- 26 Temmuz 2021
- 140
- 50
- 39
Arkadaşlar hpv testi yaptırmanın bize hiç bir faydasi yok. Sadece tipini öğrenmiş oluyorsunuz zararlı tipi mi değil mi diye. Burada onemli olan smear testi. Rahim ağzında lezyon oluştu ise zaten yüksek ihtimal 16 veya 18 e sahipsiniz demektir. Ya da çok düşük bir ihtimal hpv degilsinizdir yine de başka sebeplerle rahim ağzında lezyon oluşmuştur. Şunu da belirteyim ki rahim ağzında oluşan bu lezyondan yüksek oranda zaten hpv sorumlu. Ben yıllar önce ilk kez smear yaptırdim rahimde cin 1 lezyonları geldi ille hpv testi istedim ama doktorum leep yapacağini hpv testinin gerek olmadığını ve tedavimizde arti eksi hiçbir etkisinin olmayacağını, bu lezyonlarin sebebinin zaten yüksek oranda hpv ye bağlı olduğunu söyledi. Ama ben ille istedim simdi düşünüyorum hiç gereği yokmuş. Bir daha da yaptırmadım zaten sadece yıllık smearlarimi yaptırıyorum düzenli. Bugun negatif gelmesi hiç onemli deil çünkü o artık benim vücudumda ise uyuyor negatif geliyor olabilir. Bagisikligim dusunce tekrar pozitif olabilir.