• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Bu süreçte tek partneriniz mi oldu ve sürekli kondom kullandınız mı acaba?
Merhabalar,
Siğil olduğu dönemlerde kondom kullanımı oldu evli değilim o tedavi sürecinde uzun yıllardır devam eden bir ilişkim vardı partnerimde dr a göründü test yaptırdı şuan siğiller çok sık aralıklarla nüksedip tedavi olduğum için ilişki olayına ara verdik ama çok lanet bir hastalıkmış smr yaptırıyorum şuan da 3 ay aralıklarla bakalım bağışıklık sistemimi düzene sokucak gıdalar tüketiyorum ama psikolojik olarak çok yıprattı bu hastalık artık beni olan tüm arkadaşlara grçmiş olsun

Bendede cin1 var leep yapmadilar gerek duymadi doktor defglayn kullaniyorum 5ay sonra smear alinacak sonuca bakicaz hpv31 var bendede başlangiç geriler dedi doktor inşallah oyle olurr🙏🙏 hepimizin gecer
Canım Deflagn jel yaralar için mi? Yani sende lezyon var mıydı rahim ağzında? Bir de Hangi hastanede yaptırdın biyopsi?

Canım Deflagn jel yaralar için mi? Yani sende lezyon var mıydı rahim ağzında? Bir de Hangi hastanede yaptırdın biyopsi?
Benden biyopsi almadi doktorum hacettepe Ankara nejat özgule gittim ben kolposkobi yapildi tamamen bitebilir vucudun atabilir dedi deflagyn verdi lezyon var ama anormal gorünmuyor dedi başlangic dedi kucük lezyonlar dedi canim biyopsi yapilacak durum yok dedi..

Bende yara yok tatlim doktoruna sor onu olur mu olmaz mi bisey diyemeyecem deflagn yaraya iyi gelirmi doktoruna daniş tatlim

Benden biyopsi almadi doktorum hacettepe Ankara nejat özgule gittim ben kolposkobi yapildi tamamen bitebilir vucudun atabilir dedi deflagyn verdi lezyon var ama anormal gorünmuyor dedi başlangic dedi kucük lezyonlar dedi canim biyopsi yapilacak durum yok dedi..
Ama biyopsi yapılmadan CİN1 nasıl çıkıyor ki ? Deflagyn ı sordum çünkü lezyonu olmayanların işine yara mı diye

Ama biyopsi yapılmadan CİN1 nasıl çıkıyor ki ? Deflagyn ı sordum çünkü lezyonu olmayanların işine yara mı diye
Bana tani yazmamiş sadece baslangiç yaziyor ama kullandigim jel birka tani daha var ismini tam bilmiyorum cin1 cin2de kullaniliyor yaziyor kutu üzerinde ben tahmini soyledim baslangic dedi sadece leep yapmama gerek yok yaran yok deforme olmams dedi rahmin bukadar😊

Bana tani yazmamiş sadece baslangiç yaziyor ama kullandigim jel birka tani daha var ismini tam bilmiyorum cin1 cin2de kullaniliyor yaziyor kutu üzerinde ben tahmini soyledim baslangic dedi sadece leep yapmama gerek yok yaran yok deforme olmams dedi rahmin bukadar😊
Anladım canım . işte herkes farklı söylüyor. Bak ben de lezyon yoktu, deforme de seninki gibi hatta, pap smear temiz çıktı sonradan . Ama HPV yüksek tipli diye benden biyopsi aldı yine de bir hastanedeki doktor.Bakalım ne çıkacak.

Anladım canım . işte herkes farklı söylüyor. Bak ben de lezyon yoktu, deforme de seninki gibi hatta, pap smear temiz çıktı sonradan . Ama HPV yüksek tipli diye benden biyopsi aldı yine de bir hastanedeki doktor.Bakalım ne çıkacak.
Insallak iyi cikar kuzum benim smear sistik akinti çikti hpvde 31 yaziyordu belki sistikten kaynaklidir diye düşunmuş olabilir dedim senin tiplemen kaçti canim benim

