Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

benmde surekli ckio ama kimyasal koter ile yakio..ilac suruo cnm.. ama biktim doktora gitmekten ara ara sirke suruorm bende napimm :/ olmadi su podofilim solusyon war eczaneden ondanmi alsam die dusunuorm ama o da asit ya cok dikkatli olmak lazm surerkenn..
sana da booll sifalarr cnm benmmm...

sana tip tayini yapıldımı cnm doktrun ne dio sürekli çıkmasına??

benmde surekli ckio ama kimyasal koter ile yakio..ilac suruo cnm.. ama biktim doktora gitmekten ara ara sirke suruorm bende napimm :/ olmadi su podofilim solusyon war eczaneden ondanmi alsam die dusunuorm ama o da asit ya cok dikkatli olmak lazm surerkenn..
sana da booll sifalarr cnm benmmm...

padofılm we werutol cok dıkkatlı kullanman lazım

padofılm bıde haftada bır suruluo 2.kez suruldunde bır hafta ıcınde hemn yara yapıo

werutol da noormal saf asıtın bıraz yakıcısı genıtal dıl ama vucudun baska yerındekı sııgıllerde ıse yaradını bılıorum duymustum ama genıtalde kullanan arkadaslar warsa bılemıcem

her ıkı ılacıda mutlaka doktora sormadan sakın ola kullama sırkeyde nası kullanıosun onu anlamadım

eyer sıkıosa bılkı wıtamın eksıklın war ek besın yesıl bol ye gıda takwıyesı tawsıyem

Adını bile duymadığım bir hastalık geldi musallat oldu. :((

Rabbim daha kötülerinden korusun. İnşallah hepimiz en kısa zamanda iyileşiriz.
Benim siğillerim hiç kaşınmıyordu ama sirkeyi sürdüğümden beri çok kaşınıyor, yanıyor ve kanamaya başladı. Bir yara iyileşirken kaşınır benim vücudumda. İnşallah siğillerde iyileşiyordur. * umut eder *

eet canm tip tayini yapilmisti.. 6,11,44 vs.. hem kotu hem normal cins war.. anlamadim ki nie cikip duruo.. doktor doru durust cvp wermio ki :/

aslında sole dusunelım hpv tıp 6 11 baslangıc sewıyesıdır en zararsız tıp

hpv 11 16 daha sık cıkıo

ama sole dusundugumuzde AŞII YENI HUCRELER URETIYER OCLIKLE BUDA KANSERLE SAWASMASINI SAGLIO HUCRELERIN

ası olunması ıstıosa ne olursa olsn şart dıe dusunuyorum .hem artık bızım aldımız fıyattan baya altına dusmmus tek dozu BEN 245 TLDEN ALDIM SIMDI 120 TL OLMUS ama depodan alırsan daha dusuk olur dıye dusunuorm 93 tl gbı bısı

NIE CIKIP DURUYOR DERSEN SIGIL YOĞUN SEKER TUKETMEK SIGILI BESLER bunu amerıkada bı hocadan duymustum

ÇIKMAMASINI ISTIYORSAN WITAMIN ALCAN SAGLIKLI YASAMI SU ICMEK GBI SIRADAN BIR HAL halıne geltırceksın hepsı bu bu bu kadr ınan zor dıl

salata yıceksın B WITAMINIİ,,,,BALIK PRTAKAL SUYU YANE GUNLUK TAZE MEYWE SARTTTTT B WITAMINI SART

dıorum ya ben 50 den fazla sıgıl we ucukla genıtal herpes we ucukla sawastım macunu ,balık yag kapsulu,balık , yesıllık, bunları bırakırsam bılıorm kı cıkcak 2 3 HAFTA ONCE BIR HAFTA HEpsını bırakıp dedımmm

Hemen klıtorıste bı tane ucuk acıdan yerımde durmak zordu artından dusundum telasa kapılmadan ucuk ılesme suresı yaklasık 2 we 3 hafta arası deyısıo hemen wıtamınlere basladım 1 hafta ıcınde gectı

havuza gırmedım hıc hep denız suyu tuzlu oldu ıcınde gecmesını sagladını dusundum taze bı tek havuza gırebılıorm uzun zamandır hıc gırmedım havuza

denız tuslu su oldu ıcın yararlı gelır demıstı koter sonrası belkıde ondan alıskanlık kaldı

tatlimm cok dogru seler soluosun.. inan hepsini yapiorum bende..macundu, sebzeydi, vitamindi.. vs. allahtan az sayida ve minik cikiolar, iste onlari da azicik podofilm surup hemen yok etsem ve yayilmasa die dusunuorm ama cesaret edemiorm... sirkeyi de suruorm saten..

