• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

:(((( çok korkuyorum napiim ya inanmıyorum ben koter olduktan sonra patolojiden kondilom raporu geldi burda hpv nin tipide yazması gerekmiyomuydu şimdi ben tipini öğrenmek için tekrar siğilim çıkmasınımı beklicem:((( biopsi raporunda 1B/Y YAZIYO o ne acaba

Canım, ben bu raporların hiç birine bakmadım ama hepsini yaptırdım .. dr ne diyosa güven temiz diyosa temizdir didikleme ben yapmadım smear da yaptırdım patolojiye de gitti tip belirlemede yapıldı.. Evrakların yüzüne bile bakmadım.. Tip belirlemede ilkinde yaptırmamıştım bende ama ilgisizlikten tekrar çıktılar sen kendine dikkat edersen bi daha çıkmaz ve tip belirleme testine de gerek kalmaz. Ayrıca genel olarak çok ilerlemediği sürece ve ilk zamanlarda tip 6 çıkıyor en yaygını bu oda riskli bir tip değil sıkma canını rahat oolll..

Canım, ben bu raporların hiç birine bakmadım ama hepsini yaptırdım .. dr ne diyosa güven temiz diyosa temizdir didikleme ben yapmadım smear da yaptırdım patolojiye de gitti tip belirlemede yapıldı.. Evrakların yüzüne bile bakmadım.. Tip belirlemede ilkinde yaptırmamıştım bende ama ilgisizlikten tekrar çıktılar sen kendine dikkat edersen bi daha çıkmaz ve tip belirleme testine de gerek kalmaz. Ayrıca genel olarak çok ilerlemediği sürece ve ilk zamanlarda tip 6 çıkıyor en yaygını bu oda riskli bir tip değil sıkma canını rahat oolll..

:(( o zaman şimdi sadece aşımı olmam gerekecek evlilik olup cinsel hayat başlayıncada her yıl smear olucam bana düşün bu galiba tip belirme işini napıcam peki:(( kafam çok karışık tip belirmele smearda mı çıkıyo yoksa alınan siğil biopsi yapılarak tip belirlememi yapılıyor..
bi de ben oranın temizliğini nasıl yapıcam korkuyorum nasıl temizliycem ne önerirsiniz bu siğiller geçince epilaston yaptırsammı acaba:(( maddi olarakta çok yıprandım manevi olarak psikolojik olarak dahada yıprandım:((

canım benim bu konuda bende mağdurum ama sana faydasını gördüğüm bir kaç tavsiyem olacak evliysen eşinde muayne olsun we kondomsuz ilişki kesinlikle olmaz we bir cildiyeye git aldara krem bugüne kadar bu konuda en başarılı ilaç al ve düzenli kullan tabi bu ilaç raporlu ama werirler bağışıklık sistemi çok önemli hiç morelin bozuk olmayacak we bu hastalığı çok canını sıkıp ilerletmeyeceksin yaktırma işlemi hem can acıtıcı hemde riskli eski bir yöntem kry(dondurucu sprey)yöntemini dene allah şifa wersin diyorum

:(( o zaman şimdi sadece aşımı olmam gerekecek evlilik olup cinsel hayat başlayıncada her yıl smear olucam bana düşün bu galiba tip belirme işini napıcam peki:(( kafam çok karışık tip belirmele smearda mı çıkıyo yoksa alınan siğil biopsi yapılarak tip belirlememi yapılıyor..
bi de ben oranın temizliğini nasıl yapıcam korkuyorum nasıl temizliycem ne önerirsiniz bu siğiller geçince epilaston yaptırsammı acaba:(( maddi olarakta çok yıprandım manevi olarak psikolojik olarak dahada yıprandım:((

canım zaten cinsel hayatı başlayan bütün kadınların yılda 1 kez smear testine gitmesi şart. Tip belirleme testi de senden alınan siğil üzerinde yapılan bişey. onu labartatuara gönderiyorlar. Temizliğine gelince genital bölge temizleyici sıvı sabun şeklinde sabunlar var. ben hep onu kullanıyorum. Gün içerisinde de lazım olursa bunların genital bölge mendilleri var onlarla temizlik yapıyorum.

