Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

uçuk sorunu yaşayan var mı arkadaşlar.
uçuğa benziyor ama uçuk değil. dr. da teşhiş koyamıyor alerjik birşey de olabilir diyor offfff kaşıntıyla başlayıp uçuk gibi birşey oluşup 3 günde geçiyor.

sewgılı arkadasım ucuk kasındırır we cıkan bolgede altından batar acı verır eyer ucuksa vırosıl ucuk kremı ya da asıviral ucuk kremı al

ucuk kırmızı bole sıvılceye benzer vucuttan 1 we 2 hafta ıcınden dokunmassan kasımazsan ws gecer yoksa daıgılır etrafına benım ole kremle gectı ama bu sıralar dedın gbı bendede bole cıktı bacak aramda meyersem hemen doktora gıttım lazere gıttım ıcın jıletle alıyorum ondan olemısss sormak ıstedın bır sey olursa sor

ayrıca c wıtamını ıc korkma yanee ucuksa bıle

annem bence senın doktor bısıyı gozden cıkarıyor gormıyor bısı oluo yoksa bu kadar zamanda kolay kolay tekrarlemazzz

sırke kullan her gun ıse yaramadını dusunsen bıle dogal asıt sonucta acısı o kadr fazla dıl

sirke çok yakıo bazen sürüyorum ama hergün kantaron yagı sürüyorum hem yaralar gecsn hemde belki cıknlara bi aydası olur die burda biri yazmıstı kantaron yagyla gecrdm die herseyi denyrm artıık ama gene koter olcm kaçış yok.bide çok kötü akıntım var kahverengi kanlı gbi bazen anlamadm gtti buhafta kontrolüm var işte gtcem gene bn kurtulamıcm bunlardan anladm yani yada kötü bişe var bende artık ümidimi kestm oluruna bıraktım kolposkopiyi bi oluyum belli olur hersey.

kolposkopi nin amacı rahim agzına daha detaylı bakmak, o sırada doktor süpheli bi durum görürse (solüsyon sonrası) parca alabilir.. doktorum bana; "eger biopsi ye gerek duyulursa işlem sırasında adet sancısı kadar kramplar girebilecegini, işlem sonrasında da hafif kanamalar olabilecegini" söylemisti.. bana biopsi yapılmadı cok sükür, o yüzden sadece doktorumun söylediği seyleri aktarabiliyorum.. ama doktorum ne dediyse dogru çıktığı için korkulacak bi işlem olmadığına eminim :)

teşekkür ediyorum özel mesaj atmışsınız bende sorularım vardı atmak isredim ama 50 mesaj yazmam gerekiyomuş

:1hug:

yanıtın için çok teşekkür ederim. uçutu sanırım ama 2 günde geçti. yalnız sperm alerjisi sorunum var sanırım

ıyıde koter sonrası kahwerengı akıntı eyer fıtıl we agızdan hap kullanmazsan dewam eder mantara kadar gıdıo haberın olsn

ayrıca ıyı dusun bıraz nıe moralını bozuyorsun kı

kantoran yag derıyı yenılıyor sırkeyı kullan dememdekı amac doktor eyer gozden kacırıyorsa en azından ona tedawı ederı kanatındeyım

tip belirlemesi hpv dna testi ilemi yapılıyor?

smiar testyle once wajınada hucre yenılemesı warmı ona bakıyor
sıgıl warsa koter yanı yakma ıslemı yapılırken alınan parca patolojıye gıdıyor
yada bıyopsı yapılıyor onun harıcı baska tıp belırlemesı yapılıyormu tam bılemedım hatırlayamadım .... ama duzenlı olarak maxsımum 1 senede bır 6 ayda bır smir yapılması lazım ssk dogum hastanelerı yapıyor

Arkadaşlar hepinize bir tavsiyem var bu siğiller başa bela birazda inatçılar size en etkili yöntemi yazacağım benimde başıma yıllar önce gelmişti. Doktorum yeni bi krem çıktı bi kaç hastasında denemiş çok başarılı olmuş ve tekrarda etmemiş bende de tekrar etmedi hatta rahim ağzı kanserine karşı koruma bile sağladığıyazıyor 4 haftaya kalmadan siğiller yok oluyo ama kremi 4 ay mıydı 6 ay mı kullanmıştım hiç bırakmadan :) çok memnun kaldım yan etkiside yok tavsiye ederim ayrıca kansere yol açtığı kesinlik kazanmamıştır. Kremin adı aldara bi internetten araştırın derim...

tip belirlemesi hpv dna testi ilemi yapılıyor?

HPV DNA testi; HPV nin var olup olmadığına bakma anlamına geliyor..
Tip belirlemesi; HPV pozitif ise yapılıyor.. smear yolu ile sürüntü alınarak bi labaratuara yollanıyor (bnm ki öyle olmustu)

yani 2 test aynı anda yapılıyor.. sizde önce dna ya bakılacak eger pozitif ise yine aynı sürüntü üzerinden tip belirlemesi yapılacak.. (o kadar çok tıbbi kelime duydum ki karıstırıyor olabilirim.. ama %70 böyle)

çok gecmiş olsun, umarım hiç bi sorun yasamazsınız..

cnm aldara herkezde işe yaramıo mesela bnde yaramadı.1 ay kullandm hiçbi dğişme olmadı siğillerim zamanla büyüdü hatta aldarayı herkez bilio burda bide çok pahalı krem 120mlyn ama işe yaramadı bnde malesef..

ilacı kurum karşılıyor yazdırabiliyorsun doktora birde en az 4 ay kullanmak gerekiyo sanırım ben uzun süre kullanmıştım. geçmiş olsun buarada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…