Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba arkadaslar,

Yazim biraz uzun olacak o nedenle vaktinizi aldigim icin simdiden ozurlerimi iletiyorum.

Ben de kisa zaman once HPV liler klubune dahil oldugumu ogrendim :((( yaklasik 2 ay once hayatimda ilk defa jinekologa bir kasik agrisi ile gidip sonucunda HPV positif oldugumu ve rahim agzinda CIN1 seviyesinde hucre bozulmasi oldugumu ogrenmis bulunmaktayim. Malesef yurtdisinda ve ustune birde Arap ulkesinde yasamaktayim. 30 yasinda bekar bir bayan olarak durumum burada cok olumlu karsilanmamakta, dolayisiyla hastalik ve tedavi sureci ile ilgili cok da detayli bilgi alamiyorum.

Test sonuclarini Turkiye'de iki farkli doktora gonderdim ve onlarda rahim agzinin dondurulmasi yontemi ile bu hucre bozulmasi probleminin asilabilecegini soylediler. Yaklasik 2 hafta once haftasonu Istanbul'a gelip bu dondurma islemini yaptirdim. Malesef buradaki doktorlara cok guvenemiyorum.

Istanbul'a gitmeden once buradaki doktora vajina dudaklari icerisinde birtakim puturlukler oldugunu soylemistim. Sanki minicik diller gibi. Bunun bir mantar yada yeni sigil olusumu olabilecegini soyledi.

Iki gun kullanacagim bir antibiyotik ve krem verdi bu puturluler icin. Bu arada Istanbul'a geldigimde de ayni puturlukleri bu doktora da gosterdim. O da tahris de olmus olabilir yada sigil baslangici olabilir simdi hicbirsey soyleyemem dedi. Ilk simir testini alincaya kadar bekliyelim diye bir yorumda bulundu. Buda 3 ay demek ve nasil gecicek bu sure bilemiyorum :(((

Ilk doktorun verdigi kremi halen kullaniyorum ama hicbir degisiklik yok gibi. Ne ilerleme ne gerileme var.

Bunlarin ne olabilecegi konusunda herhangi bir fikri olan var mi ?

Diger yandan bundan sonraki cinsel hayatim ile ilgili de her hangi bir cevap alamiyorum :(

Erkek arkadasim korunmasiz iliski taraftari tum erkeklerin oldugu gibi. Bu arada doktora gitti ve onda birsey cikmadi, varsa da tespit edilemedi. Ikimizde de bendeki puturluklerin disinda gozle gorulur bir sigil olusumu yok.

Doktorun biri ikinizde tek esli iseniz bu sekilde devam edin diyor. Digeri kondom kullanmaniz gerekiyor kesinlikle diyor. Ne yapacagimi sasirdim acikcasi.

Bu arada Gardasil asinin ilk dozunu vuruldum. Diger ikisi icin de zamanini bekliyorum.

Yukaridaki konular hakkinda bana bilgi verebilirseniz cok memnun olurum. Piskolojim altust olmus durumda :((( Bu illet virus yuzunden evlenme planlari yaptigim iliskimde ayrilma noktasina geldik.

Uzaklardan

sewgılı uzaklardan

baya uzaklardasın sanırım oncelıkle ası oldun ıcın tebrık ederım ıyı bı secım yapmısın onumdekı aya ıkıncı asını we 6 ay sonra 3. doz asını mutlaka olmayı ıhmal etme

su an dondurma ıslemı yaptırmısın eyer sıgıl olursa cıkarsa dondurulan yerler ılestıysee sırke sur pamuga sırke dok oraya sur bellı bır sure

epılasyonu agda yapma sakın agda dagıtıyor olaa 6 7 ay tek kullanımlık jılet kullan bı kullanıdını bıdaha kullanma dıkkatlı al kanatmadın surece bır sorun yok

sıgıl yane hpv genıtal kondoulom denılıo korkulucak bısı dıl bu gecırmıs oldun ewrede aktardan gusel macunlar al

cınsenglı macun ,ya da lanfan macunu yane sonuc olarak ıcınde corek otu basta olmak uzere 30 40 cesıt bıtkı bulunan bır macun alzm daha sonra balık yag kapsulu al gunluk bır sabah bır aksam gunde ıkı kes tatlı kası ye gunluk bı tane balık yag kapsulu ıc

gunluk taze meyweyı bol ye . sebze yogurt sut

yogun sekerlı we yaglı selerden 2 3 ay uzak dur yıceksen de tadımlık ye

cın 1 sewyıyesı baslangıc sewıyesı korkma

hpv 6 11 baslangıc tıpı asının amacıda zaten hpv 11 16 korumak ası senı 5 yıl korucak endıselenme ust tıplerden

su an senın yapman greken wajınal bolgenı suyla temızle sadece bırde werdıgı krem aldara krem mı aldara kremse ıkı gunde bır surceksın sıgıl cıkan yerlere