Siğillerinin iyileşmesinden de üzerinden 3-5 ay geçene kadar ağda önerilmiyo. Ya ameliyat eldivenleri ile yada jilet le temizlemen gerekiyo bu süre içerisinde ama jilet lede cok dikkatli olmalısın bi çizik sıyrık kanama enfekte edebilir seni.. Daha sonra da epilasyon tabiii iyi olur ama ben de daha gidemedim ona :)

kızlar kesinlikle sadece cinsel ilişki değil bunu aklında tutun çünkü ağdacıya gitmek başka yerlerdeki tuvaletler havuz v.b günlük hayatımızın içinde gittiğimiz yerlerde de çok risk var bende de oldu şu an 2.tekrarlanıyo .we unutmayın bu bir mikrop değil yok olmaz bu bir virüs yani yakalanan arkadaşlar ömür boyu bizimle ama rahim ağzı kanseri aşısı yaptırsaydık şu an böle sorunumuz olmayacaktı we her siğil kanserojen değil numaraları var iyi bir jineklog we cildiye bu sorunu kökten çözer sadece morelimizi yüksek tutalım ewli çiftler eşlerinizi de muhakkak tedavi ettirin şart rahimin içine sıçraması çok sıkıntı olur muaynesi bikle feci can yakıyo ben biraz pimpirikliyim en son elle muayne oldum canım çok yandı ama içim rahat tawsiye ederim podofilm solisyon(siğl yakıyo ama çok dikkatli sürün kenarlarına vazelin yada yağlı bir krem sürün) ve tabiki aldara en iyisi cildiyeden rapor çıkartın pahalı we uzun bir tedavi ama en iyi çözüm şu an için aldara ihmal etmeyin arkadaşlar... geçmiş olsun

BZDK çok güldürdün beni ---Göstermek alışkanlık oldu :)))))) ---

kızlar bende bir fiyat aldım özel hastaneden muayene+siğillerin temizlenmesi 25+205+ tek bir siğilin patolojiye gönderilmesi 35 tl. krio yaptırdıklarım bir düşsün birde oraya gideyim bakalım. ya bide dün krio yapılan 5 siğil morarmış 2 tanesi eski halinde öylece duruyor. normal olan morarması değil mi kızlar okuduğum kadarı ile?

CıSSEM seni anlıyorum bende felaket moral bozukluğu yapıyor birde ben hamileyim stresimi sen düşün. ama Allahtan buradaki kızlar var da moralim bi nebze düzeliyorsa kesinlikle buradaki güzel paylaşımdandır.

bide acaba krio yapılanların üzerine elma sirkeside damlatsam hatalı bir davranış mı olur sizce deneyimi olan var mı?

Son düzenleme:

kızlar bende bir fiyat aldım özel hastaneden muayene+siğillerin temizlenmesi 25+205+ tek bir siğilin patolojiye gönderilmesi 35 tl. krio yaptırdıklarım bir düşsün birde oraya gideyim bakalım. ya bide dün krio yapılan 5 siğil morarmış 2 tanesi eski halinde öylece duruyor. normal olan morarması değil mi kızlar okuduğum kadarı ile?

CİSSEM seni anlıyorum bende felaket moral bozukluğu yapıyor birde ben hamileyim stresimi sen düşün. ama Allahtan buradaki kızlar var da moralim bi nebze düzeliyorsa kesinlikle buradaki güzel paylaşımdandır.

bide acaba krio yapılanların üzerine elma sirkeside damlatsam hatalı bir davranış mı olur sizce deneyimi olan var mı?

