Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Arkadaşlar hpv kan ile bulaşıyor olsa idi, kan testinde de çıkardı bu virüs. KESıNLıKLE AMA KESıNLıKLE KAN ıLE BULAŞAN VıRÜS DEĞıL. Bilmeden etmeden sakın burada veya başka yerlerde böyle şeyler yazmayın. Bunlara inanan birsürü insan var. Bu virüs yüzünde hayata küsen bir sürü insan var kadın erkek. Yazdıklarınızdan sorumlu oldugunuzu unutmayın çok rica ediyorum. Birazcık düşünün.

Bu virüs %98 cinsel yolla bulaşıyor deniyor evet hemen hemen her doktor bunda hem fikir. Ama yaşı küçük çocuklarda da genital siğilin çıkması sonucu artık doktorlar bundan emin değil. Hamam ve ortak kullanılan banyo malzemelerinden hatta ağda dan bile geçebilir diyorlar küçük ihtimal bile olsa. Burası amerikada değil. Bu virüsü taşıyan her küçük çocukta istismar aranacak kadar da yozlaşmadı bizim ülkemiz daha. Elbette vardır ama illaki bu olacak diye de birşey yok. Bu hastalık ile ilgili doktorlar bile bu kadar kesin konuşamıyor inanın. Kaldı ki biz kesin konuşacağız hemde neye dayanarak nette bilgilere dayanarak. Alın işte burda da yazıyor kan yoluylada bulaşabilir diye. ınanın hadi buna da.

Bu bir hastalık ve biz bu hastalık ile yaşamayı öğreneceğiz. Düzenli beslenerek, sağlıklı yaşayarak öğreneceğiz. Krontollerimizi olacağız. Aşıyı yaptırmak isteyenler aşı olacak. Kendimize bakacağız yani. Bu virüsü vücuttan atabilirmiyiz ? Bu sorunun cevabı bile kesin değil henüz. Bazı doktorlar tekrar enfekte olmadıgınız sürece 2 sene içinde bu virüsü vücudunuzdan atabilirsiniz diyor. He bazılarıda vücuttan atamazsınız ama bu virüsü inaktif yapabilirsiniz diyor. ınaktif anladıgınız gibi virüsün aktif olmadıgı siğil yapmadıgı dönemdir. Uyuduğu dönem yani. Benim bir tanıdıgım var işte. 1 yıl siğil tedavisi ile uğraştı. 5 yıldır siğil çıkmıyor. Testleri negatif çıkıyor. Ama yinede kontrollerini aksatmıyor. Çünki böyle bir hastalık bu.

Elbette olumlu olumsuz herşeyi paylaşacagız burada. Fakat DOĞRU OLANLARI PAYLAŞACAĞIZ. Değilse faydam olsun derken zarar veririz birbirimize. Önceki gibi fazla yazmıyorum biliyorsunuz bu topiğe artık. Ama takip ediyorum hepinizi inanın. Siğil çıkmıyor diyenlere onlarla birlikte seviniyor, siğiller geömiyor diyenlere de aynı oranda üzülüyorum. Sanırım bizden başkası anlayamaz bizi. Ama garip şeyler okuyunca da yazmadan duramıyorum. Kırıcı olduysa yazım kusura bakmayın. Ben yine de diyorum. Kurtulacağız bundan Allahın izniyle. Sevgiyle sağlıkla kalın inş....a.s.

