Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

ya cnm bn doktoru dinliyorum ama o önce aldarayı kullan dedi almışken bide o kadr para verdm kullanym geçmezse yaptırırım die düşünüyorum.hem küçüldüler brz etkili bnce bide tatile gtcem şuan koter yaptıramam gelince ztn kontrolüm var ozmn yaptırırım artmaya başlarsa gderim hemn ama şuan iyi gibi öyle düşünyrm yani.koterden de bıktım uğraşmak istemyrm açıkcası amelyt parası fln şuan vercek durumum yok aşı krem fln çok para harcadım.

sen bılırsın ben sadece benım doktorumun bana dedıklerını aktardım hepsı o yane

doktorum 2 kez koter yaptırktan sona koter sonrasındakıiii bır hafta sonra aldara baslarsan dedı kaybolma olasılıgı daha yuksek oldunu we yaralar tamemen ılsıncede sırkeye basladım ben 1 senedır 3 gunde bır sırke suruyorum optum :)

kızlar bende ilk doz aşımı oldum..ama 2 tane siğilim daha var sanki onlara sirke sürüyorum beyazladılar ve çok acıyolar..ayrıca kaşıntım var benimde:(((
ya bunaldım artık içimden bakmak bile gelmiyo o bölgeye artık sıkıldım iiyce yaa

meraba kızlar...
sanırım bende de siğil var gördüğüm kadarıyla, burda okuduğum kadarıyla cinsel ilişki hamam ağda vs vs bi çok yolla bulaşır demişsiniz ama ben ilişkide bulunmadım ağdacıya gitmem umuma açık yerlerde klozete bile oturmam, bende niye oldu anlamadım, masraflı bişeye benziyo, ben de özellikle jinokolojik bi durumda devlet hastanesine gitmek istemem, acaba sigorta özelde ne kadar etkili oluyo, bende anemi de var ve biçok kez tekrar ediyomuş gördüğüm kadarıyla yani bikaç kez yaktırma&dondurma yöntemleri uygulanıyo yani maliyet de artıyo sonuç olarak...

merhaba karisx, öncelikle doktora gitmeden siğil olup olmadığına karar verme bence.
kişisel temizlikte ben de çok titizimdir ama genelde eşten (tam bir cinsel ilişkiye bile gerek yok, temasla da geçebiliyor) bulaşan bir illet bu.
Eğer genital siğilse ve sayısı çok fazla ise genel anestezi uygulanıyor ve özel hastanelerde (İstanbulda) 400 TL. den başlıyor ameliyat fiyatı. Ben 600 e yaptırdım.
SGK bu ameliyatı karşılamıyor. Bu sene başında SGK kapsamından çıkarılmış en yazıkki.
Bence eğer çekincen varsa bir bayan doktora git en kısa zamanda, muayene olmadan bilemezsin ne olduğunu. Geçmiş olsun.

slm kızlar ya aklıma bi soru takıldı bnm içerde siğil yok ama içerde de çıkablr dedi doktor içerde çıksa onlarıdamı koterle yakıolar aynımı tedavi yöntemi yani?bide içerde çıkması daha mı kötü?eski yazılanları okudumda brz cnm sıkıldı bn tip belirlemesi yaptrmadm doktor geçmezse kremle koter yapcm bide hpv dna testi isticem dedi bu test ne testi;?bundan kötü bi sonuç çıkarsa nolck bu leep dedkleri şeyi buna göremi yapıolar tam anlyamadm bilenler bilgi verrse sevnrm.

içerde çıkarsa bunu yakmak dışardakilerden daha kolaymış, doktorum söylemişti, iyileşmesi de daha çabuk oluyormuş.
benim ameliyattan önce tip belirlemesi yapıldı acilen. tip belirlemesi çok önemli.
hpv dna testi denilen şeyi anlamadım ama benim ameliyattan sonra alınan siğilleri patolojiye yollamışlardı, kanser tehlikesi varmıdır diye.
Tip tehlikeli olsa da olmasa da leep (sanırım ameliyat demek) yapılıyor mutlaka.

