• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vajinismus ayriligi

Merhaba bende vajiliyim 6 yıl oldu eşim ilk zamanlar önemsemedi ben tedavi olmak istedim desteklemedi zamanla o da isteğini yitirdi en Son kavgasında bana bundan sonra hiç dokunamayacağını söyledi. Çocukta olmadı o çok istiyor ama ondan da vazgeçti artık istemiyorum diyor. Sen anne olmayacaksın haketseydin olurdun dedi öyle üzgünümki ben başaracağıma inanıyorum tedaviye başladım ama eşim bana inanmadı güvenmedi bende isteğimi yitirdim. Napmalıyım bilmiyorum eşimi seviyorum eşim ise yanındayım ama o kadar diyor

Merhaba bende vajiliyim 6 yıl oldu eşim ilk zamanlar önemsemedi ben tedavi olmak istedim desteklemedi zamanla o da isteğini yitirdi en Son kavgasında bana bundan sonra hiç dokunamayacağını söyledi. Çocukta olmadı o çok istiyor ama ondan da vazgeçti artık istemiyorum diyor. Sen anne olmayacaksın haketseydin olurdun dedi öyle üzgünümki ben başaracağıma inanıyorum tedaviye başladım ama eşim bana inanmadı güvenmedi bende isteğimi yitirdim. Napmalıyım bilmiyorum eşimi seviyorum eşim ise yanındayım ama o kadar diyor
esinin tavri cok onemli burda.. es olmak, her kosulda yaninda olup elini tutmak demektir.. ne demek 'haketseydin anne olurdun' ?!

Eşime bir cocuk veremediğim için hergün ağlıyorum ben hiç anne olamicam benim suçum ne
bende evlendim 8 ay kadar olmadı yapamadım çok kızdım kendime eşim Allahıma çok şükür çok destek oldu bşr gün bike lafını yapmadı hep yanımda oldu ama ben daha fazla dayanamadım psikolğa gittim ve 2 ay içinde çözüldü herşey ve şimdi 6 aylık bir oğlum var bence sende git tabi eşininde yanında olması lazım ikna etmeye çalış yoksa başka türlü aşamazsın yada kendine güvenip inanıp da halledebilirsin

Kimse mutsuz olacagini hic aklina bile getirmiyor evlenirken.benmde hikayem mutluluk umuduyla baslamisti.uc yil sevgili olduk severek evlndk.hic hesaba katmadgm vajnsms hastasi cktm.4 ay oldu evleneli.normal zamanlrda iyi olsada deneme esnasnda cok sinirleniyodu esim.zamanla sinirini kontrol edemz hale gldi bardaklari duvara vurmalar babann evine gt demeler.kendi ailesi hergun arayp sorack kadr ona hakrt edckleri kdr baskici davrandlar bi yandan benide aradlr surekli baski altnda kaldk.artik o sevdgm adam dgldi bambaska bi insan olmstu.uzerime cok yuklenyo aglamdgm gece yok 4 aydr hic dusunmedn konusuyo.cevresi ilskiye grrmdgm icin kiz olmadgm iftrsnida attlr.smdi ortada bosanma mevzusu geziyor.hic ozel haytmz olmdi aile buyukleri cok fzla dahil oldular.bosanicksnz dio ailesi esimde ya olck ya bosancz dio.vajnsmstan bosanan birileri var mi.suana kdr zaten kaldiramdm evlilk bitince nasil katlanicm bu acilra ben.fikirlernzi alablr mym.
tedavisi mümkün olan bir sorun bildiğim kadarıyla baskıyla olmaz ki. eşinizde cevre baskısı altında kalıyor birlikte bir çözüm aramalısınız. olaylar sizi daha fazla germiştir olacağı varsa da olmuyordur.

