• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ne bilim,moralim bozuldu yinede,boğazımda falan değil de üst damağımda,beyaz aft gibi,2 ay öncede çıkmıştı tuzlu su yapınca gitmişti,ama öncesinde çkmazdı,şimdi kafama takıldı 2 ay arayla çıkınca acaba hpv mi diye :(

aslında bende bu rahatsızlıgın ilk belrtleri basladıgında aynen bahsettiğin gibi üst damagımda yaralar cıkmıştı bi kaç ay tekrarlamıştı ama sonradan gecti bgsıklıla alakalı alerji tarzı bişeydr ya agızda cıkabilcegine pek ihtmal vermyrum agzda siğil yapan tip 32ymiş sanırım oda belrgin bi seklde cıkyomuş böyle okumuştum bi stede

bnm bi sorunum daha var stres ettiğimden mi yoksa bu illet bni alt etmek için mi uğrasyo zayfladıkca zayflıyorum iki yıl önce 65 kiloydm 55 oldum su son gnlerde bi iki kilo daha vermişim :(

muhtemelen strestendir.çünkü cidden çok yıpratıcı bir hastalık,zaten hastalığın psikolojik yönü daha baskın.insan kafaya çok takıyorikilo vermen de tahminimce o yüzdendir,çünkü sen bir de uzun zamndan beri uğraşıyorsun,teşhiste falan sorun olmuş,yani bunlar kolay değil.bir de hiç bir yerde bu hastalığın kiloyu etkilediğiyle ilgili bişey yok.rahat ol sen.

aslında bende bu rahatsızlıgın ilk belrtleri basladıgında aynen bahsettiğin gibi üst damagımda yaralar cıkmıştı bi kaç ay tekrarlamıştı ama sonradan gecti bgsıklıla alakalı alerji tarzı bişeydr ya agızda cıkabilcegine pek ihtmal vermyrum agzda siğil yapan tip 32ymiş sanırım oda belrgin bi seklde cıkyomuş böyle okumuştum bi stede

inşallah dediğin gibidir canım.neyse rahatladım azcık,bikaç gün takip edip bakayım,tuzlu su yapayım.

muhtemelen strestendir.çünkü cidden çok yıpratıcı bir hastalık,zaten hastalığın psikolojik yönü daha baskın.insan kafaya çok takıyorikilo vermen de tahminimce o yüzdendir,çünkü sen bir de uzun zamndan beri uğraşıyorsun,teşhiste falan sorun olmuş,yani bunlar kolay değil.bir de hiç bir yerde bu hastalığın kiloyu etkilediğiyle ilgili bişey yok.rahat ol sen.

evet gercekten bu hastalık cok yıpratıcı resmen insanı süründürüyor.bu hastlaıkta spor yapıp vücttan toksnleri atmakta cok öenmliymiş kardsm bi salonda pltes yaptıroyr ve cerrah pasa tıp fkltesinde fizik tedavide kullanılan bi alet üzerinde yaptıyr power plate die insan kasını 30 kat daha hızlı calıştıryr haftada en az iki gn oraya gtmyede baslıcam cnkü spor ve beslanmede cok önemli burda bi arkadasın tawsiyesiyle karpuzu cok tketmeye basladım özellkle syah ckrdeği cok faydalı gnlk yesil çayıda eksiltme derim canım

kilo verdirmekten cok kilo aldiriyo. onu da yiyim bunu da yiyim diye kendimize bakicaz diye :) bence baska bi nedeni vardir kilo vermenin, stres falan. bi de oruc tutuyo musunuz bilmiyorum ama, suanda aktif olarak ataklarla ugrasanlar icin bence skintili bi durum oruc tutmak. beslenme, uyku.. bu ikisinin cok duzenli olmasi gerekiyo cunku baskilayana kadar en azindan. agizda cikmasi da bana da dusuk ihtimal olarak geliyo. bu hastalik zaten bagisiklik dusunce cikiyo. ee o durumda agizda ucuk aft, yara ne varsa ayni anda cikabilir de. ona benzer biseydir. agzinizda her gordugunuz puturtuyu kotu seylere yormayin. bi de onun icin cok partnerle oral seks falan lazim. dusuk ihtimaller yani..

