Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

bnmde vajınmda et ben gıbı bişi var doktor kızlık zarı kalıntıları dedı böle bişi olabılırmı ne alaka 4yıl önce oln bişin şimdımı kendını gösterr ayrıca zar parçaları et ben gıbı yapışırmı ?? :SSS

dr a bile tlf da anlatsan görmeden bişey diyemem gelin bi muayene edeyim der.

baktımda herkesin dediği germiş seni canım. ben yeni evlendiğimde,
senin tarzında şikayetler yaşadım .bu sorun yüzünden ilişki bile acı verdi bana.
hatta hamileliklerim düşükle sonlandı.aynı şeyse eğer ?

dr un verdiği 3-5 fitil acil ve kesin çözüm oldu .sen hemen iyi ama gerçekten iyi bir dr a görün. geçmiş lsun canımopuyorumnanaktan

helın meraba benı hatırladın dımı ankaraya gelecektım hem tedavı ıcın hemde annemlerın yanına senın tavsıye ettıgın etlıktekı ... doktordan memnun kalmadım acıkcası bana hıc yardımcı olmadı sanıırım gecıstırmeye calıstı bende arkadaslarım sayesınde bır doktor buldum sagolsun yardımcı oldum ama hpv nın cınsını anlamama grek olmadıgnı bu sadece senın moralınnı bozaar dedı .smear testıde yaptırmıstım 3 ay önceolumsu z bırsey cıkmadı hamılelıgım bıtınce sıgıllerı yakalım dedı.sana bırde mujdem var sıgıllerım gecıyor. buda senın sayende hanı tavsıye ettıgın topik karısımını kullandım benmkı 1 haftada gecmedı sanırım hamıleyım bırde bagısıklıgım kötü ama 250 gr 3 sıgıl gecırdı sonra tekr
ar almak ıstedım ama bulamadım bende ballı kırmızı gıngsnglı macundan aldım

cok sewındım janım ayrıca tawsıe ettım doktora ılgılı bısı dıyemıcemmm ozur dılerım ___ buarada bahsettın we kullandın o macun bı tek ank su anda uretım yerındeee satılıyorrrr o kadrrr arkadsımın bır haftada gectı dedım gbı onunkı doktorun bıle ınanamadı bı muzıceydı desem yerıdır bazı arkadslar bır haftada şappadanak gecsın gbı bısı beklıyor sanırım nseee her seyın hayırlısı olsn sen sımdı hamılelık bıtımınde olcan asıyı dusun bıde gunluk wıtamın al bı tanecık 90lık kapsullerden optummm

teşkkr edrım ama çevremdekı kımseden net cvp almadm her kafadn bı ses çıktı ıltıhap varsa hamıle kalamazsn yok snde kesn yara var cart curt kansersn hiç kafamı rahtlatıcak şeyler sölnmıo

janım bence sen artık burda hıcc zaman kaybetme bır an once doktoraaa gıtkıııı tehsıs neyse solesınn bızde ona gore fıkrımızı soleyeleım hepımız farkındasan bısı soledık bence burda daha fazla zaman kaybetıp ah wah basını hıc sısırrmeeee sonucda doktor sonrası bızle paylasman olur

piyasadakı ılaclarrrr

1-aldara kremmm 120 tl fıyatı ılk asamada we koter sonrası cok ıse yaramaktadırrr gunluk yada 2 gunde bır kullanılıyor

2 padofılm solısyon 29 tl haftada bır kez kulak copule nokta atısıyla surulen bısı .... haftada bırden fazla kullanılırsaa agrı sızı yapabılcek bır ılacıtır

3 _gardesıl ası 4 farklı tıpte vurusten koruyon hpv 6 tıp hastalarına uygulabılcek ılk basamak asısıdır _280 tl cıwarındadır

4 _cervılax ası 3 farklı tıp vurusten korumaktadır 260 tl cıwarındadır

kremler we soslıyon ıc vajıaya temaz edmemektedır dıs yuzeye ıse yaramaktadırr... eyer ıcerde sıgıl warsa hıc beklemeden dondurun we ya asınızı olunnn

ası olayına gelınceee butun bayanlar ası olunn en azından bızım cektımız su stresı kızlarını cocuklarınız cekmesın nnnnn cok onemlı bu cunku

asıyı erkeklerde olabılyorrrr

cınsel aktıvıtelı yasam basladan asının 5 yıl once vurulmasını onerılmektedırrr

hpv( genıtal sıgıl ) we hsv (genıtal ucuk) ılla cınsel ılıskı le dıl agda temas surtunme -baska bırının esyasını kullanma gbı selerlede gecebılcek turde vurus tıperıdırrr

bayanlar duzenlı olarak her 6 ayda bır smaer testı yaptırınnn cok onemlı smaer testı kanserden kurtaran bır basamaktırrrr

BU ARADA DUN BI YER DE OKUDUM we öğrendımm...