arkadaslar cok rica ediyorum, hatta mudahale ediyorum (konu sahibi kararini verdi ama belki bi baskasina yardimim olur Allah'in izniyle).. ne konu sahibinin esinin tavirlari, ne de baska vajinismus magdurlarinin esleri hakli ters davranmakta.. ne demek ya ' tabi canim, o da hakli kendince, cinsellik onemli, ne yapsin adamcagiz(!)'.. o adamcagiz bu duruma cok uzuluyosa, yapacagi nedir bi EŞ olarak? mahremlerini aleme duyurmadan, esini de incitmeden, elini birakmadan, gerekirse doktor veya psikologa giderek skntiyi beraber aşmaya calismaktir.. evlilikte cinsellik onemlidir ama yalnizca onun icin evlenilmiyor, eş olmak bir olmak aile olmak, kavrami var her seyden once.. zaten bence bu gbilerin gercek yuzunu gormek adina bi firsat belki vajinismus.. nasil davraniyor, ne yapiyor, ne kadar guvenilir ve destek vs vs.. normallestirmeyin o insanlik disi tepkileri ki, gorun sirtinizi bi omur huzur ve guvenle yaslayabilirmisiniz yaslayamaz misiniz..

Kimse mutsuz olacagini hic aklina bile getirmiyor evlenirken.benmde hikayem mutluluk umuduyla baslamisti.uc yil sevgili olduk severek evlndk.hic hesaba katmadgm vajnsms hastasi cktm.4 ay oldu evleneli.normal zamanlrda iyi olsada deneme esnasnda cok sinirleniyodu esim.zamanla sinirini kontrol edemz hale gldi bardaklari duvara vurmalar babann evine gt demeler.kendi ailesi hergun arayp sorack kadr ona hakrt edckleri kdr baskici davrandlar bi yandan benide aradlr surekli baski altnda kaldk.artik o sevdgm adam dgldi bambaska bi insan olmstu.uzerime cok yuklenyo aglamdgm gece yok 4 aydr hic dusunmedn konusuyo.cevresi ilskiye grrmdgm icin kiz olmadgm iftrsnida attlr.smdi ortada bosanma mevzusu geziyor.hic ozel haytmz olmdi aile buyukleri cok fzla dahil oldular.bosanicksnz dio ailesi esimde ya olck ya bosancz dio.vajnsmstan bosanan birileri var mi.suana kdr zaten kaldiramdm evlilk bitince nasil katlanicm bu acilra ben.fikirlernzi alablr mym.
allah yardımcın olsun..çok anlayışsız eşin varmış üstelik birde özel hayatını paylaşan biriye :KK12:evlilik yürümez.. Bu konularda çok bilgili değilim belki muayene falan olmuşsundur. Ondan sonra tanı konmuştur bilmiyorum ama yorum yapmak istedim. Muayene oldunmu belki kızlık zarıyla ilgili bir problemin vardır. Kendimden biliyorum benimki tamamen kapalıymış operasyonla açtılar belki öyle birşeydir nacizane fikir vermek istedim. Umarım herşeyin düzelir.

Vajinusmus tedavi edilebiliyor.Tamamen psikolojik fiziksel olması düşük ihtimal.Sizinki muhtemelen Aile ve çevre (yetiştirilme tarzı) den kaynaklı.Kız olmadığınız dedikodusunu yaptıklarına göre.erkeğin burda yapıcı olup sizi rahatlatması gerekir.Ama anlattıklarınıza göre tam bir odun.Hatta bu laf az bile ama neyse.:KK67:Bir doktora başvurun birlikte.O da gitsin ki doktor nasıl davranması gerektiğini anlatacak.Tek başına aşman zor.Sen düzelsen onun hareketleri korkusuna tekrar başlar.

neden anne olamayasın.tedavisi olan bişey sonuçta o ne hakla senin anneliğini elinden alabilir.bence eşin ne eş ne baba olmayı hakediyor

canım bende vajimustum 3 ay sonra beraber olabilidik eşimle bana kadınlar kulübündeki vajili bayanlar yardım etmişti ... aparatlarla yendim çok şükür üstelik çocuğum bile oldu yaniii istersen aşarsın yeterki hergün düzenli egzersizlerini yap yılmadan başarırsın eminim...

size destek olcağına eşinizin yaptığına bakın hele.böle bi kocadan ne kadar ne hayır gelir bilmiyorum ki.namusuna iftira bile atmış.yazıklar olsun.

