• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Tatlım hpv-dna testini siğilde tip belirlemesi için yapıyorlar. Ben de siğil varken yapmadılar siğiller gittikten sonra tip belirlemesini nasıl yapacağımı sordum onlarda hpv-dna test merkezlerinden yaptırabilirsin dediler. Aradım fiyatını öğrendim muayene ile birlikte 600 tl dediler.

200 tl civarı, şu anda ıspartadayım bursaya gidince yaptırmak istiyorum eğer hpv varsa smear de belli etmez mi kendini sadece bakteriyel vajinosis çıkıyor hpv kısmı temiz

Jinekologa gitmelisin tatlım cildiyeci bilemez onu. Evet onun işi o değil birşey de yapamaz.

Kendi doktorun devlet hastahanesinde mi çalışıyor özelde mi canım? Devlet ise "kesinlikle ücret alınmıyor". Onuda SSK ile yapıyorsun. Benim siğillerim için tip araması yapmadılar patolojiye gönderme olmadı tipini bilemiyorum şimdi. Ancak siğil tedavisi için bir ücret alınmıyor ben devlet hastahanesinde asit ile yaktırdım hiç ücret vermedim. Dikiş işinide anlamadım tatlım onun için birşey diyemeyeceğim. Başka bir kadın-doğum uzmanına daha görün mutlaka.

Tatlım devlet hastahanesi'nde hpv-dna testi yapmıyorlar. Özel test merkezleri var orada muayene dahil 600 tl ye yapıyorlar. Evet smear testi yapıyor hastahaneler vajen içinden bir parça alıp patolojiye yolluyorlar. SSK karşılıyor bunu zaten. Tip belirmesi içinde siğilden parça alıp patolojiye yolluyorlar.

Birde önemli bir şey diyeceğim. Bu tür şeylerde bir tek yere bağlı kalmayın aklınızda soru işaretleri var ise mutlaka ama mutlaka başka doktorlara da görünün. Birinin bilmediğini diğeri biliyor çünkü. Ona göre tedavi uygulanır. Hem de içiniz rahat etmiş olur canlarım.

Herkese sağlıklı günler dilerim.
:kahve:

cevabın için sağol canımcım. ben smear testini yaptırdım temiz çıktı o. benim siğillerden tam emin değiller hpv olduğundan ama biz öyle kabul edelim dedi dr. bende kesin hpv olup olmadığı nasıl anlaşılır dedim onlarda siğilini çıkartıp,patolojiye göndeririz dediler ve nedense bu siğil çıkartıp patolojiye gönderme işini devlet hastanesi yapmıyormuş dr kendi muayenesinde yapacakmış. sizlerin hpv olduğu bir testle mi yoksa dr unuzun söylemesi ile mi tesbit edildi.

bide cildiyeci fito krem diye bir krem verdi. kullanan varmı? prospektüsünü okudum ve benim durumla alakalı hiç bir şey yazmıyor.

slm kızlar kantaron yağı aldım neyle sürcem onu yanıkların üzerine pamuğa damlatıpmı sürüyüm?çörek otunuda aldm balla karstrıp yemeye baslıcm.bide bu aşılardan gardasilmi cervilax mı daha iyi bilgi verirmsnz.gardasili yaptrmayı düşünydm ama bi sitede bazı kızların bu aşı yznden felç kaldıklarını 11 kişinin öldğnü fln okudum korktum.ama gardasil 4 tipe karsı koruyo cervilax 2 karar veremedm bide fiyatlarını yazarmsnz...tskkrler..

200 tl civarı, şu anda ıspartadayım bursaya gidince yaptırmak istiyorum eğer hpv varsa smear de belli etmez mi kendini sadece bakteriyel vajinosis çıkıyor hpv kısmı temiz

Smearde kanser olup olmadığını araştırıyorlar tatlım. HPV belli olmuyordu galiba, tam emin değilim fakat büyük ihtimalle olmuyor.

cevabın için sağol canımcım. ben smear testini yaptırdım temiz çıktı o. benim siğillerden tam emin değiller hpv olduğundan ama biz öyle kabul edelim dedi dr. bende kesin hpv olup olmadığı nasıl anlaşılır dedim onlarda siğilini çıkartıp,patolojiye göndeririz dediler ve nedense bu siğil çıkartıp patolojiye gönderme işini devlet hastanesi yapmıyormuş dr kendi muayenesinde yapacakmış. sizlerin hpv olduğu bir testle mi yoksa dr unuzun söylemesi ile mi tesbit edildi.

