Merhaba kızlar,
bende de birkaç siğil mevcuttu koter yöntemiyle yaktık, smear testi yapıldı şuan sonuç beklemedeyim... Şuan siğil kalmadı gördüğüm kadarıyla ama tekrar baska bir doktora muayene olacağım. Doktordan doktora ciddi fark var. Böyle bir sorunum olmasına rağmen doktora ısrarla smear testini ben yaptırdım düsünün, bir kağıda hpv test yazıp beni yolluyordu özele gitmen lazım diye. Moralimizi yüksek tutmamız gerektiği yazıyor ama gercekten böyle bi durumda cok zor, bir de maddi açıdan sıkıntınız varsa daha da zor
aldara krem kullanıyorum ama inanılmaz kaşıntı yapıyor ve canım acıyor. Sabah kalktığımda bütün kemiklerim agrıyor.
Birkaç soru sormak istiyorum umarım bileniniz vardır.
1. Aldara krem kullanırken cinsel ilişkiye girilebiliyor mu ? bana bir sorun olmadığı söylendi.
2. Kremden dolayı mı yoksa mantar mı oldum anlamadım ama aldara ile travacort kullanırsam sıkıntı olur mu?
3. Smear eğer temiz cıkarsa yine de HPV testi yaptırmalı mıyım? HPV testini devlet 30 yaş altı kadınlara yapmıyormuş malesef, (25 yaşındayım) bunun için özele gitmem gerekecek. Özelde fiyatlar nasıl bileniniz varmı?
4. Diyelim ki tüm sonuçlar temiz çıktı, aşının güncel fiyatını bilen varmı?
bu arada ben de bağışıklığı yüksek tutmak için solgar beta glucans kullanmaya başladım.