Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

helıncım bılıyorum benım durumum farklı ben hamıleyım ve arastırdıgıma göre hamılelerın bagıısıklık sıstemı cok zayıf oluyormus ve bu dönemde sıgıller cogalıyormus ama gercektende böyle oldu cogaldı.helın ben cok korkuyorum ve doktora gıtmedende rahatlıyamıcam. ınsalllah kötü huylu degıldır ve ıcıme dogru yayılmamıstır .baktıgıma göre herkesın anüs cevrsınde cıkıyor vajına ıcınde cıkan yokmu.benım acayıp akıntım oluyor pecete yetıstıremıyorum
tesekkurler

YOK YAAA KUSURA BAKMAYINAAA KANSER TIPERINDE BILE ZOR GOZUKEN BISI O YAYILMAAAA YOLUN BASINDAYKEN TEDBIR ALINIRSA BISI OLMAZZZ

BU ZAMANDA KANSER OLMAK GDO DEIMIS SEY YEMEKLE OLMUOOOO HIK DINCE KANSER OLUNMUYOOO YADA YAILMIO BUUUU SEN BENCE yaktır hıc bekleme derım bıan once gıt aktır doktor durumunu annat sehır dısında yasıorm de yaksınnn

merhaba Emine bende hamileyken siğil yoktu..ozaman kaşıntım vardı sirkeli suyu onun için söylemişti doktorum.Siğillerim 1 sene önce çıktı,makat çevremde de 3- 5 tane çıkmıştı.hatta benim idrar deliğinin hemen üstünde çıkmıştı 3 kere yaktırdım ve gecen şubattan beri yoktu gecen ay yine makat çevremde 1 tane çıktı o zaman aklıma sırkelı suyu denemek geldı bı kac kere denedım buyumedı oylece duruyo tekrar yapıcam bana sankı faydası olucak gıbı gelıyo.benım endısem dedıgım gıbı makat cevresındekılerın ıcerıler yayılması sanırım cerrahlar bunu muayene edıyo.ben bı kac gun sonra doktora gıdıcem tekrar konusucam beslenmene dıkkat et vve moralını yuksek tuttmaya calıs tabıkı ıyı bı doktor.bıde sırkelı suyu pamuga dokup sılıyorum gunde bı kac kere.

bıde su sırke ıcın bı kac bısey soylım...bana hamıleyken doktorum kasıntılarım ıcın tavsıye etmıstı zaman zamanda oyle bı sıkayetım oldugunda yapıyodum. gecenlerde aklıma geldı acaba dedım sıgıllere bı faydası olurmu dıye gercı ıkı kere yaptım ama cıkan sıgılım hıc buyumedı..ben uzum sırkesını 1 cay bardagı suya yarım cay bardagı sırke olarak hazırlıyodum..sız elma sırkesımı denedınız ?

selam canım. ben elma dedikleri için onu denedim,aslında sirke sonuçta.demekki üzüm de etkili.ama sonuçta iyi geliyor.
umarım dediğin gibi bağırsakları sevmiyordur, en büyük korkum o.
tekrar geçmişolsun.opuyorumnanaktan

ası 3 doz ılk ay olunuyo daha sonra
sonrakı bır ay sonra olunuyor
3 dozdaaa 6 ay sonraya wuruolsunuz
asının tek dozu 250 cıwarında ben hastanede dr rıca ettım 170 tl geldı ona sagolsn
ası hpv gecırenler ıcın benım dr cervılax onerdı o daha etkılı oluyor dedı cervılax 2 tıp wurusten koruyor

gardesıl 4 farklı tıp wurusten koruyor. hpv gecırmeyenler ıcın daha etkılı dedı ....

ası ayrıca hpv yuksek tıplerınden koruyor .... hpv gecıren bırı hpv 6 warsa hpv 11 sewıyesınden we 10 yıl sonra kanser olmaktan koruyor sıgıl cıkmaz dıe bısıde yok ayrıcaaa cıkabılır ama gene aynı sewıyede cıkarrr onemlı olan rahım kanserınden korunmak.... 10 yıl sonrası ıcın

bı yandan sırkelı sular bagısıklık gucelndırıcıler macunları koterlerı yaparken saglıklı we yesıl lerle bol bol beslenırken AŞI OLMAYI IHMAL ETMEYINNNNN KIZLARRRRRRR

