• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

CIN 1 rahim ağzinın çeyreği bu hücreye maruz kalmış demek.CIN2 CIN3 boyutlarida var...Yani smear pek güvenli değil benimde normal çıkmıstı ilk başta .Sonra kolposkopi sonucu Smearin CIN1 düzeyinde oldugu anlaşildi..Tabi bazen CIN2 CIN3 de çikabiliyor..En sağlikli sonuca kolposkopi sonucu alınan parçadan ulaşılabiliniyor..
Yanlış olan birşeyi düzelteyim cin1 rahim ağzının çeyreği bu hücreye maruz kalmış demek değil normalde rahim ağzında lezyon yok cin1 rahim ağzınızda bir lezyon var ve bu lezyon epital dokuda düşük derecede hücre değişikliği yapmış demek aynı lezyon yüksek derecede hücre değişikliği yaparsa buda cin2 ve cin 3 demek

ahcc yi düşündünüz mü?
Biliyorum ahcc yi ama şuan onu alacak durumum yok. Ve devam edilmesi gereken bir şey olduğu için şuan alamıyorum. Ama imuneks tablet kullanıyorum ve vitamin + probiyotik. Propolis kullanıyordum o da bitti o da alınacak daha. Ve sırada aşı var onu alacağım. Hepsi masraf maalesef yetiştiremiyorum

Biliyorum ahcc yi ama şuan onu alacak durumum yok. Ve devam edilmesi gereken bir şey olduğu için şuan alamıyorum. Ama imuneks tablet kullanıyorum ve vitamin + probiyotik. Propolis kullanıyordum o da bitti o da alınacak daha. Ve sırada aşı var onu alacağım. Hepsi masraf maalesef yetiştiremiyorum
Yaş kaçtı sizin

evet doğru olsun, doğal yollarla da olsa aşacağız bu hastalığı :)

Yanlış olan birşeyi düzelteyim cin1 rahim ağzının çeyreği bu hücreye maruz kalmış demek değil normalde rahim ağzında lezyon yok cin1 rahim ağzınızda bir lezyon var ve bu lezyon epital dokuda düşük derecede hücre değişikliği yapmış demek aynı lezyon yüksek derecede hücre değişikliği yaparsa buda cin2 ve cin 3 demek
Hımm ben nette şema ile gösterilmiş bir yazi vardi ordan görmüstum..CIN 1-2-3 seviyelerini gösteriyordu.Ona istinaden söyledim.

Merhaba arkadaslar. fikirlerinize cok ihtiyacım var. Ben bundan 6- 7 yıl once hpv gecirdim. siğil cıkmıstı. yaktırdım bi kaç defa cıkti ve bir daha tekrarlamadı cok sukur. Tipleme yaptırmadım. Ben bakireydim o donem. dr da cok ustune dusmedi gecer fazla takma demişti. o donemden beri hiç cinsel ilişki yasamadım. şu anda cinsellik yasıyorum ve bakire değilim artık. sorunum şu, ne zaman ilişkiye girsem kanamam oluyor. vajinam cok dar ve ilk cok zor oldu zaten. ikinci de ki kanamayı da hani belki tam yırtılmadı bu sebepten olmustur diyerek cok onemsemedim. bu arada cok ağrılı oluyor. cok da ilişkiye girmedim henüz. internetten bi bakiim dedim neden diye. Basımdan asagı kaynar sular döküldü . Rahim kanseri ilk belirtisi dıyor. Hani ben HPV gecirdim ya. cok bağlantılı ya. kadın olunca da ilişki sırasında kanamayla kendini belli etti diye dusunuyorum. gunlerdir bu kanama nedenini rahim kanserine bağlıyorum. uzatmayım daha fazla arkadaslar acaba ben yeni ilişki yasıyorum kanama bu sebepten olabilir mi va da baska bir sebebi olabilirmi?? nolur yardımcı olun kimseye bi sey soramıyorum cok da bilgili değilim .. (doktora tabiki gidicem ama su anda değil)

