Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

canım banyoya girmende bi sakınca yok bildiğim kadarıyla. ben yaktırmadım dondurttum ama işlem sonrasında o bölgem su toplamıştı.. banyomuda yaptım dikkat ederek.. sadece mikrop kapmamasına dikkat et.. mesela oturarak banyo yapma sakın. mikrop kapar yaraların yerimseniben
çıkar çıkmazda ilaçlarını kullan.

canım banyoya girmende bi sakınca yok bildiğim kadarıyla. ben yaktırmadım dondurttum ama işlem sonrasında o bölgem su toplamıştı.. banyomuda yaptım dikkat ederek.. sadece mikrop kapmamasına dikkat et.. mesela oturarak banyo yapma sakın. mikrop kapar yaraların yerimseniben
çıkar çıkmazda ilaçlarını kullan.

canım sende çok mu vardı? kaç defa dondurttun?? geçtimi hepsi? bende 2 defa dondurttum bi tane daha kalmış haftasonu onuda dondurtacam.. inşallah son olur :KK43:

bende 40-50 arasında siğil vardı canım ve 3 kez dondurttum.. en son 6-7 tane kalmıştı
şimdi görebildiğim sadece 2 tane.. kendi kendinede geçebiliyo sositososito
tekrar dondurtmam lazım ama zor geliyo doktora gitmek
pazartesi gününe randevum var.. son donduruşum olur inşallah :Saruboceq:

inşallah son olur canım, ben şimdi daha iyi gibiyim, yanlız dikişler rahatsız ediyor.o da herhalde bir iki güne geçer, peki senin bu 40 50 siğil birleşikmiydi yoksa dağınık mıydı benimkiler birleştiği için sanırım zor oldu. doktorun demesine göre tek tek oluyormuş genelde.

inşallah son olur canım, ben şimdi daha iyi gibiyim, yanlız dikişler rahatsız ediyor.o da herhalde bir iki güne geçer, peki senin bu 40 50 siğil birleşikmiydi yoksa dağınık mıydı benimkiler birleştiği için sanırım zor oldu. doktorun demesine göre tek tek oluyormuş genelde.

sağol canım inş. :Saruboceq:
1-2 güne geçer büyük ihtimalle tatlım ama mikrop kapmamasına dikkat etmelisin
birleşikte vardı ama daha çok dağınıktılar cnm.. yada çok büyük olduğu için bana birleşik gelmiş olabilir CADIARZU

kızlar tekrar merhaba
eşimle doktora gittik. daha önce anlatmıştım.eşimin makat etrafında siğil tarzı birşeyler çıktı diye. 2 tane doktor gördü.(hem ürolog hemde genel cerrah) ikiside siğil olmadığını lezyon olduğunu söylediler. tabii yine yakılması gerekiyor. benimde doktorlar anlamadımı diye içime şüphe düştü. eşimin cinsel organının üstünde 2tane sivilce kadar yanyana siğil var. doktorlar evet bunlar siğil ama makattakiler siğil değil dedi.2 siğili ve makattaki lezyonu yakıcağız teste göndericez dediler. ben doktora kesinlikle hpv virüsündenmidir diye sordum. hayır bu virüs olmadanda bu tip siğiller çıkabilir dedi. ama burda okuduğum kadarıyla siğil çıkan herkesde hpv virüsünün olduğu. kafam çok karıştı.ve bize 1200 ytl fiat çıkardılar. açıkçası çok geldi. medical parkta muayene olduk. muayene ücretini ssk ödüyor ama yapılan tahlilleri ve işlemleri ödemiyormuş.bende şimdi başka hastane araştırıyorum.bana biraz akıl verirmisiniz?inanın burası bana terapi gibi geliyor.evlendiğimden beri sağlık problemleri yaşıyoruz.oğlum ayrı hastalandı eşim ayrı, ben ayrı. kazalar da cabası. allahım bundan sonra güzel günler göstersin hepimize inşallah!!!kafamçokkarıştı:enbuyukkk:

hayır benim eşimin penisinde çıkıyor zaman zaman..bende de oldu hem de 50-60 taneydi şimdi kurtuldum çok şükür ama bir senemi aldı,yeni evliydim.evliliğim mahvoldu,cinselliğimi yaşayamadım,çok taktım kafama kendim çoğalttım onları..sonra unuttum onları hiç düşünmedim ve bir gün bir baktım beni terk etmişler bile..bir sene oldu yoklar tabi ara ara bir tanecik çıkıyor onu da kendim asitle yakıyorum bitip gidiyor 2-3 günde..ama eşinin de senin de test yaptırmanızı ve doktora gözükmenizi tavsiye ederim ben..
Allah şifa versin canım.

burçin merhaba eşinin gittiği doktor kimdi. biz medical parkta üroloğa gittik. genel cerrahla birlikte aynı tanıyı koydular. eşimin cinsel organının üstünde 2 siğil var, ama makat bölgesindeki siğil değilmiş.yinede onunda yakılması gerekiyormuş.bize fiyat olarak 1200tl çıkardılar. sizin gittiğiniz doktorlarda bu kadar yüksek fiyatmı istiyorlar?cevabını bekliyorum sabırsızlıklaaa....:uhm:görüşmek üzere!!!

kızlar ben 2 defa dondurdum tam bitti diyorum tekrar çıkıyo şimdi yine çıkmış :KK43: bu haftasonu tekrar gidecen doktora dondurmaya... :KK43: canım çok sıkıldı yaa :KK43:

kızlar sonunda sanırım bendede çıktı. hemde kaşıntılı.aldık başımıza bu derdi diyorum. çünkü hem eşimde var hemde bende. sürekli doktorlardamıyız yani artık:KK43: ben zaten çok takıntılı bir insanım.ne yapııcam yardım edin.size anlatmak çok iyi geliyor. içimdeki sıkıntı bir nebze gidiyor. ama sanırım hiçbiriniz yoksunuz....mafoldumben

kızlar sonunda sanırım bendede çıktı. hemde kaşıntılı.aldık başımıza bu derdi diyorum. çünkü hem eşimde var hemde bende. sürekli doktorlardamıyız yani artık:KK43: ben zaten çok takıntılı bir insanım.ne yapııcam yardım edin.size anlatmak çok iyi geliyor. içimdeki sıkıntı bir nebze gidiyor. ama sanırım hiçbiriniz yoksunuz....mafoldumben

geçmiş olsun canım ,üzülme ve kafana takmamamya çalış çünkü onlar siğillerin artmasına neden oluyor.tedavisi olan bir hastalık o yüzden korkmana gerek yok
eşinle beraber tedavi olacaksınız ya yakılacak yada dondurulacak bi kaç kez tekrar edebiliyor,temizliğinize ve beslenmenize dikkat edip stres ve üzüntüden uzak olacaksınız çünkü vücudun zayıf olduğu anlarda tekrar çıkyor bu siğiller.gittiğiniz dr.çok fazla fiyat vermiş devlet hatanesine gidebilirsiniz bir kaç dr gösterip daha emin olabilirsiniz canım üzülmeyin geçicekler.

merhaba kızlarrr ben geldiiimmmmmm :eek:

canım doktora gittim kist dedi ya yağ kistiymmiş :KK43:

canım siğil olmamasına sevindim.. ama bir an önce tedavini olmalısın.. bu kisti büyümeden ve seni zorlamaya başlamadan önce aldırmalısın

canım hiç dert etme. tedavini olup bundan zamanla kurtulacaksın. siğiller bir çoğumuzda kaşıntı yapıyor zaten..

bende bugün tekrar doktora gittim 4. kez krioterapi oldum. benim 2 tane gördüğüm aslında daha fazlaymış ama çok dikkatli bakılınca anlaşılabiliyormuş fisfisfis
ve deri altında siğiller oluyomuş zaman içersinde bunlar yüzeye çıkarmış
bu nedenle yine siğil çıktı diyip kendinizi umutsuzluğa sürüklemeyin :eek:lmaz:
moralim biraz bozuldu açıkçası ama çokta önemsemiyorum onlarında üstesinden gelicem inşallah Çok üzgünüm çoook

geçmiş olsun canım ,üzülme ve kafana takmamamya çalış çünkü onlar siğillerin artmasına neden oluyor.tedavisi olan bir hastalık o yüzden korkmana gerek yok
eşinle beraber tedavi olacaksınız ya yakılacak yada dondurulacak bi kaç kez tekrar edebiliyor,temizliğinize ve beslenmenize dikkat edip stres ve üzüntüden uzak olacaksınız çünkü vücudun zayıf olduğu anlarda tekrar çıkyor bu siğiller.gittiğiniz dr.çok fazla fiyat vermiş devlet hatanesine gidebilirsiniz bir kaç dr gösterip daha emin olabilirsiniz canım üzülmeyin geçicekler.

