Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ooof of nalet siğillerr :mad: Şimdi tam anüsle vajina arasında 2 tane vardı onlar sivri gibi oldu böle nerdese elime batıcak götürsem:S Diğer vajina etrafındakilerde topluluk halinde bi gari phep okurdum karnıbahar benzetmesini o ne derdim şimdi anladım artık gülymmi ağlymmi bilemiorm güya dondurduk haala bi değişme yok.. üstelik tam vajina girişine doğru olanlar sanki daha da çoğalıyo gibi:KK43:

çok üzüldüm candy85 bağışıklık sistemini güçlendirmek için takviye yapıyomusun
eğer yapmıyosan belki bu nedenle bişey değişmemiştir
ama yinede takma kafana canım biliyosunki düşündükçe daha çok tutunuyo bu illet vücudumuzda
akıntının nedeni idrar yollarında iltihaplanma olduğu için olabilir. idrar tahlili yaptır cnm en kısa sürede buda bünyeni güçsüz bırakıyodur
bende yarın dondurucam bi aksilik olmazsa ama korkuyorum doğrusu :uhm:

az önce bebiş ağladı çıkmak zorunda kaldım kızlar bu siğiller kendi kendine kaybolurmu bilen varmı yada bilgisi olan yoksa bendeki başka bişeymi bide smar testi gebelikten ne kadar sonra yapılıyor aklım karıştı hemen tedavi edilmem gerekirken doktor neden bekletiyor

az önce bebiş ağladı çıkmak zorunda kaldım kızlar bu siğiller kendi kendine kaybolurmu bilen varmı yada bilgisi olan yoksa bendeki başka bişeymi bide smar testi gebelikten ne kadar sonra yapılıyor aklım karıştı hemen tedavi edilmem gerekirken doktor neden bekletiyor
canım çok gecmiş olsun...benimde en son doktora gittiğimde çok fazla siğililm vardı...sık sık yaktırıdıgımız ıcın son gıdısımde yakmadı ımunex hap verdi onu kullandım bide bi arkadasım sagulsun su okudu bana onu ıctım ve Allahıma cok sukur kendılığınden kayboldu gitti artık sebebi hangisiydi bilmiyorum ama ben kendimi yenıceme ınandırdım ve kafama fazla takmamaya calıştım.. belik send ebağışıklık sistemin kuvvetliyse o yuzden kaybolmus olabilir ...korkma zaten kontrol altındasın anladıgım kadarıyla canını sıkma sakın...inan sen inanırsan geciceka.s.

siğilin bu bölgede de olabileceğini bilmiyodum ( cahilliğime verin ) konuyu görünce merak edip okudum biraz internettende araştırdım cinsel yolla bulaşır deniyo ama cinsel ilişki yaşamamış insanlarda da görülüyo nasıl bir beladır bu :KK43: demek ki heran herkeste olabilme olasılığı var bende böyle bir sorun yok ama ileride olmayacağının garantiside yok :KK43: siğilden kurtulan arkadaşların yazılarını görünce seviniyorum umarım hepiniz en kısa zamanda iyileşirsiniz sizin için dua ediyorum .

Arkadaşlar az önce doktordan geldim. Büyük bir korku ile gittim doktora ama rahatlamış olarak çıktım emin olun. Evet siğil dedi yakılması gerekiyor, fakat kötü cins değil dedi. Yakıldıktan sonra tekrar çıkıyormuş dedim. Hayır çıkmaz dedi. Vücut direncin düşmüş o yüzden dışına vurmuş dedi. Eşimde olup olmadıgını sordu eşimde siğil yok dedim. Tamam dedi. Yalnız yakmaktan ziyade sana bir pomad vericem dedi. EFUDıX POMAD. Bunu kullan dedi. Siğilin üstüne siğil boyutu kadar koyacaksın ve ezercesine bastıracaksın ovarak. Sabah ve akşam yapacaksın bunu. Buda bir nevi yakmak işlemidir. Yalnız dikkatli ol çevresine fazla sürme dedi. 15 gün bil fiil kullan ve tekrar kontrole gel bakalım dedi. Bu arada ımmunex ve bemikx c ilaçlarınıda ek olarak verdi. Bol c vitamini almalısın kuşburnu ye veya çayını iç bol bol dedi. Evet arkadaşlar, bulunduğum ilçenin tıp merkezine gittim. Özel bir tıp merkez. Uzman doktor çok tatlı ilgili bir hanımdı. ıçime su serpti şimdilik. ılaçları kullandıktan sonra geçeceğine inanıyorum ben. Ha birde not düştü. Bu efudix pomad ithal bir ilaç oldugu için fahiş fiyatlarla da satılabiliyormuş dikkatli ol araştır ve al dedi. 2 eczaneye sordum biri 110 tl dedi biri 60 tl . Çok uzun tuttum biliyorum ama paylaşmak istedim. ınşallah geçince tekrar yazarım. Hepimize çok geçmiş olsun arkadaşlar.