simdi bi de kefir iciorm sabahlari ac karnina 1 cay bardagi, o da iyi geldi vucuduma.. macunu hic birakmadim ama vitaminler uzun sure kullanilmadigi icin 1 aylik kür seklinde 6 ayda bir mevsim gecislerinde kullandim..

herkesin bunyesine gore bisiler bulmasi lazim tabi, mesela ben siyah uzum cekirdegi tabletinden ve colostrum (ilk agiz sutu) tabletinden cok memnun kalmistim.. kilo alma korkum olmasa balik yaginida kullanirim.. :nazar::teselli:

yaaa kizlar benim de bir sorum olcak sizlere...ben suan simir testi yaptiramiyorum bircogunuz biliyorsunuz artik nedenini..cunku hamileyim .bugun icime kurt dustu.Allah gostermesin hadi bu lezyonlar kanser oncusuyse diye...illaha seytan aklima birsey sokacak ya kötükedihüso..bugunde bu konu beni huzursuz etmeye basladi,,esimde bu virus en az 3-4 yildan beri varmis.evlendigimizde bende onda bir sigil farketmistim ama ikimizde onemsememistik.et beni oldugunu dusunmustuk.onunki hic birzaman buyuyp cogalmadi cunku..herneyse banada bu virus esimden gecti muhakkak.biz evleneli 2 yil olacak.yani ben bu virusu 2 yil once almisimdir oyle degilmi? ama en son 7 ay once simir yaptrdim ve temiz cikti.ozaman bagisiklik sistemim guclu oldugu icin sigilimde yoktu.dr hic birsey anlamadi.kisacasi bu lezyonlar kanser oncusu olsaydi ozaman cikmazlarmiydi? sizler ne dusunuyorsunuz arkadaslar.cevap yazin lutfen...aklima takildi...bilmiyorumkismile

geçmiş olsun öncelikle. hamilelik dönemlerinde vücudun bebeği yabancı organizma olarak algılayıp onu yok etmesini önlemek için vücudun kendi kendine bağışıklık sistemini baskılar. işte bu dönemlerde yani hamilelik dönemlerinde bağışıklık sistemin zayıf olduğu için siğillerin çıkma ihtimali yüksek olur. sezeryanla doğum yapılmasını tavsiye ediyor hekimler bu gibi durumlarda.. çünkü doğacak bebeğe geçme ihtimalide bulunuyor özellile ağız bölgesinde.. o nedenle bu konuya da dikkat ederseniz iyi edersiniz. ...

ya asenacım aldara ıkı gunde saten bır uygulanan krem onun yerıne padofılm solısyon yada sırke kullanmanı onerım yanı ya aksam pamuga bol sırke dok onl yat yada padofılm al haftada bır uygula aldara pek ıyı oldunu dusunmuorm 8 taneye pek ıse yarıcanı cunku ıkı kere koter olduktan bır hafta sona eyer hala yaraların fazla ıslesmedıyse kullan ıse yarar kapalı yarada etkılı dıl aldara

bu şekilde bir yönlendirmeyi tecrübelerine dayanarak mı iddia ediyorsun. podofilm dediğimiz ilaç bildiğimiz üzere bir asit. yani lezyonlu bölgeye uyguladığın zaman orayı yakıyorsun. yani şöyle düşün burda podofilmi uyguladığın zaman sağlıksız hücrelerin yanında sağlıklı hücreleri de yakıyorsun. yani bütünlüğe zarar veriyorsun. ayrıca bu hipopigmentasyon gibi deri renginin değişmesine de neden olabiliyor. ayrıca kullanımı da doktora gitmen gerekiyor. kendi başına uygulanması yasak normalde. hekimin uygulaması gerekiyor her defasında. aldara dediğimiz ilaç ise bir immun yanıt düzenleyici. kullanmaya başladığında immun sistemini harekete geçirerek etkisini gösteriyor. ayrıca bu lezyonlar için de uygulamanın 16 hafta boyunca devam etmesi gerekiyor. yani doğru kullanımla en güzel sonucu alırsın. ayrıca yüzlerce klinik çalışma yapılarak en etkili sonuçlar almış bu ilaç için aldara işe yaramaz demen biraz garip kaçıyor açıkçası. çok fazla bilgin olduğunu düşünmediğim bu ilaç hakkında insanları yanıltıcı bilgiler vermen çok adil görünmüyor.

