Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Kızlar sizin eşiniz sevgiliniz olsa bu hastalık yüzünden ayrılır miydiniz ? Dürüst cevaplarinizi bekliyorum :silah:

Kızlar sizin eşiniz sevgiliniz olsa bu hastalık yüzünden ayrılır miydiniz ? Dürüst cevaplarinizi bekliyorum :silah:
Canım bu kişiye göre değişiyor ama iyi günde kötü günde diye söz vermişsek kötü günde hemen vazgeçmek olmaz ki. Eğer eşinin seni sevdiğini biliyorsan beraber mücadele edersiniz.

Hpv kanda cikmaz eger 30 yasin ustundeyseniz ketem bedava yapiyor.degilseniz ozel bir doktordan hpv testi isteyin onuda smear gibi suruntu alarak yapiyorlar
Canım ben Azerbaycanlıyım. Azerbaycandayım yani. Smear ne demek ki? Vajinadan alınan örnek mi? Bizde yaxma diyorlar. 26 yaşındayım. Ketem ne onu da bilmiyorum. Çok karıştı :bicak:

Canım ben Azerbaycanlıyım. Azerbaycandayım yani. Smear ne demek ki? Vajinadan alınan örnek mi? Bizde yaxma diyorlar. 26 yaşındayım. Ketem ne onu da bilmiyorum. Çok karıştı :bicak:
Canim smear vajinadan alinan ornek hpvde smear gibi vajinadan ornak aliyorlar.ketem demek devlet bedava yapiyor demek.orda nasil bilmiyorum ama doktorunla komus yapmak istedigini soyle o seni yonle ndirir

Canim smear vajinadan alinan ornek hpvde smear gibi vajinadan ornak aliyorlar.ketem demek devlet bedava yapiyor demek.orda nasil bilmiyorum ama doktorunla komus yapmak istedigini soyle o seni yonle ndirir
Tamam canım teşekkürler. İnşAllah kötü biley çıkmaz. Derdim bana yetiyor zaten :KK14:

Canım sevgilini veya eşini gerçekten seviyorsan ne olursa olsun onunla kalırsın. Bu sevgiyle orantılı bir şey ve herkesin ilişkisinde birbirine karşı duyduğu sevgi, bağ, güven doğrultusunda farklılık gösterir. Ben misal bana bunu bulaştıran kişiden kendimde hpv olduğunu bilmeden ayrıldım. 1 sene sonra siğil çıktı. Hiçte o kişiye ulaşıp sen bana bunu bulaştırdın diye öfke kusmadım nefret ötesi bir duygu hissettiğim o ayrı... Misal eskiden sevdiğim biri vardı ara ara düşünürdüm bu şeyi onunla yaşasaydım ve ondan bulaşsaydı bu bulaştıran kişiye duyduğum kadar nefret iğreti duymazdım... Özünde gerçekten seviyorsan bir şekilde beraber atlatırsınız bu rahatsızlığı...

Yaktırdıktan sonra geçe bilir mi? Bide hpv testi nasıl veriliyo? Kan mı alıyorlar?

Geçmiş olsun canım. HPV deri virüsüdür. Kana geçmez, kandan bulaşmaz. Tek testi pap-smear veya hpv testide denir. Kadın doğumcuna ben de hpv virüsü olup olmadığına baktırmak istiyorum dersen gerekeni yapar. Rahim ağzından hücre sürüntüsü alıyorlar ince bir çubukla... Bunun dışında KETEM: Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezidir. 30 yaşını doldurdu isen ücretsiz Hpv testi yaptırabilirsin.

Canım sevgilini veya eşini gerçekten seviyorsan ne olursa olsun onunla kalırsın. Bu sevgiyle orantılı bir şey ve herkesin ilişkisinde birbirine karşı duyduğu sevgi, bağ, güven doğrultusunda farklılık gösterir. Ben misal bana bunu bulaştıran kişiden kendimde hpv olduğunu bilmeden ayrıldım. 1 sene sonra siğil çıktı. Hiçte o kişiye ulaşıp sen bana bunu bulaştırdın diye öfke kusmadım nefret ötesi bir duygu hissettiğim o ayrı... Misal eskiden sevdiğim biri vardı ara ara düşünürdüm bu şeyi onunla yaşasaydım ve ondan bulaşsaydı bu bulaştıran kişiye duyduğum kadar nefret iğreti duymazdım... Özünde gerçekten seviyorsan bir şekilde beraber atlatırsınız bu rahatsızlığı...
Haklisin canım.. eşimi seviyorum severek evlendim beni incitmisligi çok azdır.. ailesini sevmem pek görüşmem fazla ses etmez karışmaz bana ilgilenir naziktir.. ama bu hastaligi öğrenmeden öncede yıllarca anksiyete ile mücadele ettim.. en büyük korkum hasta olmaktı dr dr gezerdim.. bilirsin kaygı bozukluğunu belki.. bu basima gelince kanser tehtidi ile yaşamak zorunda kalmak zaten bozuk olan psikolojimi iyice bozdu ve dengemi kaybettim toparlayamıyorum kafam çok karışık:KK43: eşime çok kötü davranıyorum ilişki yaşamıyorum uzun zaman oldu hergun kavga ediyoruz en son dün kalp spazmi geçirdi:KK43: derdim çok yinede rabbim beterinden korusun