Arkadaşlar merhaba.. aramıza katılan yeni arkadaşlar olmuş, hepinize geçmiş olsun. Yaklaşık 1 yıldır bu virüsü taşıdığımın farkındayım. Yüksek riskli tip taşıdığımıda biliyorsunuz çoğunuz zaten. Bir kaç şey söyleyeceğim...
Elma sirkesinin siğilleri düşürmeye yardım ettiğini bir çok yerde okudum. Bunu deneyip yorum yapan arkadaşlarla tanıştım. Çok fazla inanmamama rağmen, geçenlerde minik bir siğil çıkması sonucu denedim. Ama bu vajina içine değil dışına uygulanan birşey. En son doktora gittiğimde doktoruma sordum. Böyle birşey duymadıgını ama sirkenin içindeki doğal asitlerin siğilleri yakabileceğini yani olabileceğini söyledi. En azından zararı yok yani. İşte aylardır siğilsiz durduktan sonra geçenlerde bir tane minik bir siğil çıktı. Doktora gidip hemen krio yaptıracaktım. Sirkeyi denemek istedim. Eğerki faydası olmazsa gidip krio yaptırayım dedim. Denedim. Akşamdan ufak bir pamuga elma sirkesi döktüm. Siğilin üstüne koydum. Onun üstüne böyle pamuk gibi yada bez gibi birşey koydum biraz büyükçe ve çamaşırımı giydim. Yatarken yaptıgım için çok oynamadı yerinden birde çamaşırlar sıkı oluyor nasılsa. O yüzden bantla sabitlemedim. Sabaha kadar durdu. Sabah aldım pamugu ve suyla yıkadım. O gün değil ama ertesi gün siğilin yeri pembemsi bir görünüm olmuştu. Yani minik siğilim düşmüştü :))) Büyük siğillerde etki edermi bilmiyorum ama bende etkili oldu. Tabiki bu tedavi değil uzun süreli. Ama ufak siğiller için sürekli krio kotere gitmektense en azından geçici bir çözüm. Benim şuan tek tedavim sağlıklı beslenmek, ımunex 10 mg, ve bir vitamin daha alıyorum günde bir tane Bu kadar. 1 haftadır da sirkeli ballı su içiyorum sabah akşam aç karnına. Bağışıklıgıma bununda faydalı olacagını sanıyorum. (tabi ben bunu kilo vermek için içiyorum, çünki iyi beslenme diye diye 6 kilo aldımda söylemesi ayıp :) ) Vel hasıl böyle arkadaşlar. Ufak tefek siğillerde deneyin derim. Tabi yara felan olmasın bölgede değilse çok yakar. Belki bir faydası olur diye yazdım. Sevgiyle kalın....

sidelyacım siğilin tekrar çıkmasına çok üzüldüm :çok üzgünüm: umarım bi daha çıkmaz :Saruboceq:
bi süredir takip edemiyorum forumu.. Yeni arkadaşlarımız gelmiş.. herkese çok çok geçmiş olsun.. Allah acil şifalar versin hepinize :Saruboceq:

sidelyacım siğilin tekrar çıkmasına çok üzüldüm :çok üzgünüm: umarım bi daha çıkmaz :Saruboceq:
bi süredir takip edemiyorum forumu.. Yeni arkadaşlarımız gelmiş.. herkese çok çok geçmiş olsun.. Allah acil şifalar versin hepinize :Saruboceq:

Canım benim, çok teşekkür ederim. Çok minicik bişeydi çok şükür çabuk gitti :))) Sağol bitanem. Çıkmaz inş. bir daha. Tez zamanda şifalar inş herkese... a.s.

Arkadaşlar son zamanlarda birçok gazetede HPV ile ilgili haberler okuyorum. Ben bu haber artışının aynı zamanda hastalık artışı da olduğunu düüşünüyorum.
Lütfen öncelikle çevrenizde henüz virüsle temas etmemiş kadınları rahim ağzı kanseri aşısı konusunda bilgilendirmeyi ihmal etmeyin.

bende aynı rahatsızlıkla son 3 senedir ugrasıyorum ve her defasında yakarak tedavi oluyorum ama belli bi süre sonra yeniden cıkıyor ve bu durum malesef cok üzücü ve acı verici bi şekilde yapılıyor ve tadaviside bu..bu hastalagın adı humanna papillame virüsü ve eger takibi yapılmazsa rahim agzı kanserine yol acan bi virüstür bunun için her 6 ayda bir ben kanser taraması yaptırıyorum siz kanser taraması hiç yaptırdınızmı???

bende aynı rahatsızlıkla son 3 senedir ugrasıyorum ve her defasında yakarak tedavi oluyorum ama belli bi süre sonra yeniden cıkıyor ve bu durum malesef cok üzücü ve acı verici bi şekilde yapılıyor ve tadaviside bu..bu hastalagın adı humanna papillame virüsü ve eger takibi yapılmazsa rahim agzı kanserine yol acan bi virüstür bunun için her 6 ayda bir ben kanser taraması yaptırıyorum siz kanser taraması hiç yaptırdınızmı???

