanki yapabildiğim her şeyi artık yapamazsam endişesi oluyor. Belki farkında olmasan bile böyle bir durum olabilir. Spreyle rahatça alana kadar devam edip kendini rahat hissettiğinde spreysiz dene. Zaten yapabiliyorsun sadece araya zaman girmesi bizi tedirgin ediyor, o da kaslarımızı etkiliyor yeterince gevseyemiyoruz. Doktora giderken, seansta doktorla üçü çalıştım o kadar rahattım ki, eve geldim denemem gerekiyor diğer seansa kadar ödevlerim var her gün üç çalışacağım. Yapamadım ya eve gelince, resmen başa dönmüş gibi olmuştum. Öğleden önce yaptığım şey akşamına olmadı. Sanki doktorsuz yapamam gibi hissediyordum, sonra oldu tabi. Bazen zihnimiz bizi engelliyor, ket vuruyor.
Çok haklısın adet girince sanki hiç yapamıycam gbi ya inş düzeliriz

Tam anlamıyla şuan bunu yaşadım biliyor musun az önce 4. Aparatı yaptım sonra yeniden deyeyim dedim olmadı acıdı kaslarım sanki sonra uykum geldi falan bıraktım canım da yanınca neden yapamadım diye kendime kızdım

Back