beyazprensess beyazprensess büyük geçmiş olsun canım. Gitme üzerine sen eşinin kendini toparlasın sakin sakin konuşun bu durumu... Tedavi zaten eş kombinli olmalı yoksa faydası olmaz tek taraflı tedavinin. Seni anlıyorum benimde OKB durumum var yıllardır -mikrop kapma korkusu- bu virüsü kapmadan çok öncesine dayanan. Ben hpv nedir onu bile bilmiyordum hatta bana bulastıran kisiye hiv konusunda konusurdum korktuğumu söylerdim saçmalama derdi. Sadece hiv virüsü, frengi bilirdim bide genital mantar ve hsv yani uçuğu genitalde cinsel temasla bulaşan. hpv nedir bilmiyordum bile ben siģili elde ayakta olduğunu sanan biriydim... cahilliğime geldi kaptım.. acı bir şekilde öğrenmiş oldum... büyük ders oldu bu bana.. umarım siğilden öteye geçmezler bunada çok sükür dedirtirler...

Geçmiş olsun canım. HPV deri virüsüdür. Kana geçmez, kandan bulaşmaz. Tek testi pap-smear veya hpv testide denir. Kadın doğumcuna ben de hpv virüsü olup olmadığına baktırmak istiyorum dersen gerekeni yapar. Rahim ağzından hücre sürüntüsü alıyorlar ince bir çubukla... Bunun dışında KETEM: Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezidir. 30 yaşını doldurdu isen ücretsiz Hpv testi yaptırabilirsin.
Teşekkürler canım. 26 yaşındayım ve Azerbaycanlıyım. Bizde öyle bişey var mı bilmiyorum. Ama doktora söyliycem inşAllah. Hpv-se bu kanser mi demek?

Hayır canım değil öyle düşünme ama çaresine bakmazsan ilerlerse sıkıntıymış bende tipimi bilmiyorum baktırmadım doktor gerekte yok dedi farklı bir tedavi uygulanmayacak ki baktırsam ne değişecek belki daha çok üzüleceğim.. bir de arkadaşlar ahcc Türkiye gelmiş ben almayı düşünüyorum ne diyorsunuz?

Teşekkürler canım. 26 yaşındayım ve Azerbaycanlıyım. Bizde öyle bişey var mı bilmiyorum. Ama doktora söyliycem inşAllah. Hpv-se bu kanser mi demek?
Hayir canim hpv varsa kansersin denilmez .yanlis düşünme kanser yapan bir vuris ama sende rahim agzi kanseri yapan tip-i mi yoksa sigil yapan tiplerimi var bilmiyorsun ama her ikiside olsa kansersin denilmez.sadece tadbir ve onlem alman gerekecek

Hayır kanser demek değil. HPV nin çok tipi var 140 tipi var benim bildiğim. Sadece 15 tanesi kadar tehlikeli. Genital bölgede hücre değişiklikleri oluşturabilirler. Tabii bu yüksek riskli tiplerden birine veya bir kaçına sahipsen! Bunu öğrenmen için "bakire" değil isen HPV DNA TİP TESTİ yaptır. Diyelim ki yüksek risk taşıyoruz? Ama biz ne yapacağız? Sürekli takibimizi yaptırdığımız için RAHİM KANSERİ OLMAYACAĞIZ!!! Bilinçli hasta olduğumuz için, kendimizde hpv olduğunun farkına vardığımız için SMEAR testlerimizi aksatmayacağız ve her zaman kontrol altinda kalmış olacağız ve bu her kadının ister hpv taşısın ister taşımasın yaptırması gereken bir muayene yani rutin kontrol.

Çok teşekkürler kızlar. Yarın doktora gidicem inşAllah :110: dua edin benim için nolur. Her ağızda bir dua vardır. Rabbim yardımcımız olsun inşAllah :dua:

X