Tubacım sakin ol canım. Her ne olursa olsun git tedavini ol. Ssk dökümlerinden nasıl anlaşılacak ki. Ancak test sonuçlarından anlaşılır. Ne kan ne de idrar tahlilinde çıkacak belli olacak birşey değil bu güzelim. ıçin rahat olsun. Kaldı ki smear testinde bile bu virüs belli olmaz. Pozitif mi negatif mi diye. Sadece ama sadece hpv dna pcr testi ile anlayabilirsiniz hpv pozitif mi negatif mi.... Smear testi sadece hücresel değişiklik varmı yok mu onu anlamaya yarar. Ve hayat kurtarıcı bir yöntem. Bazı arkadaşlar bakirelere de smear testi yapıldıgını söylemişlerdi. Araştır bir canım. Ama doktoruna baglı bu. Gerek görürse ister gerek görmezse istemez. Sen önce doktora git. Yaktır yada dondur. Bir şekilde kurtul o siğillerden. Çünki hem çoğalır hem büyür. Sakın kanatma bir daha. O bölgeyi tahriş etme. Tahrişle çoğalıyor çünki. Sürtünme yolu ile geçti demişsin. Buna ara ver güzelim. Çünki sen tedavi oldukça partnerinden yine geçer sana. Bu şekilde uğraşır durursun bitanem. Kendini düşün canım. Ben krio oldum şimdiye kadar. Koter yani yakmaya göre daha hafif bir yöntem. Anında kalkıp giyiniyorsun hayata karışıyorsun. Koter ise sanırım iki çekilde yapılyor. Biri genel anestesi biri lokal anestezi. Lokal anestezide sırf o bölgeyi uyuşturarak yapıyorlar. Az bir süre sonra kalkıyorsun diye biliyorum bunda. Yatış olmaz merak etme. Ne yap et bir an önce tedavine başla güzelim. Ve operasyondan sonra o bölgeyi çok iyi koru. Mikrop kapmasın. Özellikle koterden sonra. Batikon ve bazı krem veriyor doktorlar sanırım. Gittiğin doktora çekinmeden neyi nasıl yapacagını sor. Çekinme sakın. Lütfen içini ferah tut. Çünki bu hastalık stresle moralle ilintili bir hastalık. Canını sıktıkça çoğalır güzelim. Sadece sen değilsin bak hepimiz aynı durumdayız. Atlatacağına inan. Tekrar bulaşmadıgı sürece atlatırsın inş güzelim. Erkek arkadaşına da söyle o da gitsin doktora birlikte tedavinizi olun.

Nasıl beslendiğimize gelince. Çörek otu bal karışımı yiyorduk biz mesela. Bitki çayları içiyorduk. Sebze ve meyve agırlıklı besleniyorduk. Spor yapabiliyorsan yap. Sigara içiyorsan bırakmanı tavsiye ederim. ımkanın varsa aşı ol... Kısacası düzenli sağlıklı yaşa bitanem...

Umarın sorduklarına cevap verebilmişimdir. Geçmiş olsun canım. Sevgiyle kal... a.s.

Çok teşekkür ederim sidelya79 tüm sorularımın cevabını aldım sayende. ıçim az da olsa rahatladı. Zaten benim aktif bir cinsel yaşamım yok. Erkek arkadaşım beni 7 ay önce terketmişti zaten. Yani ben zaten 8 aydır falan ondan ayrıydım ve bu hpv'nin kuluçka dönemi uzun olabildiği için birkaç ay sonra gözüktü bende. ılk bunların kondilom olduğunu öğrenip ve cinsel yolla bulaştığını öğrenince şok oldum zaten. Ne kadar artık nefret etsemde eski erkek arkadaşımı aramak zorunda kaldım çünkü bir tek onla bir şeyler yaşamıştım ve sorduğumda kendisinde öyle belirtiler olmadığını söyledi ve benden önce de kimse bu yüzden onu aramadığını söyledi.

Çörek otu bal karışımını şimdi ben tüketiyorum zaten. Sigarayıda bırakalı 1 ay oldu. Diğerlerini de dikkat edicem.
Tekrar teşekkür ederim aydınlattığın için.
Herkese acil şifalar!

sidelya cok tskler yazın için...dediğin gibi olumlu yada olumsuz düşüncelerimizi ve yaşadıklarımızı birbirmizle paylaşıp destek olmak için burdayız.Doktorların bile bulaşma konusunda tam net bi fikri yokken bizlerin burda şundan bundan bulaşıyo diye net şeyler söylememiz çok yanlış..evet en büyük bulaşma sebebi cinsel yoldan olsada seninde dediğin gibi hiç bi cinsel ilişkisi olmayan bi sürü insan bu sorunu yaşıyo.Ben bunla ilk karşılaştıgımda çoğumuz gibi sanki dünyam başıma yıkıldı helede nette okuduğum ve gördüğüm resimler yüzünden hayatım bitti dedi nerdeyse ellerimi bile kendime değdiremiyodum...doğru doktoru bulana kadar bi kaç doktora gittim ve Allah razı olsun doktorumun anlattıklarıyla o kadar rahatladım kı..bütün endişelerimden kurtuldum.Çıkan siğillerim yakıldı üç kere .Yakma işlemi acılı yada ağrılı degıl zaten uyuşturuyo sonrasındada kalkıp evıne gıdıyosun normal hayatına gundelık ıslerıne devam edıyosun.Tuğbacım sakın korkma ve moralını bozma doktoruna gıt gereken tedavıyı yaptır beslenme dikkat et moralını bozma ve onları aklından çıkar gitsin :))) olumlu düşünmeye çalış ..kontrollerını aksatma hayatına böyle bisey hiç yaşamamısın gıbı devam et canım en azındna ben artık oyle yapıyorum.1 senedır siğilim yoktu bı ara bi tane cıktı oda kendılıgınden kayboldu gıttı..kocaman opuldunuz

