Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba bende sizden yardım ve bilgi rica ediyorum. Lütfen okuyan bilgisi olan var ise yazmasını rica ediiyorum. 1 temmuzda doğum yaptım 2 ay sonra akıntı ve ilişki sırasında yanma ağrı şikayeti ile araştırma hastanesine gittim. Pup Smear ve hpv alındı. Hpv negatif hepsi tüm çeşitlerinde. Ama Smear pozitif çıktı. Asc-H (hsıl) yani yüksek riskli deniyor. Koloposkopi ve biyopsi önerdiler. Kanser değil ama ilerde yol açabilir dediler. Bir çok jinekoloji onkolog ile görüştüm doğum sonrası ve emzirme sürecinde böyle hücreler görüşebilir dendi. Ayrıca bende ciddi iltihap var iken Smear alındı. Buda kötü çıkmasına neden olabilir dediler. Pazartesi istenen işlemleri yaptıracağım. Bilgili olan yaşayan çevresinde duyan varsa yazabilir mi. Bana hpv negatif o çok iyi diyorlar. Hatta bir doktor hpv negatif Smear yüksek riskli ama biyopsi büyük ihtimal temiz gelecek dedi. Yaşım 33. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba bende sizden yardım ve bilgi rica ediyorum. Lütfen okuyan bilgisi olan var ise yazmasını rica ediiyorum. 1 temmuzda doğum yaptım 2 ay sonra akıntı verilişi sırasında yanma ağrı şikayeti ile araştırma hastanesine gittim. Pup Smear ve hpv alındı. Hpv negatif hepsi tüm çeşitlerinde. Ama Smear pozitif çıktı. Asc-H

Herkese merhaba
Bu foruma yaklaşık 4 sene önce de yazmıştım.Sizler gibi okuyup umut depolamaya çalışıyordum. Genital bölgemde ilk kez siğilleri fark etmiştim. Ödüm kopmuştu. İnternette araştırıp doktora ağlayarak gitmiştim kanserim diye. Sonra doktor kontrol etmişti ve anüste de vardı siğil. Dünya başıma yıkılmıştı. Smear testim temiz çıkmıştı. Hpv testi de yaptırmıştım iyi huylu bir tür, sadece siğil yapan tür demişti doktor. Ama aklım anal bölgedeki siğillerdeydi. İlerlerse içerisine nasıl müdahale edicem diye ödüm kopuyordu. Genital bölgedekiler hemen kriyo ile kuruyup gitmişti. Anal bölgenin girişindeki de 2 kriyo ile temizlenmişti. Her şey temiz diye düşünürken bir gün bir baktım anal bölgeden ileriye doğru siğiller çıkmış 2 tane. (ama girişte yoktu) sonra yine cildiyeye gittim ve doktor zar zor o kısmı da dondurarak yok etti. 5 senedir bir daha başıma hiç gelmedi. Bağışıklığım düşüktür, zayıf bir bünyem var. Ömür boyu bunlarla uğraşcam sanıyodum ama şükür ki bir daha hiç olmadı. Smear testlerim de her sene temiz çıktı. Umut olsun diye yazıyorum. Geçiyor bu günler üzülmeyin. Bir daha da tekrarlamıyor. Kriyo için çok olumlu şeyler okumamıştım o dönemler ama benim hepsi öyle geçti.

Merhaba bende sizden yardım ve bilgi rica ediyorum. Lütfen okuyan bilgisi olan var ise yazmasını rica ediiyorum. 1 temmuzda doğum yaptım 2 ay sonra akıntı verilişi sırasında yanma ağrı şikayeti ile araştırma hastanesine gittim. Pup Smear ve hpv alındı. Hpv negatif hepsi tüm çeşitlerinde. Ama Smear pozitif çıktı. Asc-H
Enfeksiyon vardır o yuzden ascus cıkmıstır. Aslında doktor akıntıyı tedavi edip öyle smear almalıydı. Akıntı varken doğru sonuc cıkmayabiliyor. Benim doktorum önce tedavi yaptı sonra smear aldı yoksa yanlıs sonuc cıkar demişti. Bu arada hpv negatif cıkması iyi olmuş

