Herkese merhaba, daha önceki paylaşımlardan da bilenler vardır, CIN 3, hpv 16 sebebiyle LEEP olmuştum mart ayında, gerçekten hayatımın en zor dönemlerinden biriydi, geçen hafta LEEP sonrası ilk smear'imi yaptırdım ve sonuç normal çıktı, sizinle paylaşmak istedim :) Henüz hpv testi yaptırmadım, doktorum gerek yok diyor şu an için karar vermedim, bu süreçte neler yaptığımı aynı durumda olanlar için paylaşmak istiyorum. Öncelikle ilk 1-2 ay kabus gibiydi, yani ben kendi kendime o hale getirdim, geceleri uyku bile uyuyamıyordum korkudan, çok hatırlamak istemediğim günler, ama benzer şeyleri yaşayanlar için yazıyorum lütfen kendinizi yıpratmayın, elinizden geleni yapın ve kendinize iyi bakın sadece. Ben bir süredir yoga yapıyordum, LEEP olduktan 1 ay sonra daha düzenli yapmaya başladım ve bir kaç ay sonra haftada 5-6 güne çıkardım, sağlıklı beslenmeye özen gösterdim. Ev yoğurdu, sebze meyveyi bol tüketmeye çalıştım. D vitamini, C vitamini ve beta glukan kullandım, zaman zaman propolis de kullandım. Bir süredir meditasyon da yapıyorum. Bu arada LEEP sonrası kanamam 2 hafta sürdü ve pandeminin en başı olduğu için çok korktum ama o da normalmiş aslında, insan en ufak şeyden tedirgin olur hale geliyor hpv yüzünden, lütfen kendinizi üzmeyin. Sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım.