Hanımlar selamlar, sülük tam olarak nereye yapılıyora bir açıklık getirmek istiyorum. Bu soru ben yaptırmadan önce kafamı çok kurcaladı. Bir çok kişiye sordum, farklı cevaplar aldım. Farklı cevaplar almamın nedeni insanların cinsel organının parçalarının ismini tam olarak bilmemesinden kaynaklanıyor bence. Yani vulva, vajina, rahim ağzı ve rahim ayrımını tam olarak bilmiyorlar. Öncelikle şunu söyliyeyim, geçen hafta yaptırdım, tamamen ağrısız (ben ısırık mısırık hissetmedim) ve kolay bir işlem.
İşlem şu şekilde gerçekleşiyor; speklumla vajina açılıyor, daha sonra sülükler rahim ağzına konuyor (rahimin içine DEĞİL). Spekulum işlem boyunca orada takılı kalıyor. Rahim ağzı dar olduğu için (bir nevi makata benzetebiliriz) sülüklerin rahimin içine girmeleri söz konusu olamaz. Sülükler orada işlem yaparken çok kısa sürede işlerini hallediyorlar. Benim 10-15 dk arası sürdü. Normalde farklı bölgelerde çok daha fazla süre kalabiliyorlar ama rahim ağzında bu söz konusu değil. İşlemlerini tamamlayan sülükler vajinanın dışına kendilerini bırakıyorlar, yani kendileri dışarıya çıkıyor (içeride amaçsız kalmak onların arzu ettiği bir şey değil:) ). İşlem sonrası benim ilk üç saat aşırı kanamam oldu (normal veya gece pedlerinin kaldırabileceği bir kanama değil) pıhtı pıhtı şeklinde kötü kanlar vardı, ikinci 3 saatte de yoğun kanamam vardı ama pedlerin kaldırabileceği bir kanamaydı. Sonra kanamam çok çok azaldı hatta lekeler şeklinde olmaya başladı. Toplamda 30 saat kadar sürdü. İlk gün aşırı halsiz düştüm, tüm gün yattım. İkinci gün daha iyiydim ama yinede halsizlik vardı. Üçüncü günümde hiç birşeyim kalmamıştı. Şimdi kendimi normale göre daha dinç hissediyorum, muhtemelen sülüğün etkisi. Bu arada herkesin deneyimi kendine has. Bende ki kanama beni halsiz düşürecek tarzdandı ama herkeste böyle olacak diye bir şey yok. Uygulayan kadında: senin aşırı kanaman var endişe etme ve bu kişiden kişiye değişebiliyor, dedi. Değişmeyen tek şey; vajinal sülük veya rahim sülüğü diye tabir edilen şey aslında rahim ağzına yapılıyor olması. Sülük vajinaya da yapılabiliyor ama o tabirlerden kasıt rahim ağzıdır.. sevgiler