tabiki öyle canım..ben oldum 2 sene oldu, eşim de oldu..
bu aşı erkeklere de uygulanabiliyor bilginiz olsun..aman ihmal etmeyin..

Sn Burçin sizi tebrik etmek istedim. Neden mi? Durun anlatayım.
İki sene önce aşı olmuşsunuz, eşinizin de aşılanmasını sağlamışsınız. Yıl 2010 ve hala rahim ağzı kanseri aşısının yararını tartışan arkadaşlar var. Hem de bu forumdaki bu ve farklı topic'lerde.
O nedenle sizi tebrik etmek istedim:)

Bir de küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum.
Doktorların bile bulaşma konusunda tam net bi fikri yokken bizlerin burda şundan bundan bulaşıyo diye net şeyler söylememiz çok yanlış..
HPV'nin bulaşma yöntemleri konusunda fikri olmayan doktorlar, güncel bilgileri takip etmeyen, kendini geliştiremeyen doktorlar. Yoksa bütün tıp camiası HPV'nin her türlü tensel temas ile bulaşabileceği konusunda hemfikir.
Lütfen cahil doktorlardan uzak durun...

herkese merhaba....ben geçen yıl GARDASıL isimli aşıyı oldum....0 2 6 aylar şeklinde 3 doz uygulanıyor...
aşıyı oldum çnkü hasta olmadan önce çözüm bulmayı uygulamayı tercih ediyorum....kanser tedavisi çok masraflı bir hastalık..ölüm oranı da çok yüksek...ben aşımı oldum...çok huzurluyum...
her durumda ne olursa olsun..aşıyı yaptırmış olsanız da YILDA 1 KEZ MUTLAKA SMEAR testinizi yaptırın...
aşıyı da tavsiye ederim...ben doktor tavsiyesiyle isteyrek oldum...zaten sakıncalı olsa yurtdışında yapılmazdı...tüm avrupa ülkelerinde aşıyı rahatlıkla bulabilir ve yaptırabilirsniz...

Hpv virüsünün kan yolu ile bulaşması
İllaki kesin kez cinsel yoldan başka türlü bulaşma durumu olmaması ile ilgili

Konularda lütfen araştırma yaparak daha doğru bilgilerle mesajınızı yazın.

sidelya canım ben sana birsey sormak istiyorum.bendede bi kaç tane siil çıkmış yaktıralı 1ayı geçmişti.sirke sürüyorum.nerdeyse her wc girişimde.tahriş oldu ama siiller olduğu gibi duruyor.koyup yatsam senin gibi 2tanesi çok olmadık yerde deliğe çok yakın.pamuk içime kaçar diye korkuyorum.deliğin kenarında hatta.baya zor fark ettim zaten.
kpss ye hazrlandığımdan stressiz günüm geçmiyor ben bu bağığşıklığı nasıl korucam ya...:(bilmiyorumkismile

sidelya canım ben sana birsey sormak istiyorum.bendede bi kaç tane siil çıkmış yaktıralı 1ayı geçmişti.sirke sürüyorum.nerdeyse her wc girişimde.tahriş oldu ama siiller olduğu gibi duruyor.koyup yatsam senin gibi 2tanesi çok olmadık yerde deliğe çok yakın.pamuk içime kaçar diye korkuyorum.deliğin kenarında hatta.baya zor fark ettim zaten.
kpss ye hazrlandığımdan stressiz günüm geçmiyor ben bu bağığşıklığı nasıl korucam ya...:(bilmiyorumkismile

Arkadaşlar siz sağolun...