desteğin için sağol canım, galiba bende çıkmayacak derken hiç kaçırmadı fırsatı bu siğiller:) bu aralarda o kadar sıkıntılı günler geçiriyoruzki ne beslenmeye dikkat edebiliyoruz nede moralimizi yüksek tutabiliyoruz. Sadece yapabildiğim çörek otu ve bal karışımı. her gece yatarken eşimede oğlumada içiriyorum. tabii bende içiyorum.inşallah bu karışım işe yarar. çünkü moral sıfırrrr:KK43:((((

merhaba kızlarrr ben geldiiimmmmmm :eek:

canım siğil olmamasına sevindim.. ama bir an önce tedavini olmalısın.. bu kisti büyümeden ve seni zorlamaya başlamadan önce aldırmalısın

canım hiç dert etme. tedavini olup bundan zamanla kurtulacaksın. siğiller bir çoğumuzda kaşıntı yapıyor zaten..

bende bugün tekrar doktora gittim 4. kez krioterapi oldum. benim 2 tane gördüğüm aslında daha fazlaymış ama çok dikkatli bakılınca anlaşılabiliyormuş fisfisfis
ve deri altında siğiller oluyomuş zaman içersinde bunlar yüzeye çıkarmış
bu nedenle yine siğil çıktı diyip kendinizi umutsuzluğa sürüklemeyin :eek:lmaz:
moralim biraz bozuldu açıkçası ama çokta önemsemiyorum onlarında üstesinden gelicem inşallah Çok üzgünüm çoook

canım sende sağol. sizlerin desteği bana baya moral oluyor. dediğim gibi zor günler geçiriyoruz. bunların üstesinden gelebilmek için uğraşıcağız. birsürü derdin yanında inan bunlar daha bir can sıkıyor. bu günlerin geçmesi dileğiyle Allahım hepimize yardım etsin...
bu arada benimde 2 tane olarak gözüküyor. 10 gün sonra gidebileceğiz doktora. bakalım doktor ne diyecek?:a015::çok üzgünüm:

Selam kızlar merhaba. 12 günlük bir tatilin ardından tekrar aranızdayım. Sizleri çok özledim inanın. Hepinize kucak dolusu sevgiler ve moral getirdim.

Ayın 7 sinde 2. doz aşımıda oldum çok şükür. En son tatilden önce doktora gitmiştim ve siğiller yok hiç birşey yok demişti. Yenileri çıkmamıştı yani. Aldarayı haftada bir sür artık demişti. Ama ben tatile gideliden beri aldaraı hiç sürmedim. Açıkçası ihmal ettim. Arkadaşlarım, çok şükür siğil miğil yok hala. Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Hepsi geçip gidecek inşallah. Zaman sabır ve moralle. Sevgiyle kalın. a.s.

Selam kızlar merhaba. 12 günlük bir tatilin ardından tekrar aranızdayım. Sizleri çok özledim inanın. Hepinize kucak dolusu sevgiler ve moral getirdim.

Ayın 7 sinde 2. doz aşımıda oldum çok şükür. En son tatilden önce doktora gitmiştim ve siğiller yok hiç birşey yok demişti. Yenileri çıkmamıştı yani. Aldarayı haftada bir sür artık demişti. Ama ben tatile gideliden beri aldaraı hiç sürmedim. Açıkçası ihmal ettim. Arkadaşlarım, çok şükür siğil miğil yok hala. Moralinizi bozmayın arkadaşlar. Hepsi geçip gidecek inşallah. Zaman sabır ve moralle. Sevgiyle kalın. a.s.

