canlaruum ne çok ne güzel şeyler yazmışsınız öyle :dance:
ben sizlere hikayemi en başından anlatayım bakınn...
ben yüzücüyüm bir spor kulubunde ve geçen yaz ağustos ayına doğru sadece popo bölgemde et beni sandığım şeyler çıktı. (bunları uzuun zaman etbeni sandım, önemsemedim, erkek arkadaşımın ısrarlarına rağmen doktora gitmedim korkudan, ne kdr saçmalamışım) sonra bi özel hastaneye cildiye bölümüne gittim. MOLLUSCUM dedi doktor. (önceleri bayan doktor takıntım vardı, fellik fellik bayan cildiye uzmanı aradım=2.hata) bana Verrutol asitli ilaç verdi, kullandım ve hala popomda küçük izler kaldı o ilaç yuzunden
daha sonra vajina girişinde çıkınca, bir bayan jinekolog buldum yine özel bi hastanede ve bir dünya para verdim, ve çok ünlü bir hastane...!! o doktor günlerimi kararttı resmen! hemen genel anesteziyle yakıcam, 750 lira diye lop diye lafa girdi. beni aldı bir telaş...işte dedi 5-6 tane var. halbu ki ben 2tane görebiliyordum. ama korku işte doktor var diyosa vardır falan diye saf saf inandım. aileme durumdan bahsettim, ama erkek arkadaşımın içi rahat olmadı, çok yakın arkadaşımın tavsiyesi üzerine bir başka özel hastaneye erkek jinekologa gtiik, orada muayene esnasında 1 siğil koptu, diğeri zaten düşmüştü. ve doktor başka da olmadığını söyledi. nasıl rahatladığımı bilebilirsiniz değil mi...
bu doktoru herkese tavsiye ediyorum. çok bilgili ve normal bi insan :))
vee daha da önemlisi, bayan jinekologun farketmediği bir kistim olduğunu öğreendik yumurtalığımda. dermoid kist. kadın artık nasıl göremediyse (gözünü para falan bürümüş olabilir o sırada) yakında ameliyat olucam. erken teşhisin önemi gerçekten. henüz küçükken farketmiş olduk. zamanla bu kist buyuyup yumurtalığı tehdit ediyormuş ve o yumurtalığın alınmasına sebep olabiliyormuş. bu sebeple, siğil çıktığı için memnunum diğer taraftan. yoksa jinekologa gitmezdim.
aslında düzenli gitmemiz lazım...sonradan anladım bunu da.
sonraa başladım bu virusu araştırmayaaa, uzmanı oldum yerimseniben
erkek arkadaşımın sonsuz desteği ile onun deyimiyle, bunu bir diş ağrıması gibi kabul ettik. ağırdıkça doktora gideceğiz. :)
ve sevgilim der ki yine, bu tip rahatsızlıklar, insanların hayatında disiplin açısından olumlu yararlar sağlar. kendine dikkat edersin, stresten kaçarsın, iyi beslenirsin vs..
mesela çok arada da olsa sigara içiyordum artık hiç içmiyorum!!
yanii, ben bayan doktorlara guvenimi yitirdim. ki o doktor bana biopsi bile yapmadı...baktı ve şöööyle iç çekti ayy falan dedi. ben o sırada muayene masasında bayılcaktım yani. :çok üzgünüm: cildiyecinin de yanlış teşhisi yuzunden iz kaldı mesela, sinir oluyorum...
neyse çok uzun yazdım canlarım, benim öykum de böyle...
hayat tecrübesi bir yerde...olumlu yanlarını görüp mutlu oluyorum.
hepinizi öpüyorumm.:teselli: