• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Banim doktorum bu zaten vucutta olur hep ama negatıf olabilir demişti. Kafama takılan bu hep bizi bir köşede bekleyecek mi yani bağışıklık düştüğü an baş gösterecekmi

Acikcasi ben 3 kere yakalandim cin1-cin2-cin3 olarak.kendi tesbitim evet stres,uzuntu,agir grip .arkasindan bagisiklik dibe vurdugunda nuksediyor.zaten tum hastaliklar oyle degil mi?cin3 oldugumun oncesi zature olmustum sonrasi nuksetti.su anda cin2 bunda da annem agir bir hastalik gecirdi ona stres yaptum,oglum universiteye gitti ona uzuldum.sonucta 6 ay icinde geri geldi :)arkadaslarima tek sunu diyorum herseyin basi stres .stresten uzak dur saglikli yasa..

Pazartesi biyopsi olacagim.aslina bakarsaniz ben bilmiyorum dosyam 2008 den beri doktorumda takibimi o yapiyor.o muhakkak biliyordur gittigimde sorucam.
Bağışıklık kazandığın hpv tipi senin için risk olmuyor artık... Sanırım yeni hpv tipi bulaştı... 150 tip var ve bunun 20 tanesi yüksek risk, 1 i yok olsa bile kalıyor 19 tip... Bilemiyorsun işte bağışıklık yüklen mutlaka bu da geçer gider...

Bağışıklık kazandığın hpv tipi senin için risk olmuyor artık... Sanırım yeni hpv tipi bulaştı... 150 tip var ve bunun 20 tanesi yüksek risk, 1 i yok olsa bile kalıyor 19 tip... Bilemiyorsun işte bağışıklık yüklen mutlaka bu da geçer gider...
Cok esli degilim ve esim iliskimiz oncesi test yaptirip asilandi.acikcasi ben virüse bagisiklik kazanildigini dusunmuyorum.

Acikcasi ben 3 kere yakalandim cin1-cin2-cin3 olarak.kendi tesbitim evet stres,uzuntu,agir grip .arkasindan bagisiklik dibe vurdugunda nuksediyor.zaten tum hastaliklar oyle degil mi?cin3 oldugumun oncesi zature olmustum sonrasi nuksetti.su anda cin2 bunda da annem agir bir hastalik gecirdi ona stres yaptum,oglum universiteye gitti ona uzuldum.sonucta 6 ay icinde geri geldi :)arkadaslarima tek sunu diyorum herseyin basi stres .stresten uzak dur saglikli yasa..
Stresi yok etmek mümkün değil ama azaltmak elimizde... Çaresi var herşeyin sıkma canını...

Aşı işe yaramıyor mu yani.. O kdr da pahalı...
Ben asili degildim.40 yasindayim eski esimden kapmisim.simdi ki esimle tanistigimizda direk durumu anlattim.test oldu ve asılandı.ona bulasmiyor yani.ama bende olan hpv ye bagisikligim olmasi ,yeni tipini kapmam mumkun degil onu demek istemistim.bana ne yapiyorsa ayni virus ;) ama biyopsiden sonra doktorumdan ogrenip yazicam size de..

Ben asili degildim.40 yasindayim eski esimden kapmisim.simdi ki esimle tanistigimizda direk durumu anlattim.test oldu ve asılandı.ona bulasmiyor yani.ama bende olan hpv ye bagisikligim olmasi ,yeni tipini kapmam mumkun degil onu demek istemistim.bana ne yapiyorsa ayni virus :KK66: ama biyopsiden sonra doktorumdan ogrenip yazicam size de..
Evet önemli konu bu, hangi tip veya tipler var ve negatif iken neden pozitif oldun... Bunların cevabını alınca yazarsan bizde memnun oluruz, her gün bu dertten muzdarip yeni üyelere de bilgi olur.. Dediğim gibi bu da geçer gider.. Bende hpv 51 var, smear temiz... Ama 6 ay dolmak üzere tekrar smear vercem..