Ilestıkten sonraaa hpv tekrar cıkmaması ıcın yapılan arastırmalardaaa c we a vıtamını eksık olan kısılerde tekrar gorulme oranı 3 kat daha yuksekmısss.....

aşı olayına gelınc ben asıyı doktor arkadsıma rıca ettım bana 170 tl tek dozunu getırdı...... yada ılac depolarında tanıdık bır arkadsınız yada bır ılac reprezantıcısı arkadsınız warsa bu fıyata rıca edın napın edın getıtıdırın derım 100 tl oynuo aradaa 3 dozda 300 tl 2 senelık kapsul vıtamın fıyatırdı budaa kendınze ıyı bakın duzenlık we bol meyweyle beslenırsenız ben bunu bılıorm kı hıc bısı olmazzzz

cok sewındım janım ayrıca tawsıe ettım doktora ılgılı bısı dıyemıcemmm ozur dılerım ___ buarada bahsettın we kullandın o macun bı tek ank su anda uretım yerındeee satılıyorrrr o kadrrr arkadsımın bır haftada gectı dedım gbı onunkı doktorun bıle ınanamadı bı muzıceydı desem yerıdır bazı arkadslar bır haftada şappadanak gecsın gbı bısı beklıyor sanırım nseee her seyın hayırlısı olsn sen sımdı hamılelık bıtımınde olcan asıyı dusun bıde gunluk wıtamın al bı tanecık 90lık kapsullerden optummm

bende topix ile ilgili bilgi vermek istiyorum hani koterden sonra bir kutu kullandım dr un almadıgı 2 tane makat içinde kalmıştı onlar geçmedi ama koter yapılanların gayet iyi bir şekilde iyileştiğini ve 1,5 ay da da yenileri çıkmadı umarım böyle gider haftaya da kalan iki tane için koter olucam ve bir kutu daha sipariş verdim bizim mucize macundan :) sürekli üst üste olmasada arada bir kullanıp bünyeyi güçlü tutabiliriz..tabi vitaminleri bırakmıyoruz sebze meyve ye devam yememize içmemize dikkat etmezsek olmaz..

teşkkr edrım ama çevremdekı kımseden net cvp almadm her kafadn bı ses çıktı ıltıhap varsa hamıle kalamazsn yok snde kesn yara var cart curt kansersn hiç kafamı rahtlatıcak şeyler sölnmıo

canım benim anladıgım sadece dısardan kulaktan dolma şeylerle moralini bozuyosun sadece 1 dr amı gittin sen? dediğin gibi 4 yıl öncesinden et parcası kalması olmaz gibi geliyo banada ve tarifin yapışık olması siğile de benziyo sen en kısa zamanda baska bir dr a gir fazla da yokken çabuk çözüm bulursun sıkma canını yok kansermiş yok çocugun olmazmış söyleyenler nerden biliyo ???

ya sizlere çok teşkkr edrım herşeyın sonucu 15ınde bellı olcak ve son bişi daha sormk ıstıorm gecn ayın 25nde ılşkı yaşdm adet dönemıme ykındı zatn ve şimdıde adet oldm ama genede bı ıhtıml varmıdr hmılelığe sonçta zatn adetme yakındı

merhabalar hanimlar,

konu gözüme carpinca bende tecrübelerimi paylayisim dedim. 2009 yazinda vajinamda etbeni cikti, dusda farkettim, ilk baslarda umursamadim, sivilce felandir diye gecistirdim, baktim 1 hafta sonra yaninda bitane daha cikti, cogaldiklarini görünce panikledim ve internetde arastrimaya basladim, hpv oldugunu ögrendim ama yinede konduramadim, bu panikle gece uykuda 1 tane et beni daha ciktigini farkettim sabah uyandigimda. hemen bi cildiyeciden randevu aldim ve gittim, doktor süphemin dogru oldugunu dedi hpv virüsüne yakalanmistim:(( off, ilk önce cok üzüldüm, sürekli geri gelebilceklerini duydugumda, ama moralimi yüksek tutmak istedim, etbenlerini yaktirdim laserle. 4 ay sonra yine bir etbeni farkettim, yalniz ayni doktora gitmek istemedim, muammelesi iyi diildi. güvenebilcegim bi doktor bulana kadar 3 hafta gecti.ve bu esnada 20-30 tane kadar etbeni olusmustu vajinamin icinde bile vardi:(( igne vurdu uyusturmak icin, Allahim hayatimda bu kadar büyük aci yasadigimi hatirlamiyorum, gercekten iskenceydi, yakmasini hissetmedimde uyusturmak icin vurdugu igneler cok feci acitti, 2 saatlik bi ameliyatdan sonra hepsinden kurtulmustum, 2 hafta arayla 3 kez kontrole gittim gözden kacan olmasin diye, bazilari minnacik oldugundan gözden kacabilirmis ve bitane olunca mutlaka cogaliyor. su an 5 aydir sigil cikmadi umarim dahada cikmaz ama sürekli dusda kontrol ediyorum, cünki sigil ne akinti ne yanma yapiyor, yani hissedilmiyor, ancak elle tespit ediliyor. bidaha cikarsa mutlaka krem kullanmayi düsünüyorum aldara iyi geliyormus. su an bol bol vitamin aliyorum bünyem zayif düsmesin diye. kizlar kesinlikle sizde hpv ciktiysa esinizide doktora gitmesine ikna edin cünki ondada varsa tekrar size gececektir.eslerde ayni zamanda ortaya cikmayabilir ama icinde virüs "uyuyabilir". moralinizi yükses tutun eger hemen tedavi ettrirseniz kanser olma olasiliginiz yok gibi bisi. bu arada prezervatif 100 % koruma saglamiyor, bunuda belirtmek istiyorum. hepinize iyi geceler diliyorum, sorulariniz varsa seve seve cevaplarim, biraz uzun oldu kusura bakmayin

sevgiler arzu

ya bende bi sorun var ya millette?????

allah aşkınıza tek dr un lafına bakıpta ihmal etmeyin şu işi.
boşunamı demiş atalarımız çekene sor diyeeeee.
canım benim sen bence araştır ve bir dr a daha görün.

bekle demesi kolay.19 una kadar çoğalır, büyür kimin umurunda.
SGK lılara bakan özel deiyi bir dr bul bi daha görün dinle ablanı bu defa istersen.:teselli:

canım bu 3. dr. ve antalyada sgk ya bakan özel hastane. wla dediğin gibi ayın 19 una kadar çoğalma olursa dr değiştircem yine mecburi:(( şimdilik çoğalmadı bugün kulak çöpüyle sirke sürmeye başladım siğillerin üstüne çok küçükler 2 tanesi siğil 2 tane kabarcık var ama siğilmi emin değilim yakılan yerde olduğu için. iyileşio gibi ancak ben o iki siğilesirke sürüorum bakalım ne olacak

EEEEEEEEEEEEEEE Ssımdı sole solum masalcım doktorun doru solemıs cunku yara ılesmeden hıc bır doktor mudale edemezzz yrada ız kalıo o zamannn
aldara kullan dıcem kaldıkı ama kaldıkı aldara krem yaralar kabul baglamaya baslınca ıse yarıo su an ne olabılrı dıe dusunuom kulak copule sırke sur derım ama sakın dagıtmaa sırkeyı etrafına sabah ogle aksam yada sabah aksam dene az bısı acıcaktr onuda sac kurutma makınası fılan kullan üffleee ben ole yapıyom batıconunu we kremlerını aksatma sakın we ozellıkle wıtamın wl bıde gunluk portakal suyu ıc

asınıda ol bı an onceeee ____ hıc bı doktor gerek yok demes doktora sorum deme sende

şu maddi durumu bi kaptabilirsem aşı olcamda bu aralar biraz zor geçiooo. neyse yakılan siğillerin yarası geçti sayılır ama hala vajina bölgemde deri oluşmayan küçük biyer var orasıda iyileşsin sirkeyi heryere sürcem:)) bugün sirkeye başladım, dediğin gibi kulak çöpüyle siğillein üstüne sürüorum.2 tanesi küçük siğil onlar belide, iki taneside henüz iyileşmemiş olan yerdeki kabarıklıklar. daha ne olduğunu anlamadım onların. şimdi sadece akşam uyguladım sirkeyi ama bundan sonra sabah akşam yapıp düzene oturtacağım. ayın 19 unda randövim var aldara isteyeceğim, ama aldarayı eczaneye sordum ilk önce cildiye doktoru bakıo patoloji yapıo sonra bu hasta kanserdir diye rapor çıkarıo bizde o rapora göre verioruz dedi. ee burda bazıları doktora yazdırmış, benim doktor kadın doğumcu, ne yapacağım yani aldara almak için bu kadar işleme gerek varmı ki? 120 lira aldara ve ben aşıda olcam sgk karşılasa aldarayıda aşımıda olsam keşke. daha smear testide var bu ay battımmmm:))

canım bu 3. dr. ve antalyada sgk ya bakan özel hastane. wla dediğin gibi ayın 19 una kadar çoğalma olursa dr değiştircem yine mecburi:(( şimdilik çoğalmadı bugün kulak çöpüyle sirke sürmeye başladım siğillerin üstüne çok küçükler 2 tanesi siğil 2 tane kabarcık var ama siğilmi emin değilim yakılan yerde olduğu için. iyileşio gibi ancak ben o iki siğilesirke sürüorum bakalım ne olacak

masalcım ne diyeyim.allah hepimize kesin şifa versin. bitemelli kurtuluruz inşallah.
sevindim çoğalmadığına.
umarım sende benim gibi tekrarlamadığı günlere erişirsin.
yine söyleyeyim ; moral çok önemli.
sağlığına dikkat et .herşey güzel olur inşallah.bugün ayın 5 i bakalım
kontrol sonuçların ne olacak. iyi haberlerini bekliyorum canım.
sağlıcakla kal.a.s.

merhabalar hanimlar,

konu gözüme carpinca bende tecrübelerimi paylayisim dedim. 2009 yazinda vajinamda etbeni cikti, dusda farkettim, ilk baslarda umursamadim, sivilce felandir diye gecistirdim, baktim 1 hafta sonra yaninda bitane daha cikti, cogaldiklarini görünce panikledim ve internetde arastrimaya basladim, hpv oldugunu ögrendim ama yinede konduramadim, bu panikle gece uykuda 1 tane et beni daha ciktigini farkettim sabah uyandigimda. hemen bi cildiyeciden randevu aldim ve gittim, doktor süphemin dogru oldugunu dedi hpv virüsüne yakalanmistim:(( off, ilk önce cok üzüldüm, sürekli geri gelebilceklerini duydugumda, ama moralimi yüksek tutmak istedim, etbenlerini yaktirdim laserle. 4 ay sonra yine bir etbeni farkettim, yalniz ayni doktora gitmek istemedim, muammelesi iyi diildi. güvenebilcegim bi doktor bulana kadar 3 hafta gecti.ve bu esnada 20-30 tane kadar etbeni olusmustu vajinamin icinde bile vardi:(( igne vurdu uyusturmak icin, Allahim hayatimda bu kadar büyük aci yasadigimi hatirlamiyorum, gercekten iskenceydi, yakmasini hissetmedimde uyusturmak icin vurdugu igneler cok feci acitti, 2 saatlik bi ameliyatdan sonra hepsinden kurtulmustum, 2 hafta arayla 3 kez kontrole gittim gözden kacan olmasin diye, bazilari minnacik oldugundan gözden kacabilirmis ve bitane olunca mutlaka cogaliyor. su an 5 aydir sigil cikmadi umarim dahada cikmaz ama sürekli dusda kontrol ediyorum, cünki sigil ne akinti ne yanma yapiyor, yani hissedilmiyor, ancak elle tespit ediliyor. bidaha cikarsa mutlaka krem kullanmayi düsünüyorum aldara iyi geliyormus. su an bol bol vitamin aliyorum bünyem zayif düsmesin diye. kizlar kesinlikle sizde hpv ciktiysa esinizide doktora gitmesine ikna edin cünki ondada varsa tekrar size gececektir.eslerde ayni zamanda ortaya cikmayabilir ama icinde virüs "uyuyabilir". moralinizi yükses tutun eger hemen tedavi ettrirseniz kanser olma olasiliginiz yok gibi bisi. bu arada prezervatif 100 % koruma saglamiyor, bunuda belirtmek istiyorum. hepinize iyi geceler diliyorum, sorulariniz varsa seve seve cevaplarim, biraz uzun oldu kusura bakmayin