SLM arkadaşlar. görümcemle görüştüm şimdi ve size yazmaya karar verdim. kızcağız evli 3yıllık ve genital bölgesinde yaralar oluşmuş evlenmeden önce ( muhtemelen wc vs bi yerden kaptı ) neyse kız evlenmiş o yaralar tekrr çıkmış tedavi görmüş hiç geçmiyor tam geçecek tekrar baş gösteriyor Yakın zamnda rahim kans başlangıcı varmış bunun içinde iğne yaptırıyor 2 gün önce 2. iğnesini olmuş ama yaralar şimdi çenesinde kalçasında bacağında bugünde ayağının altında çıkmış çok çaresiz gittiği heryerden olumlu sonuç alamadı. SİZİN ÖNERİNİZ NE OLUR? KENDİSİ İSKENDERUNDA OTURUYOR. ACİL BİR YOL GÖSTERİN. HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

SLM arkadaşlar. görümcemle görüştüm şimdi ve size yazmaya karar verdim. kızcağız evli 3yıllık ve genital bölgesinde yaralar oluşmuş evlenmeden önce ( muhtemelen wc vs bi yerden kaptı ) neyse kız evlenmiş o yaralar tekrr çıkmış tedavi görmüş hiç geçmiyor tam geçecek tekrar baş gösteriyor Yakın zamnda rahim kans başlangıcı varmış bunun içinde iğne yaptırıyor 2 gün önce 2. iğnesini olmuş ama yaralar şimdi çenesinde kalçasında bacağında bugünde ayağının altında çıkmış çok çaresiz gittiği heryerden olumlu sonuç alamadı. SİZİN ÖNERİNİZ NE OLUR? KENDİSİ İSKENDERUNDA OTURUYOR. ACİL BİR YOL GÖSTERİN. HERKESE GEÇMİŞ OLSUN ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

walla benım tawsıyem ne olur tek tek yazım ( unutma burda kımse kanser sewıyesnde dıl ole olan 2 weya 3 kısı wardı uzun zamandır yazmıyor onlarda

1.arkadasa ben oncelıkle ası olmasını tawsıye edıorm (gardesıl ya da cervılax)

2 kesınlıkle bol sebze tuketmesı grekıo yesılı bol yemesı ( havuc elma mantalna marul ws)

3 gunluk br taze sıkılmıs meywe suyu (portakal havuc gb)

4.aktardan gtsın cok cok kuvvetlı vucut dırencını attıran bır macun alsun ıcınede corek otu atsın ekstradan (benım bır arkadsımda 80 yakın sıgılı ıkı haftada gecrdı walla mucuızeye dr ınanmadı hane bırı dese ınanmam ama bızzat gordum ıcın bende kullandım vucut dırencını macun alması sart

5 mırıana kantoran yagından bahsedıyordu onu kullansın kantoran yagı sadece yenı hucre olusumu saglayan bı yagdır sgıllerle ws ılglısı yok ama yararlı

benım tawsıyem bu kadr gerıye dua etmek kalıo ama macunu we corek otunu aşiyı denesın kenıne ıyı baksın en az ıkı ay beklıcek

merhaba karisx, öncelikle doktora gitmeden siğil olup olmadığına karar verme bence.
kişisel temizlikte ben de çok titizimdir ama genelde eşten (tam bir cinsel ilişkiye bile gerek yok, temasla da geçebiliyor) bulaşan bir illet bu.
Eğer genital siğilse ve sayısı çok fazla ise genel anestezi uygulanıyor ve özel hastanelerde (İstanbulda) 400 TL. den başlıyor ameliyat fiyatı. Ben 600 e yaptırdım.
SGK bu ameliyatı karşılamıyor. Bu sene başında SGK kapsamından çıkarılmış en yazıkki.
Bence eğer çekincen varsa bir bayan doktora git en kısa zamanda, muayene olmadan bilemezsin ne olduğunu. Geçmiş olsun.
yok karar verdiğimden deil, o yüzden hastane fiyatlarını soruyorum zaten:) cinsel temasta bulunmadım o yüzden kafam karışık zaten, eğer bunlar siğilse nasıl bulaştı hiç bi fikrim yok, en kısa zamanda bi jinekologa görüncem, bakalım neymiş...