Canım geçmiş olsun... Bitanem girişe çok yakın diyorsun, bilemedim ki şimdi.... Peki şöyle yapsan nasıl olur....Kulak çubuğu varya, onu sirkeye batırsan ve siğilin üstünde 5 dakika tutsan elinle... Sonra yıkamadan yatsan... Birde böyle dene bakalım tatlım. Çünki başka bir sitede böyle yapanlarda vardı sanırım... Bir kaç gün dene istersen, baktın geçmedi doktora gidip çaresine bakarsın...

Stres hepimizde var inan. 31 yaşındayım bir kızım var, evliyim. Çalışıyorum, kızım okuyor. Akşam eve gidince kızımın dersleri, yemek, bulaşık, eşim, kendim, ev derken saat 12 oluyor. O saatten sonra babayla kızı yataklarına yollayıp ders çalışıyorum bende. Açık öğretimde okuyorum. Saat 2 gibi yatıp sabah 6,30 ta kalkıp tekrar işe gidiyorum :))) Böyle anlatınca biz okurken bile yorulduk diyor çoğu kişi :)) Allah öyle bir enerji veriyorki insana amacını gerçekleştirmek için. Yeterki inan buna... Vitamin almayı ihmal etme bence. Ben uygun fiyatlı bir vitamin kullanıyorum doktorum vermişti. Hergün bir tane onu alıyorum. ıstersen özelden yaz canım söylerim adını. Kızımıda aynı vitamini kullanıyorum herşey var içinde... Ve sirkeli ballı su içiyorum. Ben rejim yaptıgım için içiyorum fakat bunun bağışıklıgı güçlendirdiği ve hasta olmaktan korudugunu çok yerde duymuştum. Sebzeyle besleniyorum daha çok. Uykuma dikkat ediyorum denemez, çünki anlattıgım gibi :)) ama artık günde 5 saat uyku bana yetiyor... Sanırım düzenli beslendiğim için. Sabahları işe gelirken de azıcık yürüyüş yapıyorum o kadar. Bazılarımızın bünyesi daha zayıf oluyor. Ama elinden geleni yap tatlım. Kpss ye çalış korkma streste yapma. Unutma elinden gelenden sorumlusun, gelmeyenden değil. ıçini ferah tut, kendine dikkat et yeter...

Tekrar geçmiş olsun güzelim...

Son düzenleme:
Herkese çok teşekkür ederim.
Bugün doktora gittim ve o kadar rahatladım ki.
Bana (yaşımdan dolayı galiba) podofilm diye bir krem verdi. Aldara krem sana olmaz onun için rapor verilmesi gerek dedi. Smear testini sana yapamayız dedi. Bakirelere yapılmıyormuş :S Yoksa test sırasında kızlığın gidebilir dedi. Haftada bir doktoruma gidip tedavimi olucam. Çünkü bu ilaç doktor kontrolünde kullanıyormuş. Devlet hastanesi olduğu için tedavi de ücretsiz. Ben çok mennun kaldım. Eğer bütçesi olmayan ama iyi doktor arayan varsa diye yazdım bunları. Göztepe eğitim ve araştırma hastanesi.
Bu ilaç ilk seansta bile çok etikili olabiliyormuş çoğu kişide. Siğil çeşidine bağlıymış. Bana daha bugün sürülmesine rağmen siğillerim sanki kopucakmış gibi duruyor. Bence bu ilaç gayet iyi gelicek öyle gözüküyor. Doktorda çok rahatlatdı beni. Bir de benim siğillerim küçük et beni gibi ten renginde değil. Bu tip siğiller kanser yapıcı özellkte değil dedi ama hpv aşısı vurulmam gerektiğini söyledi. Ben virüsü kaptım sonuçta etkili olur mu dedim? Yine de koruyucu özelliği olur yaptır dedi.
Herkese acil şifalar!

