• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

benim doktorum bana bişey söylemedi aşıdan hiç bahsetmedi ben durumumu ögrenince araştım burdan ögrendim kontrole gidince hepsini sorucam. doktorum bursada ünlü bir doktor ama bana bişeyden bahsetmedi...
ya bende aşı olmak istiyorum ama korkutuyor bazı doktorlar insanı yok ticari amaçlıymış tehlikeliymiş ileride ne tür snçlara yol açacağı belli değilmiş falan filan

slm hanımlar ben aranıza yenı katıldım benımde buna benzer bır sorunun var vajınamın kenarlarında sııl seklında bır seylar cıkıyo sıktıgım zaman ıcınde katı bır saylar cıkıyo bende bunu sabebını bılmıyorum dr gıttın vıtıl vardı ama gecmıyo banada bır yol gosterırmısınız:59:

hel_in bende 5 tane var doktora gittim aldara krem verdi kullanıyorum ama aşı olmak istiyorum siğiller mevcutken aşı olunabilirmi? birde yaşım 26 yaş sınırlaması varmı? bilgilendirirsen çok sevinirim....

koter oldum gun ben ası oldum sonra hep kendıme ıyı baktım wıtamın meywe sebze salata ws ası sende olabılrısın asıda 60 yasına kadr olabılrısın cervalıx olmanı tawsıye ederım

gardesıl 4 tıp
cervlaıx 2 tıp vursuten koruyor
doktor gardesılın hpv bulasmadan sıgıl daha cok ıse yaradını soyluyor. o yzuden doktorum bana cervalıx yaptı asıyıda 300 tl ye 93 t den aldım tek dozunu ole yane tnıdık fılan buldum ılac depsoun da calısan bı de ddoktor ws tanıdık bul uucaz al asıyı

bendede 15 günden beri 2 tane siğil var bir tanesi vajinanın girişinde diğeride yukarıda doktora gittim uyutup alalım ve hemen hamile kalma dedi 6 tanede ası yapılacakmış öyle söyledi duyunca cok üzüldüm esimden gecmiş hamile kalmayı düşünüyordum bende oysaki ne yapacağımı bilmiyorum hamile kalsanda normal doğum yok sana dedi doktor bana bu konuda yardım edermisiniz???

Herkese selam 15 gn arayla iki kez koterle siğillerim yakıldı,sizlerler paylasmıştım. bu hafta kontrole gittiğimde yenilerinin bu defa çıkmadığını ama ufak ufak olduğunu söyledi doktorum. İlk koter sonrası çok azmıştı ve olmayan yerlerden yenileri çıkmıştı. şimdi de triklora asetik asit verdi doktorum. yarından itibaren sabah akşam bunu genital bölgeme srmeye başlıyorum. Burda bu dertle uğraşan arkadasların hemen hemen hepsinin yazılarını dikkatle okudum ve tavsiyelerine uydum. çörekotu bal ve bol bol sebze yiyorum. kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum :) bu arada bende inanılmaz kaşıntı oluyordu ama artık kaşınan yerlere sirke uyguluyorum ve kısa bir yakmanın ardından kaşıntıyı kesiyor. sirke bende siğillere karşı karartı yada dşmesini sağlamadı ama iyi geldiğini söyleyebilirim. asit tedavimi ve sreçlerinide sizlerle paylasırım. herkese acil sifalar diliyorum. sağlıcakla kalın.

bendede 15 günden beri 2 tane siğil var bir tanesi vajinanın girişinde diğeride yukarıda doktora gittim uyutup alalım ve hemen hamile kalma dedi 6 tanede ası yapılacakmış öyle söyledi duyunca cok üzüldüm esimden gecmiş hamile kalmayı düşünüyordum bende oysaki ne yapacağımı bilmiyorum hamile kalsanda normal doğum yok sana dedi doktor bana bu konuda yardım edermisiniz???