Insallak iyi cikar kuzum benim smear sistik akinti çikti hpvde 31 yaziyordu belki sistikten kaynaklidir diye düşunmuş olabilir dedim senin tiplemen kaçti canim benim
Canim benim smear ilk temmuz ayinda ascus tu sonra eylulde HPV yaptirdim 16 cikti PAP Smear ise Enfeksiyon cikti. Ya benim oyle asiri cinsel hayatim da olmadi aslinda. Ama en son haziran ayinda olmustu. Nasil atılacak vucuttan merakla bekliyorum. Birkac ayda cikmaz mi bu virus. Yani ekstra ilaclar alinsa mesela

Canim benim smear ilk temmuz ayinda ascus tu sonra eylulde HPV yaptirdim 16 cikti PAP Smear ise Enfeksiyon cikti. Ya benim oyle asiri cinsel hayatim da olmadi aslinda. Ama en son haziran ayinda olmustu. Nasil atılacak vucuttan merakla bekliyorum. Birkac ayda cikmaz mi bu virus. Yani ekstra ilaclar alinsa mesela
O senin bagişıkligina bagli tatlim ben propolis içiyorum multivitamin iciyorum kahvaltilarda 1 kase yogurt (ev yapimi) yiyorum 5er adet ceviz findik badem yiyorum benim sikayetlerimde kesildi iyiye gidiyor galiba deflagyni de kullaniyorum bel agrikarim ve adet sancilarim kesildi çok şükür sigarayida biraktim 2yil olmustu zaten bende belirti verdi oyle gittim doktora çok nadirmiş belirti vermesi ki 2,5 yillik evliyim kocam ilk iliskimdi doktor çok şanslisin sinsibir hastalik belirti vermeyedebilirdi anlamazdin pap yaptirmazsan dedi etrafinizdaki kadinlara söyleyin valla ben hep uyariyorum yaptirin diye tabi kendimi söylemiyorum hemen aldatildin moduna giriyorlar zihniyet işte napican yapti gecti bitti gecmiste evlenmisiz hemen evlendokten sonra aldaticak damgasi hazir ben 3paket sigara iviyordum can mi dayanir bagişiklik 0di benim bayikacak hale geliuordum demir ve kaneksikligide var siz düsunun gerisini neyse Allah yardimcimiz olsun bu hastalikta bağışıklik ÖNEMLI dikkat edelim kendimize atar vucudumuz🙏🙏🙏

Merhaba kızlar,
bende de birkaç siğil mevcuttu koter yöntemiyle yaktık, smear testi yapıldı şuan sonuç beklemedeyim... Şuan siğil kalmadı gördüğüm kadarıyla ama tekrar baska bir doktora muayene olacağım. Doktordan doktora ciddi fark var. Böyle bir sorunum olmasına rağmen doktora ısrarla smear testini ben yaptırdım düsünün, bir kağıda hpv test yazıp beni yolluyordu özele gitmen lazım diye. Moralimizi yüksek tutmamız gerektiği yazıyor ama gercekten böyle bi durumda cok zor, bir de maddi açıdan sıkıntınız varsa daha da zor :KK43: aldara krem kullanıyorum ama inanılmaz kaşıntı yapıyor ve canım acıyor. Sabah kalktığımda bütün kemiklerim agrıyor.

Birkaç soru sormak istiyorum umarım bileniniz vardır.

1. Aldara krem kullanırken cinsel ilişkiye girilebiliyor mu ? bana bir sorun olmadığı söylendi.
2. Kremden dolayı mı yoksa mantar mı oldum anlamadım ama aldara ile travacort kullanırsam sıkıntı olur mu?
3. Smear eğer temiz cıkarsa yine de HPV testi yaptırmalı mıyım? HPV testini devlet 30 yaş altı kadınlara yapmıyormuş malesef, (25 yaşındayım) bunun için özele gitmem gerekecek. Özelde fiyatlar nasıl bileniniz varmı?
4. Diyelim ki tüm sonuçlar temiz çıktı, aşının güncel fiyatını bilen varmı?

bu arada ben de bağışıklığı yüksek tutmak için solgar beta glucans kullanmaya başladım.

durum güncellemesi:
smear sonucum çıktı fakat henüz doktora göstermedim.
sonuç şu şekilde:

tanı:servikovaginal sitoloji(bethesda sistemi 2014)
intraepitelyal lezyon veya malignite açısından negatif
reaktif hücresel değişiklikler: inflamasyona bağlı

bu sonuçtan anlayan var mı? bu sonuca göre hpv testi yaptırmam gerekir mi?

