• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Geçmiş olsun. Iyi de belki iceride de var Allah korusun, orası da cerrahın alanı değil mi! Dr lara gidip tedavi olamayacaksak neden dr oluyorlar ki! (Hepsi için demiyorum tabi, görevini hakkıyla yapanlar bize "Allah ın bir lütfu" çünkü gerçekten herkes dr olamaz.)
Dokunmamış bile sadece uzaktan bakıp yollamış

1 sene önce biopsi yaptırmistim sonuç cin 2, şimdi yine biopsi yaptırdım sonuç hem cin 1 hem cin 2, kurtulamadım kesin leep görünüyor

Dokunmadığı halde ne diye dezenfekte etti kendini 1 saat üstüne mi sıçramış tövbe zaten acaba bulaşır mı başkasına diye düşünüyoruz bir de şunları duydukça
Cildiyeciler hep dolu, özel cilt doktorları acaba dondurma işlemini ne kadara yapıyor? Ablam calismiyor ve annem duysun istemiyor ben de biraz destek olabilirim ama çok odeyemem

Arkadaşlar ANTALYA’DA Gardasil 4lü aşı bulup yaptıran var mı? Piyasada zor bulunuyormuş bu ara ama yakın zamanda bulan varsa yazabilir mi acaba? Nerde buldunuz hangi eczane vs.

Arkadaşlar merhaba. Maalesef ben de hpv pozitif biri olarak bir şey danışmak istiyorum. Siğillerim yakılacak ve kolposkopi yapılacak. Bu işlemlerin özel hastanelerde fiyatları nasıl? Yakma işlemi seans seans mı yapılıyor?

Arkadaşlar merhaba. Maalesef ben de hpv pozitif biri olarak bir şey danışmak istiyorum. Siğillerim yakılacak ve kolposkopi yapılacak. Bu işlemlerin özel hastanelerde fiyatları nasıl? Yakma işlemi seans seans mı yapılıyor?
Geçmiş olsun. Ben özel bir klinikte yaktırdım lazerle. İki ay önce yaklaşık. 2 bin lira. Muayene ücreti almadı, yakma yapacağı için, öyle dedi. Gittiğim an yaktırdım çünkü. Ayda bir kez olmak üzere 3 ay kontrol var, kontrolde yeni çıkanlar varsa ücretsiz yakılıyor. Benim ilk kontrolde iki tane çıkmıştı, onları yaktı. Makatıma doğru da kaşıntı olmaya başladı ilk yakımdan sonra, hatta kuyruk sokumuna doğru. Kamerayla şöyle bi baktı dışardan görebildiği yere makata elindeki kamera ile, bir şey yok dedi. Makatta çatlak ve bagsur olayım için krem surerken bulastirdim endişesi var. Ya da yeni okuduğuma göre yakma işleminden sonra deri altinda baska yerlerde ekilmisler varsa onlar cikabiliyormuş. :( ya da yakilan yer iyilesirken birkac gün kanlı sulu sonra sadece sulu akıntı oluyor, yatar pozisyonda o akıntı makata doğru ilerletmiş midir diye düşündüm, dr uma bunu sordum hayir o temiz akinti dedi, olmaz ondan dedi. Onun için ayrıca cerrah bulup gitmem gerekecek. Bunları anlatıyorum ki öncesinde sen de sor dr una diye. Bu arada gittiğim dr op. Onkolog a gidicem ayrıca. Asıl gitmemiz gereken onkologmuş. Dr unun onkolog olmasına dikkat et, değilse de bir onkolog bulup ona da görünmeni tavsiye ederim.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Ben özel bir klinikte yaktırdım lazerle. İki ay önce yaklaşık. 2 bin lira. Muayene ücreti almadı, yakma yapacağı için, öyle dedi. Gittiğim an yaktırdım çünkü. Ayda bir kez olmak üzere 3 ay kontrol var, kontrolde yeni çıkanlar varsa ücretsiz yakılıyor. Benim ilk kontrolde iki tane çıkmıştı, onları yaktı. Makatıma doğru da kaşıntı olmaya başladı ilk yakımdan sonra, hatta kuyruk sokumuna doğru. Kamerayla şöyle bi baktı dışardan görebildiği yere makata elindeki kamera ile, bir şey yok dedi. Makatta çatlak ve bagsur olayım için krem surerken bulastirdim endişesi var. Ya da yeni okuduğuma göre yakma işleminden sonra deri altinda baska yerlerde ekilmisler varsa onlar cikabiliyormuş. :KK43: ya da yakilan yer iyilesirken birkac gün kanlı sulu sonra sadece sulu akıntı oluyor, yatar pozisyonda o akıntı makata doğru ilerletmiş midir diye düşündüm, dr uma bunu sordum hayir o temiz akinti dedi, olmaz ondan dedi. Onun için ayrıca cerrah bulup gitmem gerekecek. Bunları anlatıyorum ki öncesinde sen de sor dr una diye. Bu arada gittiğim dr op. Onkolog a gidicem ayrıca. Asıl gitmemiz gereken onkologmuş. Dr unun onkolog olmasına dikkat et, değilse de bir onkolog bulup ona da görünmeni tavsiye ederim.

Çok teşekkür ederim bilgilendirmen İçin. Bana sanırım elektrokoterle yakma yapılacak ama fiyat bilgisi vermedi henüz sonuçlardan sonra telefonda görüştüm sadece doktorla.