Daha önce buraya bir çok kere yazıp yardım aramıştım :) . Şimdi bulduğum çözümü yazayım size. 2 sefer üst üstte genetal bölgede ki sigilleri yaktirdim ama her zaman daha fazla olarak geri çıktı. Doktorların verdiği önerdiği o pahalı kremleri de kullanmıştım bir sonuç alamamıştım. Aldara krem gibi. Geçen şans eseri alış veriş sitesinde gördüm hpvgent diye verdim siparişi 4 gün kullandım 4. Gün böyle lastik gibi esneyip kopmaya başladı sigiller. Şok oldum ama şükür gitti hepsi. Propolis ve kantaron yağı da vardı onları da kullandım iz kalmasın tekrar çıkmasın diye. Bakalim tekrar çıkacak mı şuan 4 günde kurtulmak bana garip geldi ben ameliyat olduğumda bile 15 gün onun ağrısını çekiyordum üzerine ay bitmeden yeni sigiller çıkıyordu.bunda da öyle olur diye korkuyorum. Acısı olmadi ama inş tekrar çıkmaz. Çıkarsa çıktıkça kremi sürün yazıyor recetesinde ama bakalım.

Yok tesadufen öğrendim. Bı tane siğil çıkmıştı da öyle öğrenmiştim. Sonra leep oldum iste cin 1 den. Zaten leep ten sonra cin tekrarlanmasi çok çok düşük bir ihtimal. Ama yine de düzenli smear baktiriyorum
Leepten sonra gebe kaldınız mı acaba leepin gebeliğe bi zararı oluyo mu merak ediyorum rahim ağzı kısaldığı için

bende 4-5ay önce beyaz aft çıktı ama aylardır hep aynı yerde duruyor geçen ilk kez doktora gittim uçuk kremi vermişti ve kontrole gittiğimde geçmek üzere demişti gerçekten acısı azalmıştı ve önemli birşey gibi de bahsetmedi sorun yok dedi şimdi bir baktım yine batma acısı başladı ve yine aynı yerde. geçmiyor cildiyeye gideceğim kısa zamanda ama yaşayan var mı farklı bir yerde çıkmadı şimdiye kadar. ciddi bir durum mu acaba

gerekli testler yapıldıktan sonra kriyoterapi ile kurtulduk. bende müthiş batma kaşıntı ve bazen kanama yapıyordu.

Merhaba hanımlar hpv umumi tuvaletlerden bulaşır mı? Böyle bir durumu tecrübe edeniniz var mı?
HPV konusunda ihtisas yapmış doktorlarla yapılan bir röportajda bu ihtimale şöyle cevap verilmiş.
"HPV cinsel temas ile geçen bir hastalıktır. Tam bir cinsel birleşme oldan dahi çiftler arasında gerçekleşen cinsel bölgelerin teması şeklinde bir yakınlaşma veya oral / anal ilişki ile de geçebilmektedir. DNA Virüslerinin , ve tabiî ki HPV’nin dış ortamda yaşama süresi çok çok kısadır. Taze HPV’li doku ile enfekte olmuş dış ortamlardan kısa süre içinde oluşan bir temas ile indirekt yoldan HPV bulaşabildiği iddia edilmektedir, bence bu çok çok nadir fakat göz ardı da edilmemesi gereken bir durumdur."

Kızlar selamlar
Uzun zamandır yazmıyordum.Bugun 6-7 ay sonra tekrar kontrole gittim. Jinekolog onlolog bir doktor tercih ettim izmir’de doç dr ulaş solmaz.
Daha önce hpv 16 ve kolposkopi cin1 ile lazer ablasyon gibi bişey yaptırmıştım. O bölgeyi tahrip etmek. Sonra 9 ay geçince ketemde hpv testi yaptırıp negatif sonucunu aldım o dönemden sonra ise 6 ayda 1 smear yaptırıyordum. Bu doktora hamilelik öncesi kontrol amaçlı gittim. Bu kadar sık smear alınmasının mantığı olmadığını ve benim co- test ile takibimi önerdi yani, tekrar hpv smear aldı. Onkolog olduğundan önce yaptırdığım işlemin bazı patolojileri atlayabileceğini ve yaşanan tahribat sebebiyle ise hpv testimin yanlış çıkabileceğini iletti. Açıkcası aldığı testleri alış tarzı bile farklıydı.
Rahim ağzımı temiz gördüğünü yüksek ihtimalle negatif çıkacağını düşündüğünü ama emin olup artık rutin teste dönebileceğimi söyledi. Tabi eskisi kadar olmasa da bazı endişelerim geri geldi.
Ahcc’yi sorduğmda önermediğini söyledi daha doğrusu etkisi olmadığını. Ben gerçi aylarca kullanıp sonra negatif olduğumu düşünmüştüm.
Son durum bu şekilde, test sonucum çıkınca size mutlaka yazarım.
Umarım harika sonuçlar alırız 🥰