zaten şu evliliğe aileler bir bulaşmasa kan emmese eşler anlaşacak yol bulacak da nerdeeee kendini ezdirme susma sende konuş evliliğini kurtarmaya bak kaçıp gitmeye değil

Sorun aşılabilr ama ailesinin buladmasi kotu olmuş. Yatak odasina kadar uzanan bu insanlar başka konularda size ne kadar rahat verirler bilmiyorum
Dr gidin. Eşiniz sonrasında düzelir inşallah. Ama aileyle mesafeyi koymamaniz problem olarak devam edebilir. Probleminin asilamayacak bir dert değil.

konu sahibine tedavi ol hallet, diyenlere de ben =:KK57:
arkadaslarim, sorun vajinismus degil, esinin ve ailesinin ne olduklari ortada gayet, bunca rezillikle kendilerini erkenden gostermisler.. ne tedavi olacak boyle bi adama yaranmak icin? onlarinki basliktaki gibi 'vajinismus ayriligi' degil; ne sorunlar var ortada; hakaret asagilama mahremiyetin ortaya serilmesi, kiz olmadigi iftirasi vs vs.. bi cok kadin var vajinismus olup, esiyle elele aşmaya calisan..
ha bi de, konu sahibi bosaniyor..

arkadaslar cok rica ediyorum, hatta mudahale ediyorum (konu sahibi kararini verdi ama belki bi baskasina yardimim olur Allah'in izniyle).. ne konu sahibinin esinin tavirlari, ne de baska vajinismus magdurlarinin esleri hakli ters davranmakta.. ne demek ya ' tabi canim, o da hakli kendince, cinsellik onemli, ne yapsin adamcagiz(!)'.. o adamcagiz bu duruma cok uzuluyosa, yapacagi nedir bi EŞ olarak? mahremlerini aleme duyurmadan, esini de incitmeden, elini birakmadan, gerekirse doktor veya psikologa giderek skntiyi beraber aşmaya calismaktir.. evlilikte cinsellik onemlidir ama yalnizca onun icin evlenilmiyor, eş olmak bir olmak aile olmak, kavrami var her seyden once.. zaten bence bu gbilerin gercek yuzunu gormek adina bi firsat belki vajinismus.. nasil davraniyor, ne yapiyor, ne kadar guvenilir ve destek vs vs.. normallestirmeyin o insanlik disi tepkileri ki, gorun sirtinizi bi omur huzur ve guvenle yaslayabilirmisiniz yaslayamaz misiniz..
Soylediklerin o kadar dogru ki.bana gore tabi ki cinsellik onemli lakin bugun bole yapanlar dunya hali agir hastalik oldugunda (kanser v.s)kadin iliski yasayamadiginda da adamin ters davranmasni hakli mi bulucaklar yinede.hersey iki bacak arasi degil oyle olsa iliski yasayan kimse mutsz olmazdi evliliklerde hic bi evlilikte bitmezdi

Son olarakta kendimi is hayatina verdim iki ayi gecti calisiyorum ayni yerde.bi hastanede calisiyorum ve arkadas ortamim gayet iyi.geziyorum alisveris yapiyorum vakit geciriyorum.kendime artik daha fazla deger veriyorum.kimseyi takmiyorum kafama.anladim ki diyebilecegim cok sey degisti hayatimda.yasadiklarim zorda olsa pisirdi beni cok farkliyim artik hayata ve insanlara karsi.gucluyum en onemlisi bu.ve ben o evden gittikten sonra aglamamaya basladim kahkaha atiyorum ne mutlu bana.evliligmin 4 ayi boyunca hergece aglayan 'ben' ayrildiktan sonra gulebiliyorum ,en azindan aglamiyorum hakaret isitmiyorum ,baski ustunde degilim ,nefs aliyorum.zaman zaman yuregim darlansada ,ozellikle gelin damat gordgum zamanlarda icime bi aci coksede genel anlamda iyiyim.ve o adamdan sogudum onu sevmiyorim artik beni zaman zaman uzen tek sey yasamis olduklarim ,o degil.. Ve hic beklemedigim anda bana geri donus yaptigi an anladm bunu, bende hic guzel birsey birakmamis...

Back