Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ilacı kurum karşılıyor yazdırabiliyorsun doktora birde en az 4 ay kullanmak gerekiyo sanırım ben uzun süre kullanmıştım. geçmiş olsun buarada.

meldacım aldara krem en basta sıgıl oldunu anlayabılen ılk asamada cok ıse yarıyor doru ama sole bır sey war bır ıkı sıgılı ortadan kaldırabılcek bırsey

bazı kısılerde bende we dıyer ıkı arkadsımda aldara krem ıse yaramadı ama kullanan 4 cu arkadasımda ıse yaradı cunku o hemen doktora gıttı beklemeden

aldara kremı ben 2 aya yakın sure kullandım bende azalmadı sadece artma olmadı o kadar oldu yerde durdu ole o kadar 2 ay sonunda bıraktım bır anda 50 tane sıgıl oldular yanı ılac bende ne ılesme yaptı sadece surecı uzattı o kadar sımdı onun yerıne keske ılk asamada koter olup yaksalardı dedım

nse aldarayı ben onermıorm ama bazılarında cok ıse yarıyo azda olsa
bıde sole bır sey war SSK BAGKUR ESKIDEN ODUYOR DU AMA SIMDI BU ILACI ODEMIYOR

sıgılı olan arkadslarıma 3 hafta pamuga sırke dokup pamukla yatmalarını sabaha kadar tawsıye edıorm sırke dogal asıttır acık yara harıc her hangı dayanılmıcak bır acı wermıo we 3 hafta sonunda aksam yatarken kullanılan sırke sıgılı dusuruyor we curutuyor

bunyenızı eyer cok ıyı tutar wıtamın alırsanız hap ws macun cıkmaz en onemlısı bu

yaklasık 1 sene 4 aydır ben aktardan aldım macunu kullanıyorm vucut dırencını yuksek tutmak ıcın we bıdaha cıkmadı belırlı aralıklarla hala ben sırke suruyorm
cervılax rahım kanseırne karsı asımıda oldum :) sımdı cok sukur ıyım sorunuz warsa sorabılrıznız

selam
aynı rahatsızlık bende de var ve 40 gundur yatıyorum.. tedavısı yok dıye bırsey yok ben 3 hastane gezdım cok gec kaldıgım ıcın mecburıyetten yakarak gecırılmesı gerektıgını soyledı doktor... yakıldı tekrar cıktı ve ılacla yakılma asamasına gıdıldı suan sadece yanıklarımın kapanmasını beklıyorum.. bundan sonrada hpv aşısı yapılacak.. banada doktorum tekrarlar dedı ama aşı yapılınca cıkma ıhtımalı azalıcagını soyledı.. ayrıca genıtal sıgıller hpv 6 ve 11 nolu hastalık oldugu ıcın kanser asamasına gecme cok az oluyormus bu yuzden hemen kanser olurum dıye korkma yok oyle bısey. ama bundan sonra kendıne cok dıkkat etmen lazım aşı muhakkak şart.. ben cok acı cektım umarım aynı acıyı yaşamazsın. saglıklı gunler dilerim..

sımarık gecmıs olsun yaraların ıelstıkten sonra sana tawsıyem sırke sur haftada bır bıde vıtamın al gunluk

c we b vıtamını eksık oldu zaman cıkıyor cunku bu

tesekkur ederım hala ıyılesmeyı beklıyorum.. zafıran suyuyla temızle dedıler kullandım ama ınce zar olusmus doktor yaramı sıyırmak sorunda kaldı ve tekrar başa dondum.. ve doktor herseyı deneme hassas nokta dedı.. tavsıyenı denerım.. ama gercekten cok berbat bı sey allah kımseye vermesın.. tek bır sıvılceyle ne hale geldım... allahtan evlı degılım psıkolojım cok bozuldu..

arkadaşlar bende tip 59 varmış
doktor yarın kolposkop ile bakıcak
yaptıran varmi kolposkopi
doktor uyuyacaksın yarım saat diyor ama internette aradım uyumak gerekli değilmiş
siz nasıl yaptırdınız?

doktor uyuyacaksın yarım saat diyor ama internette aradım uyumak gerekli değilmiş
siz nasıl yaptırdınız?