Prensesfb bana sordun sanırım arkadaşım. Hayır yanma acıma ağrı sızı hiçbirşey yoktu. Bir tanesi et beni gibi yeşil mercimek büyüklüğünde kahverengi diğerleri ise minik minik 3-5 tane işte. Doktora gidene kadar yaşadığım stresi bana sorun :KK43:(( bu arada ben kadın doğum uzmanına gittim cildiyeye değil. Siğiller için gittim ama akıntı ve iltihap problemi siğillerden üstün çıktı inanın. 10 tane antibiyotik iğne antb. hap ve ovül verdi :KK43:( Arkadaşlar korkmayın doktorda söyledi. Sadece bunda değil tüm hastalıklarda moral çok önemli. Huzurunuzu bozmayın asla. Ha hastalık mı var hemen doktora gidin ve tedaviye başlayın sonra düzenli takip ve unutun bu hastalığı. Geçecek Allahın izniyle göreceksiniz, göreceğiz inşallah :) Kalın sağlıcakla

Ya benim siğillerim bi garip hal almaya başladı azaldımı diyorum bi sonra bi de diyorumki azalsın istiyorum ondna öyle görünüyor.. Üstleri beyaz gibi oldu kimilerinin bunun nedeninini de anlayamadım.. birde üst kısımlarda çıkarmı bu etbenleri arkadaşlar ya nasıl tabir edilir bilmiyorum ama tam çatal ayrımında diyym iki tane küçük et beni var gibi sanki gerçi tam anlayamadımda ama tüy dönmesi flnda olabilir:S

bendede bazen rengi beyaza dönüyo nedenini bende bilmiyorum ne yazıkki candy85
bu arada dün krioterapi uygulanmadı sanırım sigortalı olmak böyle bişey
anestezi işlemi sadece yakma ve çıkarma yapıldığındamı uygulanıyo dondurma işleminde yapılmıyomu :uhm:
daha önce donduran bi arkadaşım varsa bana bilgi verebilirmi bu konuda a.s.

bendede bazen rengi beyaza dönüyo nedenini bende bilmiyorum ne yazıkki candy85
bu arada dün krioterapi uygulanmadı sanırım sigortalı olmak böyle bişey
anestezi işlemi sadece yakma ve çıkarma yapıldığındamı uygulanıyo dondurma işleminde yapılmıyomu :uhm:
daha önce donduran bi arkadaşım varsa bana bilgi verebilirmi bu konuda a.s.

ben iki hafta önce fln dondurttmuştum güya:S bende sigortalıyım ankarada normal sigortalıların da gidebildiği bir hastaneye gittim direk cildiyeci bi odaya aldı dondurdu ekstra ücret fln alınmadı. Ama dondurma işlemi bende bişeye yaramadı sanırım siğiller aynen duruyor:KK43:

benim sadece yanma sikayetim var agrim kasintim yok hafif kizariklik var bide aynayla vajinama bakiorum ice dogru seffaf beyaz bisey var ama kokulu deil acaba nedir

