Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

CıSSEM cvbın için sağol.ama şimdi beni korkuttun.vallahi özel hastaneye gidip yaptırdım.eğer bakire olana yapılmıyorsa bu hpv dna testi,vallahi o hastaneyi birbirine katarım...ciddiyim. fırça değildi bana uygulanan.ucunda pamuk vardı.zaten dıştan aldı sürüntüyü.sonrada onu hpvdna tiplemesi için laboratuvara yolladı. bak şimdi içime kurt düşürdün???? beni bu konuda da bilgilendirir misiniz bilenler.

cnm özürdilerim korkma sakin ol bende burda hangisi doğru onu anlamaya çalışıyorum üstteki yazımı okursan senden önce yazdığım yazıyı anlarsın bende tiplemeyi yaptırmak istedim öğrenmek istiyorum ama yapmadılar ama yaptırmayı istiyorum(( hangisi doğru bende bilmiyorum bilenler yazsın lütfen(

cissem dr.bakire ıolduğum için smear testi yapamayacağını söylemişti.normalde internete baktımda hpv dna testi genelde fırça ile yapılıyor sanırım.ben bakire olduğum için bende fırça kullanılmadı.ucu pamuklu çubuk ile sürüntü alındı.nasıl akıntı için gidersinde sürüntü alınır ya işte öyleydi.

cnm tamam korkma her doktor farklı bazıları bu hpv hakkında hiç bişey bilmiyor hepsi de tutarsız ama bende şuan hpv dna testini nasıl yaptıkalrını şuan merak ediyorum yani bi kaç sitede baktım o bölgeden parça alıyolar diye biliyorum firçayla alınan sürüntüyle sadece smear yapılıyor cnm bunu net öğrenmenin bi yolu olmalı...

arkadaşlar HPV DNA testi ve HPV TİPLEMESİ aynı değilmi ikisindede servikal kültürle o bölgeden parça koparılıp biopsiye gönderiliyor değil mi???? benim doktor bakire olduğum için smear yaptırtmadı ve o bölgeden bi opsi için parça koparamam dedi..

kararımı verdim hpv yi unutacağım inşallah ömrümün bundan sonrasını bu hpv salağını düşünerek geçirmek istemiyorum sabah uyandığımda bana verdiği acıyla uyanmak istemiyorum uandığımda aklıam ilk gelen hpv oluyor inanıyorum kii şifa Allahtandır tedavimizi olup gerisini Allahtan beklemeliyiz hakkımızda hayırlısını diliyorum hepimiz çok üzüldük üzülüyoruzda kimimizin kabusu oldu özelliklede benim 1 aydır uyku uyumuyorum.. beyazlarım çoğaldı ağlamaktan kırışıklarım çıktı.. ama bu böyle gitmez.. hep birlikte dua edelim..

slm arkadaşlar.uzun zamandır giremedim .nasılsınız ,olumunekankayizsmile
ben süperim dr um haklı çıktı herşey yolunda içimdeki son şüphemde geçti artık hihoyyyt
hiç yaşamadım sanki kötü günler geçti allahıma bin şükür.hepinize acilşifalar diliyorum.
asla kafanıza takmayın tedavinizi olun ve sitres yapmayın.opuyorumnanaktan

Günaydın arkadaşlar nasılsınız bir bakayım dedim:))

Güzel güzel kararlar alınmış, hpv unutulmaya karar verilmiş..:))
Aşı olmaya karar verdim ve gardasil önerdi doktorum.. Bu aşıyı yaptırıp yan etki yaşayan var mı aranızda?
Birde bakirelere spekulum kullanmadan yani rahim yolu bir aletle açılmadan smear testi yapılabilirmiş arkadaşlar. Kızlık zarınızdaki regl kanınınızın aktığı delikten ince bir fırça yardımıyla alabiliyorlarmış bu örneği. Ama sanırım doktorlar bakirelerde virüs rahim ağzıyla birebir temasa girmediği için çok gerekli görmüyor. Bence yapılmalı aslında bu test.. Ankara'da yapan bir sağlık merkezi bulsam gideceğim. Ama kaç doktor denedim hepsi sadece pamuklu çubukla dıştan sürüntü örneği aldı. HPV tiplemesi ile aynı işlevi görür mü bilemiyorum...