tatlım ben bu lanet siğilleri tam 6 kez yaktırdım. neler denemedim ki asit bile sürdüm. yaktırdım 4 gün geçmeden gene çıktı. son yaktırdıım1.5 ay falan oldu çok şükür daha çıkmadı. yaktırma en iyi çözüm bence. bnm kdr olma bu konuda... doktorum son seferde daha geniş bi alanı daha siddetli yaktı. sağlam deriyi bile yaktı bnm onayımla tabi. hatta yakma işleminden sonra şöyle dedi. neredeyse o bölgeyi tmamen çıkartıp aldım. küçük bi ameliyat bile sayabilisin bunu... senn gibi girişteydi bnmkilerde.bu gibi yöntemler bende sadece büyümeyi yavaşlattı bıraktıımın ertesi günü tekrar büyüdüünü görebiliodum.
ayrıca bu arada hayat tarzımı tamamen deiştirdim. sağlıklı besleniorum. hergün arı poleni ve bal karışımını yiyorum. ve immunex içiorum. aklıma geldikçede bitki çayları kullanıorum. vee en önemlisi artık moralimi bozmuorum..

çok çektim bu dertten şimdilik kurtuldum umarım bi daha çıkmaz.
cnm sende biran ewwel kurtulursun inşallah..
herkese çoookkk geçmiş olsun...

HATIRLATMA(mutlaka yapılması gerekenler): moral, iyi beslenme veee aşı...:lepi::olmaz:

kızlar selam , 1-2 hafta oldu sanırım yazamıyorum çok yogun bu ara bende okuyup yazdıklarını paylaşıyorum sizlerle , koterden beri 1 ay geçti ama sanırım ya dr unuttu ya tekrar çıktı makatta yine siğil var:S acaba unuttumu diyorum bilemiyroum ki kontrole de gitmedim.. bir yandan da acaba yakıldığı için şekil bozukluğu olduda ondan mı öyle görünüyo dedim ama anlayamadım zaten kontrole de gitmemiştim hafta sonu şart oldu kontrole gitmek :(
her seferinde umarım kurtuluruz diyorum ama kendim için umutsuzluğa kapılıyorum sanki.. çam ballı karışlımıda 1 hafta kullandım bitti ama onunda mı faydası olmadı ne?? ımunex ti vitamindi macundu sebze meyve daha ne yapıcam bilmiyorum ki

arkadaşlar benim yaklaşık 9ay önce falan vajinada siğiller oluştu.doktora gittim tedavisi olmadığını yakarak tedavi edildiğini söyledi.yakıyorum bi ilaç sürüp geçiyo sonra tekrar çıkıyor.allah korusun rahim ağzı kanseri olma riski daha fazlaymış.bana bi tavsiyesi olan varsa lütfen yazsın.teşekkürler...

bendede 2 kadar önce siğil çıktı. dondurma yöntemi uyguladılar ama geçmedi. çarşamba tekrar gideceğim sanırım yakacaklar. çok korkuorummmmmm. senin geçtimi rahatsızlığın? bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız benimleee

canım çok sevindim kurtulduğuna umarım bidaha hiç çıkmaz. bana da yardımcı olurmusun çok korkuorum. 2ay önce genital bölgemde siğiller çıktı, dondurma yöntemini denedi işe yaramadı.yarın doktora gidiorum sanırım yakacak. ne yapmam gerektiğini yaz lütfennnn. evliyim1.5 yıllık ve eşimde bişi görünmüo, tuvaletten kaptım sanırım:((26 yaşındayım, yakındada çocuk düşünüoruzzz

Masallll
Bu kadar çok korkmanıza gerek yok diyeceğim ama sizi çok iyi anlıyorum. Ben daha dün doktordaydım bu konu için. Şu anda krem kullanıyorum fakat geçmezse yakıcaz dedi. Ayrıca artık yakma işlemini uygun görmüyoruz, mecbur kalınca yakıyoruz dedi. Operasyon sırasında azcık bir yanma hissedersin, korktuğun kadar bir acı duymazsın dedi. Gerçi ben hiç yaktırmadım nasıl olur bilemiyorum. Ve birde eğer ilerde gebe kalmayı düşünürsen kesinlikle sezeryan ol normal doğum yapma dedi. Siğillerden kurtulmuş olsan bile sezeryan ol dedi.