Merhaba arkadaslar. fikirlerinize cok ihtiyacım var. Ben bundan 6- 7 yıl once hpv gecirdim. siğil cıkmıstı. yaktırdım bi kaç defa cıkti ve bir daha tekrarlamadı cok sukur. Tipleme yaptırmadım. Ben bakireydim o donem. dr da cok ustune dusmedi gecer fazla takma demişti. o donemden beri hiç cinsel ilişki yasamadım. şu anda cinsellik yasıyorum ve bakire değilim artık. sorunum şu, ne zaman ilişkiye girsem kanamam oluyor. vajinam cok dar ve ilk cok zor oldu zaten. ikinci de ki kanamayı da hani belki tam yırtılmadı bu sebepten olmustur diyerek cok onemsemedim. bu arada cok ağrılı oluyor. cok da ilişkiye girmedim henüz. internetten bi bakiim dedim neden diye. Basımdan asagı kaynar sular döküldü . Rahim kanseri ilk belirtisi dıyor. Hani ben HPV gecirdim ya. cok bağlantılı ya. kadın olunca da ilişki sırasında kanamayla kendini belli etti diye dusunuyorum. gunlerdir bu kanama nedenini rahim kanserine bağlıyorum. uzatmayım daha fazla arkadaslar acaba ben yeni ilişki yasıyorum kanama bu sebepten olabilir mi va da baska bir sebebi olabilirmi?? nolur yardımcı olun kimseye bi sey soramıyorum cok da bilgili değilim .. (doktora tabiki gidicem ama su anda değil)
Yaşınız kaç ve İlk ilişkinizi yaşayalı ne kadar oldu? Eğer yeniyse bi de dar falan demişsiniz kanama olması normal olabilir. Yeterince ıslanmıyorsanız orda tahriş olup kanamaya da sebep olabilir. Siğil çıkan hpv türleri riskli olmuyor genelde. Ve hpv demek siz rahim ağzı kanserisiniz demek değil. Hpv tetikliyor sadece ama bunun önüne geçilebiliyor. Siz bir an önce doktora gidin herhangi bi jinekoloğa gidip kontrolünüzü olun gerekirse yaptırın smear+hpv testi. Ve korunarak ilişkiye girin bence hastalıklar çok yaygın artık kendinizi riske atmayın. Şuanda da canınızı sıkmayın kanamanın sebebi illa o olmayabilir. Ayrıca ilişkiye girmeden önce de ara ara kanamalarınız oluyor muydu? O zaman olmuyorsa sanmıyorum bi sıkıntı olacağını. Yine de kontrolünüzü yaptırın riske atmamak için. Zaten cinselliği olan her kadının yaptırması gerekiyor düzenli

34 yasındayım. ilk 4 ay once yasadım ve cok fazla da ilişkiye girmedim. ilişkiye girmeden once ara ara kanamam olmuyordu. su anda da sadece ilişki esnasında oluyor ve agrılı. bende dar oldugu için olabileğini dusundum bu sebepten burada dar oldugunu yazdım. ilginize cok tesekkür ederim. o kadar guzel yazmıssınız ki içimi cook rahatlattınız. Allah razı olsun.

34 yasındayım. ilk 4 ay once yasadım ve cok fazla da ilişkiye girmedim. ilişkiye girmeden once ara ara kanamam olmuyordu. su anda da sadece ilişki esnasında oluyor ve agrılı. bende dar oldugu için olabileğini dusundum bu sebepten burada dar oldugunu yazdım. ilginize cok tesekkür ederim. o kadar guzel yazmıssınız ki içimi cook rahatlattınız. Allah razı olsun.
Dediğim gibi kiminin o bölgesi daha geç alışabilir ilişkiye. Yeterince ıslanmıyorsanız da bunu yaşıyor olabilirsiniz. Bence bi sıkıntı olsa ilişkiden önce de kanamalarınız olurdu diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi dr a gidip kontrolünüzü olun yine de her kadın yaptırıyor bunları kötü düşünmeyin. ❤️ Ki burda bir sürü hpvli kadın var. Hepimiz ilk başta kötü hissediyoruz ama bu kurtulunamıyacak bir şey değil bunu da unutmayın 😊 herkes kontrolünü olduğu sürece ve sağlıklı yaşadığı sürece kimse bir problem yaşamıyor. Sizi rahatlattıysam sevindim dikkat edin kendinize iyi bakın. 🤗❤️

