burcinn çok geçmiş olsun cnm gerçekten çok etkilendimmafoldumben Allahım seni bebeklerine bağışlasın.inş. bidaha çıkmazlar kurtulmuşsundr inş. hepimiz kurtulcaz bu virüsten ben inanıyrm haytta neler var şükretmek lazım.
cnm yani bu doktrun demek istediği virüsü kapmış olanlar cervarix imi yaptırsın.bn aşımı aldım şuan siğillerim var die yapmadılar hastanenin dolabında tutuyolar gardasil dedi die onu almıştım kararsz kaldım şimdi değiştrsemmi acaba ama bu seferde doktor nie değiştriosun bzden iimi bilcen demesin gardasil daha ii dedi çnkü:S
sağol canım inşallah..hepimiz kurtulacağız bu illetten..
sağol canım inşallah..hepimiz kurtulacağız bu illetten..
evet cnm 2 kere koter oldum artk koter olmak istemyrm bide doktrda aldara al dedi cok fazla yok zaten bnde en fazla 8 tane flndr sanrm küçük ztn bnmkiler.bugn yatmadan uygulıcm işte aldarayı inş. haftaya kadar gecerse cuma kontrlm var geçmiş olursa aşımı olcam.
benimkilerde de acı yok canım
epilasyondan da olabilir demişsin
2 senedir ağda yaptırıyorum hiç böyle bir şey çıkmamıştı
kafama çok taktım
doktora gitmem biraz zaman alabilir
inş önemli bir şey değildir :gitme:
slm kızlar dün gttim doktra aşımı(gardasil) vede aldarayıda alıp, şuan siğil oldugu için aşıyı yapmadılar iyileşme sürecinde yapıoruz dediler.aldarayı kullancam 2şer gün arayla haftaya cuma gtcem doktra tekrr eger geçmiş olursa siğiller aşımı yapcklar.bide mantar çıktı çok fazla akıntım oluyodu koterden sonra onun içinde hap,fitil bide krem verdi.onlarıda uygulıcm önmli bişe diil dedi mantar herkadında vardr bazı dönmlerde artar dedi.bu siğilden sonra mantarı hiç takmadm ztn.yanlz bikaç kişiyle görüştüm cervarix aşının daha ii oldugunu söledler bn gardasili aldım doktorumda gardasil daha ii dio.hem gardasil baya pahalı daha iidr die düşündm:uhm: gardasil yaptıran varmı içinzde siz ne düşünüosunz?bide aldarayı kopmle heryerine sür dedi doktor tahriş olur die korkyrm dün uyuya kalmışım süremedm:) bugn başlıcm hangi günler sürmem lazım bide nası uygulıyım szce kullananlar bilgi verirse sevinirim
cnm bn siğil cıktıktan sonra ztn tüyleri alıyım dedm doktra gtcem die eldivenle cekerken yanlıslıkla kanattım doktorumda tatildeymiş haftaya gtcem şimdilik kantaron yagı sürüorum akşamları hemen duşa grdm kanaynca geçti öle çok kanamadı.yara flnda yokki sadece siğil var 8 10 tane fln küçük küçük e almıcakmym hc kıllarımı agda fln sürmüorum ztn eldvnide ilk kez denedm ondan öle yanlslıkla oldu
aslında ılesme surecınde asıyı yapıyorlar neden bole bısı dedı doktorun anlamadım nse asıyı aldysan eyer buzdolabında rafta sakla bozulur aman dıkkat et buz zıncırınden cıkarma
koter sonrasında akıntın olması yada mantar olman anormal degıl korkma o yuzden
bana doktorum bu yuzden mutlaka ada cayı we cıwan percemı ıc dedı bır hafta sabah aksam ıcıne lımon sıktım ıctım akıntım gectı
çisem sende ne kdr yoğunlukta siğilvardı nasıl 3 gun evdemiydin yaramı oluyor ben aynı gun işe giden insanlar duydum hiç acı hisetmeden bendemi işe gidemicem :S pooff
çisem sende ne kdr yoğunlukta siğilvardı nasıl 3 gun evdemiydin yaramı oluyor ben aynı gun işe giden insanlar duydum hiç acı hisetmeden bendemi işe gidemicem :S pooff
herkese merhabalar..ben bu başlığı sık sık takip ediyorum ancak uzun aralıklarla yazabiliyorum bazı nedenlerden ötürü..
hpv geçmişi ve neticesi benimki kadar çetrefilli ve zorlayıcı olan görmedim burada..gözümden de kaçmış olabilir tabiki..bunları yazacağım çünkü sizlerin bu kadar zor ve kötü bir hale gelmişken bile bitebileceğini görmenizi ve inanmanızı isterim..
