• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ya kızlar konu acılmısken bu kızlık zarı tam olarak neresı ya?bunun cevabını tam anlamıs degılm bendede dedgınız gıbı yuvarlaklar oluyor ama kızlık zarımda mı yani onlar anlayamıyorum? zar dedgınız uretrenın altındakı delık mı?

bekar değilsen,tam vajinanın girişindeki alt kısımda bulunan parçalar kızlık zarı parçaları.

benimki tamamen yanlış teshs yüzünden 2 yıla yakındr var düşünsenize 2yılda ne hal aldıgını hem makatta hem gnitalde :(yaklşık 3 ay önce basladım tedviye kendm podoflm uyguluyorum benm maddi acıdan sıkıntım oldugu için işini iyi bilen bi doktra imkanım yoktu gerci oldugum sehrdede daha teshs etmekten aciz doktrlar dolu hepsini gdip sikeyet edesim var madem teshs edemiyolar ne die baska tedavile uygulatıyolar sinirlerim tavan yapıo belki iç ksımda gcresel değişkliğimde basldı bunu bile biemiyorum üstelk makatımda var ya ordada hücresel dğişklk varsa die kendi kendimi yiorum ben günlük kasntı ve kpırtı hssini yaşıyorum acıkcası ama bi mktar para ayarladım ankaraya gdicem doktr süleyman eserdağ ramazan sonuna düşünyorum asıda yaptrcam inş. bekarete zarar vermeden smearde alırım dedi moralimi yksek tutmya calışyorum

özelden yazamadım,ben serdar oğuza gidiyorum.serdar bey,tiplemeye falan gerek duymuyor.o yüzden başka dr.a gidip yaptırsam mı diye de düşünüyorum.netten okuduklarımda kimisi de tipleme önemli değil diyor,düzenli kontrol önemli diyor.ben kendisine immuneks falan kullanayım mı dedim,hiç gerek yok dedi,ama ben gene de kullanıyorum.insana çok ılımlı yaklaşan bir dr.,rahatlatıyor insanı.ama bana ne kolkoskopi yaptı.ne de hpv tiplemesi.gerçi bende sonradan öğrendim kolkoskopiyi belki söylesem yapardı.ya da belki içeri baktığında şüphelense yapardı.ama tekrar gittiğimde sorcam,ben ilk gittiğimde 1000tl verdim,aşı+koter.

ben aladara kullanmaya karar verdim,siğilsiz dönemlerde kullancam,bu hafta içi almayı düşünüyorum.netten araştırdım,krem o bölgenin bağışıklık sis.kuvvatlendiriyormuş,ve genelde siğil oluşmamış yerleri kuvvetlendirip oluşmasını engelliyormuş.bi de onu deneyim bakalım.
mesela sirke yeni oluşcak lezyonlar için bende işe yarıyor,hafif çıkmaya başlayınca sürdüğümde yakıyor.ama öncesinde hergün sildim koruma amaçlı ,oluşmasını engellemedi,yani çıkcağı varsa çıktı.o yüzden bi de bunu deneyim bakalım.

yani senin de o praçaların tam uc noktalarında böyle küçük yuvarlak bişey var mı,toplu iğne başı kadar gibi falan? ben de emin olamıyorum,acaba siğil mi onlar yoksa normal yapı mı diye,bi de mesela vajinanın iç kısmına hafif bakınca,kızlık zarının parçaları ya da devamı gibi bişeyler var,ama öncesinde incelemediğimden emin olamıyorum :(( gerçi içene dr.baktı yok bişey dedi ama belki sonra çıktıysa diye düşünüyorum,kafam karışıyor.dr.da zaten normal çıplak gözle baktı,gerçi anlardı sanırım,benim gördüğümü o da görürdü anormal bişey olsa..

uç noktalarında dediğin gibi bişeyler olup olmadığını anlayamadm ama o kızlık zarı parçalarının şekillerine önceden dikkat etmemiştim bende, onlar parça parça gibi mi duruyoki orası tuhaf geliyo bana doktor onlar kızlık zarının parçaları dedi ama ne bilim önceden dikkat etmeyince..

uç noktalarında dediğin gibi bişeyler olup olmadığını anlayamadm ama o kızlık zarı parçalarının şekillerine önceden dikkat etmemiştim bende, onlar parça parça gibi mi duruyoki orası tuhaf geliyo bana doktor onlar kızlık zarının parçaları dedi ama ne bilim önceden dikkat etmeyince..

evet parça parça duruyor,o normal yapısı yani,ona takılma ;)