Kızlar selamlar
Uzun zamandır yazmıyordum.Bugun 6-7 ay sonra tekrar kontrole gittim. Jinekolog onlolog bir doktor tercih ettim izmir’de doç dr ulaş solmaz.
Daha önce hpv 16 ve kolposkopi cin1 ile lazer ablasyon gibi bişey yaptırmıştım. O bölgeyi tahrip etmek. Sonra 9 ay geçince ketemde hpv testi yaptırıp negatif sonucunu aldım o dönemden sonra ise 6 ayda 1 smear yaptırıyordum. Bu doktora hamilelik öncesi kontrol amaçlı gittim. Bu kadar sık smear alınmasının mantığı olmadığını ve benim co- test ile takibimi önerdi yani, tekrar hpv smear aldı. Onkolog olduğundan önce yaptırdığım işlemin bazı patolojileri atlayabileceğini ve yaşanan tahribat sebebiyle ise hpv testimin yanlış çıkabileceğini iletti. Açıkcası aldığı testleri alış tarzı bile farklıydı.
Rahim ağzımı temiz gördüğünü yüksek ihtimalle negatif çıkacağını düşündüğünü ama emin olup artık rutin teste dönebileceğimi söyledi. Tabi eskisi kadar olmasa da bazı endişelerim geri geldi.
Ahcc’yi sorduğmda önermediğini söyledi daha doğrusu etkisi olmadığını. Ben gerçi aylarca kullanıp sonra negatif olduğumu düşünmüştüm.
Son durum bu şekilde, test sonucum çıkınca size mutlaka yazarım.
Umarım harika sonuçlar alırız 🥰
Geçmiş olsun Evet yakma dondurma gibi işlemler geride kalan dokudaki durumunun ne olduğunu görmeyi engelliye biliyor o yüzden cin1 durumunda sadece takip en doğrusu.

Geçmiş olsun Evet yakma dondurma gibi işlemler geride kalan dokudaki durumunun ne olduğunu görmeyi engelliye biliyor o yüzden cin1 durumunda sadece takip en doğrusu.
Evet öyle, ben o dönem bir an önce kurtulmak için yaptırmıştım o işlemi.Aslına teoride doğru ama pratikte gereksiz işlemmiş.
İnşallah sonuçlar 1 yıl öncesi gibi negatif gelir.
Yorum için teşekkür ederim:)

Evet öyle, ben o dönem bir an önce kurtulmak için yaptırmıştım o işlemi.Aslına teoride doğru ama pratikte gereksiz işlemmiş.
İnşallah sonuçlar 1 yıl öncesi gibi negatif gelir.
Yorum için teşekkür ederim:)
İçinizi ferah tutun takipte kaldığınız sürece sorun olmayacaktır öyle yada böyle negatif sonucunu alırsınız sevgiler

Merhaba bende anormal smear sonucu alınca kolposkopi eşliğinde biyopsi oldum. Cin 1 çıktı. Hpv zaten Smear ile yapılmıştı. Smear kötü hpv tiplemeler hepsi Negatifti. İltihaplı alındığı için Smear hatalı olabilir ama hpv yanlış çıkmaz dediler. Lafı uzattım hpv negatif cin 1 çıkınca 1 yıl Sonra birdaha Smear hpv yaptırırsın daha önce baktırmana gerek yok dedi doktorum. Sağolsun memorial Veysel şal. Kendisi mükemmel bir insan mükemmel bir doktor. Olurda ihtiyaç olur. Yaşamış bir kadın olarak doktorumu paylaşmak istedim. Çok memnun kaldım. Sizde deyince cin 1 takip insan daha bir rahatlıyor

X