8 Kasım 2007de tanıştım HPV ve siğillerle..o zaman dış tarafta gözükür biçimdeydiler ve sayıları azdı..23 Aralık 2007 akşam saatlerinde canımı ciddi biçimde sıkan bir mesele oldu..24 Aralık sabahı uyandığımda özel bölgem siğillerden gözükmeyecek haldeydi..yani moralle bu kadar alakalı arkadaşlar bu durum..
2008 ve 2009 yılı durmadan koter ve kriyo ile geçti..kaldı ki ameliyat biel oldum çünkü rahmimin üzerinde, rahim ağzımda dahi vardı yüzlerce siğil..ne yapsam geçmedi geçmiyordu bir türlü..bu arada "gardasil" olmuştum..onlarca doktor gezdim çare bulamadım derdime..artık doktorum bebek yapmamı çünkü bu süreçte bir rahim ameliyatı gözüktüğünü söylemeye başladı..
15 Şubat 2010da ikiz bebeklerim dünyaya geldi ancak gebelik süresince de siğiller peşimi bırakmadı..2-3 tane kadar az olmakla beraber durmadan kendi kendine yok olup tekrar beliren siğillerim oldu..neyse ki doğumdan sonra hepsi yok olmuştu artık kurtuluyordum..bitmişti herşey..bebeklerim 3 aylık olduğunda kontrole gitmek istedim doktoruma..2008 martında biyopsi yapılmıştı bana ve sonucu "low grade sil" yani düşük seviyeli kanser öncüsü lezyonlar çıkmıştı..doğum sonrası yaptırdığım smear de aynı geldi..doktorum bu genelde kendiliğinden gerileyip yok olur..2 senede yok olmaması düşündürücü dedi ve kolposkopi ve tekrar biyopsi önerdi..kolposkopide kansere benzer tahribatlar gördü ve biyopsi yapıldı..sonuç "high grade sil" yani yüksek seviyeli kanser öncüsü lezyonlar çıktı..artık bebeklerim vardı onlar için yaşamak zorundaydım ancak kanserle burun burunaydım ve bunların hepsi HPVnin tahribatıyla alakalıydı..pazartesi günü leep ameliyatı ve fraksiyone küretaj oldum..o bölge komple kazındı ve dağlandı..yani yakıldı koterle olduğu gibi imha olsun diye..dün pataloji sonucumu aldım..alınan parçalarda CIN II - CIN III tanısı var..bilirsiniz belki CIN III ve sonrası rahimağzı kanser..böylesine sinsi bir biçimde ilerlemiş yani..ama çok şükür dönmeden kansere tespit edildi ve o hastalıklı parçalardan kurtuldum artık ve sanırım bağışıklık kazandım artık bu illet viruse ki artık siğilim falan da yok..
diyeceğim o ki; bu illet ama şiddetli ama değil geliyor tozu dumana katıyor hayatımızın ortasına gelip yerleşiyor ama gitmeyi de biliyor..ama az ama çok hasar bırakıyor ama inanın bitiyor ve bitecek de..
size önerebileceğim en mühim şey sık sık kendinizi kontrol edip bolca doktora gitmeniz ve sık sık smear yaptırmanız..ben bu illetle tanıştığımdan beri 6 ayda bir mutlaka yaptırdım ameliyat sonrası 3 ayda bire düştü bu sıklık..arttık daha sık gideceğim ve bu illet bir daha gelmeyecek biliyorum..
herkese hepinize sağlıklı günler diliyorum..Rabbim hepimizi evine, ailesine, çoluk çocuğuna, sevdiklerine ve sevenlerine bağışlasın..
Çok geçmiş olsun burçin, inşallah tekrarlamaz.
Benim de bu hastalıkla yeni tanışmış olmama rağmen çok zor geçti ameliyatım. burdaki arkadaşlar sadece koter olmuşlar ama benimki normal ameliyattı. leep ameliyatı ve fraksiyone küretaj demişsin, sanırım benimki de öyleydi çünkü 15 gün geçmedi yaralar. Genel anesteziyle oldu, 1 saat sürdü ve 50 civarında siğil vardı yaklaşık.
Yalnız , seninkinden farklı olarak, patoloji ve tip testlerinde temiz çıktı çok şükür, yani kanser hücresi bulunmadı.
Ama bu hastalık başlı başına moral bozucu ve hayatımızı etkileyen birşeymiş.
Yeni evliyim ama sadece bu hastalığı düşünüyorum günlerdir. Herşeyime dikkat ediyorum, tuvalette steril su kullanıyorum mesela, yediğime içtiğime, ilaçlarıma, temizliğime 2 kat daha fazla dikkat ediyorum, zaten rutin olarak jinekoloğuma giderdim, devam edeceğim.
İnşallah tekrarlamaz. Herkese tekrar geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?