Zannetmiyorum rahim ağızı kanseri olduğunuzu.. Birkere bakireydiniz bakire olduğunuz için içeri taşınması binde bir ihtimal yani .. onun dışında ilk ilişkiniz olduği için kanama olmuş olabilir veya polip olabilir falan fişman rahim ağızı kanseri için çoooookkkkkkkkk erken korkuyorsunuz gibi geliyor bana canınızı sıkmayın.. 6 7 yl boyunca çıkmadıysa negatif bile olmuşsunuzdur belki.. 6 7 yl uzun bir süre çünkü 2 yl çıkmayınca bile sadece rutin kontrole dönüyor hpv.. Ama ilişkinizi korunarak yaşayın eğer eşiniz değilse ilişkiye.girdiğiniz kişi hem korunursunuz (gebelik) hemde bulaşıcı hastalıklardan korunursunuz

ben de ilk ilişki yaşadığımda 4-5 seferde kanama oldu o zamanlar doktora gözükmüştüm bi sorun olmadığını söylemişti. 34 yaşındaysanız zaten hiçbi şey yaşamasanız da 3 yılda 1 smear+hpv tarama testi yaptırmanız gerekiyo.

Valla aklınıza gelen her şeyi sorun 😅 özellikle bu hpv atılacak mı vücuttan özellikle yüksek riskli ve birden fazla olanlar. Benim biyopsi sonucu cin2 geldi mesela. Pazartesi günü doktora gideceğim ama bana endişe etmeyin problem yok yazmış. Aynı zamanda kronik servisitte çıkmış. Ama daha 25 yaşındayım ve çocuğum yok o yüzden leep falan olmak istemiyorum inşallah olmam. Kolposkopide dr doğru düzgün lezyon bile görememişti o zaman da dedi hatta kötü çıkacağını sanmam diye. Çok küçük bir yerde gözüküyordu onu da aldı zaten patolojiye gönderdi. Anlamadım neden böyle çıktı. Mesela bu cin2 ve kronik servisitse dondurma veya yakmayla da tedavi edilir mi? Vücuttan atılıyor mu yoksa negatif olsa bile uykuda mı oluyor o sırada farketmeden bulaştırır mıyız vs.
Benimde biyopsi sonucumda kronik servisit çıktı sizin akintiniz cokmu rengi kokusu vs nasil bana herhangi bi islem yapilmadi 6 ay sonra smir ne yapilir bilmiyorum

Benimde biyopsi sonucumda kronik servisit çıktı sizin akintiniz cokmu rengi kokusu vs nasil bana herhangi bi islem yapilmadi 6 ay sonra smir ne yapilir bilmiyorum
Evet benim akıntım çok bir süredir maalesef ve bıktım artık. Afedersiniz tuvalette bile damlıyor. Peçetesiz duramıyorum sürekli değiştiriyorum. Koku çok rahatsız edici değil ama yine de var biraz. Rengi de hafif beyazımsı sarımsı. Ben de pazartesi dr a gideceğim biyopside cin2 ve kronik servisit çıktı ama dr endişe etmeyin problem yok yazmış. Kolposkopide de kötü bir şey görmemişti aslında brn de cin2 çıkmasına şaşırdım. Belki servisit de tetiklemiş olabilir. Aslında servisite tedavi yapıyorlar dondurma, yakma vs. Benim dr ne yapar ne der bilmiyorum bakalım

basurunuz varsa kaşıntı gayet normal. ayrıca; önce smearde, sonra biyopside sorun yoksa onkolojinin yapacağı bir şey yok. onkolog hücre değişimi ileri düzeyde olan hastalarla ilgilenir. önce gitmeniz gereken jinekologtur. zaten devlet hastanelerinde 30 yaş altı kadınlara jinekolojik onkoloji bakmaz çünkü bağışıklık sistemleri güçlüdür HPV gibi DNA virüslerini kolaylıkla yener.
21 yaşında servikal kanser tanısı alıp ameliyat olan vaka biliyorum. Böyle 30 yaş altı diye bir kural yok. Belki şunu duymuş olabilirsiniz yüksek risk taşımayan tiplerde oluşum süresi 15-20 sene oluyor. Yüksek riskli tiplerde yakın kontrol önerilir. Bu yüzden kolposkopiye gidiliyor.

Back