Kolposkopi nasıl yapılıyor? Jinekolojik onkolog yapıyor galiba ama randevu alsam hemen yapar mıAma korkma kanser filan değilsin kolposkopin normal gelirse 6 ay ara ile takip olursun o kadar üzme kendini
Zaten hpv nin akılda kalan yanlışı bu.. siğil! Her hpv siğil yapmıyor bunu ben de öğreneli yeni oldu bu konuda bilinçsizdim ve Türkiye’de çoğu kadın bu konuda bilinçsiz maalesef. Bende de hpv var ve siğilim yok. Ben de smear+hpv taraması yaptırmasaydım öğrenmeyecektim ve ilerleyecekti belki de. Şanslısınız siz de öğrendiniz. Hpv demek kanser demek değil. Önlenebilir bir şey ve şimdi bilmeniz daha iyi ona göre dikkat edeceksiniz ve kolposkopi sonucuna göre de bi yol çizeceksiniz doktorla. Endişe etmeyin hepimiz endişeye kapıldık ama kurtulucaz inşallah. Bağışıklığınızı güçlü tutun ve eşinizle de korunun bu süre içinde mümkünse. Aşınızı da olun ki diğer tiplerden korunun.Hiçbi belirtim yoktu akıntıdan başka. Siğil falan da yok.. eşimde de siğil falan yok nasıl geldi bana bu anlamadım
Semear testi ne yazk hpv bildirmiyor doku bozukluğu ileri olunca semearda sıkıntı çıkıyor.. semearda normal olup cin olanlar var.. Semeara o yüzden güvenmiyorum ben hpv konusunda.. 30 yaş öncesine de yapılmıyor zaten ne yazık ki hpv testi.. Eğer yüksek tip ise o yüzden siğil yapmamış olabilir canm.. önce bir jinekoloğa git ne durumda olduğunu öğren sonra takip ve bu sırada bağışıklığına yüklen negatif olursun inşaALLAH..Tesekkür ederim. Esimde de bende de siğil olmadıgı için hiç böyle bişeyin olacağını düşünmemiştim. Akıntım var diye gittim, bunu öğrendim. 33yasındayım ilk kez hpv testi yaptırdım. Smear hep yapılıyodu ama temizdi.
Kolposkopi normal bi jinekolojik muayene tek fark ışıklı vi mikroskop, büyüteç tarzı bir şeyle rahim ağzı yakından inceleniyor. Korkulacak hiçbir şey yok. Oraya belli ilaçlar sürüp lezyon var mı yok mu ne derece var ona bakılıyor. Gerek görülürse bazen parça alınıyor ama korkulacak bir şey yok merak etmeyin. Siz kendinizi strese sokmayın stres böyle hastalıkların en sevdiği şey. Pozitif olun. Kadın doğum doktorunuza sonuçları gösterin onlar yönlendiriyor jinekolojik onkolojiye. Hangi hastanede test yaptırdınız bilmiyorum ama eğitim Araştırma hastaneleri geç güne kolposkopi tarihi verebiliyor. Öyle bir şey olursa Araştırın üniversite hastanesi varsa ordan iyi bi doktor bulup jinekolojik onkolog olan direk ona gidin onlar aynı gün kolposkopi yapabiliyor yine de arar sorarsınız. Ben öyle yaptırdım çünküKolposkopi nasıl yapılıyor? Jinekolojik onkolog yapıyor galiba ama randevu alsam hemen yapar mı
Kolposkop diye bir alet var rahim ağzını 10 kat büyüterek doktorunuz orada lezyon var mı ona bakıyor ayrıca asit sıkarak renk değişimini gözlemliyor beyaz alanlardan ve endoservikal alandan biyopsi örneği alıp patolojiye gidiyor sonuca göre yön alıyorsunuz servisit veya cin1 gelirse takip olursunuz smear takibi 6 ay ara ile cin2 ve, cin3 çıkarsa leep operasyonu yani rahim ağzının lezyon temizliği oda patolojiye gider ondada sınırlar negatif gelirse bitmiştir yine 6 ayda bir smear takibiKolposkopi nasıl yapılıyor? Jinekolojik onkolog yapıyor galiba ama randevu alsam hemen yapar mı
Nasıl bulaştı peki hpvTesekkür ederim. Esimde de bende de siğil olmadıgı için hiç böyle bişeyin olacağını düşünmemiştim. Akıntım var diye gittim, bunu öğrendim. 33yasındayım ilk kez hpv testi yaptırdım. Smear hep yapılıyodu ama temizdi.
