• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Yenen dostlarıma bir soru sormak istiyorum. Ne kadar süre sonra zevk almaya başladınız bunu bir görev olarak görmeyi bırakıp rahatça ilişki yaşayabildiniz
Yalan yok hemen olmadı çünkü hep başta tam anlamıyla vajınusmusdan sıyrılmayı düşündüm Normal ilişkiye döndüğünde normal çiftler gibi olup alınıyor max 2-3 ay diyebilirim

Sevgili derttaslar, ben 4. ilişki denemesini de rahatlıkla gerçekleştirebildim. Size sormak istediğim şey şu an ilişki öncesi anestol kullanıyorum ve 4. aparatla çalışıp öyle deniyorum. Bunları nasıl ve ne zaman bırakabilirim? Sizin deneyimleriniz nasıldı?
Tebrikler öncelikle geçmiş olsun 😍 kremler tamamen psikolojik olarak sizi rahatlatıyor o yüzden bir anda bıraksanızda beyninize bunu yerleştirdiğinizde zaten hissetmeyeceksiniz bile 😊 aparat bırakmaya gelince bu tamamen kişiden kişiye göre değişir, ben ilk eşli denemeyi başardıktan sonra aparatları direkt çöpe attım size ihtiyacım kalmadı dedim 😅 bir süre eşimi aparat gibi kullandım kontrolü hep kendimde tuttum, sizde deneyebilirsiniz 😊

Yenen dostlarıma bir soru sormak istiyorum. Ne kadar süre sonra zevk almaya başladınız bunu bir görev olarak görmeyi bırakıp rahatça ilişki yaşayabildiniz
10-12 ilişki sonrası ancak görev olarak görmeyi bırakıp nelerden hoşlandığımı keşfetmeye başladım ve kontrolü ancak bıraktım, yendikten sonra alışmakta zaman alıyor ama önemli olan yenmek 😊

Anlıyorum elbette buraya gelebilcek olmanız çok güzel iş yoğunluk olmadan sadece bu meseleye odaklanirsiniz. Olmayınca isteğin gitmesi çok normal aslinda ama canim normallestirmemeye çalış olur mu?. Birçok sey denemişsiniz ki bu basarabileceginizi gösteriyor. Sadece tedaviniz yarim kalmış bence. Panik atakla ilgili de tedavi alırsanız ilerlemenizde faydalı olacağını düşünüyorum. Ben o an zihnimi anda bırakmadım kendimi denizde hayal ettim. Zihin acıyacak düşüncesiyle meşgul olmamalı cidden ama sizin durumunuz daha özel panik atak olduğu için konuşmanın kolay olduğunu biliyorum. Belki bir ilaç bile yetecek aşmaniza sizi sakinlestirecek. Turkiye'ye gelince çözüleceğine inanıyorum ben ☺

Anlıyorum elbette buraya gelebilcek olmanız çok güzel iş yoğunluk olmadan sadece bu meseleye odaklanirsiniz. Olmayınca isteğin gitmesi çok normal aslinda ama canim normallestirmemeye çalış olur mu?. Birçok sey denemişsiniz ki bu basarabileceginizi gösteriyor. Sadece tedaviniz yarim kalmış bence. Panik atakla ilgili de tedavi alırsanız ilerlemenizde faydalı olacağını düşünüyorum. Ben o an zihnimi anda bırakmadım kendimi denizde hayal ettim. Zihin acıyacak düşüncesiyle meşgul olmamalı cidden ama sizin durumunuz daha özel panik atak olduğu için konuşmanın kolay olduğunu biliyorum. Belki bir ilaç bile yetecek aşmaniza sizi sakinlestirecek. Turkiye'ye gelince çözüleceğine inanıyorum ben ☺
Güzel dilekleriniz ve temennileriniz için çok teşekkür ederim. InsaAllah hayirlisiyla yaşayan herkesinki güzelce sonuçlanır. Cok sagolun❤