öyle oldu ama arada bir dr amcam bakmazsa acaba bi sorun varmı diye başlıyorum paranoya ya :))

diğer yazdıkların içinde inan hiç bilmiyorum benim tecrübelerim bu yödne değildi.. Sanırım hel-in yardımcı olabilir..

kızlar kesinlikle sadece cinsel ilişki değil bunu aklında tutun çünkü ağdacıya gitmek başka yerlerdeki tuvaletler havuz v.b günlük hayatımızın içinde gittiğimiz yerlerde de çok risk var bende de oldu şu an 2.tekrarlanıyo .we unutmayın bu bir mikrop değil yok olmaz bu bir virüs yani yakalanan arkadaşlar ömür boyu bizimle ama rahim ağzı kanseri aşısı yaptırsaydık şu an böle sorunumuz olmayacaktı we her siğil kanserojen değil numaraları var iyi bir jineklog we cildiye bu sorunu kökten çözer sadece morelimizi yüksek tutalım ewli çiftler eşlerinizi de muhakkak tedavi ettirin şart rahimin içine sıçraması çok sıkıntı olur muaynesi bikle feci can yakıyo ben biraz pimpirikliyim en son elle muayne oldum canım çok yandı ama içim rahat tawsiye ederim podofilm solisyon(siğl yakıyo ama çok dikkatli sürün kenarlarına vazelin yada yağlı bir krem sürün) ve tabiki aldara en iyisi cildiyeden rapor çıkartın pahalı we uzun bir tedavi ama en iyi çözüm şu an için aldara ihmal etmeyin arkadaşlar... geçmiş olsun

peki bu aldara yı temizlenimiş yüzeyi koruma amaçlı da kullabilirmiyiz?

CİSSEM seni anlıyorum bende felaket moral bozukluğu yapıyor birde ben hamileyim stresimi sen düşün. ama Allahtan buradaki kızlar var da moralim bi nebze düzeliyorsa kesinlikle buradaki güzel paylaşımdandır.

evet bana da burası iyi geldi İLGİM daha bir sürü soru işareti var kafamda hala alışamıyorum Allah yardımcın olsun bu arada inşallah bebeğin sağlıklı bi şekilde doğar sezeryan olucaksın değil mi..

ya bana doktorum aldara falan vermedi jinekoloğum sadece 2 taner merhem verdi onları aynı anda sür dedi istersen karıştırıp sür dedi.. bide orda yara izi kalıyomuş galiba:(

:( benim hiç bir cinsel deneyimim yok ama kondilomum deliriyorum burda...

evet bana da burası iyi geldi İLGİM daha bir sürü soru işareti var kafamda hala alışamıyorum Allah yardımcın olsun bu arada inşallah bebeğin sağlıklı bi şekilde doğar sezeryan olucaksın değil mi..

sezeryan olmak zorundayım bebişimin sağlığı için. ben kendimi değil bebişimi düşünüyorum.o hep ii olsun bana yeter. biz atlatcaz bunu nasılsa.düşünsene insanlar ne büyük hastalıklarla boğuşuyor Allahım bugünlerimizi aratmasın.

iki ay önce dr gitim cünkü 3 yıldan beri vajina kenarında iki et beni cıkmıştı pek önemsemedim et beni sanmıştım 2 yılsonra cogalmaya başladılar ben hala aynı umarsamazlıkla mantar enfeksiyonu için ünv.hasanesine gitim ( daha öncede aynı şikayetle özele gitmiştim ama bana siğil için hiç birşey söylememişlerdi) orda siğillerim oldugunu ve buna tıp dilinde kondilon larım oldugunu söylediler profodilin süreceklerini 6 hafatalık tadavi süreci oldugunu söylediler cok umursadılar bide smer testi aldılar sonucu tam bir ay sonra geldi bu arda benim siğilerde degişme yoktu bu arada bende siğili araştırdım ve aslında ne denli önemli sonuçlar doguracagını anladım dünya başıma yıkıldı hemen özel bir doktor araştrmaya başladım sonra bir proftan randovi aldım ha bu arada smer sonucumda iltihapa baglı reaktif degişikler cıkmıştı neyse bu sonucuda profa gösterdim prof da muane ti şu büyütecle baktı siğilin DNS yaptırtı hvp pozitif cıktı türü 6 -89 yani iki türü birden varmış hemen biyopsi allım dedi ve biyopsi aldı bu arada aldara krem yazdı birde vtural solisyon verdi cok şükür siğilerimden gecti ama tam sevinemedim cükü biopsi sonucum da cin 1 cıktı cumartesi yakılacak

oysa ki ünv hastanesinde smer testin sonucu gösterdiğim dr bişe yok demişti iyikide profa gitmişim ya ya gec kalsaydımmm ama cok korkuyorum arkadaşlar haftaya cumartesi gideceym inşalahh yakar ve biter gider arkadaşlar lütfen güvendiğiniz bi dr gidin evet madi olarak beni cok zorluyor ama ne yapayımm bu hastalıktan kurtulmak için borc harc bulup gidiyorum işte lütfen dua edin hemiz adına hayırlı cumalar herkese

oysa ki ünv hastanesinde smer testin sonucu gösterdiğim dr bişe yok demişti iyikide profa gitmişim ya ya gec kalsaydımmm ama cok korkuyorum arkadaşlar haftaya cumartesi gideceym inşalahh yakar ve biter gider arkadaşlar lütfen güvendiğiniz bi dr gidin evet madi olarak beni cok zorluyor ama ne yapayımm bu hastalıktan kurtulmak için borc harc bulup gidiyorum işte lütfen dua edin hemiz adına hayırlı cumalar herkese

güvenilir doktor nerden bulucas peki:( bende araştırıyorum özel hastaneye gitmiştim bi tutarsızlık var bulaşıcı hastalık vs yok tertemizssin deniyor ama patolojiden biopsi sonucu kondilom geliyor:( ben smear olmadım doktor evlenince smear olabilirsin dedi bekarlarda olmuyomuş ama hpv nin hangi tip olduğunuda bilmiyorum onun içinde test yapılıyomuş benim siğiller alındı ve patolojide ne olduğuna bakıldı sadece:(

canım geçmiş olsun sağsalim cumartesiyide geçirdinmi birşeyin kalmayacak.yakıldıktan sonra kendine dikkat edersen bir daha bulaş olmazsa çok büyük ihtimal bu siğillerden kurtuldun demek tatlım.Allah dermansız dert vermesin arkadaşlar.normal bir grip gibi düşünün ihmal etmeyip tedavi olunduktan sonra geçip gidicek.

bu arada arkadaşlar arkadaşımız yazmış ömür boyu bu virüs bizde kalıcak diye.evet virüs olduğu için tamamen vücuttan atılıp atılmadığı asla bilinemiyor.ama 1-2 sene boyunca siğil çıkmayıp ve smear sonuçları iyi gelenler %90 ya bu virüsü atmış oluyor yada inaktif olup bir daha zarar vermiyor.ben çok duydum hpv sorunu yaşayıp tedavi olduktan sonra 10 senedir hiçbir problem yaşamayan insanları.ve dr un dediğide şuydu virüs kapmayan bi insanın özelliğindesin şuan diye yanıt verilen.
herkese geçmiş olsun GEÇıCEKK...

bu arada arkadaşlar arkadaşımız yazmış ömür boyu bu virüs bizde kalıcak diye.evet virüs olduğu için tamamen vücuttan atılıp atılmadığı asla bilinemiyor.ama 1-2 sene boyunca siğil çıkmayıp ve smear sonuçları iyi gelenler %90 ya bu virüsü atmış oluyor yada inaktif olup bir daha zarar vermiyor.ben çok duydum hpv sorunu yaşayıp tedavi olduktan sonra 10 senedir hiçbir problem yaşamayan insanları.ve dr un dediğide şuydu virüs kapmayan bi insanın özelliğindesin şuan diye yanıt verilen.
herkese geçmiş olsun GEÇİCEKK...

Allah razı olsun bu sözlerin bana biraz ümit verdi:((( sevinçten ağlicam inşallah geçer hepimiz kurtuluruz:((

bana hpv için iyi bi doktor tafsiye edebilecek biri varı bu arada:( siğillerimiz aldırdım ama içim rahat değil başka hastane başka doktora görünmek istiyorum

kızlar bı yardımcı olun sımdı arkadasda bole bıse varmıs beraber calıstıgımız 2 senedır varmıs ama hanfendı yenı soyluyor bana et benı gıbı kırıs kırıs bişi var genıtal bolgede,buyumuste dedıgıne gore kıl dönmesımı dıye baktım ama yok deel sızce nedır buakannehir

Back