Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba biyopsi sonucunuz nasıl geldiEvet smear sonucum lhsıl yaninda hsıl geldi maalesef
Enfeksiyon vardır o yuzden ascus cıkmıstır. Aslında doktor akıntıyı tedavi edip öyle smear almalıydı. Akıntı varken doğru sonuc cıkmayabiliyor. Benim doktorum önce tedavi yaptı sonra smear aldı yoksa yanlıs sonuc cıkar demişti. Bu arada hpv negatif cıkması iyi olmuşMerhaba bende sizden yardım ve bilgi rica ediyorum. Lütfen okuyan bilgisi olan var ise yazmasını rica ediiyorum. 1 temmuzda doğum yaptım 2 ay sonra akıntı verilişi sırasında yanma ağrı şikayeti ile araştırma hastanesine gittim. Pup Smear ve hpv alındı. Hpv negatif hepsi tüm çeşitlerinde. Ama Smear pozitif çıktı. Asc-H
Leepten sonra gebe kaldınız mı acaba leepin gebeliğe bi zararı oluyo mu merak ediyorum rahim ağzı kısaldığı içinYok tesadufen öğrendim. Bı tane siğil çıkmıştı da öyle öğrenmiştim. Sonra leep oldum iste cin 1 den. Zaten leep ten sonra cin tekrarlanmasi çok çok düşük bir ihtimal. Ama yine de düzenli smear baktiriyorum
Merhaba hsil geldi biyopsi ve leep oldum önümüzdeki ay 6.ay kontrolüm varMerhaba biyopsi sonucunuz nasıl geldi
Geçmiş olsun patoloji sonucunuz nasıl çıktıMerhaba hsil geldi biyopsi ve leep oldum önümüzdeki ay 6.ay kontrolüm var
Patoloji de sınırlar temiz lgsil çıktıGeçmiş olsun patoloji sonucunuz nasıl çıktı
HPV konusunda ihtisas yapmış doktorlarla yapılan bir röportajda bu ihtimale şöyle cevap verilmiş.Merhaba hanımlar hpv umumi tuvaletlerden bulaşır mı? Böyle bir durumu tecrübe edeniniz var mı?
Geçmiş olsun Evet yakma dondurma gibi işlemler geride kalan dokudaki durumunun ne olduğunu görmeyi engelliye biliyor o yüzden cin1 durumunda sadece takip en doğrusu.Kızlar selamlar
Uzun zamandır yazmıyordum.Bugun 6-7 ay sonra tekrar kontrole gittim. Jinekolog onlolog bir doktor tercih ettim izmir’de doç dr ulaş solmaz.
Daha önce hpv 16 ve kolposkopi cin1 ile lazer ablasyon gibi bişey yaptırmıştım. O bölgeyi tahrip etmek. Sonra 9 ay geçince ketemde hpv testi yaptırıp negatif sonucunu aldım o dönemden sonra ise 6 ayda 1 smear yaptırıyordum. Bu doktora hamilelik öncesi kontrol amaçlı gittim. Bu kadar sık smear alınmasının mantığı olmadığını ve benim co- test ile takibimi önerdi yani, tekrar hpv smear aldı. Onkolog olduğundan önce yaptırdığım işlemin bazı patolojileri atlayabileceğini ve yaşanan tahribat sebebiyle ise hpv testimin yanlış çıkabileceğini iletti. Açıkcası aldığı testleri alış tarzı bile farklıydı.
Rahim ağzımı temiz gördüğünü yüksek ihtimalle negatif çıkacağını düşündüğünü ama emin olup artık rutin teste dönebileceğimi söyledi. Tabi eskisi kadar olmasa da bazı endişelerim geri geldi.
Ahcc’yi sorduğmda önermediğini söyledi daha doğrusu etkisi olmadığını. Ben gerçi aylarca kullanıp sonra negatif olduğumu düşünmüştüm.
Son durum bu şekilde, test sonucum çıkınca size mutlaka yazarım.
Umarım harika sonuçlar alırız
Evet öyle, ben o dönem bir an önce kurtulmak için yaptırmıştım o işlemi.Aslına teoride doğru ama pratikte gereksiz işlemmiş.Geçmiş olsun Evet yakma dondurma gibi işlemler geride kalan dokudaki durumunun ne olduğunu görmeyi engelliye biliyor o yüzden cin1 durumunda sadece takip en doğrusu.
İçinizi ferah tutun takipte kaldığınız sürece sorun olmayacaktır öyle yada böyle negatif sonucunu alırsınız sevgilerEvet öyle, ben o dönem bir an önce kurtulmak için yaptırmıştım o işlemi.Aslına teoride doğru ama pratikte gereksiz işlemmiş.
İnşallah sonuçlar 1 yıl öncesi gibi negatif gelir.
Yorum için teşekkür ederim:)
Merhaba bende anormal smear sonucu alınca kolposkopi eşliğinde biyopsi oldum. Cin 1 çıktı. Hpv zaten Smear ile yapılmıştı. Smear kötü hpv tiplemeler hepsi Negatifti. İltihaplı alındığı için Smear hatalı olabilir ama hpv yanlış çıkmaz dediler. Lafı uzattım hpv negatif cin 1 çıkınca 1 yıl Sonra birdaha Smear hpv yaptırırsın daha önce baktırmana gerek yok dedi doktorum. Sağolsun memorial Veysel şal. Kendisi mükemmel bir insan mükemmel bir doktor. Olurda ihtiyaç olur. Yaşamış bir kadın olarak doktorumu paylaşmak istedim. Çok memnun kaldım. Sizde deyince cin 1 takip insan daha bir rahatlıyorGeçmiş olsun Evet yakma dondurma gibi işlemler geride kalan dokudaki durumunun ne olduğunu görmeyi engelliye biliyor o yüzden cin1 durumunda sadece takip en doğrusu.