yaktırdıktan sonra mutlaka krem kullan bence,iyileştirmeyi hızlandırıyor,hem de mikrop kapmasını önlüyor.mesela dr.bana koter sonrası 2 krem verdi,biri yeni deri oluşumunu hızlandırıyordu,biri de mikrop kapmasını önlüyordu,onları karıştırıp sürdüm,4-5 güne bişey kalmamıştı.

valla canım bilmiyorum ki,doktor bişi demedi ama ilacın adı ney ? alayım olmazsa. çünkü hala yara gibi acı hissediyorum.

canım,çinko bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için,virüsü daha rahat baskılamamızı sağlıyor.zaten bikaç yerde okudum,dr.ların geneli takviye amaçlı veriyor,ve çinkoyla genital siğil tedavisi arasında bağlantı kuruyorlar.
senin geçmiş yazılarını okudum,senin siğillerin az çok benimkiler gibi,sen de son durum nedir,aşı olmuşmuydun,bir de olduysan aşıdan sonra sende de ataklar azaldı mı?inşallah atlatırız hepimiz

Yok ben asi felan olmadim....bircok dr sordum asla olmaz dedi bu asi 26 yasina kadar ve hicbirsekilde iliskide bulunmamak gerekiyormus....iliskide bulunanlar ve bu vurusu lapanlar icin hicbir onemi yokmus..... Benim smir kultur testi kan tahlilleri temiz cikti....gittigiim yer uzman bir jinekologa yonlendirdi randevu alindi aslinda randevum dundu ben esimle gitmek icin iptal ettim 10 agustosta randwvum...ogun colposcopi yapilacak mikroskopla bakilacak anormallik varmi yokmu diye varsa eger biopsi yapilacak umarim yoktur.... Ben bu sigilleri dusunmemeye calisiyorum dusundukce kendimi yipratiyorum...zaten bende cikan ne buyuklerdi nede oyle cok fazla yayginlardi.... Bu dr cok ovdu gittigim dr cok ovdu bende netten fotosuna baktim inss iyi bir drdur memnun kalirsam onda devam ederim evimede yakin zaten...o drda duyduguma gore lazeri uyguluyormus tedavi icin...acaba lazer iyi bir yontemmi...hepinize kurtulmaniz dilegiyle umut ediyorum....

Yok ben asi felan olmadim....bircok dr sordum asla olmaz dedi bu asi 26 yasina kadar ve hicbirsekilde iliskide bulunmamak gerekiyormus....iliskide bulunanlar ve bu vurusu lapanlar icin hicbir onemi yokmus..... Benim smir kultur testi kan tahlilleri temiz cikti....gittigiim yer uzman bir jinekologa yonlendirdi randevu alindi aslinda randevum dundu ben esimle gitmek icin iptal ettim 10 agustosta randwvum...ogun colposcopi yapilacak mikroskopla bakilacak anormallik varmi yokmu diye varsa eger biopsi yapilacak umarim yoktur.... Ben bu sigilleri dusunmemeye calisiyorum dusundukce kendimi yipratiyorum...zaten bende cikan ne buyuklerdi nede oyle cok fazla yayginlardi.... Bu dr cok ovdu gittigim dr cok ovdu bende netten fotosuna baktim inss iyi bir drdur memnun kalirsam onda devam ederim evimede yakin zaten...o drda duyduguma gore lazeri uyguluyormus tedavi icin...acaba lazer iyi bir yontemmi...hepinize kurtulmaniz dilegiyle umut ediyorum....

bence doktorlar yanlis yonlendirmis. bu virusu kapiyoruz ama sonucta bu virusun kac tane tipi var. virusu bir kere kapan kisi, diger tipleri kapma anlaminda, virusu hic kapmamis kisilere gore daha riskli durumda oluyo. zaten iki tane asi var. ikisi de yuksek riskli tiplere karsi koruyo. eger virus tipinizi biliyosaniz, dusuk riskli tiplere sahipsek, yuksek tiplilerin bulasmasi durumu icin hala risk altindayiz demek oluyo. asi cok pahali. ben oldum ama tek basima ugrassaydim bu hastalikla altindan kalkamazdim. dolayisiyla da olamazdim asiyi. yani asi bence hic iliskiye girmemis genc kizlar icin sart, o durumda cok gerekli bence. benim kendi deneyimlerime gore de, iyilesme surecine olumlu etkisi var. masallah ikinci dozdan sonra cikmadi bende. ha asi olmasaydim da atlatirdim, cunku cok ugrastim. ama bence sureci hizlandirma konusunda olumlu katkisi oldu. imkani olan, imkanlarini zorlayabilcek olanlar bence olsunlar. karsilayamicak olanlar da dert etmesin. dedigim gibi asi tedavi edici degil sonucta, olumlu etkisi oldugunu dusunsem de, onsuz da atlatilabiliyo bu hastalik. eminim ki bigun herkesinki cikip gidicek..