kocanda warsa sıgıl eee tasıyıcı oluo erkekler bellı bır sure korun yaran weya ızler gecene kadar daha sonra normal hayatınıza grı donmenız tabıkı olucak yoksa bu kadar kadının cocugu nası olucak :12:

balık ye balık yag yada havuza gırmek yok

ıc camasırlarını camasır suyunda kaynat daha sonra makınada yıka we utule

ortak kullanım alanları gırmek wc (ayakta yapman lazım temas etmemesı lazım tenının )

wıtamınsız kalmadının surece bısı yok cocun oldu zaman sezeryan olcan hemen yarın macun al hazır:17: az bısıde corek otu cektır macuna ek olarak bıraz kat ıcıne

uzaklardan bulabıldın mı acaba msn de senı beklıorm

Son düzenleme:
Sevgili Helin,

Oncelikle hizli cevabin icin tsk ederim.

Dondurma islemi sadece rahim agzinda CIN1 olusmunun goruldugu bolge icin yapildi. O kisma normal el yontemi ile ulasmam malesef mumkun degil.

Gordugumu soyledigim kabariklar dudak kisminin icin de hemen gozle gorulebilecek bir yerde ama bu kabarikliklarin sigil mi yoksa mantar olusumu olduguna karar veremedi iki doktorda. Verilen krem "Clotrimazole" diye bir tur mantar kremi sanirsam. Ayni krem Turkiye'de de varmidir bilemiyorum. Bu kabarikliklar icin aslinda canimin sikkinligi. Ne oldugunu bilemiyorum. Sigil mi, mantar mi belli degil suan. Kucucuk diller seklinde gorunumu ve bulundugu bolgenin rengi ile ayni renkte. Herhangi bir sekilde daha koyu yada acik renk sozkonusu degil.

Bu asamada doktoru dinleyip 3 ay beklemem mi gerekiyor veya yeniden bu sorunun uzerinemi gitmem gerekiyor bilemedim...

Helincim ekledim seni mn'de ama offline gorunuyorsun. Hotmail adresine mail attim kendi hotmail adresimden. ayni adresi eklemeyi deneyebilir misin rica etsem?

Sevgili Helin,

Oncelikle hizli cevabin icin tsk ederim.

Dondurma islemi sadece rahim agzinda CIN1 olusmunun goruldugu bolge icin yapildi. O kisma normal el yontemi ile ulasmam malesef mumkun degil.

Gordugumu soyledigim kabariklar dudak kisminin icin de hemen gozle gorulebilecek bir yerde ama bu kabarikliklarin sigil mi yoksa mantar olusumu olduguna karar veremedi iki doktorda. Verilen krem "Clotrimazole" diye bir tur mantar kremi sanirsam. Ayni krem Turkiye'de de varmidir bilemiyorum. Bu kabarikliklar icin aslinda canimin sikkinligi. Ne oldugunu bilemiyorum. Sigil mi, mantar mi belli degil suan. Kucucuk diller seklinde gorunumu ve bulundugu bolgenin rengi ile ayni renkte. Herhangi bir sekilde daha koyu yada acik renk sozkonusu degil.

Bu asamada doktoru dinleyip 3 ay beklemem mi gerekiyor veya yeniden bu sorunun uzerinemi gitmem gerekiyor bilemedim...

cnm öncelikle geçmiş olsun bn bişeyti anlamadım ne için doktor sana 3 ay bekle dedi smear sonucu için flnmı devlet hastanesinemi gttn cnm?bn özele gtmiştim 1 hafta sonra veriolar smear sonucunu.bide tam tarifini anlayamadm ama küçücük diller seklnde demişti büyük ihtimal o siğildr cnm doktor nası anlayamadı hayret dogrusu onlar bilmicekte ne oldgnu bizmi bilcez baska doktra gtme şansın varsa bnce baska ii bi doktra daha görün derim cnm bn gecmiş olsn tekkrrdan

Hamile kalanlarda siilin sakıncası varmı ne yapmalı?

cnm hamile olunca vücut direnci düşüo buna baglı siğil çıkıo.siğillerin sakıncası normal dogumda bebeğin bogazına yapısabiliormus buda bebeğe ilerde sıkıntı cıkartıomus cnm öle duymstum.o yzden kesnklkle ve kesnlkle siğil problemi yasayan bayanların sezeryanla dogum yapması şart cnm.

sevgili NANA35 ayrıcada hamileyken siğillere müdehale edemiolar sanrm tam blmyrm ama bebeğni dogrdktan sonra mutlaka rahim agzı kanseri aşını ol cnm doktrlar daha ii bilir tabi ama bnm bildgm hamileyken siğillere müdehale edemiolar cnkü yakmaları için anestezi uygulanması lazım buda hamilelerde mümkün diil ama dondurma işlemi yapılablr blki bunu doktoruna sor bnce cnm o daha ii bilgilendrr