slm canım geçmiş olsun.yara diyorsun canım bu bahsettiğin siğil değilmi yoksa başka bir hastalıkmı? ayrıca yakın zamanda rahim ağzı kanseri başlangıcı demişsin bunu dr umu söylemiş.tedavisini aksatmadan oluyors ve içerdede siğil oluşumu olmuşssa ve bunlarda yakılmışsa çok bi problem olmadıktan sonra geçiceğini düşünüyorum.yapacağı şey bağışıklık sistemini yüksek tutmak gerekli sebze ve meyveleri yemek.çörek otu yesin.bitki çayları içsin.ve en önemlisi sürekli dr kontrolünde olsun ve kafasını fazla orayla meşgul etmesin.evlenmeden önce oluşmuş ve ne kadar zaman çıkmamış bu siğiler canım onu biliyormusun

CANIM ÇOK SAĞOL İLGİN İÇİN. Geçmemiş uzun bi süre evlenmeden önce. geçsede tekrar çıkıyormuş. şimdide dr haftda bi gidiyor ama yok. kötü huyluymuş. ne denediyse geçmiyor. sizin önerilerinizi hep anlatıyorum ama ben hepsini yaptım yok diyor. bugünkü konuşmamızda. tüp bebek yapıcaz olmazsa dr durmayan kanamaların için rahmini alcaz demiş. son bi iğnesi var kasımda sonra tüp bebek deneyecek olmadı rahmimi aldıracağım başka çarem yok dedi. ve 3 yıllık evli bebeğide olmadı. evet rahim ağzı kanseri başlangıcı var onun içinde iğne oluyor dediğim gibi son bi ağnesi var kasımda. siğil diyor yarada var genital bölgede ve bu heryerine bulaşmış şuan düşün.

CANIM ÇOK SAĞOL İLGİN İÇİN. Geçmemiş uzun bi süre evlenmeden önce. geçsede tekrar çıkıyormuş. şimdide dr haftda bi gidiyor ama yok. kötü huyluymuş. ne denediyse geçmiyor. sizin önerilerinizi hep anlatıyorum ama ben hepsini yaptım yok diyor. bugünkü konuşmamızda. tüp bebek yapıcaz olmazsa dr durmayan kanamaların için rahmini alcaz demiş. son bi iğnesi var kasımda sonra tüp bebek deneyecek olmadı rahmimi aldıracağım başka çarem yok dedi. ve 3 yıllık evli bebeğide olmadı. evet rahim ağzı kanseri başlangıcı var onun içinde iğne oluyor dediğim gibi son bi ağnesi var kasımda. siğil diyor yarada var genital bölgede ve bu heryerine bulaşmış şuan düşün.

anladım canım Allah şifa versin.ama onun tek sorunu siğilden kaynaklanmıyor.çünkü hpv virüsü tedavi edildikten sonra ve kontroller aksatılmadığı sürece geçmeyecek bir durum değil çok farklı istisnalar dışında.ama onun başka rahatsızlıklarıda var sanırım yara diyorsun o başka birşey.bikaç rahatsızlık birden geçiriyor sanırım.yara farklı birşey sanırım sürekli yara çıkıyor.inşşş bu günleri atlatır ve geçer rahmini aldırmak zorunda kalmaz.ama tabi tek yol o kalırsa aldırsın.sağlığından daha değerli birşey yok.acil şifalar diliyorum.

slm kzlar bnm siğiller aldaryala geçmedi 1 kutu bitti.10 tane fln var herlde yanyana tam vajina girişinde 2 tanede brz yukarısında var.gectyse 2 3 tanesi gecmiştr.beyazladı bazıları.doktora gdemicm çnkü koter yapalım dicek pzrtesi tatile gdyrm.tatile gdnce denze fln gremem yaptrrsam tatil dönüşü yaptrmayı düşünyrm acaba bi kutu daha mı alsam aldara yada sirke flnmı sürsem blki deniz de tuzlu su ya kurutur blki die ümit ediyorum szce napıyım??

slm kızlar ya aklıma bi soru takıldı bnm içerde siğil yok ama içerde de çıkablr dedi doktor içerde çıksa onlarıdamı koterle yakıolar aynımı tedavi yöntemi yani?bide içerde çıkması daha mı kötü?eski yazılanları okudumda brz cnm sıkıldı bn tip belirlemesi yaptrmadm doktor geçmezse kremle koter yapcm bide hpv dna testi isticem dedi bu test ne testi;?bundan kötü bi sonuç çıkarsa nolck bu leep dedkleri şeyi buna göremi yapıolar tam anlyamadm bilenler bilgi verrse sevnrm.