ıkı tane sıgıl ıcın koter olucan soa narkozla senı uyutup bıde narkoz parası yolcak doktorun

bır ıkı hafta boyunca pamuga sırke dok oraya koy aksam onla pamukla yat

ondan sonra asıını ol

sıgıl bıtınce hamıle kalabılrısın

doktor olcak mal kendını doktor zanneden aptal nerden bılıo esınedemı test yaptı surtunme yoluyla olabılcek her yerden gelebılcek bısı
agda wc ortak kullanım alanı genlede doktorlar cok eslılık ws dıo ama bakırelerde de gozukuo bu durum (bakırelerde sutunmeylede oluo )ıda a ayrı mesele nse sana tawsıyem kendıne cok ıyı bak gunluk portakal suyu sırkeyı dene muhakkak etkısını goruceksın

eyer kendıne ıyı bakarsan sıgıl lcıkmaz hamılelınıde gelınce sezeryan sart normal dogumla olmıcak bılgın olssn ...

Herkese selam 15 gn arayla iki kez koterle siğillerim yakıldı,sizlerler paylasmıştım. bu hafta kontrole gittiğimde yenilerinin bu defa çıkmadığını ama ufak ufak olduğunu söyledi doktorum. İlk koter sonrası çok azmıştı ve olmayan yerlerden yenileri çıkmıştı. şimdi de triklora asetik asit verdi doktorum. yarından itibaren sabah akşam bunu genital bölgeme srmeye başlıyorum. Burda bu dertle uğraşan arkadasların hemen hemen hepsinin yazılarını dikkatle okudum ve tavsiyelerine uydum. çörekotu bal ve bol bol sebze yiyorum. kendimi eskisinden daha iyi hissediyorum :) bu arada bende inanılmaz kaşıntı oluyordu ama artık kaşınan yerlere sirke uyguluyorum ve kısa bir yakmanın ardından kaşıntıyı kesiyor. sirke bende siğillere karşı karartı yada dşmesini sağlamadı ama iyi geldiğini söyleyebilirim. asit tedavimi ve sreçlerinide sizlerle paylasırım. herkese acil sifalar diliyorum. sağlıcakla kalın.

sırkeyı pamukla oraya koyuosun dımı ole surup bırakmıyosun

sırkeyı pamukla oraya koyuosun dımı ole surup bırakmıyosun

bazen sadece sryorum bazaende dediğin gibi oraya koyup yatıyorum canım. çok yakıyor dayanamayabiliyorum. asit tedavisini duydunmu hiç helin, ben ilk kez dr. umdan duydum. bakalım bu ne sonuc verecek. ha bide koter sonrası kararıp dşmediler gecti gibi ama hala yerinde duruolar. sanırım dr. gitmeleri için verdi.

arkadaşlar benimkiler geçmek üzere 2 tane çok ufak kaldı aldara kremi haftada 2 kez sürüyorum ve her akşam elma sirkesiyle sildim temizledim.... bir daha çıkmaz inşallah.... aşı olmayıda düşünüyorum....

arkadaşlar benimkiler geçmek üzere 2 tane çok ufak kaldı aldara kremi haftada 2 kez sürüyorum ve her akşam elma sirkesiyle sildim temizledim.... bir daha çıkmaz inşallah.... aşı olmayıda düşünüyorum....

ası ollmayı dusunme bıle AŞI OL.

bazen sadece sryorum bazaende dediğin gibi oraya koyup yatıyorum canım. çok yakıyor dayanamayabiliyorum. asit tedavisini duydunmu hiç helin, ben ilk kez dr. umdan duydum. bakalım bu ne sonuc verecek. ha bide koter sonrası kararıp dşmediler gecti gibi ama hala yerinde duruolar. sanırım dr. gitmeleri için verdi.

benımkıler bır ayda dustuler her gun sabah aksam ılık suyla yıkadım ama sole bırsıy war koter olduysan sırke uygulama cunku janın yanınr ole sen bı avondan genıtal temızleme jeli al 9 tl ye sabah aksam yıka ılesmeye baslınca koter olan yerler eskı rengıne donunce yaralar ılesınce hemen sırkeye basla her gun sona zamanla ıkı gunde bır sonra haftada bır sıl bolgeyı....

