Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

sağol canım inşallah..hepimiz kurtulacağız bu illetten..

**Her doktor kendi tecrübelerine göre karar veriyor..
Evet doktorun burada dediği hiç cinsel teması olmayanlara yani bekarlara Gardasil, eşi ve partneri olanlara Cervarixi önerdiği..
Ama senin doktorun Gardasili önerdiyse onu ol..
Bir de bunun acabalarıyla düşünüp stress yapma kendine..yerimseniben

Kal Sağlıcakla

sağol canım inşallah..hepimiz kurtulacağız bu illetten..

burçin sen bu siğillerle 2007 de tanışmışsın.rahimdede çok varmış doktorun içeriyi temizledikten sonra seni sürekli kontrol etmedi mi? gerçekten bu kadar uzun zaman olmuş ya doktorun tam takibe almadı ya da eşinde var sana bulaşıyor sürekli eşin tedavi oldu mu? ve doktorun tip tayini yapmadı mı? çünkü doktor içeriyi güzelce temizlediyse ve sürekli kontrol ederse bi daha bu derece tekrarlaması çok zor.inş geçer gider canım.

slm kızlar son durumu yazayım 2 koter sonrası kontrolümü oldum yeni siğil yok ama çıkar gibi olursa aldara alıcakmışım ve onu kullanacakmışım.. ayrıca haftayada aşı olucam ..tipleme ve smear yaptırmadım yapmıyolar zaten bakire olduğum için hayırlısı diyorum artık her türlü sonuca hazırladım kendimi ve finger print inde dediği ve araştırdığı yazıdaki gibi dudakta nasıl uçuk çıkıyosa buda öyle sadece o özel bölgede çıkması sinir bozuyor.. hepinizi öpüyorum kendinize ii bakın

ya asenacım aldara ıkı gunde saten bır uygulanan krem onun yerıne padofılm solısyon yada sırke kullanmanı onerım yanı ya aksam pamuga bol sırke dok onl yat yada padofılm al haftada bır uygula aldara pek ıyı oldunu dusunmuorm 8 taneye pek ıse yarıcanı cunku ıkı kere koter olduktan bır hafta sona eyer hala yaraların fazla ıslesmedıyse kullan ıse yarar kapalı yarada etkılı dıl aldara

sewgılı ıncı tanesı hpv hsv

cınsel yollla
hamamda
nemlı olan yerlerde
agda spatulası bır kes kullanılsada kazan ortaktır
bırının esyasını kullanırsan
korunmazsan (prezervatıf)
cok eslılık ws

ws ws ws surtunme yoluyla olusan her seyden olabılır

aslında ılesme surecınde asıyı yapıyorlar neden bole bısı dedı doktorun anlamadım nse asıyı aldysan eyer buzdolabında rafta sakla bozulur aman dıkkat et buz zıncırınden cıkarma

koter sonrasında akıntın olması yada mantar olman anormal degıl korkma o yuzden

bana doktorum bu yuzden mutlaka ada cayı we cıwan percemı ıc dedı bır hafta sabah aksam ıcıne lımon sıktım ıctım akıntım gectı

asenaaaa KANTORAN YAGI BI ISE YARAMAZZZZ SIGILDEEEEEEE EMIN OL
koter sonrası sadece kabuk olusumu yada ıslak yara we hucle yenıleyıcısı SIGIL-WE-KNATORAN YAGININ ALAKASI YOKKKKKKKKKKKKKKKKKKK