BEN Genelde 3 we 6 ay arası smaer testı yaptıryor doktor bana 1 senede bır gel dedı ...
janım tekrar cıkıyorsa sıgıl bunun bılkı sebebı sensın bagısıklıgın eger zayıfsa cunku cıkar anca duzensız benslıosan eee dogal yane cıkar

bende 10 aydır cıkmıo umarım cıkaz AŞIMI OLDUM

GUNLUK BALIK YAG KAPSULU ICIYORM

B12 GNC UURUNLERI KULANIYORM

BOL BOL MEYWE YIYORM GUNLUK SIKMA PORTAKAL SUYU FILAN.....

SIMDI BUNLARI BIRKATIM MACUN ALDIM AKTARDAN CAM BALI MACUNU ARKADSIMIN 80 90 UZERINDEKI SIGILLERINI 1 HAFTADA GECIRDI DR BILE INANAMDI BENDE ONU KULANIYORM

SANA TAWSIEYIM KENDINE IYI BAK GNC WE BALIK YAG KAPSULU ALMAN OLUR B12 WE DYER FITAMINLARI KAPSAYAN BI VITAMIN AL OPTUM

Arkadaşlar merhaba.. aramıza katılan yeni arkadaşlar olmuş, hepinize geçmiş olsun. Yaklaşık 1 yıldır bu virüsü taşıdığımın farkındayım. Yüksek riskli tip taşıdığımıda biliyorsunuz çoğunuz zaten. Bir kaç şey söyleyeceğim...
Elma sirkesinin siğilleri düşürmeye yardım ettiğini bir çok yerde okudum. Bunu deneyip yorum yapan arkadaşlarla tanıştım. Çok fazla inanmamama rağmen, geçenlerde minik bir siğil çıkması sonucu denedim. Ama bu vajina içine değil dışına uygulanan birşey. En son doktora gittiğimde doktoruma sordum. Böyle birşey duymadıgını ama sirkenin içindeki doğal asitlerin siğilleri yakabileceğini yani olabileceğini söyledi. En azından zararı yok yani. İşte aylardır siğilsiz durduktan sonra geçenlerde bir tane minik bir siğil çıktı. Doktora gidip hemen krio yaptıracaktım. Sirkeyi denemek istedim. Eğerki faydası olmazsa gidip krio yaptırayım dedim. Denedim. Akşamdan ufak bir pamuga elma sirkesi döktüm. Siğilin üstüne koydum. Onun üstüne böyle pamuk gibi yada bez gibi birşey koydum biraz büyükçe ve çamaşırımı giydim. Yatarken yaptıgım için çok oynamadı yerinden birde çamaşırlar sıkı oluyor nasılsa. O yüzden bantla sabitlemedim. Sabaha kadar durdu. Sabah aldım pamugu ve suyla yıkadım. O gün değil ama ertesi gün siğilin yeri pembemsi bir görünüm olmuştu. Yani minik siğilim düşmüştü :))) Büyük siğillerde etki edermi bilmiyorum ama bende etkili oldu. Tabiki bu tedavi değil uzun süreli. Ama ufak siğiller için sürekli krio kotere gitmektense en azından geçici bir çözüm. Benim şuan tek tedavim sağlıklı beslenmek, ımunex 10 mg, ve bir vitamin daha alıyorum günde bir tane Bu kadar. 1 haftadır da sirkeli ballı su içiyorum sabah akşam aç karnına. Bağışıklıgıma bununda faydalı olacagını sanıyorum. (tabi ben bunu kilo vermek için içiyorum, çünki iyi beslenme diye diye 6 kilo aldımda söylemesi ayıp :) ) Vel hasıl böyle arkadaşlar. Ufak tefek siğillerde deneyin derim. Tabi yara felan olmasın bölgede değilse çok yakar. Belki bir faydası olur diye yazdım. Sevgiyle kalın....

opuyorumnanaktan canım okadar açık ve özveriyle uzun uzun yazmışsın tşklr.
evet bende her duştan sonra uyguluyorum,yada zaman zaman taretlenirken kullanıyorum
hakikaten açık yara olmadığı sürece çok etkili. tavsiyelerine aynen katılıyorumkaydirigubbakcemile5

BEN Genelde 3 we 6 ay arası smaer testı yaptıryor doktor bana 1 senede bır gel dedı ...
janım tekrar cıkıyorsa sıgıl bunun bılkı sebebı sensın bagısıklıgın eger zayıfsa cunku cıkar anca duzensız benslıosan eee dogal yane cıkar

bende 10 aydır cıkmıo umarım cıkaz AŞIMI OLDUM

GUNLUK BALIK YAG KAPSULU ICIYORM

B12 GNC UURUNLERI KULANIYORM

BOL BOL MEYWE YIYORM GUNLUK SIKMA PORTAKAL SUYU FILAN.....