bide cildiyeci fito krem diye bir krem verdi. kullanan varmı? prospektüsünü okudum ve benim durumla alakalı hiç bir şey yazmıyor.

hpv-dna merkezinde ücret ile yapıyorlar onu biliyorum. Benim siğilim yok tip belirlemesi için kandan örnek alıyorlarmış. Fakat siğil varken siğili alıp patolojiye gönderdiklerinde devlet hastahanesi tip araştırması yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum tatlım. :gitme:
Ben krem falan kullanmadım tatlım, birşey yazdı bana doktor fakat almadım. Bence kadın-doğum doktoruna sor kremi ondan sonra kullanmaya başla hayatım.

Peki tatlım siğil geçiren bir kişi aşı olsa siğil çıkmasını engelliyor mu? Sordun mu doktora bunu, ne dedi? Yoksa aşı olsakta etki etmez mi siğil bize bulaştı diye?

kızlar cıkan 2 tane et beni gibi sigili ne sirke ne de kantaron yagi gecirdi :( napicamm yaaaa..padofilim alıp dikkatlice sursem??? ooff offf..cok stresss yaa..bilmiyorumkismile

canım önce dr sonra alternatif .neyi bekliyorsun çoğalmasınımı ?
padofilm güzel bi ilaç ama dr dan izin al ,geçmişolsun kaydirigubbakcemile5

[
hpv-dna merkezinde ücret ile yapıyorlar onu biliyorum. Benim siğilim yok tip belirlemesi için kandan örnek alıyorlarmış. Fakat siğil varken siğili alıp patolojiye gönderdiklerinde devlet hastahanesi tip araştırması yapıyor mu yapmıyor mu bilmiyorum tatlım. :gitme:
Ben krem falan kullanmadım tatlım, birşey yazdı bana doktor fakat almadım. Bence kadın-doğum doktoruna sor kremi ondan sonra kullanmaya başla hayatım.

Peki tatlım siğil geçiren bir kişi aşı olsa siğil çıkmasını engelliyor mu? Sordun mu doktora bunu, ne dedi? Yoksa aşı olsakta etki etmez mi siğil bize bulaştı diye?
[/QUOTE]

canım dr a sormadım ama nasıl olsa bu aralar dr a sık gittiğim için sorar yazarım. ayrıca bulaşma yolu olarak cildiyeci cinsellik,başkasına ait kişisel eşya--jilet ,çamaşır vb--- ağdacılar ve havuz, hamam olacağını söyledi.benim için bulaşma yolu belli de, tedavi artık çoook daha önemli. sağlıcakla kalın güzel kızlar

kızlar bugün cildiyeciye gittim baktı bence hpv ye benziyor, ama gebelikte insan tam emin olamıyor dedi, ben parça alıp patolojiye göndermiyecekmisiniz kesinleştirmek için dedim , yokya siğil işte a değilse b dir nasılsa dedi.elisa testi ve seroloji testi yaptırdı tabiki bütün testler negatif çıktı. donduabiliriz ,sezaryanla doğum yap dedi. belkide kendiliğinden geçer ne biliyim gebelikte böyle abuk subuk şeyler olur dedi:(( parça almak benim işim değil dedi jinekoloğunla konuş dedi.

kendi jin. dr umla konuştuk muayeneye gel orda bütün siğillerini temizlerim ,yerinden çıkartırım ve patoljiye gönderirim dedi, fiyat olarak 350 tl dedi. siğillerin yerine 1 dikiş atarım dedi. böyle uygulama varmı kızlar bilginiz varsa yazın lütfen. bu arada benim bu jin. dr um oldukça iyi ün yapmış biri ama ilk defa böyle bir tedavi duydum aklım karıştı.

hpv taşıyıcısı olup olmadığımızın bir test i yapılıyormu devlet hastanelerinde?
devlet hastanelerinde parça alınıp,patolojiye gönderiliyormu?

