Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sewgılı arkadsım oncelıkle gecmıs olsn
cıkan yerlerde padofılm solısyon belırlı aralıklarla haftada bı kez surdun ıcın ılac tekrar oraya surmen gerekır o yuzden haftada bır bellı bır sure padofılm surmen sart

sana tawsıyem padofılm yerıne normal sırkeyı pamuga dok 1 ay her gun gece yatarken poraya yapsıtır kaydırmadan bolgesel oldu ıcın herhangı bır zarar wermes sırke dogal asıttır

ası olmana cok sewındım

eyer sıgıl su an cıkıyorsa sebebı senın basta yemek yememen artı vıtamın almaman

ezaneden apıkobal vıtamın 6 tl

balık yag kapsulu (200luk) 30 tl

aktardan macun almassan 10 tl oda

a we c wıtamını eksık oldu surece bı kere solum bı sıgıl cıkar ayrıca ılescene hıc ınanmamıs gbı bı hwan war kendıne bak olumcul dılkı buuuuu

her gun bolbol meywe sart artı macun

vıtamını sureklı kullanma macun kullanmandan yanayım hıc korkma hayatın boyunca kendıne ıyı baktın vıtmaınsız kalmadın surece cıkmaz sırkeyı muhakkak dene padofılmden daha ıyı emın ol

slm kizlar bnm sigillerim gectide izleriyle basim dertte kötü duruo koterden dolayi iz kaldi ne sürüyüm sizce doktr 1 2 aya geceblir hc gecmeyedebilir dedi napiyim szce kantaron yagimi sürüyüm sadece sirkede sürmék istemyrm o bölgeye tahris eder die bide beyazlatio sirke aslnda sürmek istyrm ama bilmyrm napiyim szce kizlar??

öncelikle gecmiş olsun
bızım yazdıklarımı üşenmez okursan ılk sayfalarda senın rahatsızlıgının hafıf oldugunu farkedıceksın sakın bukadar sıkıntı yapma sonucta yaş ıtıbarıyle benden buyuksun ama hastalık ıtıbarıyle ben en agırını atlattım ve ılk gıttıgım doktor teshısı hemen koydu kansersin:çok üzgünüm: ki hiçbir araştırma yapmadan ogun aglamaktan yoruldum ama sımdıkı doktoruma gıdınce kanser olmadıgım cıktı.. eski eşinden bulaşmış olabılır dedı ama cınsel yol dısında agda salonlarından ve umumi tuvaletlerdende bulasıyomus. özelıne gırmek ıstemıyorum ama cınsel ılıskın varsa partnerınede sorman gerek ondada varmı dıye bulasıcı cunkusenağlama..Hatta ben yakıldıktan sonra 3 tane daha cıktı sıgıller ılk zamanlarda bende evlenemem dıyodum ama buyutulecek bısey yok cunku aşıları ve korunma yolları var..öncelıkle kendını toparla yoksa vucut dırencın düştümü kurtulamazsın yemek yemege vıtamın almaya başla sana kardeş nazıyetı olsun bizler bu hastalıgı atlattık sıra sende ıyı haberlerını beklıyorum hastalıga yenilme hastalığı yen.. smear testi ve kür aldırmadıysan yaptır onları sonucunu ogrenkı ıcın rahatlasın..

ya arkadaşlar sizin koter ve biyopsiden sonra kanamanız ne kadar sürdü benim 1 ay oldu hala ara ara kanamalarım oluyor:S
böyle bir sıkıntı yaşayan varmı?
2 doktora gözüktüm ikiside kanama yapıcak bir yara yok diyor...
ayrıca koter ve biyopsi yapılcak kadar bir sorunum yokmuş çok güvendiğim doktorum resmen beni dolandırmış offf bu kanamada cabasıı....

sakın sen sırke surme sırkeyle ızlerın cunku bı alakası yokkk

kırmızı elma kabugu we kantoran yagını dene

kantoran yag hucre yenılenmesınde cok ıse yarıor we ızlerın gecmesınde

ben ızlerın gecmesı ıcın elma kabu suruodum bı arkadas soledı kızlık zarının ıc kızmısta kırmızı ıc gırısı bı tane yara kaldı bende

ama kantoran yagını dene sırkeyle bı alakan yok su an senın sabah aksam ılık suyla yıka sona kantorana gec

sewgılı arkadasım gunde ıkı bardak bı oglen bıde aksam yatarken ada cayı ıc ıltapı alır
akınrtını ortadan akldırır

kanaman ıcın ezaneden batıcon solısyon al jınekolok masasındakı gbı bacaklarını ac vajınanın ıc kısmına kadar dokebıldın kadar ıcıne dok

bakıryesen dok dılsen dokebıldın kadar dok wajına dudaklarını ac ıcıne batıcon cok ıse yarıo

teşekkürler
adaçayını zaten içiyorum...
baticonu denicem ama ne biliyim korktum doktora danışmadan...
acaba normalmidir bu kanama yaa sonuçta sadece bir tane siğilim vardı içerde... şu ansa temiz...
koterden sonra kanamam olmadı aradan 20 gün geçti parçalar düşmeye başladı bebek falan düşürdüğümü sandım o kadar büyük parçalardı...
10 gündür durmayan bi kanamam var
doktorlarda bişi yok diyor:S