hpv (Human Papillomavirus) rahim ağzı kanserine yol açan virüstür.. smear ile sürüntü alınarak yapılıyor.. Leep işlemi ise rahim agzında herhangi bi (düşük riskli kanserde dahi) sorun da yapılacak 1 yada 2 cm kesme işlemi (bnm doktorum istersen yapalım dedi,yapmamız gerek demedi).. genel yada lokal anestezi ile yapılabiliyor.. bu hpv virüsü nün rahim agzından atmanın en kolay yolu.. ama direk hpv dna sı istemek ne kadar doğru bilmiyorum..
gecmis olsun :1rolleyes:

hpv (Human Papillomavirus) rahim ağzı kanserine yol açan virüstür.. smear ile sürüntü alınarak yapılıyor.. Leep işlemi ise rahim agzında herhangi bi (düşük riskli kanserde dahi) sorun da yapılacak 1 yada 2 cm kesme işlemi (bnm doktorum istersen yapalım dedi,yapmamız gerek demedi).. genel yada lokal anestezi ile yapılabiliyor.. bu hpv virüsü nün rahim agzından atmanın en kolay yolu.. ama direk hpv dna sı istemek ne kadar doğru bilmiyorum..

geçmiş olsun canım sendedemi hpv virüsü var?geçtimi şuan yoksa tedavimi görüyorsun?

yazdıkların için tşkkrler fakat tam soruma cvp alamadım:S hpv dna sı istemesi ne oluyoki bn onu anlamadm ?:S

selam bende kendımı tek sanıyodum aynı sorun bendede var kesınlıkle sıgıl doktora gtmedım ama bılıyrum cunku nısanlımın hpv sı pozitıf ..ankaradaa yasıyorum hangı doktora gıdecegımı şaşırmıs durumdayım kımı yakmayı kımı dondurmayı onerıyooo:((( ne yapcam bılmıyorum daha once tedavı olan bırılerı yardımcı olabılırmı bana ankarada olan olursa memnun olurum ..dısarda benım sıgıller yayıldılar bazen kaşıntı yapıyolar .. 1 ay sonra nıkahım var su sıra gıtsem nası olur ozamanan kadar ıyılesrmıyım naparım hıc bılmıyorummmmmmm kızlarrr yardım edın banaaa :((((((

slm kzlar bnm siğiller aldaryala geçmedi 1 kutu bitti.10 tane fln var herlde yanyana tam vajina girişinde 2 tanede brz yukarısında var.gectyse 2 3 tanesi gecmiştr.beyazladı bazıları.doktora gdemicm çnkü koter yapalım dicek pzrtesi tatile gdyrm.tatile gdnce denze fln gremem yaptrrsam tatil dönüşü yaptrmayı düşünyrm acaba bi kutu daha mı alsam aldara yada sirke flnmı sürsem blki deniz de tuzlu su ya kurutur blki die ümit ediyorum szce napıyım??

asena sana tawsıyem gıt hemen koter ol we kalan 10 aldaran koter olduktan sonrakı bır haftada kullan ayrıca denız suyu sıgıllerını koter olursan anca kurutur haberın olsn

havuza gırme sakın tatılde denıze sadece gırebılıosn haberın olsn dedım gbı yaparsan cok rahat edersın hemen bekleme koter ol

yok karar verdiğimden deil, o yüzden hastane fiyatlarını soruyorum zaten:) cinsel temasta bulunmadım o yüzden kafam karışık zaten, eğer bunlar siğilse nasıl bulaştı hiç bi fikrim yok, en kısa zamanda bi jinekologa görüncem, bakalım neymiş...

sıgıl yada ucuk genel anlamda cınsel temasla der doktorlar

agda dan bulasır

ortak kullanım alanlarından

bırının ıc camasırı havlusu ws bunları kullandın da

bakıre olsan bıle cınsel temas warsa ws ws ws sürtünme yolula olan her seyden bulasır erken tanı cok onemlı o yzuden bekleme dagılırsa kotu olablır sıgılse eyer

Back