Valla aklınıza gelen her şeyi sorunBu arada Şubat 10 da Prof Süleyman engin Akhan da ilk kontrolüm var sormak istedikleriniz varsa sorabilirim
Vücutta değilmiş ama..HPV’yi yok eden sprey geliştirildi
Akdeniz Üniversitesi Kimya Fakültesi'nce geliştirilen spreyin, başta rahim ağzı kanserine neden olan virüs olmak üzere, her türlü virüs, bakteri ve mantarı 30 saniye içinde yok ettiği belirtildi.www.google.com
Adı yazmıyor ama başka bu yerde glizigen spray genital bölgeye sürüyormuşVücutta değilmiş ama..hijyeni olmayan tuvaletlerdende bulaştığı ortaya çıkmış ve klozetlere kapı kolları ve musluklara sıkılıp oranın temizlenmesi içinmiş
soracağım bunları zaten ama leep konusunda iyi düşünün bence cin2 gerilemiyor çünkü ilerleyebilir ve işlemi iyi bir hekime olursanız çocuk için bir sıkıntı olmazValla aklınıza gelen her şeyi sorunözellikle bu hpv atılacak mı vücuttan özellikle yüksek riskli ve birden fazla olanlar. Benim biyopsi sonucu cin2 geldi mesela. Pazartesi günü doktora gideceğim ama bana endişe etmeyin problem yok yazmış. Aynı zamanda kronik servisitte çıkmış. Ama daha 25 yaşındayım ve çocuğum yok o yüzden leep falan olmak istemiyorum inşallah olmam. Kolposkopide dr doğru düzgün lezyon bile görememişti o zaman da dedi hatta kötü çıkacağını sanmam diye. Çok küçük bir yerde gözüküyordu onu da aldı zaten patolojiye gönderdi. Anlamadım neden böyle çıktı. Mesela bu cin2 ve kronik servisitse dondurma veya yakmayla da tedavi edilir mi? Vücuttan atılıyor mu yoksa negatif olsa bile uykuda mı oluyor o sırada farketmeden bulaştırır mıyız vs.
HPV nin geliştirilmiş herhalde bir ilacı yok çünkü virüs ancak aşı ile engellenebilir sadece bağışıklık sistemi ile yenilebilirAnti hpv krem varmış bilen varmı
Kullanıcı yorumları var olumlu olmuş yalanmi bunlar acabaHPV nin geliştirilmiş herhalde bir ilacı yok çünkü virüs ancak aşı ile engellenebilir sadece bağışıklık sistemi ile yenilebilir
Bunca Prof bilim adamı yok diyor bence inanmayınKullanıcı yorumları var olumlu olmuş yalanmi bunlar acaba
Genelde çocuğu olmayanlara leep yapmıyorlar ya o yüzden. Bi de kronik servisit olduğu için mi sonuç öyle çıktı acaba bilemedim.çünkü kolposkopide dr bile önemli bir şey görmemişti cin2 seviyesinde hele. Neyse bakalım pazartesi neler olacaksoracağım bunları zaten ama leep konusunda iyi düşünün bence cin2 gerilemiyor çünkü ilerleyebilir ve işlemi iyi bir hekime olursanız çocuk için bir sıkıntı olmaz
Hpv kaç sizin tabiki doktorunuz ve siz en doğru kararı verirsinizGenelde çocuğu olmayanlara leep yapmıyorlar ya o yüzden. Bi de kronik servisit olduğu için mi sonuç öyle çıktı acaba bilemedim.çünkü kolposkopide dr bile önemli bir şey görmemişti cin2 seviyesinde hele. Neyse bakalım pazartesi neler olacak
CIN 1 rahim ağzinın çeyreği bu hücreye maruz kalmış demek.CIN2 CIN3 boyutlarida var...Yani smear pek güvenli değil benimde normal çıkmıstı ilk başta .Sonra kolposkopi sonucu Smearin CIN1 düzeyinde oldugu anlaşildi..Tabi bazen CIN2 CIN3 de çikabiliyor..En sağlikli sonuca kolposkopi sonucu alınan parçadan ulaşılabiliniyor..Cin 1ne oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?