sevgiler arzu

kaydirigubbakcemile5 sana tamamen katılıyorum canım.
bende aynı dönemde başladım tedaviye.şuan yok çok şükür.
allah tekrar yaşatmasın.kaydirigubbakcemile3

ya sizlere çok teşkkr edrım herşeyın sonucu 15ınde bellı olcak ve son bişi daha sormk ıstıorm gecn ayın 25nde ılşkı yaşdm adet dönemıme ykındı zatn ve şimdıde adet oldm ama genede bı ıhtıml varmıdr hmılelığe sonçta zatn adetme yakındı

yaprakçım pardon benmi yanlış anladım?hem adet oldum diyosun hem
hamile olma ihtimalim varmı diyorsun.eğer böyleyse sorun ,
adet görüyorsan değilsin ihtimal 100 de 1 olur belki.
ama olmadığın iyi.tedavi olmadan hamile kalma sakın.:1no2:

canım bende dün yaktırdım doktorum yakıldıktan sonra aşı yapılırsa daha etkili olacağını söyledi kurtuluş yok bunlardan kimisinde tekrar oluşabiliyor bazılarında ise hiç olmuyor birdaha dedi sadece gözle görülenleri yaktıkları için oluşum içinde olanlara bir etki edemiyorlar doğal olarak varsa böyle bir oluşum yaktırdıktan bir süre sonra tekrar çıkıyorlar oyüzden yakılma sonrasında aşının en kesin çözüm olduğunu söledi bende bir sonraki kontrolumde aşı olacağım...

Arkadaşlar bugün kondilom olduğumu öğrendim moralim çok bozuldu ama gördüm ki bi çok insanda bu hastalık varmış çareside zor görünüyo. yaktırma çok canını acıtıyomuş ama dondurmayla ilgili bilgim yok bana yardım ederseniz we kesin çözümü bilen warsa söylerse çok sewinirim

caresı cok basıtt benceee 10 aya gırdım koter yaptırdım ben koterden yanı yakma ıslemınden cok korkuyordmmm ama koter daha etkılı oldunu benım doktorum solemıstııı ..... nseee koter sonrası kesınlıkle ası ol bunyeeye cok ıyı gelıyor koterde bı uyustulurken canın acırrr o yanee koter sonrası ası ol yuksek tıpere karsı daha sonrada kendıne bı vıtamın al ıyı bakkk gerısı sana kalıooo ben asımı oldum genıtal bolgemı genltal temızlemejelıyle yıkamaktayım gunluk bı gınselklı aktardan aldım amcun bır tane balık yag kapsulu ıcıyorm ısnallah ıckmaz bıdaha dıorm kendıme ıyı bakyorm yesıl cok yıorm bıde doktorum bana taze meywe suyu ıc dedı ole yane cok sukur ama bekleme hemen koter yaptırr ya da dondur

şu maddi durumu bi kaptabilirsem aşı olcamda bu aralar biraz zor geçiooo. neyse yakılan siğillerin yarası geçti sayılır ama hala vajina bölgemde deri oluşmayan küçük biyer var orasıda iyileşsin sirkeyi heryere sürcem:)) bugün sirkeye başladım, dediğin gibi kulak çöpüyle siğillein üstüne sürüorum.2 tanesi küçük siğil onlar belide, iki taneside henüz iyileşmemiş olan yerdeki kabarıklıklar. daha ne olduğunu anlamadım onların. şimdi sadece akşam uyguladım sirkeyi ama bundan sonra sabah akşam yapıp düzene oturtacağım. ayın 19 unda randövim var aldara isteyeceğim, ama aldarayı eczaneye sordum ilk önce cildiye doktoru bakıo patoloji yapıo sonra bu hasta kanserdir diye rapor çıkarıo bizde o rapora göre verioruz dedi. ee burda bazıları doktora yazdırmış, benim doktor kadın doğumcu, ne yapacağım yani aldara almak için bu kadar işleme gerek varmı ki? 120 lira aldara ve ben aşıda olcam sgk karşılasa aldarayıda aşımıda olsam keşke. daha smear testide var bu ay battımmmm:))

