- 16 Şubat 2016
- 4
- 6
- 1
- Konu Sahibi Tiniminimavihanim
- #207.281
O kadar düzgün cümleler kullanmissin ki canm keske beyninede bunu anlatsan ki senn bence en büyük hatan vajinusmusu hastalik olarak görmen kndini tamamen doktorlara bağlaman ve ölümcül hasta gibi kendini umutsuzluğa itmen , öyle bir anlatmissin ki ruhum yaralandi vs diye sandm esinden ayrildin biri öldü öncelikle doktorlardan degil kendinden medet umucaksn kimse sana senden fazla yardm edemez bir digeri es ne kadr anlayisli ise o kadr erteleniyor bu sorun insanlar ne acilar cekiyor oraya doktorun zorla birsey sokmasida yine senin hatan niye bu kadr umudunu doktora bagliyorsun ki onlar senn yapamadgn neyi yapabilir ilac yok ameliyat yok seni mi bekliycek o yüzden zor kullancaklar tabiki , egzersizlerine devam et bence evde ve umutsuz olup bunun hastalik oldugu hissine kapilma ölümden baska en kötü hastaliklardan baska nedir ki caresiz olan care sensin önce buna inan ayrica esinide kaybetmek istemyrsan denemeli vazgecmemelisin burda insanlar neleri basardi neleri basardik
Bunca insan beynine bunu anlatabilseydi sanırım Vajinismus diye adlandırılan "istemsiz" kasılma durumunu kimse yaşamazdı. Vajinismusu ben bir hastalık olarak tanımlamadım bunu tıp literatürü ve doktorlar böyle tanımlıyorlar. İnsanın ruhsal yaralanma ve acı duygu durumunu hissetmesi için yalnızca ölüm ve ayrılık gerekmiyor, bunun birçok nedeni ve şekli olabilir. Umudumu neden doktora bağlıyorum sorusuna gelince elbette ki bu tedavi sürecinin yüzde yirmisi doktorun ama geri kalan yüzde seksenlik kısmı benim çabam ve umudumla yürütülüyor. Aksi halde bunca süre zamanımı, zihnimi, bedenimi bu probleme odaklayamazdım. "Eşimi kaybetmek" istemiyorum elbette... ancak buraya yazılan çoğu yorumda hep nedense erkeklere kaybedilmemeli gözüyle bakılıyor bu elimizde olmayan imtihan yüzünden. Keşke anneler erkek çocuklarını kaybedilmemesi gereken mücevherler gibi değil, kadınlara değer veren ve onları kaybetmemek için mücadele etmeye değer gören insanlar olarak yetiştirselerdi de onlar da bu tip sıkıntılarda eşleriyle birlikte onları sıkıntılarıyla başbaşa bırakmadan birlikte,el ele mücadele verebilselerdi... Vajinismus olan kadınlar bir yandan şifa ararken bir yandan eşlerine karşı suçluluk duygusu içinde eziliyorlar ve olması gerekenden fazla hoşgörüyle birçok kaprisi, suçlamayı tolere ediyorlar. Bu da yüklerini ikiye katlıyor. Buraya yazma nedenim, yaşadıklarımın benzerlerini yaşayan insanlarla hislerimi ve düşüncelerimi içtenlikle paylaşmaktı, tenkit edilmek değil. Empati kurabilen herkese ve farklı bir bakış açısı getiren size teşekkür ederim.