Hoşgeldin canım..
Haberlerinle içimize huzur serptin =)

bende 3 kez dondurdum :KK43: bitecek mi acaba bu azap :KK43:

Bitecek cnm sadece biraz sabır :KK66:
Bak bende bittiğini sanıyordum ama daha bitmemiş.. Yinede üzülmüyorum çünkü inanıyorum geçeceğine.. Seninde öyle olacak.. Bir gün hepimiz burada bitti artık diyeceğiz delikafadulden

sewgılı arkadsım aldara kremını sakın aksatma mumkunse gecse bıle ıhmal etme dr la dun konustum bana gectını sansanız bıle gecmes kendı kendıne sıgılllerın kaybolsa bıle kullanman grken sure mutlaka kullan ıhmal etme lutwen saglıkla kal...

Evet canım biliyorum. Ben sadece tatilin verdiği bir rehavetle ihmal ettim. Bu başladığım 3. kutu aldara zaten. Doktorum 4 kutuyuda tamamlamamı söyledi. Bu kutuyu haftada bir kere, dördüncü kutu ise 15 günde bir kullanmamı söyledi. Zaten hemen sürdüm :))) Teşekkür ederim arkadaşlar. Ama ben bundan kurtulacağımı adım gibi biliyorum. Sizlerde kurtulacaksınız. Hep dediğim gibi zaman sabır ve moralle. Sevgiyle kalın a.s.

arkadaşlar merhaba...öncelikle geçmiş olsun...bende dahil olmak üzere =) yakın zmnda bu lanet şeyden kurtuldum,dilerim hala çekenler varsa aranızda onlarda bir an önce iyileşebilirler inşallah..
2008 kasım ayında hayatımda büyük bir kayıp yaşamanın verdiği üzüntü ile bünyem zayıf düştü ve hemen ardından genital bölgemde birşeyler çıktı..doktora gittim kıl kökü iltihaplanması dedi,antibiyotik kullandım ilk başta geçti fakat bir ay sonra yine nüksettiler,ve bu sefer daha farklı şekilde belirdiler...ilk cilt doktorum bunları hemen yakalım kondilom bunlar dedi...700 tl fiyat çıkardı..sigortam yoktu,biraz bekledim.kadın doğuma gittim o da önce antibiyotik verdi belki kondilom değildir bakalım geçmezse biyopsi alıp test yaparız sonra da yakarız fln dedi..gözüm korktu..en sonunda ablamın kadın doğum uzmanına gittim baya ünlü ve iyi bir profesör...ne yakma ne biyopsi..bunlar kondilom korkulcak bişi yok 15 gün aldara ya da efudix kremi kullan geçicekler..geçmezse bakarız icabına dedi...öncelikle özel hastaneleri kesinlikle tavsiye etmiorum..genelleme yapmak istemem ama malesef çoğunluk böyle..nerde en pahalı tedavi hemen onu önüne sürüyorlar..yakma tedavisini bi araştırdım memnun insan sayısı çok az..benim en son gittiğim doktor kndi muayenesinde çalışan muhteşem biri...15 gün efudix i kullandım üç kere de kontrole gittim...şimdi tertemizim...tabi bundan sonra yaşantıma daha dikkat edicem..sağlıklı beslenip,vitamin kullanıcam,sigarayı bırakmaya çalışıorum..sonuç olarak bu virüs bizim vücudumuzda hep durucak,bunun etkilerini azaltmak bizim elimizde..pozitif düşünün kendinize iyi bakın ve bu lanet bırakın kndi kndine yaşasın vücudumuzda,bizden hbrsiz =) bu virüsü uçuk gibi düşünün..dudağımızda uçuk çıkmasına neden olan aslında bir çeşit virüstür..ve uykusuz kaldığımızda,halsiz düştüğümüzde ya da hastalandığımızda kndini gösterir...o yüzden ne yapıyoruz,,kndimize iyi bakıyoruz,ayy çıktı mı ayy bi tane daha mı var acaba gibi düşüncelerle kndimizi rahatsız etmiyoruz..panik yok,yalnız değiliz...ve bu kondiloma neden olan hpv virüsleri zararsız olan virüsler..senede bir kere smear testinizi yaptırın gerisini hiç düşünmeyin..ayrıca aşıya da karşı bir insanım ben..bu hpv yüzlerce çeşiti olan bir virüs ve bu 1000 ytl ye patlayan aşı bu kadar çeşit içinden sadece 4 tanesine karşı koruyor...her sene smear testinizi yaptırdığınız sürece hiç bir sıkıntı yok =)

X