• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Vajinismus Nedir? Tecrübe ve deneyimlerimizle Vajinismusu yenelim

Benim şu taktik çok işe yaradı aparatı içine alırken gülü kokluyormuş gibi kokla (nefes al) , daha sonra nefes verirken mumu üflüyormuş gibi (nefes ver) ve o sırada kafana takmamak için gerilmemek için ya arkada tv açık olsun, ya da müzik, konser sevdiğin bir şeyler yani bi ses olsun ki tek onu düşünüp gerilme pozitif,olumlu,mutlu olmak önemli 😍😍 nefesi unutursan kasarsın sakın unutma 🥰 kolaylıklar dilerim
Yapacapın taktik bu bebek yağı yada ultrosan jelide kullanabilrisn L Lavanta123

Yapacapın taktik bu bebek yağı yada ultrosan jelide kullanabilrisn L Lavanta123
Zaten aynen bu yazdığınızı okuyup uygulamıştım ve bu sayede biraz da olsa ilerleyebildim. Gül ve mum olayı ☺️ Vajinamı incelediğimde böyle nefes alınca açıldığı gördüm ve biraz da olsa cesaretlendim . Bugün çok az 1.yi aldım ama ilerletemedim . Birşeye değdi sanki sızı oldu bi anda . Bu ne olabilir yada ne yapmam lazım o durumda ?

Zaten aynen bu yazdığınızı okuyup uygulamıştım ve bu sayede biraz da olsa ilerleyebildim. Gül ve mum olayı ☺️ Vajinamı incelediğimde böyle nefes alınca açıldığı gördüm ve biraz da olsa cesaretlendim . Bugün çok az 1.yi aldım ama ilerletemedim . Birşeye değdi sanki sızı oldu bi anda . Bu ne olabilir yada ne yapmam lazım o durumda ?
Zaten oraya geçtikten sonra sonsuz boşluk oradaki kasları kullanmayı öğreniyorsun bu egzersizler sayesinde Yarısına kadar oldu ve diğer yarısı içinde gene nefesimizi alıyoruz nefes verirken ıkınıp ittiriyoruz başka hiç birşeye gerek yok😍 yaparsınnn Sakın ara verme devam et böyle

Tam dediğim yerde beyaz bi duvar gibi bişey var yani nasıl anlatsam . Sanki vajinamın alt kısmında ve üst kısmında delik var tam ortada beyaz şeffaf bi duvar gibi bişey . Vajina deliğimi ortadan ayırmış gibi.onu görünce biraz tırstım açıkçası herkeste var mı acaba normal mi ?

Nefes ve kegel egzersizleri çok güzel açılma sağlıyor. 5 kez kegel yapip 6.da nefes alırken kaslarinizi idrar yapar gibi gevsetmisken aparatı ittirin. 6.da nefes alıp yine gevşek vaziyetteyken ıkının bu daha kolay açılma sağlar .
Muhtemelen pelvik taban kaslarından bahsediyorsunuz hepimiz orada takildik☺ hepimiz orada duvar var sandık. Endişe ettik. Vazgeçtik..
Ama yine devam ettik baska yürüyecek yolumuz da yoktu zaten.
Ben cinsel terapi ile yendim. Tam takıldığım yerde terapistim bana vajinanın animasyon iç fotolarını gösterdi. Tam o kaslarda bir daralma var ama ötesi genişliyor.
Kendimi böyle motive ettim. Orası sadece bu şekilde devami geniş. Insana hep öyle devam edecekmiş gibi sanki hep dar ilerleyecekmiş gibi geliyor öyle değil.
O an cesaret edip ittirirseniz ilerisinin ne kadar geniş olduğuna şaşırırsınız ☺

Tam dediğim yerde beyaz bi duvar gibi bişey var yani nasıl anlatsam . Sanki vajinamın alt kısmında ve üst kısmında delik var tam ortada beyaz şeffaf bi duvar gibi bişey . Vajina deliğimi ortadan ayırmış gibi.onu görünce biraz tırstım açıkçası herkeste var mı acaba normal mi ?
Daha önce jinekolojik muayene oldun mu baktılar mı herhangi bir fizyolojik sorun olup olmadığına canım ?

Evet oldum dr gayet normal sadece sağ kısım biraz kalın dedi ama bi sorun olmaz dedi
Tamam endişe etme o halde canım egzersizlere devam edersin bir kaç sayfa gerilerine git başaran arkadaşların öykülerini okursun daha iyi adapte olursun🌺

Tamam endişe etme o halde canım egzersizlere devam edersin bir kaç sayfa gerilerine git başaran arkadaşların öykülerini okursun daha iyi adapte olursun🌺
Bişey daha sorabilir miyim ? Nefes alıp ıkınıp verirken vajinamdan beyazımsı bi su geliyor akıyor bu normal mi çok ıkındıpım için mi oluyor acaba

Bişey daha sorabilir miyim ? Nefes alıp ıkınıp verirken vajinamdan beyazımsı bi su geliyor akıyor bu normal mi çok ıkındıpım için mi oluyor acaba
Normal akıntı kalıntılarıdır kullandığın kayganlaştırıcıdır

4. aparatla çalışıyorum, şimdiye kadar hiç eşime yaptıramamıştım ya daha çok kastım ya da çok korktum. Ama bugün 4. aparatı eşime yaptırabildim sanırım kontrolü yavaş yavaş eşime bırakabiliyorum çok mutluyum. Benim için de mutlu son yaklaşıyor hissediyorum.

4. aparatla çalışıyorum, şimdiye kadar hiç eşime yaptıramamıştım ya daha çok kastım ya da çok korktum. Ama bugün 4. aparatı eşime yaptırabildim sanırım kontrolü yavaş yavaş eşime bırakabiliyorum çok mutluyum. Benim için de mutlu son yaklaşıyor hissediyorum.
Süper gidiyorsun artık sen de son düzlükdesin canım hadi inşAllah az kaldı 😍

Evet kızlar ben de bu başlığa 2-3 gün önce yazmıştım parmak sokmayı başardım diye sevinerek. Bugün dilatörlerim geldi 1,2,3 derken hadi 4ü de deneyelim dedim biraz zorlandım ve sızı oldu ama bunun geçici bir durum olduğuna ve kaslarımı alıştırdığıma kendimi ikna ettim. Sonra eşime hadi biraz da olsa deneyelim dedim ve yarısına kadar alabildim :) inanıyorum bu hafta tamamen bu sorun benim işin ortadan kalkacak. Ucuna parmağımı dokundurduğumda bile çok ağrım oluyordu sonrasında. Ama şimdi hiç olmamış gibi hissediyorum ağrı sızı kalmadı. Sadece denediğim anda oldu ve geçti, az kaldı :)

Back