aşı tercih meselesi tabiki,ama bende aşının faydası olacağını düşünüyorum.belki benim için çok erken henüz 1.dozdayım,2.dozu ağustosta olcam ama kendimden örnek verirsem,aşı öncesi geçirdiğim 2 atak arası 3 gündü.aşı ve koterden sonraki atağım 18 gün sonra oldu.tabi bunda başka etkenlerin de katkısı olabilir ama dr.umun da bana dediği hem yüksek tiplere karşı koruyor,hem de nüksleri azaltıyor.bir de birkaç yerde okudum mesela aşı genel anlamda 4 tipe karşı koruyor ama çaprazlama etkisiyle aşının direkt korumadığı biçok tipe karşı da dolaylı yoldan etki edip,onları da kapmamızı kısmende olsa engelliyor,diye okudum.tabi dediğim gibi bu bir tercih meselesi.ve inşallah öyle veya böyle kurtuluruz bu illetten.

arkadaşlar ya bir de bişey danışcam size.şimdi doktorum bana ne tiplemeye gerek duydu,ne kolkoskopiye.bakıyorum herkes yaptırıyor.bende yaptırmalımıyım,doktorum bana yüksek risk olsa siğil yapmaz o yüzden tiplemeye gerek yok dedi.gerçi yüksek risk olsa bile yine aynı tedavi olcaktı,ama gene de kafama takılıyor.kolkoskopi bi diyalogta geçmedi aramızda,direkt çıplak gözle,içini muayene etti,temiz dedi.1,5 ay önce yani hastalığı ilk öğrendiğimde de hemen smear yaptırmıştım,temizdi.şimdi ağustosta gene yaptırmayı düşünüyorum,hemde aşı olacağm gün muayene etcek,şu an bi 12 gündür siğilim yok ama tabi böyle ara verip çıkabiliyo öncesinde çıkanlarda böyle oldu. gene de tipleme ,kolkoskopi yaptırmalı mıyım sizce?

inşallah bu dr.undan memnun kalırsın.
benim koter tecrübem var,lazer hakkında pek bilgim yok.ama lazer olup da olumsuz bişey yaşayana pek denk gelmedim,okuduğum kadarıyla

Ben bu asiyi 3 dr sordum hicbiride olmaz dedi yada yurt disinda boyle bilmiyorum....bu asi icin hic iliskide bulunmamak ve en fazla 26 yasina kadarmis kime sorduysam aynisi dedi.bulundugum ulkenin sitelerine bsktim asi icin hepsi ayni....bir sonraki randevumda yeni dr sorucam yine olmaz derse bayram tatiline almanyaya gidiyorum teyzem almanyada jinekolog ve kanser uzmani onun alani yani....ona soracam alnanyada bu as yapiliyormu ve etkisi nekadar eger onaylansa bu asida orda yapilabiliyorsa orda yaptiririm...trde okadar bekleyecek zamanim yok...ama hangi dr sorduysam olmaz dedi....bakalim colposkopi yapildiginda dr sorarim....aslinda cesaretimi toplasan a dan z ye kafama takilan herseyi teyzeme soracamda onunla bu konu hakkinda konusmaya cekiniyorum....teyzeme herseyi soran ben hamileliklerimde heran destekcim olana ne sorduysam bikmadan cevap verdi ama bu konuda cekiniyorum....