SEWGILI ARKADASLAR EYER sıgılerden kurtulmak ıstıyorsanız oncelıkle ıyı bır doktor bulun sıgıleerden kurtulun tamamaennn koter yada dondurtunnnnn

daha sonra koter yada dondurma ıslemı sonunda bır hafta dr wermıs oldu krem we solısyonları kullanın

we her gun bır wıtamın kapsul

gunluk taze sıkılmıs bır portakal suyu (portakal suyu sıgıllerın gıtmesı ıcın cok yararlı bı toksıt) gunluk bır bardak

ben bende sıgıl warken 40 yakın bıraz fazlaydı belkıde

her gun bır balık yag
meywe suyu taze her gun olmasada onun yerıne
yarım kıloya yakın meywe yıyordum
her gun yesıl salata mutlaka
bır tane GNC DEN ALDIM hap wardı tum wıtamınlerı kapsıyan onu ıcıodum

SIGILIN TEKRAR CIKMASINI SAGLAYAN SEY UNUTMAYIN A we C wıtamınıdır.
nysee koter sonrası bır hafta sona ılesmeye baslıodum tam anlamıyla koter ızlerı yenı hucreler bır ayda oldu tabı bu bır ayda ıkı kere 10 gun arayla koter oldum 2 koter sonrasındaaaa HEMEN CERVILAXSI OLDUM

DOKTORUM bana cervılax ıkı tıp
GARDESIL 4 TIPP VURUSTEN KORUYOR DEDI

AMA BEN SANA CERVILAXSI ONERIRIM DEDI AMA ISTIOSAN DA GARDESIL YAPALIM DEDI CERVILAX OLDUM hemen

su an 1 yıl 3 aydır hıc sıgıl cıkmadı sebebı de her gun kendıme ıyı bakmam oldu salata meywe we macun aktarda arkadsımın sıgılerını dusuren o macun sımdı bulamıorm ama dırencı artıran bı macun alın aktardan bıde ....

8 tane doktor deyısıtrdım hepsıde ınanaın farklı tedawı yontemlerı soledı gecen zamanda 5 tane olan sıgılım 50 kadar yukseldı

hıc zaman kaybetmeyın doktora gıdın ASINIZI OLUN KENDINIZE IYI BAKIN 3 AYDA BIR SMAR YANI SMİR ALDIRIN

cuma gunu operasyon olamadım yarın sabah giriyorum koter olucam ve regl oldum dun gece doktor sorun olmaz dedi ama hem acı çekicem hemde regl oldum napıcam bilmiyorum çok kormuyorum koter olanlar bana ayrıntılı yazarlarmı tuvalet yapınca canın acıyormu yada ne kdr sürede iyileşirim onumuzdeki hafta tatil planımız vardı gidebilirmiyim

cnm dikkatli okumamışsın yazıyı doktr iileşme sürecinde yapıoruz dedi ztn siğil varken yapmıolarmış geçince yapcklar işte aşımıda hastaneye bırktım onlar kendi dolaplarında saklıolar evdeki buz dolabı olmazmış derecesi varmış onun.civan perçeminide içiyorum ama hergn içemyrm arada bir.şimdilik aldaryı bi gün kullandm sadece bigünde etki etmedi tabi zamanla etki eder umarım cuma kontrle gtcm geeçmiş olursa olcm aşımı.ha bu arada yara flnda yok koter sonrası hemn geçti yaralarım kantaron yagını o dönem kullandm.aldara o bölgede bagısıklıgıda artırıomus.

çisem sende ne kdr yoğunlukta siğilvardı nasıl 3 gun evdemiydin yaramı oluyor ben aynı gun işe giden insanlar duydum hiç acı hisetmeden bendemi işe gidemicem :S pooff

çisem sende ne kdr yoğunlukta siğilvardı nasıl 3 gun evdemiydin yaramı oluyor ben aynı gun işe giden insanlar duydum hiç acı hisetmeden bendemi işe gidemicem :S pooff

cnm korkma hiç öle bişe sanmyrm bnde çok yoktu ama bnde genel anesteziyle oldum 2 saat içinde çıktım hastaneden gayet hiçbişe olmamış gbydi 40 50 tane siğili olanlar bile öle bişe yaşamamış anlamdm yani hiç evde yatmaya fln gerek olmuo ne agrı ne sızı hiçbişe olmadı bnde hoplaya zıplaya çıkıosun yani.

