• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

e tabi ki ne kadar sıkmıyorum desem de sıkıyorumdur herhalde kendimi, hemen rahat bırakılmıyor maalesef :KK43: Yani normal mi sizce?
Kasarsan normal canım ama inan bak kasılcak korkacak hiç birşey yok sanki sıradan bir egzersiz yapıyor gibi düşün

te-amo.gif

Salişim beniim❤️❤️

Kızlar merhaba çok şükür 1.aparatı tamamen sokabildim 😍😍 çok mutlu oldum en azından biraz ilerleyebildim hemen buraya yazmak istedim . Üstelik hiç bi ağrı sızı olmadan bi baktım girmiş. Bi süre daha 1.yle çalışıp iyice alışıyım diyorum sizce napayım
Harika❣❣ tebrik ederim büyük bir adım. Bir kere olunca devamı da geliyor onemli olan baslayabilmendi☺ bence en az 5 kez bastan tak çıkar yapmalısın birinci boyla.
Terapistim böyle tavsiye etmişti.

Kızlar merhaba çok şükür 1.aparatı tamamen sokabildim 😍😍 çok mutlu oldum en azından biraz ilerleyebildim hemen buraya yazmak istedim . Üstelik hiç bi ağrı sızı olmadan bi baktım girmiş. Bi süre daha 1.yle çalışıp iyice alışıyım diyorum sizce napayım
1. Ve 2. Arasında pek fark yok bence denemelisin 🌸
1. Aparatı 5 dk çalış, 2.ciye deneyebilirsin 🌸

Bence de ara vermeden diğer aparatlarıda yapabilirsin canım süpersin🥰

Çok teşekkürler herkese tam dediğiniz şekilde yaptım hafif kalçaya eğim verince çok rahat girdi.bir de nefes tabi ki 👍 İnşallah denemeye devam 🥰
Süpersin çok az kaldı canımm 🌈 ben hep bu emojiye benzetirdim girişi yaparken🤭

Süpersin çok az kaldı canımm 🌈 ben hep bu emojiye benzetirdim girişi yaparken🤭
Ay evet bende senin bu emojin sayesinde aydinlanmistim ilk senden ogrenmistim doktorlar bile anlatmıyor. Bende soramıyordum utanıyordum bu kadar mı cahilim gibi bakarlar diye 😁 oysa ayıp değil ama o psikoloji zaten bambaşka oluyor.
Burada çoğu bilgiyi doktorlar bile böyle açıkça anlatıp uğraşmıyorlar. Ben vajinusmus tedavisi uygulayan doktora gitmiştim ondan bile öğrenmedim.
Buraya her aşamanızı yazın ki bizde geçirmiş insanlar olarak tüm tecrübelerimizle size yardim edelim😍

Ay evet bende senin bu emojin sayesinde aydinlanmistim ilk senden ogrenmistim doktorlar bile anlatmıyor. Bende soramıyordum utanıyordum bu kadar mı cahilim gibi bakarlar diye 😁 oysa ayıp değil ama o psikoloji zaten bambaşka oluyor.
Burada çoğu bilgiyi doktorlar bile böyle açıkça anlatıp uğraşmıyorlar. Ben vajinusmus tedavisi uygulayan doktora gitmiştim ondan bile öğrenmedim.
Buraya her aşamanızı yazın ki bizde geçirmiş insanlar olarak tüm tecrübelerimizle size yardim edelim😍
Oyy çiçeğim neler öğrenmedik ki zaten dahada öğreniyoruzz ben bunlarla ilgili o kadar çok yazı okumuştum ki mesela vajen yapısındaki dokunun aynı damağımızdaki yapıyla benzediği pütürlü ve katmanlı dokuu oldugu gibi☺️

Uzun yıllar vajinismusla uğraşmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki bunun tek çaresi egzersizleri düzenli yapmak ve ödev gibi görmek. Ben 7 sene sonunda bunu yenebildim ve boşu boşuna beklemişim korkmuşum.
*kızlık zarı diye bi şey yokmuş. Lütfen kan gelicek diye düşünmeyin. Kan falan yok. Alıştırma yapıp penisi denediğinizde bende kan falan gelmedi. Kulak çöpü girmeyen yere penis girdi ama kan gelmedi. Yırtılan bozulan çizilen bi yer yok. İlişkiden sonra yine eski haline dönüyor. Onun da işlevi o. Eşli parmak egzersizi çok önemli bence eşinizin 2 parmağı giriyorsa inanın artık penis de rahatlıkla girebiliyor. Biz hala parmak egzersizi yapıp ondan sonra penise geçiyoruz ve çok rahat oluyor. Hissedilen baskı ve yanma hissi de zamanla kayboluyor.

Back