sorularıma cevap verirseniz , kıymetli vaktinizi bana ayırırsanız çoook mutlu olurum. Allahım şifalar versin cümlemize.

ilgim senin yazdığın testleri bilmiyroum ama hpv tip belirleme ve patoloji için senden siğilinden parça almaları gerekiyor ben özelde yaptırmiıştım hemde koter sırasında yapılmıştı ikisi bir arada cıkmıtı ondan öncede smear yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı ama yine de hpv 6 taşıyorum.. yani içeride temiz olman daha önemli tabi ama hpv dısarıda da olabilir. siğillerini de kesip almaktan bahsetmişya dr un benim dr umda aslında küçük ken bir iki taneyken gelseydin orayı kesip küçük bi dikişle hallederdim demişti. Seninkide bu şekilde düşünmüş olabilir ama seyrek ve çoğalmışlarsa heryerinde dikişlemi durucaksın hem canın acır bence yaktırıp kurtul hem daha acısız hem kesiksiz dikişsiz olur...

Devlet hastanelerininde nasıl yaptığını bilmiyorum malesef ama muaynehanelerde ve özel hastanelerde cok pahalı malesef bende canımın korkusuna ne dedilerse verdim yeterki kurtulıyım yeterki canım acımasın diye ...

Ayrıca diğer mesajında da fitokremden bahsetmişsin ama o bildiğim kadarıyla makattaki fiskürlere kullanılıyor cünkü koter olmadan önce baska bir dr önce bu çizik gibi kanayan yırtığı kabızlıktan kaynaklı kapatman lazımki ordan kan gelipte seni enfekte etmesin demişti.. Yani yanıkla siğille hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir..

ilgim senin yazdığın testleri bilmiyroum ama hpv tip belirleme ve patoloji için senden siğilinden parça almaları gerekiyor ben özelde yaptırmiıştım hemde koter sırasında yapılmıştı ikisi bir arada cıkmıtı ondan öncede smear yaptırmıştım ve temiz çıkmıştı ama yine de hpv 6 taşıyorum.. yani içeride temiz olman daha önemli tabi ama hpv dısarıda da olabilir. siğillerini de kesip almaktan bahsetmişya dr un benim dr umda aslında küçük ken bir iki taneyken gelseydin orayı kesip küçük bi dikişle hallederdim demişti. Seninkide bu şekilde düşünmüş olabilir ama seyrek ve çoğalmışlarsa heryerinde dikişlemi durucaksın hem canın acır bence yaktırıp kurtul hem daha acısız hem kesiksiz dikişsiz olur...

Devlet hastanelerininde nasıl yaptığını bilmiyorum malesef ama muaynehanelerde ve özel hastanelerde cok pahalı malesef bende canımın korkusuna ne dedilerse verdim yeterki kurtulıyım yeterki canım acımasın diye ...

Ayrıca diğer mesajında da fitokremden bahsetmişsin ama o bildiğim kadarıyla makattaki fiskürlere kullanılıyor cünkü koter olmadan önce baska bir dr önce bu çizik gibi kanayan yırtığı kabızlıktan kaynaklı kapatman lazımki ordan kan gelipte seni enfekte etmesin demişti.. Yani yanıkla siğille hiç alakası olduğunu düşünmüyorum.

Umarım açıklayıcı olabilmişimdir..

verdiğin bilgiler için sağol canım . bende sorup soruşturuyorum ki hatalı bir şey yapmayayım. hamileyim çünkü. bugün bir jin. dr la daha konuştum o kirio yaparız hal olur dedi,patolojiye gerek yok bence dedi. kirio sanırım dondurma oluyor dimi kızlar? hamile olduğumu söyledim olsun bakalaım hal olur dedi. kesin sezaryen ded ki hiiiiç problem değil Allahım bebişimi korusun bebişe bulaşmasın ben 10 gün dikiş ağrısı çeksem lafımı olur.

Kızlar size şunuda sorayım dondurma işlemini cildiyeciye mi yaptırayım yoksajin. dr a mı? tecrübelerinizi yazarsanız çoook mutlu olurum . sevgiler[

verdiğin bilgiler için sağol canım . bende sorup soruşturuyorum ki hatalı bir şey yapmayayım. hamileyim çünkü. bugün bir jin. dr la daha konuştum o kirio yaparız hal olur dedi,patolojiye gerek yok bence dedi. kirio sanırım dondurma oluyor dimi kızlar? hamile olduğumu söyledim olsun bakalaım hal olur dedi. kesin sezaryen ded ki hiiiiç problem değil Allahım bebişimi korusun bebişe bulaşmasın ben 10 gün dikiş ağrısı çeksem lafımı olur.