benımkıler bır ayda dustuler her gun sabah aksam ılık suyla yıkadım ama sole bırsıy war koter olduysan sırke uygulama cunku janın yanınr ole sen bı avondan genıtal temızleme jeli al 9 tl ye sabah aksam yıka ılesmeye baslınca koter olan yerler eskı rengıne donunce yaralar ılesınce hemen sırkeye basla her gun sona zamanla ıkı gunde bır sonra haftada bır sıl bolgeyı....
Selam, iki gündr asit tedavisini uyguluyorum. mecburiyetten ilk defa koter sonrası vajinama zorlada olsa bakabildim. (ben psikolojik olarak o bölgeye bakamıyor dokunamıyordum) o bölgem mahvolmus diyebiliirm. tamamen yanık izleriyle dolu :(( Asit sirkenin daha ağırı olan bir ilaç sabah aksam kulak temizleme pamuguyla pütürlü olan yerlere sryrm. ilk sürdüğm de o bölgeler bembeyaz oldu ama kireç gibi. kezzap gibi bişey bu o derece yaktı ve kireç gibi oldu. her sürdüğmde deli gibi yakıo ve aynı anda o deli kasıntı baslıyor 5 dak. kadar sürüyr. galiba koter bende işe yaramadı bu baska bi tedavi. orayı gördkten çok uzgunum ne hale gelmiş :(( off nasıl gecicek bu nasıl. yenileri çıkmaz inşallah. ordaki izler gecermi acaba. izler bi kenara bu ilaç yakıp kavuruo ve ben 15 gun kullanıcam. kimbilir daha ne hale gelicek :(

Selam, iki gündr asit tedavisini uyguluyorum. mecburiyetten ilk defa koter sonrası vajinama zorlada olsa bakabildim. (ben psikolojik olarak o bölgeye bakamıyor dokunamıyordum) o bölgem mahvolmus diyebiliirm. tamamen yanık izleriyle dolu :(( Asit sirkenin daha ağırı olan bir ilaç sabah aksam kulak temizleme pamuguyla pütürlü olan yerlere sryrm. ilk sürdüğm de o bölgeler bembeyaz oldu ama kireç gibi. kezzap gibi bişey bu o derece yaktı ve kireç gibi oldu. her sürdüğmde deli gibi yakıo ve aynı anda o deli kasıntı baslıyor 5 dak. kadar sürüyr. galiba koter bende işe yaramadı bu baska bi tedavi. orayı gördkten çok uzgunum ne hale gelmiş :(( off nasıl gecicek bu nasıl. yenileri çıkmaz inşallah. ordaki izler gecermi acaba. izler bi kenara bu ilaç yakıp kavuruo ve ben 15 gun kullanıcam. kimbilir daha ne hale gelicek :(

bende 50 ye yakın kotr ızı we sıgıl wardı yogun c vıtamını al kendını ıyı bak yesılı bol ye orayı sabah aksam ılık suyla temızle badem yag sur elma ye elma kabu sur elma kabugu susam yag ızlerı yok edıo benım kıler zamanla 1 ayda gectıı cunku dokuluo ızler anlıyosun umarım su an endıselı olman cok normal alıcaksın kenıdını sıkma aklına takma cunku k zamnla geccek ızler elını nası bıcak kestın de acıo sona yara kuruo sona ılesıo kabuk tutuo ole geccek oda ısıne gucune bak orayı unut zamanla unutcan sende cunku hıc korkma we ası ol su ankı en onemlı olan bu

Evet canım asit koterden farklı bir tedavi. Tea tree oil (çay ağacı yağı) veya kantaron yağı sürmenin o yaraların iyileşmesini kolaylaştırdığını okumuştum. İz miz de kalmıyormuş. Yalnız saf çay ağacı yağı olmalı. Piyasada karışıkları çokmuş

Arkadaşlar aslında yazım absurd gelicek, kadın forumunda böyle birşey yazıyorum ve sırf bunu yazmak için üyelik aldım. Sanal ortamda bu tür konularla erkekler pek ilgili değil yada ben öyle bir oluşuma rastlamadım.

Erkeğim, yaklaşık 3 hafta onceki genital bolgemde siğil-etbeni gibi şeyleri farkettim. Geçen haftada ürolojiye gidip bunun hpv kondilom oldugunu ogrendim. O an nasıl bir çöküş yaşadığımı tarif edemiyorum. Ogün koter oldum ama şu anda tekrar cıktılar (sanırım ilk koterden sonra tekrarlaması anormal değil ?) ve haftaya tekrar koter olucagım. koterden sonra sadece batikon verdi sürmem için herhangi krem vermedi birde com galus adlı bagısıklık güclendiri hap verdi 3 ay kullanmam için.