Tebrikler öncelikle geçmiş olsun 😍 kremler tamamen psikolojik olarak sizi rahatlatıyor o yüzden bir anda bıraksanızda beyninize bunu yerleştirdiğinizde zaten hissetmeyeceksiniz bile 😊 aparat bırakmaya gelince bu tamamen kişiden kişiye göre değişir, ben ilk eşli denemeyi başardıktan sonra aparatları direkt çöpe attım size ihtiyacım kalmadı dedim 😅 bir süre eşimi aparat gibi kullandım kontrolü hep kendimde tuttum, sizde deneyebilirsiniz 😊
Yaa ne kadar güzel, çok cesursunuz.🌼 Eşimi aparat gibi kullanmam çok zor şu an çünkü sertleşme sorunu yaşadık ve yeni düzeliyor. Her daim benim yanımdaydı, şimdi ben de onun dengesini bozup üzerinde görev baskısı hissettirecek bir şey yapmak istemiyorum. O yüzden sanırım eşimi aparat gibi kullanmam.😔 Ama yavaş yavaş bir şekilde bırakmam gerektiğini biliyorum, sadece ne zaman ve nasıl olacak bakalım 😊🍀🙏🏻🌺

Yaa ne kadar güzel, çok cesursunuz.🌼 Eşimi aparat gibi kullanmam çok zor şu an çünkü sertleşme sorunu yaşadık ve yeni düzeliyor. Her daim benim yanımdaydı, şimdi ben de onun dengesini bozup üzerinde görev baskısı hissettirecek bir şey yapmak istemiyorum. O yüzden sanırım eşimi aparat gibi kullanmam.😔 Ama yavaş yavaş bir şekilde bırakmam gerektiğini biliyorum, sadece ne zaman ve nasıl olacak bakalım 😊🍀🙏🏻🌺
Birbirinize böyle destek oldukça hepsini aşarsınız insallah.
Hissettiğin duyguyu bende yaşadım çok iyi anlıyorum. Stres yapmadıkça her şey yoluna girecek hem senin için hem esin için ☺

Merhabalar bende vajinismus sorunu yaşıyorum yaklaşık 10 aydır ve dilatör seti aldım ve 4 numara da dahil olmak üzere çok rahat alıyorum içime 2 defa eşli denemem oldu fakat baş kısmını alabiliyorum ama devamı olmuyor bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim
Yıldızcım merhaba sen zaten vajinismusun %80 Lik kısmını geçmişsin aparatlar tamammış burada benim herkese önerdiğim bir eşli deneme notum var seninle onu paylaşayım inşAllah uygula ve bu illeti yen en kısa zamanda🍀

Son düzenleme:
Yildiz02 Yildiz02 bak canım bunlar

Aşağıda yazdıklarımı birebir uygulaa canımm

size şöyle sıralayım🤗

1) en baştan aparatlara başla 10 dk ara ile daha sonra 4.olan aparatla en iyi egzersizlerini yap ileri geri tak çıkart etrafında daire çiz ve aparatı içinde rahat 20dk kadar beklet ben uyuştrucu krem sprey kullanmadım

2) Sen bu egzersizlerini yaparken eşin hazırlansın aparatı çıkarıp direk eşli denemeye geçin aparat sayesinde esneme yapıyor.

3) Eşine izin ver müdahele etme ona güvenmelisin aparatla nasıl yaptıysan aynı öyle hatta aparat daha zor eşli deneme daha kolay

4) Yarıya kadar oldu ama devamı olmadı dediğin yerde acele etmek yok o şekılde bekleyin sonra sen deriin nefes al nefesi verirken hafif ıkın ve eşin devam etmeli bal gör olacak ve kendine hep olumlu olumlamalar yap ben vajınusmusu yendim başardım harikaayım de sen bunlarla devam et güzel haberlerini bekliyorum

Yatak ucuna geliyorsun kalçanı yüksek tutmaya çalış eş ayakta ayaklarını istersen eşinin beline sararabilir yada küçük tabure alıp ayaklarına koyabilirsiniz.Bu şekilde kasılma daha az oluyor. Takıldıgın duvar hissi diye adlandırdığın yerde bekle acele etmeden sık bırak yapıp nefes egzersizleriyle destekleyip tamamlamaya çalışın zaten %80 ni bitmiş bu işin

Birde giriş olurken kalçaya eğimli olmalı giriş direk değil benim hep kullandığım bir emoji var 🌈 bunu göz önüne getirin🌺

Ya çok teşekkür ederim şu an bile kendime olan inancım arttı diyebilirim deneyip deneyimlerimi buraya yazacağım 🥰💛
Bir kaç güne oldu diyeceksiinnn emin ol canım takıldığın yerde yaz mutlaka😍

Back