ben koter oldum doktor 5 tane doz uyustrucu wurdu we ben bolgesel uyusturdu ıcın 15 dk ısını bıtırdı bende kalktım 5 dk sole bı kortum sey aslında korkmamam urkmemmenm greken bırseymıs onu anladım 15 dk sona kalktım hopladım zıpladım hastaneden cıktım gıttım ewe yattım ısede gıdebılırdım ama gıtmedım yane o derece ama sonucta ınsan hastanede olsa korkuo ama ınan korkulacak bır sey yok yanlız koter sonrası sekerlı bısıler ıc tansıyonun fılan duser ...

Çok geçmiş olsun burçin, inşallah tekrarlamaz.
Benim de bu hastalıkla yeni tanışmış olmama rağmen çok zor geçti ameliyatım. burdaki arkadaşlar sadece koter olmuşlar ama benimki normal ameliyattı. leep ameliyatı ve fraksiyone küretaj demişsin, sanırım benimki de öyleydi çünkü 15 gün geçmedi yaralar. Genel anesteziyle oldu, 1 saat sürdü ve 50 civarında siğil vardı yaklaşık.
Yalnız , seninkinden farklı olarak, patoloji ve tip testlerinde temiz çıktı çok şükür, yani kanser hücresi bulunmadı.
Ama bu hastalık başlı başına moral bozucu ve hayatımızı etkileyen birşeymiş.
Yeni evliyim ama sadece bu hastalığı düşünüyorum günlerdir. Herşeyime dikkat ediyorum, tuvalette steril su kullanıyorum mesela, yediğime içtiğime, ilaçlarıma, temizliğime 2 kat daha fazla dikkat ediyorum, zaten rutin olarak jinekoloğuma giderdim, devam edeceğim.
İnşallah tekrarlamaz. Herkese tekrar geçmiş olsun.

cnm sanırım 7 8 tane vardı doktor rapor yamayacaktı işe gidebilirsin dedi ama ben 3 gün kendim aldım dinlenmek için ama 2 koterimde almadım rapor koterden sonra bi dünya yürüdüm arkadaşıma alışveriş vs yaptık yani acımıyo değil ama dayanılmayacak bi acı olmuyo sadece..şuan ne durumdasın cnm koterini oldunmu..

bu arada hpv ile ilgili doktorlarda kesin bişey söyleyemiyo ama bir çok yerde yazan şu ki vücut %90 bu virüsü dışarı atıyor..bunun içinde direncinizi arttırın bağışıklık güçlendirin lütfen..

hpv tekrarlamamasını ıstıyorsan ;

oncelıkle ıyı bır doktor bulman sıfır sıgıl olması lazım

daha sonra kesınlıkle ası olman

besın sebze meyweyı bol tuketmen artı ek wıtamın alman sart

wucut ne zaman wıtamınsız kaldı bılkı cıkar gene bunu unutma

benım 50 yakın sıgılım bu sekılde ŞU AN ICIN GITTI KENDIME COK IYI BAKIORM UMARIM CIKMAZ SANA TAWSIYEM BU KENDINE IYI BAK

A WE C WITAMININI EKSIK ETME!!!!!

ŞEKERLİ SEYLER siğilleri besler fazlasından kacın

bu arada bayanlar yaz sıcagında sakın ola HAVUZA GIRMEYIN SADECE TUZLU SU DENIZE GIRIN SU AN SIGILINIZ YOK ISE BILE UZUN BIR DONEM HAVUZA GIRMEYI DOKTORLAR TAWSIE ETMIYOR

AGDA KULLANMAYIN sıgılllerı agda dagıtıo eldıwenle alın

sıgılı su an olmaayan arkadaslara tawsıeym lazer epılasyona gıtmelerı olur foto epılasyon tercıh edın derım vucuda deymeden atıs yapılan makına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…