SIMDI BUNLARI BIRKATIM MACUN ALDIM AKTARDAN CAM BALI MACUNU ARKADSIMIN 80 90 UZERINDEKI SIGILLERINI 1 HAFTADA GECIRDI DR BILE INANAMDI BENDE ONU KULANIYORM

SANA TAWSIEYIM KENDINE IYI BAK GNC WE BALIK YAG KAPSULU ALMAN OLUR B12 WE DYER FITAMINLARI KAPSAYAN BI VITAMIN AL OPTUM[

merhaba helıncım ben yarın ankaradayım artık kesın bu aada bos durmadım ve hpv konusunda ıı olan en ıyı doktorlardan bırıne ulastım bu bır ünıversıte hastanesınıın doktoru ve prof. ayrıca ögretım görevlısı kendısıne ulastım ama muayene 2oo tl amelıyat 2 yada 3 mılyar cıvarında agzım acık kaldı hadı onu gectım hamıleyken sadece hpv ve smear testı yapılabılecegını yakılma ıslemı hamılelık bıttıkten sonra olabılecegını söyledı.cünkü bebegı olumsuz etkılermıs bu arad 2 doktora daha ulastım onlarda yakılma yapabılırız dedı kafam karıstı herkes ayrı bısey söyluyo.... kım haklı

Arkadaslar uzun süren bi mantar tedavimden sonra mantarim tekrar nüksettigi icin baska doktora gittim ve bu doktor aslinda bunlarin mantar olmayip benim hpv virüsünü kaptigimi söledi. Ve cok ufak lezyon olusumlari gözlendi 3-4 tane sigil seklinde degil sadece et kalkmasi gibi. Ve bunun sadece cinsel yolla bulasacagini söledi evliyim ve sadece tek kisiyle iliski yasadim bu esim icin de aynen böle.Bu yüzden test yaptirdik ve sonucunu bekliyoruz. Ben bunun immkansiz oldugunu düsünüyorum eger sadece cinsel yolla bulasiyorsa ama eger o virüsü tasiyorsam ne yapmam gerekli. Cocugumuz olsun istiyoruz ama bu bebek icinde tehlikeli biseymi bebegimize ne gibi zararlari olur. Cok endiseliyim ve sölediklerinize göre cok tehlikeli bi virüs daha 26 yasindayim ve bundan böyle esimde bende ve hatta bebegimiz olursa oda tehlike altindami hayatimiz boyunca?

Son düzenleme:
kızlar bende 1ayı geçti yaktıralı ,ama bugün yne vajina dudaklarının içinde kabarcıklar gördüm.çok canım sıkıldı,bu arada biraz sıkılmıştım zaten hemen kabarcıklar atağa geçmiş,ama tam siil görünümü almamış henüz çok şükür bu ara biraz kendime iyi bakarsam büyümeden yok olurmu acaba?hiç meyve sebze yemiyordum bu aralar.neyse umarım hepimiz iyi oluruz....

Arkadaslar uzun süren bi mantar tedavimden sonra mantarim tekrar nüksettigi icin baska doktora gittim ve bu doktor aslinda bunlarin mantar olmayip benim hpv virüsünü kaptigimi söledi. Ve cok ufak lezyon olusumlari gözlendi 3-4 tane sigil seklinde degil sadece et kalkmasi gibi. Ve bunun sadece cinsel yolla bulasacagini söledi evliyim ve sadece tek kisiyle iliski yasadim bu esim icin de aynen böle.Bu yüzden test yaptirdik ve sonucunu bekliyoruz. Ben bunun immkansiz oldugunu düsünüyorum eger sadece cinsel yolla bulasiyorsa ama eger o virüsü tasiyorsam ne yapmam gerekli. Cocugumuz olsun istiyoruz ama bu bebek icinde tehlikeli biseymi bebegimize ne gibi zararlari olur. Cok endiseliyim ve sölediklerinize göre cok tehlikeli bi virüs daha 26 yasindayim ve bundan böyle esimde bende ve hatta bebegimiz olursa oda tehlike altindami hayatimiz boyunca?