smaer testını bence unu hastanesınde yada ssk antalya dogum ewı warsa orada yaptırrr bıde ona pra werme
ası olayan gelınce senın bı doktor arkasın yada ıllaccı reprezetı tanıdın warsaaa ona getırıdır ben 260 yerıne 170 tl eldı bana 300 tl oynuo 3 dozdaaa mutlaka rıca et bırıne etırırıdr aldara alma cok kucukseee su an dondurt

piyasadakı ılaclarrrr

1-aldara kremmm 120 tl fıyatı ılk asamada we koter sonrası cok ıse yaramaktadırrr gunluk yada 2 gunde bır kullanılıyor

2 padofılm solısyon 29 tl haftada bır kez kulak copule nokta atısıyla surulen bısı .... haftada bırden fazla kullanılırsaa agrı sızı yapabılcek bır ılacıtır

3 _gardesıl ası 4 farklı tıpte vurusten koruyon hpv 6 tıp hastalarına uygulabılcek ılk basamak asısıdır _280 tl cıwarındadır

4 _cervılax ası 3 farklı tıp vurusten korumaktadır 260 tl cıwarındadır

kremler we soslıyon ıc vajıaya temaz edmemektedır dıs yuzeye ıse yaramaktadırr... eyer ıcerde sıgıl warsa hıc beklemeden dondurun we ya asınızı olunnn

ası olayına gelınceee butun bayanlar ası olunn en azından bızım cektımız su stresı kızlarını cocuklarınız cekmesın nnnnn cok onemlı bu cunku

asıyı erkeklerde olabılyorrrr

cınsel aktıvıtelı yasam basladan asının 5 yıl once vurulmasını onerılmektedırrr

hpv( genıtal sıgıl ) we hsv (genıtal ucuk) ılla cınsel ılıskı le dıl agda temas surtunme -baska bırının esyasını kullanma gbı selerlede gecebılcek turde vurus tıperıdırrr

bayanlar duzenlı olarak her 6 ayda bır smaer testı yaptırınnn cok onemlı smaer testı kanserden kurtaran bır basamaktırrrr

BU ARADA DUN BI YER DE OKUDUM we öğrendımm...

Ilestıkten sonraaa hpv tekrar cıkmaması ıcın yapılan arastırmalardaaa c we a vıtamını eksık olan kısılerde tekrar gorulme oranı 3 kat daha yuksekmısss.....

aşı olayına gelınc ben asıyı doktor arkadsıma rıca ettım bana 170 tl tek dozunu getırdı...... yada ılac depolarında tanıdık bır arkadsınız yada bır ılac reprezantıcısı arkadsınız warsa bu fıyata rıca edın napın edın getıtıdırın derım 100 tl oynuo aradaa 3 dozda 300 tl 2 senelık kapsul vıtamın fıyatırdı budaa kendınze ıyı bakın duzenlık we bol meyweyle beslenırsenız ben bunu bılıorm kı hıc bısı olmazzzz

...................

kızlar ben bunun tedavısını kendı kendıme buldum hepınızde işe yarar ınsallah konuyla hala ılgılenıyorsanız buraya kopyalayacagım...

kızlar ben bunun tedavısını kendı kendıme buldum hepınızde işe yarar ınsallah konuyla hala ılgılenıyorsanız buraya kopyalayacagım...

canım nedemek hala ilgileniyorsanız.konunun içine düşüyoruzkaydirigubbakcemile3

şaka bi yana varsa bir çaresi tabi herkes bilsin canım .
eğer açıklarsan herkesi mutlu edersin emin ol.a.s.

tabiki yazılardan ne kadar ilgili olduğumuz belli değilmi herkes sıyırmak üzere düşünmekten ve bi sürü şey uygulamaktan deneme tahtasına döndük. söyle söyleee nedir çaresii??

Back