O senin bagişıkligina bagli tatlim ben propolis içiyorum multivitamin iciyorum kahvaltilarda 1 kase yogurt (ev yapimi) yiyorum 5er adet ceviz findik badem yiyorum benim sikayetlerimde kesildi iyiye gidiyor galiba deflagyni de kullaniyorum bel agrikarim ve adet sancilarim kesildi çok şükür sigarayida biraktim 2yil olmustu zaten bende belirti verdi oyle gittim doktora çok nadirmiş belirti vermesi ki 2,5 yillik evliyim kocam ilk iliskimdi doktor çok şanslisin sinsibir hastalik belirti vermeyedebilirdi anlamazdin pap yaptirmazsan dedi etrafinizdaki kadinlara söyleyin valla ben hep uyariyorum yaptirin diye tabi kendimi söylemiyorum hemen aldatildin moduna giriyorlar zihniyet işte napican yapti gecti bitti gecmiste evlenmisiz hemen evlendokten sonra aldaticak damgasi hazir ben 3paket sigara iviyordum can mi dayanir bagişiklik 0di benim bayikacak hale geliuordum demir ve kaneksikligide var siz düsunun gerisini neyse Allah yardimcimiz olsun bu hastalikta bağışıklik ÖNEMLI dikkat edelim kendimize atar vucudumuz🙏🙏🙏
Nasıl bir belirti verdi sizde

Nasıl bir belirti verdi sizde
Aşırı akıntı pantolonumdan çıkıyordu ve kokuluydu rengi biraz degişik ve çok nadir kanli geliyordu birde kasıklarimda şiddetli agrı ve karın şişliği ve ilişkiden sonra agrı 2.5 yiklik evliyim ilk senemde hiçbirseyim yoktu birde bilmedigim biryerde ağda yaptirdiktan sonra olmaya başladı☹☹ cinsel ilişki deniyor ama ben inanmiyorum hepsinin ilişkiden olduguna yaptirdigima pişman oldum hayatimda kuaföre yaptirdigim ilk ve son ağdam hayatimi mahvetti diye düşünüyorum ondan önce hiç sorunum yoktu😟😟

durum güncellemesi:
smear sonucum çıktı fakat henüz doktora göstermedim.
sonuç şu şekilde:

tanı:servikovaginal sitoloji(bethesda sistemi 2014)
intraepitelyal lezyon veya malignite açısından negatif
reaktif hücresel değişiklikler: inflamasyona bağlı

bu sonuçtan anlayan var mı? bu sonuca göre hpv testi yaptırmam gerekir mi?
Hiçbir bilgim yok tatlim ya

Aşırı akıntı pantolonumdan çıkıyordu ve kokuluydu rengi biraz degişik ve çok nadir kanli geliyordu birde kasıklarimda şiddetli agrı ve karın şişliği ve ilişkiden sonra agrı 2.5 yiklik evliyim ilk senemde hiçbirseyim yoktu birde bilmedigim biryerde ağda yaptirdiktan sonra olmaya başladı☹☹ cinsel ilişki deniyor ama ben inanmiyorum hepsinin ilişkiden olduguna yaptirdigima pişman oldum hayatimda kuaföre yaptirdigim ilk ve son ağdam hayatimi mahvetti diye düşünüyorum ondan önce hiç sorunum yoktu😟😟
Çok şaşırdım açıkçası bu kdr belirti vermesi gerçekten ilginç. Benim de akıntım oluyordu ara ara kokulu bazen hiç ilişkide acı VS olmadı her akıntı cin demek değildir ama özellikle sarı renk ve kötü kokulu olan bence ciddi enfeksiyon

Çok şaşırdım açıkçası bu kdr belirti vermesi gerçekten ilginç. Benim de akıntım oluyordu ara ara kokulu bazen hiç ilişkide acı VS olmadı her akıntı cin demek değildir ama özellikle sarı renk ve kötü kokulu olan bence ciddi enfeksiyon
Bide ben 3paket sigara içiyordum 🙄Benimde böyle oldu kuzum int araştirdim rahim agzi kanser belirtisi diyince korktum doktora gittim ve çiktida hersey Allahtan nediyim bunu yaşiyacakmisiz Hakkimizda hayirlisi olsun

Back