Vee kızlarr kesnlkle siğilleriniz varken ilişkiye girmeyin prezervatifte siğil varken koruma sağlamıomuş aklınzda bulunsun yayarsınız yada partnerinize bulastırırsnz dikkat edin siğiller geçene kadr ilişkiden uzak durun!!

bol bol yesıllık

salataaaaaaaaaaaaaaa

pekmez ,kecı boynuzu gunluk bırer kasık

yogun seker we yagdan uzak bır hayat

sevgili HEL_İN özelden mesaj atmayı bımıyorum:)becerıksızım :)msn eklemek ıstıyorum senı eger sakıncası yoksa ama nasıl yllıcam bılemıyorum..yardımların ıcın teşekkürler arkadaşlar öyle yada böle gecıo bu hastalık bır sure sonra ve sevgılı hel_in de dedıgı gıbı cok ıyı bakmamız gerek kendımıze herkese GEÇMİŞ OLSUN..

sevgili NANA35 ayrıcada hamileyken siğillere müdehale edemiolar sanrm tam blmyrm ama bebeğni dogrdktan sonra mutlaka rahim agzı kanseri aşını ol cnm doktrlar daha ii bilir tabi ama bnm bildgm hamileyken siğillere müdehale edemiolar cnkü yakmaları için anestezi uygulanması lazım buda hamilelerde mümkün diil ama dondurma işlemi yapılablr blki bunu doktoruna sor bnce cnm o daha ii bilgilendrr

asena arkadasımın dedıklerıne katılıyorum nana35 ben yaktırırken doktorumla ufak sohbet ettık ve dedıkı hamıle olanlarda hıc bır sey yapamıyoruz ve kesınlıkle sezeryan yapıyoruz normal dogum yaptırmıyoruz dedı sagolsun drbenı bu konudada uyardı:)))ne evlılık var ne bebek halbukım:))

Hamile kalanlarda siilin sakıncası varmı ne yapmalı?

Korkma korkulcak bısı yok

hamıle ıken sıgıl warsa koter dondurma ws bı ıslem uygulanmıo

dıs bolgelere pamuga sırke dok sur onun harıcındde doguma kadar bısı yapman ımkansız bol bol c wıtmaını sebze sart salata sart

her aksam orayı pamuga sırke dok sıl sadece sabah uynadında yıka yane ımkan warsa pamuk sıgıl olan yerde kalsın ıc camasırınla yat hawa alsın

bıde macun onermıstım ben sana macun dıl ıstıosan bı sor doktoruna arı sutu balı polenı ondan ye bı kasık

asena arkadasımın dedıklerıne katılıyorum nana35 ben yaktırırken doktorumla ufak sohbet ettık ve dedıkı hamıle olanlarda hıc bır sey yapamıyoruz ve kesınlıkle sezeryan yapıyoruz normal dogum yaptırmıyoruz dedı sagolsun drbenı bu konudada uyardı:)))ne evlılık var ne bebek halbukım:))

janım bna maıl atman lazım

Son düzenleme:
arkadaşlar lütfen bana yardım edermısniz ben 5 haftalık hamileyım ama öncesi siğil yaktırdım şu an tekrarlıyor gibime geliyor ama benım korkum bebeğime zarar verirmi ve hamileiken tedavi olunurmu siğilde ben neyapacam yaa:2:lütfen cvp yazınız

mrhb evet ilk simir testi icin 3 ay beklemem gerekiyor bu nedenle 3 ay bekliyelim ondan sonra bu kabarciklar icin karar verelim dedi. Ama ben randevu aldim zaten 2 hafta sonra tekrar baska bir doktora gidip gostericem bunlari.

arkadaşlar lütfen bana yardım edermısniz ben 5 haftalık hamileyım ama öncesi siğil yaktırdım şu an tekrarlıyor gibime geliyor ama benım korkum bebeğime zarar verirmi ve hamileiken tedavi olunurmu siğilde ben neyapacam yaa:2:lütfen cvp yazınız

canım sakin ol dışarda çıkan siğillr bebeğe hamile iken zarar vermez.. ama genel olartak bilinen şu ki sezeryan doğurman gerekiyor bebeğini.. Doğum sırasında bebeğinin tüm vucuduna temas ettiğin için daha sonra bebeğinede çıkma olasılığı ve hatta azına burnuna değdiğin için iç hastalıklara da sebep olma ihtimali varmışş.. Bana br dr öyle demişti.. ama hamile iken içerde güvende olduğunu düşünüyorum..:) bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim:):49:

Selam Arkadaşlar

Ben bu siteye yeni kayıt oldum. Geçenlerde Aldara krem kullanan var mı sayfasına da yazdım Nişanlımın organının dibinde 2 tane alt kısımda da 1 tane et benine benzer bişi gördük. Kendisi çok önemsemiyordu ama çoğaldığını görünce korktuk. Ben sürekli bakıyorum aynada kendime şimdilik o et benine benzeyen şeylerden yok çok korkuyorum

Back