arkadaslar benm bi sorum var size yaa özellkle atlatanlara ya ben simdi hala podoflme dewam ediyorum ankarayada gtcem ama bende siğiller mnkti ama farkedlcek kadarda varlardı simdi cok dikkat edr dolgum için iyicene bakıyorum dış genital o tüylerin cıktıgı yerlerde yani nokta nokta byzlıklar var kabartılı değil sadece nokta cok fazlalar derinin ypısımıdr yoksa siğilmdr ben bunları cözemedim yaaa :(

arkadaslar benm bi sorum var size yaa özellkle atlatanlara ya ben simdi hala podoflme dewam ediyorum ankarayada gtcem ama bende siğiller mnkti ama farkedlcek kadarda varlardı simdi cok dikkat edr dolgum için iyicene bakıyorum dış genital o tüylerin cıktıgı yerlerde yani nokta nokta byzlıklar var kabartılı değil sadece nokta cok fazlalar derinin ypısımıdr yoksa siğilmdr ben bunları cözemedim yaaa :(

o küçük beyaz noktalar derinin kendi yapısı,bende de var,hatta perine bölgesinde daha net görünüyor,sanırım o kısma koter yapıldığı için öyle,ama diğer kısımlarda var,önceden dikkat etmediğimizden dolayı şimdi ise çok incelediğimizden dolayı aslında varolan yapısal herşey bize tuhaf geliyor.bende ilk haftalarda o beyazlıkları taktım ama baktım,hiç bi değişiklik yok,ve diğer yerlerde de var,dr. da zaten bakmıştı,demek ki normal ki ne bişey dedi,ne de oralarda bişey çıktı.zaten o beyazlıklar siğil olcak olsa Allah korusun çok fena walla :) çünkü bisürü var.

bende siğiller için lazer tedavisi oldum. Koter nasıldır bilmiyorum kıyaslama yapamıyorum o yüzden. Ama bi şikayetim olmadı zaten yaparken acı duymadım bi kaç kere iğne batığı gibi bişey hissettim o kadar. Lazerden sonra da doktor yanık kremi sürmemi söyledi, silverdin sürdüm. O zmn sormuştum iz kalır mı diye hiç bişey olmamış gibi olcak orası merak etme demişti, geçti baya. Doktor da bu konuda kendini baya geliştirmiş iyi bir doktordu.

o küçük beyaz noktalar derinin kendi yapısı,bende de var,hatta perine bölgesinde daha net görünüyor,sanırım o kısma koter yapıldığı için öyle,ama diğer kısımlarda var,önceden dikkat etmediğimizden dolayı şimdi ise çok incelediğimizden dolayı aslında varolan yapısal herşey bize tuhaf geliyor.bende ilk haftalarda o beyazlıkları taktım ama baktım,hiç bi değişiklik yok,ve diğer yerlerde de var,dr. da zaten bakmıştı,demek ki normal ki ne bişey dedi,ne de oralarda bişey çıktı.zaten o beyazlıklar siğil olcak olsa Allah korusun çok fena walla :) çünkü bisürü var.

cok fazla oldugu için kafamı karıştrdılar bide bndeki sğillerde cok ufaklardı hani bukadarda kçkleri cıkablrmi die stres etmeye basladım :(

canım ama aynı yerden bahsediyorz demi normal vajinadaki yapıda öle ama bnm bahsettiğim dış yüzey hani tüylerin cıktıgı cnkü baktım ohooooo bisürü nokta var :(yukarlara dogru olan yüzey yani dıs dudak ve üstü

never1990, msj atmışsın cnm ama msj sayım 100e ulaşmadığı için cvp atamıyomuşum o yüzden burdan yazıyorum
dış dudakta beyazlıklar vardı biraz siğiller yok olmadan önce, onların bi kısmı siğil bi kısmı doğal yapıymış doktor bana tek tek gösterdiği halde pek ayırt edemedim açıkcası.. dediğim yer dış dudağın iç kısımları hani idrar deliğinin çevresi gbi, dış dudağın dış kısımları hani tüylerin çıktığı yeri diyosan oralarda genelde bişey olmuyo sanki, genital bölgeyi ifade edebilmekte zor şimdi yanlış tarif etmiş olmak da istemem :) sen tedavi için ankaraya gidicektin dimi ? nasılsa orda herşey açıklığa kavuşcak o zmana kadar kafana çok takma bence kilo da vermişsin hepsi stres yaptığın için oluyo, önünde doktora gitceğin gün var yani çözülcek o zmana kadar biraz rahatlamaya çalış yemene içmene çok dikkat et rahatlamazsan olan şeyleri de arttırırsın cnm

Back
X