Bu virüsu tasıdıgımı ogrendigimden beri moralim cok bozuk hep düşünüyorum. Henüz ogrenciyim, evlilik için onumde 4 5 sene (belki daha fazla, kısmet...) gibi bir zaman var

ama şimdiden bu hastalıgı eşim olacak kişiye nasıl acıklayacagımı, nasıl bir tepki alacagımı, hayatımın sonuna kadar bu virüsün taşıyıcısı olacagımı, condoma mahkum bir cinsel hayatım olacagının, bu siğillerin her hastalığımda zor donemimde cıkma ihtimali olması, eşime bulaştırma ve olası cocugumun normal yolla dogmama ihtimali gibi şeyler cok cok canımı sıkıyor. Fena halde takıntı yaptım bunu.

Doktoruma soru sordugumda adam kıl kıl cevaplar veriyordu bende üstelemedim zaten verdigi cevapta sorduklarımla alakasızdı. (Deli etti beni)

Bu hastalığı ömrümün sonuna kadar taşıyacagım dimi ? Burda bazı hanımlar hastalıktan kurtulduklarını virusu attıklarını yazmışlar bu mümkün olabiliyormu ? Eşlerinde bu rahatsızlık olmuş hanımlar tedavi sonrası ne gibi sorunları oldu acıklarlarsa gercekten cok cok makbule geçer.

Sıyırmak üzereyim, 1 haftadır sadece bunu düşünüyorum...

selam arkadaşlar...epeydir yazamadım. çok moralim bozuk.sonucu kötü gelen smear testinden sonra doktor biyopsi istedi...onun sonucuda kötü geldi CİN3 çıkmış (yüksek displazi)...bu hpv beni bitiricek ben bu hastalıktan kurtulamıycam.çok tedirginim.tip 16 en berbat olanı.....doktorum ameliyat kararı aldı....OOOFFFFF...şu aşı çıksada kurtulsak bu pislik hastalıktan...inanın aşının sitesini hergün kontrol ediyorum.aşı son aşamada inşallah en kısa sürede çıkar...
TİP16 olan varmı????süreci nedir? test sonuçları nasıl çıkıyor??? bilmek istiyorum...:43:

selam arkadaşlar...epeydir yazamadım. çok moralim bozuk.sonucu kötü gelen smear testinden sonra doktor biyopsi istedi...onun sonucuda kötü geldi CİN3 çıkmış (yüksek displazi)...bu hpv beni bitiricek ben bu hastalıktan kurtulamıycam.çok tedirginim.tip 16 en berbat olanı.....doktorum ameliyat kararı aldı....OOOFFFFF...şu aşı çıksada kurtulsak bu pislik hastalıktan...inanın aşının sitesini hergün kontrol ediyorum.aşı son aşamada inşallah en kısa sürede çıkar...
TİP16 olan varmı????süreci nedir? test sonuçları nasıl çıkıyor??? bilmek istiyorum...:43:

ah ah arkadaşım. böyle düşünme nolur. hpv beni bitircek ne demek, kurtulamıycam ne demek...gereken her şeyi yapıyorsun bak. tetkiklerini yaptırıyorsun, gereken tedaviyi uygulatıyorsun. Allah`ın da izniyle o cin3 de gidecek. Konizasyon, leep vb bir işlem yapacaklar ve inşallah kurtulmuş olacaksın. tip 16 hpvnin en inatçı olanlarından. ama biz daha inatçıyız. operasyonu olduktan sonra çıkardıkları parçayı tahlile gönderecekler. İnşallah tüm problemli dokuyu çıkarmış olacaklar ve sen bir daha bu rahatsızlığı yaşamayacaksın canım. Sigarayı bıraktın mı? Kendine yapabileceğin en büyük kötülük içmeye devam etmen.
Senin için dua edeceğim. Durumundan haberdar et olur mu?

KARAT canım ilgin ve alakan için çok teşekkür ederim....bir ara moralimi düzeltmiştim ama şuan çok ama çok karamsarım.....bu benim elimde değil ister istemez bunu kendime yapıyorum.bu hastalık çok illet....yapıştı bana kurtulamıycam...kendime artık telkinde bile bulunamıyorum....malesef durum kötüleştikçe sigarayı dahada çok içmeye başladım.
KARAT'çım o parçayı çıkartıp patoloji sonucu kötü gelirse rahim alınıyor sanırım....ben şimdiden komple aldırsam ne olurki ???bidaha bidaha bu durumları yaşamak istemiyorum.....duyduklarıma göre daha sonra bağırsaklarada sıçrıyormuş çünkü.....
CANIM duaların için allah razı olsun ...bende herkese duacıyım......