kızlar bide bu aldara ne kadar sürede etkisini gösteriyo bn daha 5 kere fln uyguladım ama bi değişiklik yok bide siğillerim büyüdü ya çok sinirim bozuluyo bezelye büyüklüğünde fln geçmezse 1 aya koter yapcm dedide sizce öle büyük siğiller koterle geçermi başka cerrahi bi yöntem mi uygularlar?

geçmiş olsun öncelikle. aldaa kremi 16 hafta boyunca ve de haftaiçi 3 gün gün aşırı kullanman gerekir. tedavinin ilk 4 haftasında yeni lezyonlar çıkabilir ya da lezyonlarda başta bir büyümü görülebilir. bu senin hastalığının gelişmesi değil aksine immun sistemin hızlandığını gösterir. aldara tedavisi sırasında lezyonlu bölgede yeni siğiller de oluşabilir.. şunu unutmayın ki görünen lezyonların yanında görünmeyen lezyonlarda mevcut .. bu nedenle aldara göremediğiniz lezyonları da görünür hale getirip onları da yok etmektedir. o nedenle tedaviyi yarıda bırakmadan 16 hafta uygulamanda fayda görürsün. geçmiş olsun tekrardan.

slm kzlar bnm siğiller aldaryala geçmedi 1 kutu bitti.10 tane fln var herlde yanyana tam vajina girişinde 2 tanede brz yukarısında var.gectyse 2 3 tanesi gecmiştr.beyazladı bazıları.doktora gdemicm çnkü koter yapalım dicek pzrtesi tatile gdyrm.tatile gdnce denze fln gremem yaptrrsam tatil dönüşü yaptrmayı düşünyrm acaba bi kutu daha mı alsam aldara yada sirke flnmı sürsem blki deniz de tuzlu su ya kurutur blki die ümit ediyorum szce napıyım??

tedavini yarıda bırakma lütfen. sonuç alıcaksın. 16 haftalık tedavi süresi var aldaranın. kozmetik açısındn hemen yok etmeyi istiyorsan da koter ya da kriyoterapi ile görünen lezyonları yok edebilirsin. 1 hafta sonrasında aldara krem le tedaviye devam etmeyi ihmal etme.

tedavini yarıda bırakma lütfen. sonuç alıcaksın. 16 haftalık tedavi süresi var aldaranın. kozmetik açısındn hemen yok etmeyi istiyorsan da koter ya da kriyoterapi ile görünen lezyonları yok edebilirsin. 1 hafta sonrasında aldara krem le tedaviye devam etmeyi ihmal etme.

bn o msjı yazalı baya oldu aldara bi işe yaramadı bnde 1 kutu kullandm siğillerim çok büyüdü arttı kremle ugrasamıck haldeydm o yzden yaktrdm kurtuldum aslnda koter sonrasıda öneriolar genital bölgenn bagısıklıgnı artırsın die ama cok pahalı alamadm tkrr yeternce masraflı bi tedavim var ztn aşı vs. blki 16 hfta kullansam gecerdi ama o siğillerle okdr uzun süre yaşayamzdm oyzden bırktm aldraryla tedaviyi.

eet canm tip tayini yapilmisti.. 6,11,44 vs.. hem kotu hem normal cins war.. anlamadim ki nie cikip duruo.. doktor doru durust cvp wermio ki :/

pekicnm bu hem normal hem kötü tipler çıktıktan sonra tedavinde değişiklik olmadımı başka bi işlem uyguladılarmı merak edyrm da bn tip tayini yaptrmadm kolposkopi yaptrcm siğillerm gecnce kötü bişe cıkarsa tedavi nası ilerlio onu merk edyrm.gene siğil çıktıkça yakmaya devamm mı yoksa baska bi işlemmi yapılıo?

bn o msjı yazalı baya oldu aldara bi işe yaramadı bnde 1 kutu kullandm siğillerim çok büyüdü arttı kremle ugrasamıck haldeydm o yzden yaktrdm kurtuldum aslnda koter sonrasıda öneriolar genital bölgenn bagısıklıgnı artırsın die ama cok pahalı alamadm tkrr yeternce masraflı bi tedavim var ztn aşı vs. blki 16 hfta kullansam gecerdi ama o siğillerle okdr uzun süre yaşayamzdm oyzden bırktm aldraryla tedaviyi.

yaktırmak ta geçici bir tedavi yöntemi tabiki... umarım nüks etmez. geçmiş olsun tekrardan.