İlk siğilimin direkt alınıp incelenmesi istemiştim. Condilom tanısı kondu ama lezyon görülmediği şeklinde rapor verildi. Doktorumda "hadi geçmiş olsun" deyip gönderdi:)) Hiç bir şey bilmiyordum ki bu virüs hakkında , doktorların biraz daha aydınlatıcı olması gerekir diye düşünüyorum. Birde anlattığım gibi bir test yapılabiliyorsa ve hastanın rızası varsa bu test yapılmalı. Bu yönde yönlendirici olmakta doktorlara düşüyor ama doktorlar kızlık zarının sağlığımızdan daha önemli olduğunu düşündüğümüzü sanıp dokundurtmayacağımızı düşünüyorlar galiba:)) Ben ısrarla sormama rağmen bakirelerden smear örneği alamayız dediler..

Son düzenleyen: Moderatör:
herkese merhaba

bendede siğil çıktı çok moralim bozuk b.düzü medilife hastanesine gittim orda yakalım dediler ama sürekli çıkan birşey dedi moralimibozdu ve smir testi yaptırdım sonucu servikal smear: koilositik hücreler içeren servikal smear çıktı siğil sanırım rahim içindede varmış çok aydınlatmadı beni

bende dun akşam bahçelievler medical parka gittim ordada gece nobetçi doktor bi hayli canımı sıktı bana yardım edin nolur nereye gideyim napayım yakmadan ilaç la geçmezmi

slm cnm çok geçmiş olsun.malesef iyi bir doktor bulmak zor.senin nerelerde çıktı siğiller ve çokmu?rahim içindede varsa doktor müdahalesi lazım canım.dışardakiler için herkes farklı ilaçlar kullanıyor.eğer siğillerin fazla ve biraz büyükse ya yaktır ya da dondur.ayrıca kendini o kadar üzme.süreklide çıkan birşey değil.burda arkadaşlarımızdan kurtulanlar var hemde çok.bir süre çıkar ama sen bağışıklığını yüksek tuttuğun sürece seni terkedip gider.senin yapacağın çok iyi bir dr bulup smear sonucunu göster.o gereken neyse yapar tedavini ol mutlaka geçer cnm.tekrar geçmiş olsun.

Canım yorumun için çok teşekkürler benmki çok minicikmiş en başlangıcı dedive azmış sanırım 2 tane filan ama içerdede var sanırım simirde birşey çıktı

bu çıktı sonuç servikal smear: koilositik hücreler içeren servikal smear

bilen varmı

yaktırma işlemi nasıl oluyor pekii acı oluyormu seni uyutucaz dediler çok korkuyorum

kızlar smear la hpv tip belirleme ve de patolojiyi karıştırıyoruz sanırım. smear bakirelere de yapılabilen bişey sadece çubuğun ucu farklı üçgen şeklinde büyük değilde incecik bişe ve kan akan yol kullanılarak alınıyor bu bir :) ikincisi koter sırasında parça alıp bunun üzerinden hem patologi ye gönderiyorlar hemde tip belirleme yapıyorlar. Yani tip belirleme smear gibi içerden değil diğil den faydalanarak yapılıyor.

2. kez koter oldum yara bere içindeyim ama umrumda değil geçsin şua siğiller aşımı mutlaka olucam bu yüzdende aşı olacaksan hpv tipini öğrensende bişey değişmeyecek dedi doktor hpv yi öğrensende öğrenmesende aşıyı olacaksın nede olsa ayrıca tipini öğrensem ne olacak bilmiyorum zaten önemli olan smear testi onuda bana yapmıyolar kızlık zarına zarar veririm diye her doktor bu riski almıyo

sonuç olarak BZDK ında dediği gibi geçecek sonsuc-za dek bu salak siğillerle yaşamayacağız ve ben artık bu yara berelerle birlikte hpv yi UNUTMAK ıSTıYORUM inşallah..

Geçicek tatlım :)

Son düzenleme:

Cissem canım ben iki sene önce kullanmıştım. Hiçbir yan etki veya tahriş hissetmedim. sadece hafif bir kızarıklık oluyor. Vajina içinde bende etkili olmamıştı ama dış bölgede küçük bir siğilim vardı onu kurutmuştu. Ancak ben kuruyanı bile yaktırdım:))) Aldaranın siğili kurutmasa bile kullanıldığı bölgede bağışıklığı artırma özelliği var. Fakat uzun süre kullanımı önerilmiyor canım.. Birde siğil olmayan bölgeye sürülmemesi gerekiyor..

doktorumda yazmak istemedi aldarayı ıslan bve nemli tutuyomuş o bölgeyi o yüzden vermek istemedi ama dediğin gibi bağışıklık kazandırıyor ve yeni çıkmasını önlüyor sanırım ama inşallah bende çıkkmaz tekrar 2. kez yaktırdım ben de.. ayrıca sizin 2 yıldır hiç çıkmıyor değilmi:)):uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…