cnm banada yapılck kolposkopi siğillerim geçncede hiç uyutuldgnu duymadım normal muayene koltugunda bakıolar die biliorum seni nie uyutcaklar anlamadm konuş bi doktoruna sor bnce cnm

ben 2 doktora danıştım biri uyutulmaya gerek yok dedi
kolposkopi yapacak doktora uyumak istemediğimi söyledim
oda sen yinede aç gel duruma göre yaparız dedi 15-30 dk uyursun dedi en fazla
ama yinede uyutmicam kendimi
zorla istemediğim bi işlemi yapamaz ya
yarın az yada çok max 30 dklik hafif acılı bir işlem için boşa ilaç yemeye gerek yok
sıkar dişimi dayanırım

siz nasıl yaptırdınız?

gecmis olsun.. asena06 nın dediği gibi uyumayı gerektiren bi durum yok ki, neden uyutma taraftarı doktorunuz? ben yaptırdım 15 dk bile sürmeyen basit bi işlem..
spekulum vajinaya yerlestirildikten sonra kolposkop (rahim agzını daha net görmek için büyütec görevi gören alet) vajinaya yaklastırılıyor.. sonrasında pamuğa solüsyon (asetik asit ama inceltilmis) dökülüp vajina içerine sürülüyor.. solüsyon bi miktar sızlatıyo ama aman aman bi sızı degil.. eger solüsyon sonrası rahim agznda bozulmus anormal hücreler varsa beyaza dönermis, bu durumda da o beyaza dönen bölümlerden parca yada parcalar alınıp biopsi ye yollanırmıs.. (-miş'li -muş'lu konusuyorum çünkü bende anormal hücreler belirlenmedi ve biopsiye gitmedik) kısa ve az sızılı bi islem..
bende 4 tip çıkmıstı ve bunların arasında Tip 59 da mevcuttu ama çok sükür kanser grubunda yer almadım.. umarım sizinki de temiz cıkar :)

merak etme c wıtamını sadece vıruslerı yok edıyor.hıc korkma yaran kabuk baglasın tamemen ılestın zaman sur sırkeyı sırk cunku dogal asıttır.
Ama su an kullanmanı tawsıe ettım şey;

bepanten katı olanı surebılısın
kantoran yagı surebılrısn .
Bıde ek wıtamın

onerını uygulucam su yaram gecsın.. bugun son kontrolum vardı..gene canımı yakan bır kontrol gecırdım... allah kımsenın başına vermesın..

bende bugün kolposkopi yaptırdım genel anestezi olmasına rağmen sonrasında canım çok yandı ama şu an bir ağrım sızım yok....
biraz özel bir soru olcak benim takıntımmı bilmiyorum ama biyopsi yapmak için sanırım o bölgeyi bir aletle açıp genişlettiler
daha sonrası için darlığımı etkilermi:S

öncelikle herkese geçmiş olsun. hpv virüsü siğillere sebep olan.sadece cinsel yolla bulaşmıyor arkadaşlar genital bölgenin değdiği her yerden bulaşabiliyor.ıslak bir yer oldugunda ölmeden uzun süre yaşayabiliyor.kansere sebep olan bir sürü çeşidi var en cok kansere sebep olanları 16 ve 18+ tip leri.. ben de 2 sene önce cıkmıştı hemde 16 ve 18 en tehlikelileri yaklaşık 5 ay önce yaptırdıgım bir smear testinde negatif çıktı.siğilelri yaktırdım lazerle ve ardıdnan aldara isimli bir krem kullandım en kötüüs o kremi kullanmaktı zaten. çok şükür 2 yıldır cıkmıyor. Allah herkese acil şifalar versin.