Merhabalar arkadaşlar,
Bende de 2 çok küçük genital siğil var, ilk kez 2 ay önce ortaya çıktılar ve ben bu dönemde İngiltere'deydim. Orada birkaç kez dondurma işlemine tabi tutuldu sayıları azaldı son 2 ufak kaldı ve ben bu sırada Türkiye'ye geldim. Ssk lı olduğum için devlet hastanelerini gezindim ama hiçbirisi dondurma tedavisi yapmıyorlardı. En sonunda Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde yapıldığını öğrendim hatta bu işte baya uzmanlarmış. Randevu alacaktım, fakat hangi bölüme alacağımı bilemedim, bir sürü dermatoloji bölümü var bunlardan birine mi yoksa jinekoloji bölümüne mi? ayrıca aranızda yaktırma işlemi yapan var mı? Bu işlem dondurma işleminden daha mı iyi ve iz bırakıyor mu?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 2 aydır moralim o kadar bozulduki depresyona girdim ve depresyon tedavisi görmeye başladım. Artık onlardan kurtulmak onları görmemek istiyorum. :(

Merhabalar arkadaşlar,
Bende de 2 çok küçük genital siğil var, ilk kez 2 ay önce ortaya çıktılar ve ben bu dönemde İngiltere'deydim. Orada birkaç kez dondurma işlemine tabi tutuldu sayıları azaldı son 2 ufak kaldı ve ben bu sırada Türkiye'ye geldim. Ssk lı olduğum için devlet hastanelerini gezindim ama hiçbirisi dondurma tedavisi yapmıyorlardı. En sonunda Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde yapıldığını öğrendim hatta bu işte baya uzmanlarmış. Randevu alacaktım, fakat hangi bölüme alacağımı bilemedim, bir sürü dermatoloji bölümü var bunlardan birine mi yoksa jinekoloji bölümüne mi? ayrıca aranızda yaktırma işlemi yapan var mı? Bu işlem dondurma işleminden daha mı iyi ve iz bırakıyor mu?
Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 2 aydır moralim o kadar bozulduki depresyona girdim ve depresyon tedavisi görmeye başladım. Artık onlardan kurtulmak onları görmemek istiyorum. :(

Merhabalar , Bende de doğumumdan 2 ay sonra siğil çıktı. İki kere kadın doğum uzmanı tarafından yaktırdım ancak tekrarladı. 1 hafta önce cildiye bölümüne gittim, dondurma işlemi uyguladılar. Şu anda siğillerim az kaldı. Size tavsiyem ballı çörekotu, sabah akşam bir tatlı kaşığı aç karnına yiyin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip siğil çıkmasını engelliyormuş. Ben 1 haftadan beri kullanıyorum ve siğillerim azaldı. Ayrıca moralinizi yüksek tutun. Moral en büyük destek olmalı size.

:15:
Merhabalar , Bende de doğumumdan 2 ay sonra siğil çıktı. İki kere kadın doğum uzmanı tarafından yaktırdım ancak tekrarladı. 1 hafta önce cildiye bölümüne gittim, dondurma işlemi uyguladılar. Şu anda siğillerim az kaldı. Size tavsiyem ballı çörekotu, sabah akşam bir tatlı kaşığı aç karnına yiyin, bağışıklık sistemini kuvvetlendirip siğil çıkmasını engelliyormuş. Ben 1 haftadan beri kullanıyorum ve siğillerim azaldı. Ayrıca moralinizi yüksek tutun. Moral en büyük destek olmalı size.

Peki cildiye için nereye gittiniz acaba? Ben bikac hastaneye gittim ama bu kriyoterapi denilen dondurma islemini yapmiyorlar

Peki cildiye için nereye gittiniz acaba? Ben bikac hastaneye gittim ama bu kriyoterapi denilen dondurma islemini yapmiyorlar

bence bir jinekologa git ve koterle yaktır kurtul.yakma işlemi diyince insanlar biraz ürküyor ama hiç korkulcak bişey değil,acısı falan olmuyor,üstelikkoter ve kriyo arasında fark yok deselerde kendi fikrimce kadınlarda koterin daha işe yaradığını düşşünüyorum,koter siğil köküne kadar fazla iniyor.ama tabi tercih meselesi.