Kızlar size şunuda sorayım dondurma işlemini cildiyeciye mi yaptırayım yoksajin. dr a mı? tecrübelerinizi yazarsanız çoook mutlu olurum . sevgiler[

canım dondurma işlemini hiç bilmiyorum ama burdaki arkadaşların tecrübelerini okuyunca sanki koter yani yaktırma daha kesin bir çözüm gibi .. Ama hamile iken yapılmaz diyenlerde var yapılır diyenlerde bu sorunun cevabını bilemiyorum.. Bi de senin siğillerin ne yoğunlukta az sayıda ise dondurma da kurtarabilir belki..

sekerrm saten doktora gitiim..1 kere yakıldı rahim agzindakiler, disardakilerede bisi surdu sora dustuler..her minick sigilde doktora gitmek istemediim icin podofilim fln sursemmi die dusundm..cunku sirke ve kantaron yagi hicbir ise yaramadi Çok üzgünüm çoook

selam BZDK ve tüm güzeller

canımcım benim farkettiğim siğil sayısı net 5 tane sanırım 2 tane daha çıkacak gibi. ama dudaklarda ya da vajina ağzında değil. normal deride tam olarak yerlerini tarif edemiyorumda. beyaz tenimde diyeyim işte. en azından ben öyle biliyorum cuma günü jin. dr baktığında da dudaklara da baktı bişey yok demişti.
en büyüğü mercimek tanesi kadar. bide bunlar en fazla ne kadar büyüyor acaba

ayyyyyyyyyyyy içim daralıyor kızlar
Allahım şifa ver cümlemize.

selam BZDK ve tüm güzeller

canımcım benim farkettiğim siğil sayısı net 5 tane sanırım 2 tane daha çıkacak gibi. ama dudaklarda ya da vajina ağzında değil. normal deride tam olarak yerlerini tarif edemiyorumda. beyaz tenimde diyeyim işte. en azından ben öyle biliyorum cuma günü jin. dr baktığında da dudaklara da baktı bişey yok demişti.
en büyüğü mercimek tanesi kadar. bide bunlar en fazla ne kadar büyüyor acaba

ayyyyyyyyyyyy içim daralıyor kızlar
Allahım şifa ver cümlemize.

ya hamıleyım dıyorsun kendını stresss ıcıne sokmak ıcın her seyı yapıyosun cok garıpsınnnnnnn

sıgıl herkeste farklı sekılde cıkıyorrr bende de mercımekkadar dı makarttaaa ama ben heralde mantar dedım bıde bılmıyorm gec mudale olduu bır ay ole mercımek kadar durdu bır hafta ıcınde yan yan fındık gbı yan yana top gbı oldu yane kısacaaaa bu senın uzuntune besın kaybınaaa we streseee baglı cogalan bır sey anla bunu artık

dondurma ıslemı 20 gunde bır tekrarlanıo hem hıc acımıyor bole fıs fıs gbı bır sey suruyorrr 1 2 haftayaa dusuo orası kopuyor. daha sonra 15 20 gun sonraaa bı kere daha uzerınden aynı yere fıs fıs ckıo ole daha etkılı oluo acısız bır yontem yane kısaca

hı bıde unutmadannnnn ben koterde ıkı kez ıkı hafta arayla oldum we hem cıldıye muane ettı hem kadın dogumcu koter sırasında da ıkı doktor koter yaptı ama kadın dogumcu yapmalı kesınlıkleeeee cok cok net bır ısık altındaaaa

dondurma ıslemı sonrası bol bol portakal we havuc ıste taze ne meywe suyu bulursan sebze cok yeeeee

sekerrm saten doktora gitiim..1 kere yakıldı rahim agzindakiler, disardakilerede bisi surdu sora dustuler..her minick sigilde doktora gitmek istemediim icin podofilim fln sursemmi die dusundm..cunku sirke ve kantaron yagi hicbir ise yaramadi Çok üzgünüm çoook