Bende de var, birden çıktı ne olduğunu anlamadım. Birde hamileyim, doktorum dedi kesin sezaryan olacaksın yoksa virüs bebeğede bulaşır dedi (

Bende de var, birden çıktı ne olduğunu anlamadım. Birde hamileyim, doktorum dedi kesin sezaryan olacaksın yoksa virüs bebeğede bulaşır dedi (

EFET . SEZERYAN OLMAN SART BEBEGE GECMEMESI ICIN sıgıl yoksa bıle dogum zamanı 2. 3. 4. cocugununda sezeryan olması grekıyor. hamılelık donemınde cok cıkıo ben bugun bunun farkına wardım

aktardan dırencı yuksek tutan bır macun al
eyer azsa pamuga sırke sur aksamları yat 2 3 hafta her gun dene sırke orayı temızlıyor we ılesmesını saglıyor.

esınle ılıskıye gırme bır sure yok olana kadr

allah cocuna gusel bı hayat nasıp etsın hıc korkma

wıtamın al c we b vıtamını eksıklıgınde cıkar cunku tektıklemesı bu sekılde wıtamın eksıklınde oluyor

ben balık yag kapsulu bıde gnc wıtamını kullanıorm o kadr bıde macun yıyorum 1.5 senedır cıkmadı cok sukur kendıne ıyı baktın we yesılı bol yedın surece cıkmaz

dogum sonrası hpv aşısı ol bazı dr sıgıl bulastıktan sonra ıse yaramadını dusunuyor ama benım 3 arkadsımda oldu su an ıcın cıkmıyor onlardada benım gbı
ayrıca ası bagısıklık yuksek tutuo we yenı hucrelerle sawasmasını saglıyor kesınlıkle ası olman taraftarıyım

3 doz
1. dozu bugun
2 dozu onumumuzdekı ay bugun (1 ay gectıkten sonra)
3 dozu 6 ay sonra
tek dozu 120 tl fıyatı dustu su an bıde bız gecen sene 244 tl den tek dozunu aldık
dedım gbı dogum sonrası ol derım sorcan bısı warsa sor mucuk

slm kızlar dün gttim doktora 2.doz aşımı vuruldum.bnde gene çıkmıştı siğiller 10 tane fln olmuş gene yanlız koter brz iz bırakmıs bnde bide yaralarım daha tam iyileşmemiş 15gün önce olmustum.dün tekrr yakmayalım şu durumda dediler ve dondurdular siğillerimi.büyük olanlar büyük ihtimal düşmez dediler 15gün sonra tekrr gtcem tekrr dondurcklar.yanlız dünden beri çok agrım var biyandan kaşınıo biyandan sızlıo zor oturyrm bu dondurma işlemi baya agrılıymış ya koterde yaşamadm bu kadar.dün tkrr smear alındı 3 ay dolmustu haftaya cıkck sonucu ilki temzdi buda temz cıkar inşallh kolposkopiyide siğiller gecnce yaptrcm tabi gecerse bunlar geldi bnde yer etti 3 aydr siğilsiz günüm olmadı vitamn alyrm macun yiyorum bilmiyrm artık inş. bu dondurma işlemi işe yarar son olur dua edin bnm için

Canım Allah razı olsun, çok güzel bilgi vermişsin.

Şimdi bu akşamdan itibaren sirkeyi her gece yapacağım, birde buldum İbrahim Saraçoğlu ve Ahmet Maranki bu siğillerin iyileşmesi için söğüt yaprağı öneriyor. Taze söğüt yaprağını parmaklarının ucunda ezecekmişsin ve haftada 3-4 gün oraya sürüp bekletecekmişsin. Akşam sürerim sabaha kadar kalır. Sonra yıkarım diye düşündüm.

Birde inanır mısınız bilmem ama bu siğil için peygamberimizin ettiği, öğrettiği bir dua var. Dolunay zamanı üç gece boyunca okunuyor. Kalemle siğiller çiziliyor (yuvarlak içine alınıyor ) sonra dua 4 ya da 7 kere okunuyor. Onu da yapacağım. İnşallah Rabbim şifa verir.,,

Diyelim bu siğiller oldu ki geçti. Acaba o zaman normal doğum yapmam mümkün olur mu? Yoksa yinede virüs içeri de diye izin verilmez mi? Doktor randevumda 1 ay sonra. Merak ettim, belki sen bilirsin canım..

o dua hangisi cnm?bnde tıpta çare bulamyrm artık bnde okuyum.ama bnce o elde ayakta çıkan siğil için flndr bzmki hastalıktan çıkıo ama Allah tan ümit kesilmez tabi..

bende inanaırım böyle şeylere denemek lazım ama kalemle çizerken o bölğenin etrafıda mikrop kapmasın
mürekkep falan zarar vermesin?
deneyip sonuç alan varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…