Forumdaki başka bir başlığa da yazdım ama burada da paylaşmanın mantıklı olacağını düşünüyorum.
Bence tüm kadınların okuması gerekiyor bu yazıyı. Bu yazıda rahim ağzı kanserine karşı aşılanmanın ne kadar önemli olduğu apaçık anlatılıyor.
Ayrıca tek bulaşma yönteminin cinsel ilişki OLMADIĞININ DA altı çiziliyor.
Forumdaki mesaj sayım az olduğu için haberin link'ini yayınlıyamıyorum.
Onun yerine haberin tamamını buraya copy/paste ediyorum:)

RAHıM AĞZI KANSERıNıN YÜZDE 80’ı ÖNLENEBıLıR

Brüksel’de düzenlenen zirveden sevindirici bir sonuç çıktı: ‘Tarama yöntemleri ve aşıyla hem hastalık, hem de ölümler azaltılabilir.’

Tüm dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kadında görülen ve 200 bininin hayatını kaybetmesine yol açan rahim ağzı kanseri (serviks) vakalarının yüzde 80’inin tarama yöntemleriyle ve aşı uygulamalarıyla önüne geçilebileceği bildirildi. Avrupa’da halen herhangi bir zamanda serviks kanserine yakalanmış (tedavi edilen veya edilmeyen) kadınların sayısı 225 bin üzerinde.
Avrupa Rahim Ağzı Kanseri Birliği’nin Brüksel’de 4’ncü Avrupa Serviks Kanserini Önleme Haftası nedeniyle Avrupa Parlamentosu’nda düzenlediği zirve toplantısına pek çok Avrupa ülkesinden katılan temsilciler, konunun önemine ve kendi ülkelerinde gerçekleştirilen uygulamalara ve rahim ağzı kanserinin son durumuna dikkat çektiler. Avrupa Birliği’ne üye olsun olmasın tüm ülkelerde hükümetlerin dikkatini çekebilmek ve desteğini alabilmek amacıyla düzenlenen toplantılarda tarama yöntemlerinin ve serviks kanserine yol açan HPV virüsüne karşı geliştirilen aşının yararlarıyla ekonomik boyutu tartışıldı, serviks kanserini önlemenin en etkili yolları üzerinde duruldu.

Tamamen önlenebilir bir hastalık
Avrupa Serviks Kanseri Birliği (ECCA) Başkanı Prof. Dr. Philip Davies, her yıl Batı Avrupa’da 23 bin yeni vakaya, 10 bin ölüme yol açan, Avrupa genelinde ise toplam 60 bin yeni vaka ve 30 bin ölüme neden olan rahim ağzı kanserinin tamamen önlenebilir bir hastalık olduğunu vurguladı. Hastalığın önüne geçmede önlerinde iki çözüm yolunun bulunduğunu kaydeden Prof. Davies, bunları HPV aşısı ve tarama programları olarak sıraladı. Avrupa Servikal Kanser Birliği’nin ana amacının bu hastalığa karşı bilgi düzeyini ve korunma konusunda toplum bilincini artırmak olduğunu söyleyen Prof. Davies, “Serviks kanseri Avrupa’da önemli bir halk sağlığı sorunu. Kadınlara düzenli yapılacak pap smear testi, HPV testi ve çok etkili olan HPV aşılarının yapıldığı iyi organizasyonlarla rahim ağzı kanseri vakalarının yüzde 80’i önlenebilir” diye konuştu.
Davies, ülkelerin yapacağı aşılama programlarına Avrupa Birliği fonları, Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşların destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.
Toplantılarda serviks kanseri taramalarının 3 - 5 yılda bir düzenli yapıldığı ülkelerde hastalığın görülme sıklığının yüzde 80 düştüğü vurgulanırken HPV aşısının özellikle ergenlik dönemindeki (12 - 13 yaşından itibaren) genç kızlara yapılması önerildi.

AVRUPA’DA EN YAYGIN ıKıNCı KANSER TÜRÜ
- Serviks kanseri, 15 - 44 yaş grubundaki genç kadınları etkileyen ikinci en yaygın kanser türü. Avrupa’da yaşayan kadınlar arasında ise en yaygın kanser türleri arasında yedinci sırada.
- Sosyo ekonomik durumun düşük olduğu Doğu Avrupa, hastalığın en sık görüldüğü bölgelerden. Buna göre Romanya’da yaşayan bir kadının serviks kanserinden ölüm riski Finlandiya’da yaşayan hemcinsine göre 11 kat fazla. Yine bu risk Litvanya’da yaşayan bir kadında 8 kat, Bulgaristan’da yaşayan kadında 7 kat daha fazla.
- Rahim ağzı kanserine yol açan HPV virüsünün iki tipi (HPV 16 - HPV 18) vakaların yüzde 70’inden sorumlu.
- Cinsel yolla bulaşan HPV virüsünün yol açtığı enfeksiyonların çoğu belirti vermiyor. Enfeksiyonlar özellikle 18 - 25 yaş grubunda yüksek oranda görülüyor.