bu şekilde bir yönlendirmeyi tecrübelerine dayanarak mı iddia ediyorsun. podofilm dediğimiz ilaç bildiğimiz üzere bir asit. yani lezyonlu bölgeye uyguladığın zaman orayı yakıyorsun. yani şöyle düşün burda podofilmi uyguladığın zaman sağlıksız hücrelerin yanında sağlıklı hücreleri de yakıyorsun. yani bütünlüğe zarar veriyorsun. ayrıca bu hipopigmentasyon gibi deri renginin değişmesine de neden olabiliyor. ayrıca kullanımı da doktora gitmen gerekiyor. kendi başına uygulanması yasak normalde. hekimin uygulaması gerekiyor her defasında. aldara dediğimiz ilaç ise bir immun yanıt düzenleyici. kullanmaya başladığında immun sistemini harekete geçirerek etkisini gösteriyor. ayrıca bu lezyonlar için de uygulamanın 16 hafta boyunca devam etmesi gerekiyor. yani doğru kullanımla en güzel sonucu alırsın. ayrıca yüzlerce klinik çalışma yapılarak en etkili sonuçlar almış bu ilaç için aldara işe yaramaz demen biraz garip kaçıyor açıkçası. çok fazla bilgin olduğunu düşünmediğim bu ilaç hakkında insanları yanıltıcı bilgiler vermen çok adil görünmüyor.

aldarayı 2 ay kullanmıs

asıtı 1 ay kullanmıs bırı olarak hep hsv hem hpv genıtal ucuk we genıtal herpes gecıre bırı olarak onrdım we bende yaklasık 10 15 sıgıl wardı basta asıt tedawsıyle kullandım ılk doktorum bunu onerdı

ıkıncı doktorum aldarayı onerdı we sıgıllerın buyumesını durdurdu ....ama sıgıllerım artık dagıldı 45 50 tane sıgıl oldu ..... yerde bekledı sıgıller 2 tane belkı dagıldı o kadar
bende ıse yaramadı ...aldara krem dagılma sagladı sıgıllerın bıde ILK AY DEWLET ODEDI 2 ay odemedı ssk zor oldu ama aldım

yanlız dyer yazılarım dada belırttım aldara 4 arkadsımdan 1 de ıse yaradı oda 3 4 tane sıgılı wardı onunkıler gectı

bende ıse yaradımı YARAMADI BENIM BURDA tawsıye ettım arkadaslara koter olsunlar koter sonrası yaralar ılesme basladı zaman aldara kullanmalarıdır aldarayı basta kullanmak pek ıyı kesınlıkle gelmıyor.... ama her wucut her hucre ınsan yapısı bırbırınden farklı bende bı duzelme ılesme olmadı karsımdakı ınsanda oldu

werturol solısyon
aldara krem
padofılm bunlar eyer dıkkatlı kullanılmazsa cıddı yara yapıo normal asıtten daha kotu cunku ozellıkle padofılm acıtmıyor ama dıkkat edılmesse cıddı kabuk attırıyor

pekicnm bu hem normal hem kötü tipler çıktıktan sonra tedavinde değişiklik olmadımı başka bi işlem uyguladılarmı merak edyrm da bn tip tayini yaptrmadm kolposkopi yaptrcm siğillerm gecnce kötü bişe cıkarsa tedavi nası ilerlio onu merk edyrm.gene siğil çıktıkça yakmaya devamm mı yoksa baska bi işlemmi yapılıo?

canim, simdi sole oldu.. bana kolposkopi yapti ama biyopsiye gerek duymadi.. bu konuda doktorun cok iyi olmasi lazm.. sonra koterle yakti, rahim icinde disinda her yerde wardi..cin 1 evresindeydm..smear yaptirmm lazm tekrr.. sonra nükseden sigiller icinde asit surdu ve yakti.. ic kisimlara fln bakmadi.. doktorm cok iyi ama pek cidde almio bu hastaligi.. tekrar baska bi doktora gorunmem lazm.. su an 2, 3 tane kucuk war ama zirt pirt gitmekten biktim doktora.. we surulen asit yuzunden siyah siyah lekeler kaldi :((((( aldara podofilim filann ne kullancm bilmiorm.. burda yazilanlar kafami karistirdii...

ben bu sonucu arıkan tıp merkezinde aldım 4 aydır gidiyorum aynı doktora ve yeni smear aldı.biyopsi ve kolposkopi yapıcakmış ama 4 ay önce neden tedavi etmedi o yüzden artık güvenmiyorum doktor arayışındayım

Back