hel_ın sımarık sağolun ınanın bana moral verdınız teşekkür ederım dr gıttım bugun bana vajınamın orda 3 tane bır tanesıde oldukca yukardakı o en buyugu kucuk daha sıgıllerın dedı ıstersen hemen yakarım dedı ama aldara verdı bunu kullan 15 gun sonra tekrar gel dedı olmazsa yakarız dedı asınıda yaptırdıgın ıcın korkma dedı bende tıpleme testını sordum dedıkı bence gerek yok dısta cıkanlar genelde ıcte cıkmaz dedı(cınsel bırlıktelıgım olmadı ) afedersınız o yüzden korkma dedı bakıre oldugum ıcın smer testı yapmadı daha once baska bır dr gıttıgımde bana su anda smer tastı bakırelerde yapıoz ama senın daha yenı oldugu ıcın gerek yok asını yaptır demıstı oda tıpleme testıne gerek yok ılk podofılm suruldugunde 2 tanesı kaybolmustu onlar cıkmadı soyledıklerım cıktı sadece partnerıme gelınce benı terkettı ama üzülmuyorum bugun eczaneden ımmuneks aldım bırde yarın sabah baslıcam dedıgınız gıbı vıtamınde almaya calısıcam macunuda sorucam aktara 3-4 gun once balın ıcıne cörek otu ve zencefıl attım yemeye basladım ve sanırım mıdeme dokundu ıyıkı varsınız ınsallah bende sızler gibi ıyı olurun ALLAH razı olsun sızden ve tum arkadaslarıma sifa dilerimm....cok uzun yazdım sanırım:))

Zerona bu kadar korkma canım... 5-6 taneymiş nedirki.. şımarık dmeiş ya üşenmeden okursan görürsü üşenme hakkaten hepsini tek tek okumustum ben ve baya bilgi sahibi olmuştum.. iz bile kalmaz bence sende.. bal gibi de evlenirsin hastalık bu söylemezsende anlamaz ayrıca... koter olursun kendine iyi bakarsın ve gelip gecer inş. tekrar edebilir çünkü gelnelde 2-3 kez bile tekrar edebiliyor.. Ama dr um bana çıkacaksa cıksın ki bitsin demişti öyle düşün.. üzülme bukadar biz 50 li adet leri geçirdik ...seninki de geçecektir..:1hug:

merhaba arkadaslar bugun aldarayı alıcam ve egece kullanmaya baslıcam ama dr bana verdıgı aldara kagıdında haftada 5 gun onermıs kımısıde 1 gun arayla dıo ne yapmalıyım kafam karıstıı yara yapmaktanda korkuyorum((bırde o kadar korktumkı agzımdada varmıdır dıye öpüşmeylede bulasabılırmı k.b.b gıttım ama bır sey yok dedı dılımın altında kucuk parcalar oldunu gordum onları sordum mıgdeyle alakalı olabılır dedıı kafam allak bullak oluo bazenn....sagol BZDIK ....IYIKI VARSINIZ ınsan bıraz olsun stresını atıoo sayenızde..

Doktorum bana Öpüşme ile değil direkt lezyonlu bölgenin ağıza teması ile ( ağız mukozasında herhangi bir tahriş vs varsa, ordan girmek kaydı ile) ile bulaşabildiğini söyledi.
Sakin ol sevgili zerona, geçecek.....

opusmeyle gecmes emın ol oral yolla cınsel temeaz warsa bı ıhtımal yukse bı durum bu !!!!

macun al basla dırek o yeterlı bıde balık yag kullansan yeter

ayrıca bal dıl cınsenklı bal kullan

sıgıllerı azdıran şekerdır haberın olsn ayrıca umunex boswer bıtır macun we dedım gbı balık yag cok ıse yarıcak gorcen ası ol bıde olmadıysan

batıcon mıkrobu alır warsa yoksada temızler herhangı bır zararı yok muhakakk basla sewgılı arkadasım:enbuyukkk:a.s.

sagol helıncıgım dısarı cıkma hevesım bıle kalmadı bu hastalıktan sonra(ama yarın gıdım aktardan alıcam bu macunu ayın 5 ınde cervarix aşımı oldum ılk dozunu yanı bu aksamda aldarayı kullanıcam ınsallah ıse yarar ...sağolun dostlar her aksam mutlaka okuyorum bu sayfayı...ınsallah benım gıbı olan butun arkadaslarım atlatır

selam ben tıp öğrencisiyim.. geçen yıl bi hastaneye gittim ordaki dr beni bir kaç saniyede muayene etti sonra siğilim olduğunu söledi... ben bir kaç hafta sonra özele gittim ayrıntılı incelemeden sonra sadece yara olduğunu söledi. şimdide şiddetli ağrı yaşıyorum ilişki sırasında.. bunlar kulağa yakın geliyo mu??

biri bizi işletiyor galiba !

geçmiş olsun canım.ilk önce başka bir dr a daha gitmelisin.görünürde birşey varmı?ilişki sırasında ağrı yaşaman için başka sebeplerde olabilir.ilk önce hemen bir dr a gidip muayene olman ve smear testi yaptırman lazım,ve görünürde siğile benzer bişey varsa parça alınır ve patolojiye gönderilir ne olduğu anlaşılır.senin daha iyi bilmen lazım ne de olsa tıp okuyorsun

Arkadaşlar gerçekten çok önemli bir hastalık daha doğrusu virüs bu hpv. Ama kimse bilmiyo maalesef. Burda bilinçli kadınlar olarak konuşumuşsunuz birbirinize yardım etmişsiniz tebrik ediyorum sizi. Çevremizdekileri de mutlaka bilinçlendirmeliyiz. bunun için kampanya bile başlatmış jinekoloji derneği hatta güzel animasyonlar hazırlamışlar. daha konuşulur hale getirmek adına yapılması gereken bir şeydi zaten bu. hpv.gen.tr adresinden bakabilirsiniz siz de neler yaptıklarına. biz çektik diğer kadınlar çekmesin bu çileyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…