AYŞEGÜL AYDOĞAN ATAKAN Brüksel

Masallll
Bu kadar çok korkmanıza gerek yok diyeceğim ama sizi çok iyi anlıyorum. Ben daha dün doktordaydım bu konu için. Şu anda krem kullanıyorum fakat geçmezse yakıcaz dedi. Ayrıca artık yakma işlemini uygun görmüyoruz, mecbur kalınca yakıyoruz dedi. Operasyon sırasında azcık bir yanma hissedersin, korktuğun kadar bir acı duymazsın dedi. Gerçi ben hiç yaktırmadım nasıl olur bilemiyorum. Ve birde eğer ilerde gebe kalmayı düşünürsen kesinlikle sezeryan ol normal doğum yapma dedi. Siğillerden kurtulmuş olsan bile sezeryan ol dedi.

warya o kadar kötüyüm ki yaklaşık 3 haftadır bu hastaığı araştırıp duruorum. meğer bu bilmediğim hastalığa yakalanan ne çok kadın varmış:(( yarın gidiorum doktora bakalım ne diyecek. aşı olmam gerekirse yaptırırım ama 26 yaşındayım faydası olurmu bilmiorumm. smear testi nerelerden yapılıo onu da yaptırayımm busiğiler gemezse işimede eşimede adapte olamam

sidelya cok tskler yazın için...dediğin gibi olumlu yada olumsuz düşüncelerimizi ve yaşadıklarımızı birbirmizle paylaşıp destek olmak için burdayız.doktorların bile bulaşma konusunda tam net bi fikri yokken bizlerin burda şundan bundan bulaşıyo diye net şeyler söylememiz çok yanlış..evet en büyük bulaşma sebebi cinsel yoldan olsada seninde dediğin gibi hiç bi cinsel ilişkisi olmayan bi sürü insan bu sorunu yaşıyo.ben bunla ilk karşılaştıgımda çoğumuz gibi sanki dünyam başıma yıkıldı helede nette okuduğum ve gördüğüm resimler yüzünden hayatım bitti dedi nerdeyse ellerimi bile kendime değdiremiyodum...doğru doktoru bulana kadar bi kaç doktora gittim ve allah razı olsun doktorumun anlattıklarıyla o kadar rahatladım kı..bütün endişelerimden kurtuldum.çıkan siğillerim yakıldı üç kere .yakma işlemi acılı yada ağrılı degıl zaten uyuşturuyo sonrasındada kalkıp evıne gıdıyosun normal hayatına gundelık ıslerıne devam edıyosun.tuğbacım sakın korkma ve moralını bozma doktoruna gıt gereken tedavıyı yaptır beslenme dikkat et moralını bozma ve onları aklından çıkar gitsin :))) olumlu düşünmeye çalış ..kontrollerını aksatma hayatına böyle bisey hiç yaşamamısın gıbı devam et canım en azındna ben artık oyle yapıyorum.1 senedır siğilim yoktu bı ara bi tane cıktı oda kendılıgınden kayboldu gıttı..kocaman opuldunuz
canım bende de 2 ay önce oluştu siğiller. Doktora gittim dondurdu ve krem verdi ama pek işe yaramadı, siğiller ten rengindeydi şimdi beyaz oldu.yarın başka bi doktora gidiorum yakarlar kesin, işimden dolayı çok sık izin kullanamıyorum yarında özel hastaneye gideceğim. Ben smear testi yada sanırım en hoğrusu olan hpv dna pcr testi ve hpv aşısı yaptırdıysanız fiyatları ve ssknın karşılayıp karşılamdığınıöğrenmek istiorum. Bunları devlet hastaneleri dışında nerde uygu fiyata yaptırabilirizz.bilginiz varsa paylaşın lütfenn, allah hepimizi bu illetten kurtarsınn