kantoran yagı zaten yanık we hucre yenıleyıcı yane yanık tedavısındne ıse yarar

sırke bır asıt onu en az ıkı ay kullanman lazım

bunlar ıse yaramadıyda hemen gıt koter yada dondurma ıslemı ol hıc zaman kaybetme ayrıca

ası olman genelde cıkıo asıdan berı bnde cıkmıo 1 sene den berı

yane ewde gunluk parandan arttırsan ası olabılırsın dıe dusunuorm kotere wercen parala
kendıne ıyı bakmıyorsan cıkar bu

ıkı ay kendıne ıyı bakıpta 3 .ay eskı hamburger. cola,ws yaglı we karbnhıdratı yuksek seyler yıosan cıkar arkadsımmmmmm

bol bol c vıtamını a vıtamını ek vıtamın kapsulu ıccen gunluk ası olcan

ya ben onu hiç düşünmemiştim evet aynı kazan sonuçta canım çok doğru söylüyosun ama tüylerimi ağdayla bu kadar azaltmışken jiletle artırmak istemiyorum ne yapmam lazım.maddi imkanım da yok lazer için falan..

janm benım pıyasada 4 weya 5 tıp makına war hepsını denedım

foto epılasyona gıdorm hem makına vucuda temas etmıyooo mıkrop kapmam ıcın bır sebep yok

hem koltuk altı bıkını toplam 5 dk ıkısıde bıtıyooo cok kısa surede

hem ıkı ayda bır atıs yapılıyor

hemde koltuk altı we bıkını bolgesı 50 tl arastırırsan bulrusun agdadan daha ucuz hemde ıkı ayda bır atıs yapılıyor
hı hpv warken lazer deymıo zaten vucudaaaa ılestıkten sonraa

jılet yerıne ayrıcaaa eldıwenle ceke ceke al agda ws bunlar dagıtıyor

puuuuuuuuf tam siğilerim den kurtuldum derken şimdide biyopsi sonucum geldi ve cin 1 varmış bende cok üzüldümmm ya delirmek üzereym dr konuştum haftaya koterle yakacağız diyorrr arkadaşlar smer testi normal gelmişti temizdi ama biyopsi yapılınca gercek ortaya cıktı hic cıni falan olan yaktıran varmı biraz bilgi verin lütfennn delireceyimmmmmmmmmm

bu arada aşımın birinçi dozunuda olmuştummm siğilim yoktu ama biyopsiden sonra yıkıldımmm bu cın den kurtulan varmı lütfennn bişeler yazııınnnnnn opuyorumnanaktan

slm kızlar. umarım herkes iyidir.
karar verdim yarın cildiyeciye krio -dondurma-yaptıracam fazla büyümeden halletmem daha doğru olur. beslenmeme zaten gebelikten dolayı dikkat ediyorum,ek vitaminlerimde var onlarada devam.zaten gebelikte krio tercih ediliyormuş.yakma ve kimyasal işlemler doğumdan sonra yapılırmış.bu işlemden sonra özellikle dikkat etmem gereken birşey var mı kızlar? bide bu siğiller koptuğundakopan parça başka yerime bulaştırır mı sizce?

Allah yardımcımız olsun inşallah.

puuuuuuuuf tam siğilerim den kurtuldum derken şimdide biyopsi sonucum geldi ve cin 1 varmış bende cok üzüldümmm ya delirmek üzereym dr konuştum haftaya koterle yakacağız diyorrr arkadaşlar smer testi normal gelmişti temizdi ama biyopsi yapılınca gercek ortaya cıktı hic cıni falan olan yaktıran varmı biraz bilgi verin lütfennn delireceyimmmmmmmmmm

janım benım hıc korkmaaaaa ıstersennn

koter ol haftaya mutlaka hıc zaman kaybetme koter sonrası mutlaka kendıne ıyı bakcak GNC VITAMINLERI kullan

daha sonra onumdekı aya asını ol cın yuksek tıplerınden korur senı kendıne ıyı baktın her surecte yogun bır hastala yakalanmazsan eyyerrr bısıcık olmazzzz dıorm ya gunluz taze meywe we suyunu cok tuketmen lazım

Back