Arkadaşlar az önce doktordan geldim. Büyük bir korku ile gittim doktora ama rahatlamış olarak çıktım emin olun. Evet siğil dedi yakılması gerekiyor, fakat kötü cins değil dedi. Yakıldıktan sonra tekrar çıkıyormuş dedim. Hayır çıkmaz dedi. Vücut direncin düşmüş o yüzden dışına vurmuş dedi. Eşimde olup olmadıgını sordu eşimde siğil yok dedim. Tamam dedi. Yalnız yakmaktan ziyade sana bir pomad vericem dedi. EFUDİX POMAD. Bunu kullan dedi. Siğilin üstüne siğil boyutu kadar koyacaksın ve ezercesine bastıracaksın ovarak. Sabah ve akşam yapacaksın bunu. Buda bir nevi yakmak işlemidir. Yalnız dikkatli ol çevresine fazla sürme dedi. 15 gün bil fiil kullan ve tekrar kontrole gel bakalım dedi. Bu arada ımmunex ve bemikx c ilaçlarınıda ek olarak verdi. Bol c vitamini almalısın kuşburnu ye veya çayını iç bol bol dedi. Evet arkadaşlar, bulunduğum ilçenin tıp merkezine gittim. Özel bir tıp merkez. Uzman doktor çok tatlı ilgili bir hanımdı. İçime su serpti şimdilik. İlaçları kullandıktan sonra geçeceğine inanıyorum ben. Ha birde not düştü. Bu efudix pomad ithal bir ilaç oldugu için fahiş fiyatlarla da satılabiliyormuş dikkatli ol araştır ve al dedi. 2 eczaneye sordum biri 110 tl dedi biri 60 tl . Çok uzun tuttum biliyorum ama paylaşmak istedim. İnşallah geçince tekrar yazarım. Hepimize çok geçmiş olsun arkadaşlar.
sidelyacım merhaba geçmiş olsun merak ettim dr lalelide tıp merkezindemi bende ona gidiyorumda eğer o ise seninkide

merhaba.ben yaklasık 2 hafta once banyo ederken genıtal siğillerım oldugunu farkettım makat etrafında 3-4 taneydıler.et benı sandım bu hastalıktan hıc haberım yoktu.yaklasık 1 yıllık bır erkek arkadasım yanı cınsel partnerım var.herneyse telaş ettık yınede ama ben gecıcı bırsey sanıyordum doktora gttım ozele,dermatologmu kadın dogummu karar veremedım oncelıgı dermotologa verdım o genıtal sıgıl ama kadın dogum bı baksın dedı.bayan doktor muayene ettı ınanılmaz korkuttu benı.hpv ve sımır testı yapıldı.tabı sonucların bırı 4 bırı 20 gune cıkacakdı.yaklaşık 1 hafta dunyadan koptum kendımden ıgrendım.erkek arkdsmdan ayrılmayı düşündum..ılıskıye grmeyı hemen kestık ama cok rahatsız edıcı bır duyguydu bu..baska doktordan randevu aldım kadın doguma ..cunku bayan doktor benı tatmın etmemişdı..randevuya bıkacgun kala bu sıtede bu konuyla ılgılı hemen hemen herkesın yazdgını okudum.içim cok rahatladı..aldara krem onerıyorlardı.raporla verıldıgı ıcın muayeneden sonra doktora yazdırırım dedım ve bekledım..herneyse doktorum erkektı.cok pozitf bır adamdı muayene etmeden dırekt dedıkı korkma daha az once senın gbı bı kızı tedavı ettım bu hastalıktan muzdarıp cok kişi var bı sen deılsın dedı cok rahattı..dıger doktorun aksıne korkma dedı.muayene ettı.sonra yaktrcaksın baska care yok dedı.bu arada 3-4 tane olan sıgıller ozellıkle makat etrafında yaklasık 15 tane olmuşlar (bu cok üzücüydu) 2 gun once yaktırdım sıgıllerımı.cok oldukları ıcın vajınamın etrafına 5 iğne yaptı.2 tanesı acıttı.sonrada sıvrı uclu bıseyle yakmaya basladı hısetmedım acısını duman cıkdı baya kötu kokulu.neyse sonra battıcon la pansuman yaptı ve ayaga kalktım.uzun surdugu için tıtrıyordum okadar.doktor cok samımıydı.bu hastalıgın yuzde 95 cınsel yoldan bulastıgını soyledı oysa erkek arkadasımda hıcbırsey yokdu.erkekler taşıyıcıdır nadıren sıgıl cıkar dedı..ben hava yollarında calıstgm ıcın pıs wclere grmek zorunda kalıyoruz ve hıjyenık bır iş yapmıyoruz bundan sanmısdım..hala bılmıyorum..neyse gardasıl adlı asıyıda olucam eczaneden sorucam sıgorta karşılıyormu.rahım agzı kanserı için 3 aşamalı bır aşı .kesınlıkle olmamız gerekıyor bunu.vajınam şiş durumda ve agrım var ustelık regl olmak uzereyım.hertarafım şiştı.bana sadece battıcon denılen solusyonu verdı.hergun 2 kere suruyorum.ve corek otunuda asla ıhmal etmıyorum.toz halıne getırıp balla yıyorum ve gunde 1 kere antıbıotık alıyorum.doktor aldara kötu bırsey deıl ama surmesı işkencedır.yaktrmak cok daha hesaplı ve kolay dedı.umarım şişlık ıner gercı 3 gun oldu daha.ve bırdaha tekrarlamaz.sakın telaş etmeyın ve gecıcegıne ınanın..bıraz uzun oldu ama umarım faydası olur ..hepınıze acıl şifalar..