canım bende de 2 ay önce oluştu siğiller. Doktora gittim dondurdu ve krem verdi ama pek işe yaramadı, siğiller ten rengindeydi şimdi beyaz oldu.yarın başka bi doktora gidiorum yakarlar kesin, işimden dolayı çok sık izin kullanamıyorum yarında özel hastaneye gideceğim. Ben smear testi yada sanırım en hoğrusu olan hpv dna pcr testi ve hpv aşısı yaptırdıysanız fiyatları ve ssknın karşılayıp karşılamdığınıöğrenmek istiorum. Bunları devlet hastaneleri dışında nerde uygu fiyata yaptırabilirizz.bilginiz varsa paylaşın lütfenn, allah hepimizi bu illetten kurtarsınn

koter olduktan sonra yakma ıslemı yanı bol bı akıntın olucakkkk ben onun ıcın cıwan percemı we ada cayı ıc gunluk bır bardak artı bı tane vıtamın kullan ben gnc balık yag we top x cam balı macnu kullanıyorm .... koter sonrası mutlaka we mutlka ası olllll...... sıgıl aynı sekılde cıkar cıksa ble en azından yuksek tıplerden korunursnnn ssk karsılamıo asıyı ben we sıtedekı bazı arkadslara onerdım eyer tanıık bır ılaccı reprezant weya doktor arkadsınız war ıse ası tek dozu 260 tl yerıne 170 tl gelıo o yuzden bırıne rıca et etrafın sor sordur derım .......................bu arada hı korkma netekı aptal saptal hpv dıe arama kanser tıplerı we belırlemıerı gosterıo onlar cok cok en yuksek tıpler onlara bkmaaa zman kaybettme gıt onun yerıne gez dolas portakal sık kendne c vıtamını al ,,;)

Sevgılı arkadaslarımmm

ıkı tıp ası var dunya uzerındeee zatennnn

1 -gardesıl:garesıll 4 tıp vurusten koruyorr.cınsel ılıskı baslamadan vurulursa gardesıl daha etkılı oncelıkle bunu bılınız...

2 - cervılaxx: benım ıkı dr var su an ıkı doktorumada sordum hpv gecırdım ıcın benım dr bana cervılaxsın daha etkılı olucanıgını soyledı. cervılaxta 2 tıp vurusten koruyor.

sımdı dıceksınız bırı 4 bırı ıkı tıp vurusten koruyor. 4 tıp vurusten koruyan daha ıyı dılmıııı cınsel yasanta baslamadıysa evet daha etkılıdır gardesıl ama ben hpv gecırdım ıcın benım dr bana cervılazsı yaptırmamaı soledı

asının ewlı olmasnız veyaz bekar olmanızın bı onemı yok yaptırınnn.. ası vurulduktan sonara koruma süresii 5 YILDIR. HER hangı bırr yaşşşş sınırlaması yokkkk lutwen arkadaslar yas sınırlaması yok ustune basa basa soyluyorm 15 -16 yasından sonra tum bayanlar yaptırabılır. her 5 yılda bır

AŞININ UCRETI 270 _250 YTL ARASINDA TEK DOZU DEYISMEKTEDIR . BEN DOKTORUMA RICA ETTIMM DR BEY BANA GETIRIRMISIZZ DIYEE DOKTORLARA ILACCILAR INDIRIM YAPIYOR 277 YTL YERINEE BAN 170 YTL VERDIMMMMM....

KIZLARINIZI ASI YAPTIRIN BARI BIZIM CEKTIKLERIMIZI CEKMESINNN

bendede 2 kadar önce siğil çıktı. dondurma yöntemi uyguladılar ama geçmedi. çarşamba tekrar gideceğim sanırım yakacaklar. çok korkuorummmmmm. senin geçtimi rahatsızlığın? bu konuda bilginiz varsa paylaşırmısınız benimleee

canım ben alyaya ulaşmaya çok çalıştım ,özel mesaj attım. ortalarda yok

aslında onun deneyimlerini ve sonucunu çok merak ediyorum.

umarım tamamıyla iyileşmiştir.

senin aracılığınla alyaya çok ama çok tşkr ediyorum.

böyle önemli bir konuyu gündeme taşıdığı için.
sağlıklıda olsa umarım bizi bilgilendirmek adına aramıza dönerse sevinirim.

sanada çok geçmiş olsun.opuyorumnanaktan

Back