Human papillomavirus ile enfekte kişilerde enfeksiyonun tedavisi için ve servikal kanser gelişimini önlemek amacıyla kullanılan aşılardır. Prekanseröz ve kanseröz lezyonlardaki bazal epitelyal hücrelerde L1 ve L2 eksprese edilemediğinden, VLP aşıları oluşmuş enfeksiyonlar için uygun değildir.

Virusun çoğalmasını engelleyen terapötik HPV aşıları; sekonder profilaktik aşılar olarak kabul edilir. Human papillomavirus ile enfekte kişilerde, virusun hücre içinde çoğalmasını engellemektedir. Lezyondaki bazal epitelyal tabakalar içindeki HPV’nin hücre içinde çoğalabilmesi için E1 ve E2 proteinleri gereklidir. Rekombinant yolla elde edilmiş aşılar, E1 ve E2 proteinlerini içererek hücresel bağışıklık sistemini uyararak çoğalmaya çalışan virusların gelişimini durdurur

Serviks kanseri tedavisi için terapötik HPV aşıları; prekanseröz ve kanseröz lezyonlarda, HPV onkogenleri olan E6 ve E7’nin sürekli ekspresyonu ile lezyon malign bir fenotip kazanır. E6 ve E7 gen ürünleri immun sistemi için hedef spesifik tümör antijenleridir. Terapötik HPV aşıları E6 ve E7 proteinlerini içeren rekombinant aşılar olup, vücuda verildiklerinde CD4+ ve CD8+ T hücrelerini uyararak sitotoksisite ve sitokinler ile E6 ve E7 proteinlerini aşırı üreten enfekte hücreler yıkımına neden olarak törepatik etki gösterirler. Viral E6 ve E7 proteinlerine dayalı DNA aşıları, mutasyona uğrama potansiyellerinden dolayı aşı ile ilgili çelişkili görüşler vardır

Yeni ve özellikli aşılar üzerinde çalışmalar devam etmesine karşın profilaktik aşılarda gelinen aşama terapötik aşılarla kıyaslanamayacak kadar ileridedir

Gardasıl [Quadrivalent Human Papillomavirüs (Tip 6, 11, 16, 18) Rekombinant Aşı] isimli, Glaxo-Smith-Kline firması tarafından İngiltere’de üretilen HPV aşısı, Sağlık Bakanlığı tarafından 23.02.2007 tarihinde kullanımı onaylanmıştır. Aşının hedeflediği 9-26 yaş arasındaki kız ve kadınlarda:

-HPV tip 16 ve 18’in neden olduğu: servikal kanser, servikal adenokarsinoma in-situ (AIS), servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) evre 2 ve evre 3, vulvar intraepitelyal neoplazi (VIN) evre 2 ve evre 3, vajinal intraepitelyal neoplazi (ValN) evre 2 ve evre 3’ün önlenmesinde
-HPV tip 6, 11, 16 ve 18’in neden olduğu: servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) evre 1, genital siğiller, HPV enfeksiyonlarının önlenmesinde endikedir.

Rekombinant HPV aşısı, 0.5 ml’lik deltoid kasına veya uylugun üst yanındaki kasa IM (intra müsküler) olarak, 3 ayrı (0.2.6. ay) doz şeklinde uygulanmakta olup; 1. doz belirlenen tarihte, 2. doz birinci dozdan 2 ay sonra, 3.doz birinci dozdan 6 ay sonra uygulanır. Raf ömrü 36 ay olup, servikal kanser olgularının azalması için oldukça önemli bir adımdır

Aşının koruyuculugu % 100 olmayıp, aşıda bulunmayan diğer HPV tiplerine ve mevcut HPV enfeksiyonlarına karşı koruma sağlamaz. Aşının sadece genç kızlara uygulanmasına karşın, orta ve ileri yaş kadınlar da serviks kanseri bakımından risk altındadır. Bu nedenlerden ötürü HPV aşısı, risk altındaki kadınlar için tek korunma yöntemi olan rutin sitolojik tarama programlarının yerini tutamaz

Back