bnmde nemzndr kafama tkılıyor üretranın tamm üstünde iki tane kabartı var bende hep onlara takılyıorum bahsettiğimz seyler aynımı vajen girşinin üst kısmı yani üretrama kadar attımı die takar oldum :(

bu gece cok zorlu gecti benm için hiç uyuyamadım maktımı asit inanalmz tahrs ediyor sürmesem kasıntdan duramıyorum sürsem agrıdan cok zor yaaa hemde cok zr :(

bnmde nemzndr kafama tkılıyor üretranın tamm üstünde iki tane kabartı var bende hep onlara takılyıorum bahsettiğimz seyler aynımı vajen girşinin üst kısmı yani üretrama kadar attımı die takar oldum :(

şu üretna,iç dudakların iç kısmında vajinanın tam üstü demi,benimde orası dikkatimi çekiyor,ortaki et parçalarının uçlarında var gibi geliyo.senin de bahsettiğin orası mı,ben bi ordan bi de vajinadaki ksımdan şüpheleniyorum,ama belki de doğla yapısı...
bir de son atağımı da sirkeyle atlattım,geçmiş durumda.

bu gece cok zorlu gecti benm için hiç uyuyamadım maktımı asit inanalmz tahrs ediyor sürmesem kasıntdan duramıyorum sürsem agrıdan cok zor yaaa hemde cok zr :(

inşallah hayırlısıyla geçecek.asit sürdükten sonra oraya krem sürüyorsun dimi,cilt yenileyici bir krem,mikrop kapmasını önlemek için bir krem bunları karıştırıp sürüyorum ben,dr.öyle verdi.sirkeden sonra bile sürüyorum,tahrişi önlesin diye.bi ben bu kremlerin içine bepanthene katıyorum,onun kaşıntıyı alma özelliği var,etkili oluyor,istersen sen de bepanthene yi bir dene,yaktıktan sonra falan.

Peki cildiye için nereye gittiniz acaba? Ben bikac hastaneye gittim ama bu kriyoterapi denilen dondurma islemini yapmiyorlar[/QUOTE

Ben bulunduğum ilde ki devlet hastanesinin cildiye bölümüne gittim ve o anda işlemi gerçekleştirdiler. Ben özellikle dondurma işlemi yaptırmak istiyorum demeden doktor direk dondurma yöntemini yapmayı tavsiye etti.

şu üretna,iç dudakların iç kısmında vajinanın tam üstü demi,benimde orası dikkatimi çekiyor,ortaki et parçalarının uçlarında var gibi geliyo.senin de bahsettiğin orası mı,ben bi ordan bi de vajinadaki ksımdan şüpheleniyorum,ama belki de doğla yapısı...
bir de son atağımı da sirkeyle atlattım,geçmiş durumda.

evet evet aynen ordan bahsediyorum tam idrar deliğinin agzı 2tne kabartı var bana normal dedi doktr ama güvnm kalmadı hiç bi dktra acıkcası bazen kprtı hssdiyorum ama belkide pskolijimn bozuklugundan.tahrs için bepnten kullanıyorum bide elasonic die bi krem var onuda verdi doktr ama o naneliymiş gibi cok yakıo sanki acı biber srmüşüm gibi oluo :)senin kullandgıın dgr kremn isimleri neler cnm

evet evet aynen ordan bahsediyorum tam idrar deliğinin agzı 2tne kabartı var bana normal dedi doktr ama güvnm kalmadı hiç bi dktra acıkcası bazen kprtı hssdiyorum ama belkide pskolijimn bozuklugundan.tahrs için bepnten kullanıyorum bide elasonic die bi krem var onuda verdi doktr ama o naneliymiş gibi cok yakıo sanki acı biber srmüşüm gibi oluo :)senin kullandgıın dgr kremn isimleri neler cnm

o zaman inşallah normal yapısıdır da siğil değildir.bende aynı dediğin gibi şüphelendim.ama sen dr.normal yapısı dedi falan diyince azcık teselli oldm

madecassol,bactroban vermişti dr. ben bi de kaşıntıyı alıyo diye bu kez bepanthene yi de ekledim.

o zaman inşallah normal yapısıdır da siğil değildir.bende aynı dediğin gibi şüphelendim.ama sen dr.normal yapısı dedi falan diyince azcık teselli oldm

madecassol,bactroban vermişti dr. ben bi de kaşıntıyı alıyo diye bu kez bepanthene yi de ekledim.

arkadaşlar çinko kullanan var mı,ya ben zinco marka aldım,50mg lık,bikaç gün içtikten sonra midemi bulandırdı,sanırım 50 mg ağır geldi.2 gün ara verdim,ondan sonra bgn içtim,midem bulanmadı ama üst üste bikaç gün içince midemi bulandırıyor,sizin kullandığınız,memnun kaldığınız,mg olarak daha düşük bir çinko var mı?

Back
X