Canım esim de vardı et beni şeklindeydi ten renginden bir iki ton koyuydu.. 2 taneydi hiç dikkat çekmiyordu hatta biz penisinin anatomik yapısı sanmıştık. Dr sprey ile dondurdu ve kendiliğinden düştü sonrada tekrarlamamisti. Bölge olarak penis kökündeydi biri diğeri penis üzerindeydi 😞
Canım hangi doktora gitti benim eşimde de et beni şeklinde var ama gösterdik cıldıyeye bu siğil değil dedi. Kafam karıştı şimdi

bir tane siğil oluştu bende ve uzun süredir hala var. ağrı kaşıntı herhangi bir şey söz konusu değil. gitmem gerekir mi hastahaneye

Geçmiş olsun. Ben özel bir klinikte yaktırdım lazerle. İki ay önce yaklaşık. 2 bin lira. Muayene ücreti almadı, yakma yapacağı için, öyle dedi. Gittiğim an yaktırdım çünkü. Ayda bir kez olmak üzere 3 ay kontrol var, kontrolde yeni çıkanlar varsa ücretsiz yakılıyor. Benim ilk kontrolde iki tane çıkmıştı, onları yaktı. Makatıma doğru da kaşıntı olmaya başladı ilk yakımdan sonra, hatta kuyruk sokumuna doğru. Kamerayla şöyle bi baktı dışardan görebildiği yere makata elindeki kamera ile, bir şey yok dedi. Makatta çatlak ve bagsur olayım için krem surerken bulastirdim endişesi var. Ya da yeni okuduğuma göre yakma işleminden sonra deri altinda baska yerlerde ekilmisler varsa onlar cikabiliyormuş. :KK43: ya da yakilan yer iyilesirken birkac gün kanlı sulu sonra sadece sulu akıntı oluyor, yatar pozisyonda o akıntı makata doğru ilerletmiş midir diye düşündüm, dr uma bunu sordum hayir o temiz akinti dedi, olmaz ondan dedi. Onun için ayrıca cerrah bulup gitmem gerekecek. Bunları anlatıyorum ki öncesinde sen de sor dr una diye. Bu arada gittiğim dr op. Onkolog a gidicem ayrıca. Asıl gitmemiz gereken onkologmuş. Dr unun onkolog olmasına dikkat et, değilse de bir onkolog bulup ona da görünmeni tavsiye ederim.

basurunuz varsa kaşıntı gayet normal. ayrıca; önce smearde, sonra biyopside sorun yoksa onkolojinin yapacağı bir şey yok. onkolog hücre değişimi ileri düzeyde olan hastalarla ilgilenir. önce gitmeniz gereken jinekologtur. zaten devlet hastanelerinde 30 yaş altı kadınlara jinekolojik onkoloji bakmaz çünkü bağışıklık sistemleri güçlüdür HPV gibi DNA virüslerini kolaylıkla yener.

basurunuz varsa kaşıntı gayet normal. ayrıca; önce smearde, sonra biyopside sorun yoksa onkolojinin yapacağı bir şey yok. onkolog hücre değişimi ileri düzeyde olan hastalarla ilgilenir. önce gitmeniz gereken jinekologtur. zaten devlet hastanelerinde 30 yaş altı kadınlara jinekolojik onkoloji bakmaz çünkü bağışıklık sistemleri güçlüdür HPV gibi DNA virüslerini kolaylıkla yener.
Daha önce olmayan kaşıntılar gelişti, endişelenmem ondan. Bakireyim, smear yapılmadı, yakma yapmadan önce siğillerden en büyüğünü kesip aldı, patolojiye göndermek için. 5 tehlikeli olmak üzere 8 tip var. :( bazı ilaçlara alarjim olduğundan aşıyı korkup olmadım. Bu arada yakım sonrası öncesinde sadece bir kez hissettiğim vajina içi sızıyı daha çok hisseder oldum, ama daha ince. Vajina dış dudaklarda da sızılar hissetmeye başladım. Korktum, ondan onkologa da görüneceğim. Benim siğiller iç dudak içindeydi. 3 jinekolog, 2 de cildiyeye göründüm bu arada.

Son olarak, kronik bir rahatsızlığımdan dolayı bagışıklığım düşük. Test sonuçlarıyla teyitlidir bu.

Anladığım kadarıyla bu konularda bilgili birisiniz. Peki size izninizle bir şey sormak istiyorum. Benim vulva denilen dış yüzeyim hep pürüzsüz, kaygan bir ciltti. Ama şimdi deri altindan pütürler var. Op. Jinekolog siğil değil, kendi yapın öyledir dedi. Ama değil, ben bunu biliyorum. Vulvada dokularda bir değişim varsa, jinekolog onkolog eğitimi almadığından bunu farkedemeyebilir mi, yoksa önemsiz-geçici bir şey olarak gördüğünden mi yok bir şey der? Ona göre "yok bir şeyi" onkolog önemseyip, bir şeylerin erken evresi olarak algılayıp önlem almaya, krem vs tedaviye mi başlar. Yani 2 tane jinekolog, 2 tane cildiye vajina iç dudaktakileri siğil değil, kendi yapın dedi. Siğil olduğunu söyleyip yakan 3. jin. op. dr um da vulva cilttekileri kendi yapındır dedi. ?🤔

Back