ya bide ben cörek otu karısımını yiyemiyorum::KK43: bal hem yakıyo hemde kötübi görüntüsü var boceklenmiş gibi:KK43: nasıl yiyorsunuz arkadaslar yada baska yöntemi varmı ben nasıl yiyebilirim:KK43:
canım çayına karıştrabılırsın çörek otunun tozunu.ezerek koy yanı.hazmı zor cunku.yada pastada borekte yıyebılırsın.ılla bal olması gereklı deıl.ama mutlaka kullan

rainangel ben yine de smear dna sına baktır derim. Bunu bu testi yaptırmayan arkadaşların hepsinin yaptırması gerek bence. En azından içiniz rahatlar. Allah korusun ama bu DNA sına bakıldığında kanser hücrelerinin tamamını içeriyormu onu öğrenmiş oluyorsunuz. test biraz pahalı gelebilir bazı arkadaşlar için. Bana da öyle gelmişti. crio masrafı hariç 200 tl bu test. Benimki şükürler olsun temiz çıktı. Ama dr eşime de baktırmak istedi. Onun test sonucunu henüz almadık.

arkadaslar bende sadece yanma var bide aynayla vajinama baktigimda beyaz yapiskan bisey var kasinti ve agrim yok bide kizariklik var ic dudaklarda sizce nedir

sidelyacım merhaba geçmiş olsun merak ettim dr lalelide tıp merkezindemi bende ona gidiyorumda eğer o ise seninkide

Ekep78 canım evet laleli tıp merkezinde Dr Neval Hanım. :))) Verdiği pomadı dün akşam aldım arkadaşlar. Akşam ve bu sabah sürdüm. Bakalım ne olacak. 15 gün sabah akşam kullanmam gerekiyormuş. Bu arada ımmunex i, c vitaminlerini, kuşburnu çayını içiyorum. Çörekotu bal karışımına da başladım. Allahın izniyle geçeceğine inanıyorum ben. İçiniz ferah olsun hanımlar.

Bu arada prensescim doktora gittin mi sen ? Siğil dendi mi ? Yoksa siğil felan yok mu? Sadece iltihabi birşey mi ? Eğer iltihabi birşey ise o gördüğün şeffaf beyaz kokusuz şey akıntıdır. Siğil varsa bile akıntıdır o. Ve hemen tedavi olmalısın. Ben şuan onlar için bir sürü iğne oluyorum. İhmal etme tatlım ama üzülmede. Çaresi olan birşeyden korkmayın arkadaşlar. Düzelecek inşallah. İnanç ve moralle. Kalın sağlıcakla hihoyyyt :1hug:

Ben gittiğim doktoru söylemek istiyorum şuan hiç bir problemim yok. Ne dondurma işlemi nede yakma yapıldı. 1 tane siğil vardı makasla kesti aldı bitti gitti : ) ama vajina dışındaydı. bana muayene ve işlem 150ye falan geldi. gittiğim yer: gaziosmanpaşa yeni şafak hastanesi inci hanım. Ayrıca çörek otu falan bunlarla ugraşmayın alın bi ilaç doğru düzgün. imuneks alıyorum günde 1 tane.

first canım bu hpv virüsü dna ya geçen bir virüsmüş o yüzden vücuttan atılamıyormuş. Makasla kesip atmak düşündürdü biraz beni. Acaba sendeki normal bir siğil yada et beni gibi birşeymiydi ? Çünki doktorlar bırakın makasla kesmeyi, koparmayın dokunmayın diyor. Kafam karıştı :1shok: Umarım bir daha tekrarlamaz sende de tatlım. Çörek otu veya tedavi amaçlı kullanılan bitkilerin her zaman dozunda kullanıldıgı sürece faydası olur zararı olmaz diye düşünenlerdenim ben. Kalın sağlıcakla.a.s.

X