Evet önemli konu bu, hangi tip veya tipler var ve negatif iken neden pozitif oldun... Bunların cevabını alınca yazarsan bizde memnun oluruz, her gün bu dertten muzdarip yeni üyelere de bilgi olur.. Dediğim gibi bu da geçer gider.. Bende hpv 51 var, smear temiz... Ama 6 ay dolmak üzere tekrar smear vercem..
Benim bu hastaliktan anladigim sey su.bagisiklik dustugu anda sanirim pozitif oluyor.tabii stres beslenme sigara da bas etkenleri ;) 3 yakalanmam oncesi de bunlar oldu ve oyle tekrarladi.6 ayda bir olan testimi asla aksatmam.hatta cin3 oldugumda 6 ay icinde son evresine gelmisti acil konizasyon olmustum.bence virus gitmiyor bagisiklik kazanilmiyor.sadece diplerde bir yerde vucudunun zayif dusmesini bekliyor. (Sahsi fikrim ) ama pazartesi hpv gider mi kalir mi? tum detaylarini sorup buraya aktaracagim.

Hpv 51 hangi turu oluyor?

Hpv 16 ve hpv18 kansere hızlı çeviren riskli tipler... Hpv51 de yüksek riskli ama bahsettikleri gibi değil... Dr yılda 1 smear ver dedi ama ben 6 ayda vercem tabi... Bu aralarda psikolojik olarak diplerdeyim umarım sıkıntı çıkmaz
Benim doktorum 6 ayda bir olmak zorundasin dedi bana.senelerdir 6 ayda 1 :) bagisikligini yuksek tut sigara iciyorsan biraz azalt .umarim iyi cikacak

mesajınızı okuyunca sormak istedim. Doktor mu söyledi kefir içmenizi?
Kefirin vajinada ki etkisi çok büyük..
özellikle siğiller bağlı enfeksiyonu düzeli olarak içtiğimizde yok ediyor. Bağışıklığı güçlendiriyor doktorum iç dediğinde ben zaten içiyordum. Kendim mayalıyorum mayasını buldum. Markette satılanları kesinlikle almayın

Allah razı olsun allah yardımcımız olsun o kadar stresli ve üzgünümki motalimi toparlıyamıyrn bir türlü
Canım bende senin gibiydim sanki kıyamet kopmuş sanki bütün sevdiklerimi kaybetmişim öyle tuhaf hissediyordum ki. Bir silkelenip kendime geldim sonra Allahım dert verip dermanını aratmasın bu ne ki? Sakın takma kafana onlar şuan da vücudunda istenmeyen misafir göndermek için çabalaman lazım kesinlikle üzüntüyü at bir kenara.. bende hiç olmadı bir daha okadar fazlaydı ki bitmez dedim. Üzülme üzüntü siğilin dostu. Allahım yardımcın olsun inşallah tez zamanda güzel haberlerle gel

Kızlar sonunda aşıyı buldum bir yerden. Eczacının elinde 2 tane aşı varmış Ankara’da olanlara özellikle duyurulur ancak başka ilde olanlara da soğuk zincirle gönderim yapılıyor. Haberiniz olsun.

Kızlar sonunda aşıyı buldum bir yerden. Eczacının elinde 2 tane aşı varmış Ankara’da olanlara özellikle duyurulur ancak başka ilde olanlara da soğuk zincirle gönderim yapılıyor. Haberiniz olsun.
Bana doktorum aşının bir işe yaramadığını söyledi aşı sadece hiçbir cinsel birliktelik yaşamamış kişilerde koruyucu oluyormuş

Bana doktorum aşının bir işe yaramadığını söyledi aşı sadece hiçbir cinsel birliktelik yaşamamış kişilerde koruyucu oluyormuş
Çok kötü :KK43: çünkü aşının artık önleyici etkisinib yanında tedavi edici etkisinin de olduğu kesinleşti:KK43: keşke doktorlar okusa takip etse yeni gelişmelerden haberdar olsa :KK43: ben 4 doktora gittim 3ü hemen aşı olun dedi. 1 i sizin doktorunuz gibi görüş belirtti.

Son düzenleme:
Back