geçmiş olsuncanım sakın tedavini ihmal etme
bünyeni sağlam tut.tedavi sırasınca eşinle beraber olma yada korunun.
tabii eşinde tedavi olsun yoksa birbirinize bulaşır durur.
bu bizim konumuza pek uymuyor ama sen yinede çok iyi bir dr la görüş yani hipoğrat yeminine iyi uyan bir dr la.kimi para alma süresi uzasın diye iş içinden iş çıkarıyor.
ayrıca tedavin bitmeden bebek yapma bence.birkaç dr la görüş belki basit bişeydir.
geçmiş olsun.:teselli:

aborjınos oncelıkle cok gecmıs olsun...doktorların genel olarak soyledıklerı sıgıllerın sadece cınsel yolla bulastıgı ama bunun sırf boyle oldugunu dusunursek aklımızda bı takım supheler belırıcek onun ıcın oncelıkle bunu aklından cıkar. hıc bır ılıskısı olmadıgı halde bu vırusu kapanlar var farklı yollarlada bulasabılıyo.madam cıcegın dedıgı gıbı ıstersen bı kac doktora daha gorun hatta cıldıyeye.tam olarak ne oldugunu ogrenıp tedavını olduktan sonra cocuk dusunun...sakın moralını bozma bu cok onemlı bagısıklık sıstemını kuvvetlendır ...ıyı bı doktor bulur tedavını olur duzenlı smer yaptırırsan ınan korkulucak bısey yok.Ayrıca sızden bu yakma ıslemı ıcın ucuk fıyatlat ısteyenlere ınanmayın ben uc kere yaktırdım her sefererınde de en az 5-6 sigilim oluyodu muayene ucretlerımde dahıl toplam 800 odedım.ve yakma esnasındada sonrasındada hıc bı sıkıntım agrım sıızm olmadı olmadı o yuzden doktoru cok ıyı secmek lazım.tekrar cok gecmıs olsun canım acıl sıfalar opuyorum.

opuyorumnanaktan canım okadar açık ve özveriyle uzun uzun yazmışsın tşklr.
evet bende her duştan sonra uyguluyorum,yada zaman zaman taretlenirken kullanıyorum
hakikaten açık yara olmadığı sürece çok etkili. tavsiyelerine aynen katılıyorumkaydirigubbakcemile5

Ben teşk ederim canım. Hadi hayırlısıyla tez zamanda şifa inş..a.s.

Cok sagolun cok icimi rahatlattiniz gercekten. 2 gündür uyuyamiyoruz internette okuyunca virüsü ne illet biseymis bu böle. Bu arada 3 gün hala ayni seyrediyo ne artma var ne azalma sadece krem sürüyorum ama yinede cok yaniyor özellikle tuvaletimi yaparken :(
yarin baska doktor arastirayim bi doktora daha danissam daha iyi olur dediginiz gibi. Gercekten cok sagolun stresimi aldiniz..Umarim hepimiz en kisa zamanda kurtuluruz bu dertten.Herkese cok cok gecmis olsun ...

Cok sagolun cok icimi rahatlattiniz gercekten. 2 gündür uyuyamiyoruz internette okuyunca virüsü ne illet biseymis bu böle. Bu arada 3 gün hala ayni seyrediyo ne artma var ne azalma sadece krem sürüyorum ama yinede cok yaniyor özellikle tuvaletimi yaparken :(
yarin baska doktor arastirayim bi doktora daha danissam daha iyi olur dediginiz gibi. Gercekten cok sagolun stresimi aldiniz..Umarim hepimiz en kisa zamanda kurtuluruz bu dertten.Herkese cok cok gecmis olsun ...

canım çok geçmiş olsun benimde çok uzun süren bir mantar tedavim olmuştu yani şile söleim 2 senedir geçmeyen bir mantar sürekli tekrarlıyordu hpvden kaynaklanıyormus ve ben bu virüsü kaptıımda bu durumda ilişki falan yaşamamıştım bunları anlattığımda doktor farklı bi şekildede kapılabileceini söledi ama benim ilk doktorumda aynen sadece cinsel yolla bulaşacaını sölemişti bu nedenle canım içini ferah tut ben sadece cinsel yolla bulaştıına inanmıorum doktorlarda farklı farklı konusuo zaten o yüzden kendine dikkat et geçecek hepsi buna inanopuyorumnanaktan

Back