selam arkadaşlar,öncelikle hepinize geçmiş olsun.
bende yaklaşık 1,5 ay önce tanıştım bu hastalıkla,biraç gün kaşıntım olmuştu,sonra bigün wc ye gittiğimde tuvalet kağıdında toplu iğne başı kadar nokta nokta kan gördüm,kanı görünce baktım,iç dudaklar yer yer böyle tahriş olmuş gibi kızarmıştı,bitane de küçük kırmızı bi nokta vardı,netten araştırdım,ve teşhisi kendim koydum.hemen ertesi gün,dr.a gittim,inceledi ama göremedi,ben kendim tarif ettim,şurda şöyle bişey var diye,baktı ve evet siğil dedi.çok erken fark etmişssin dedi,hemen orda bi solusyonla yaktı,neyse ben tekrar çıkmaz diye teseelli ederken kendimi,3 gün sonra perine de çıktı.başka dr.a gittim,onkolog-jinekolog olan bi dr.tercih ettim.gittiğim gün koter oldum,ve aşı oldum o gün.dr.um paniklemene gerek yok dedi,geçicek dedi.hatta ben bağışıklık güçlendirmek için immuneks falan alayım mı dedim,hiç bişeye gerek yok dedi.neyse koter acısız ve yaralar çabuk geçtii,18 gün temizdim.çok mutlu oldum aşı geçirdi falan diye düşünürken,18.gün başka yerde çıktı,ama bu kez kaşıntıdan anladım hemen daha kırmızı noktalar oluşmadan bastım sirkeyi,bembeyaz oldu,sanki orda beyaz bir tabaka var gibiydi,3 gün falan sirke sürdüm.bikaç gün sonra o beyaz tabakanın içinde kırmızılıklar gördüm yani çıkacak siğil yerleriydi,ve sirke çıkmadan yakmıştı onları.neyse aynı hafta dr.a gttim,dedim böyle oldu,bende sirke sürdüm dedi,orada bişey yok dedi,yani sirkeyle bir atağı atlatmış oldum.dr.da söyledim sirke sürdüğümü, kızcak sandım ama hiç bişey demedi.orası iyileşti,yine bi 14 gün temizdim,hiç bişey yoktu.ama yine 2 gün önce başka yerde çıktı.sirkeyle ilk atlattığım yerin tam karşısında açıktı,çünkü lezyonlu bölge normal deriye değince oraya da bulaştı,esasen burda çıkmasını bekliyordum bu yüzden..yine 2 gündür,sirke sürüyorum ve yine beyaz bir tabaka oluştu.bakalım devam etcem.ağustos ta da 2.doz aşım olcak.inşallah atlatırız hepimiz.ben ilk hafta smear testi yaptırmıştım,temizdi.sonra bu onkolog-jinekolog dr.u gittiğimde tip testi yapılmasını istedim,ama hiç gerek yok dedi,tehlikelileri siğil yapmıyor dedi.yani dr.um beni çok rahatlattı.ona göre aşı atakları da azaltıyor,öyle bilgi verdi.gerçi buna inanıyorum çünkü aşı öncesi ilk 2 atak,3 gün arayla oldu.aşıdan sonrakiler azdı ve sirkeyle atlattım,ve aon 2 atak arası 18.güne çıkmıştı.bilmiyorum artık,inşallah aşı iyi geliyordur ve 2.dozdan sonra biter gider,çok can sıkıcı bir şey gerçenten..

(
Allah hepimize acil şifa versin de atlatalım...