• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

İnsan şaşırıyor tabi, cin1 çıkması önemli.. Ben yine de kontrolü bırakmazdım.. Bence gelecek ay tekrar test yaptır, üst üste 3 kez negatif alırsam rahat ederim ben.. Hpv51 var bende, Dr yılda bir kez gel zaten vücut bunu bağışıklık ile yeniyor dedi, olmaz dedim 6 ay sonra tekrar smear vercem. Bu arada smear temiz geliyor benim.. Kendi doktorun kendin ol canım...
Yok kontrole devam edeceğiz tabi:))
Sadece teste çok şaşırdım o bakımdan... doktor hpv yi takma artık cin1 e yoğunlaşalım takip edelim dedi ya kriyo yaptırcam ya da 6 ay sonra tekrar kolposkopi bakalım

Merhaba kızlar neredeyse 3 yıldır bu hpv savaşı ve bu formdayım 22 haftalık gebeyim gebeliğimin ilk haftalarda 2 adet siğil çıktı bağışıklık düştü sanırım bende yatırdım şimdi doğum için kara kara düşünüyorum sezeryan mı normalmi normal doğurmayı çok istiyorum ve de korkuyorum smear aldırmıyorum gebe oldugum için pozitif i negatif i bilmiyorum tip 31ve 59 Du en son şimdi burda hpv li olup ya da atlatıp doğum yapanlar vardır bana cvp verebilir mi 😣nasıl doğum yaptınız sezeryan mi normalmi ve bebekte Bi rahatsızlık oluştumu

Benimde makatta ve siğillerin yakıldığı yerler siyah oldu sonradan rengi biraz açıldı ama hala biraz siyah ve bu arada tekrar minik minik siğil oluştu şimdilik az ama tekrar çıkması moralimi bozdu . Bende az vardı krio ile dondurma yaptılar tek seferde hepsi dökülmüştü 15 gün içinde ama 1 ay geçti tekrar çıkıyorlar şimdi tekrar gidicem krio için ayrıca makat içindede vardı birkaç tane onlarida lazer ile yaktirdim umarım onlar tekrarlamaz çünkü makat içi daha zor :/
Makat içi muaynenizi nasıl ve nerde yaptırdınız acaba? Birde sizde ilişki olmuşmuydu yani o sekilde mi makat içine bulaş oldu?

Kızlar selam uzunca bir zamandır buraya uğramıyorum. Biraz hpv düşüncesinden uzak kalmak istedim iyi veya kötü düşünmeden biraz süre geçirdim :) Biliyorsunuz ki ben mayısta siğillerimi ilacla yaktırmıştım. O zamandan bu zamana kadar bir daha hiç siğil oluşumu olmadı bende çok sükür. Sadece bu aralar makat bölgemde anlamsız bir kaşıntı var o yüzden dedim acaba tekrardan mı çıkıyor? Kontrol ediyorum görünürde bir şey yok çok sükür ama aklımı da kurcalamıyor değil..Şimdi benim aklıma bir şey takıldı. Biz aynı tipi vücudumuza bir kere alınca tekrar aynı tip ile enfekte olmuyormuşuz diye okumuştum bir makalede. Zaten erkek arkadaşımla ping pong etkisi olmasın diye de yakınlaşmıyoruz ya da ilişki olmasa dahi korunuyoruz. Bunca zamandır siğil oluşumamışken 4 aydan sonra bunlar dururp dururken tekrardan çıkar mı sizce? Böyle bir durum yaşayan var mı? Ben bitiyor diye seviniyordum ama samırım biraz erken davranıyorum..

Arkadaşlar bir şey sorucam dün afedersiniz ilişki sırasında açık pembe hafif kanamam oldu sonrasında da çok azıcık geldi bunu yaşayan var mı aranızda birkaç ay önce smear yapptırmştm temiz çıktı Hpv de de yüksek tipler temiz çıkmıştı siğil vardı yaktırdım daha çıkmamıştı ama niye böyle oldu acaba o anki şiddetten kaynaklı olabilir mi ya

Arkadaşlar bir şey sorucam dün afedersiniz ilişki sırasında açık pembe hafif kanamam oldu sonrasında da çok azıcık geldi bunu yaşayan var mı aranızda birkaç ay önce smear yapptırmştm temiz çıktı Hpv de de yüksek tipler temiz çıkmıştı siğil vardı yaktırdım daha çıkmamıştı ama niye böyle oldu acaba o anki şiddetten kaynaklı olabilir mi ya
Doktora git canım ilişki sırasında veya sonrasında kanama ihmal edilmemeli

Arkadaslar selam
2 gun once cin1 için lazerle buharlaştırma yaptırdım, bekleyedebilirdim ama içime sinmedi beklemek. Beklemeye alternatif bir yöntem, 2 ay sonra gidip smear vereceğim kontrol amaçlı o kadar.
Bu işlemi daha önce yaptıran var mı?

Arkadaslar selam
2 gun once cin1 için lazerle buharlaştırma yaptırdım, bekleyedebilirdim ama içime sinmedi beklemek. Beklemeye alternatif bir yöntem, 2 ay sonra gidip smear vereceğim kontrol amaçlı o kadar.
Merhabalar
Bahsettiğiniz işlemi ilk kez duyuyorum. Nerede yaptirdiniz ve bir hekim mi yapti ?

Arkadaslar selam

İlk kez duydum geçmiş olsun canım, umarım 2 ay sonra tertemiz olur.
Nasıl yapıldı? Lokal mi genel anesteziyle mi merak ettim açıkcası

İlk kez duydum geçmiş olsun canım, umarım 2 ay sonra tertemiz olur.
Nasıl yapıldı? Lokal mi genel anesteziyle mi merak ettim açıkcası
Merhaba canım şaşırdım bilmemenize ben ilk doktor nevra’nın sitesinde okumuştum bunu aslında gerilemesini beklemek kriyoterapi laZer gibi yöntemlerin birbirine üstünlüğü yok diyorlar ben de deneyeyim ne kaybederim dedim açıkcası cin 1 biyopsi için leep de yapmıyolar biliyosunuz denedim ben de 🙏🏻Öncelikle anestezisiz bir işlem ama kasıklarda ağrı yapıyor yapılırken 10 dk civarı sürüyor o kısmı lazerle buharlaştırıyor sonrasında bol akıntı olacak ölü hücreler atılacak dedi doktor hanım. 2 ay sonra da smear hpv tekrarlıcaö ben geçenlerde de yazmıştım 1 ay arayla bir negatif bir pozitif sonuç aldım artık delirdim 🤦‍♀️ Saldım herşeyi döndüm normal hayata allah affetsin 😂

Merhaba canım şaşırdım bilmemenize ben ilk doktor nevra’nın sitesinde okumuştum bunu aslında gerilemesini beklemek kriyoterapi laZer gibi yöntemlerin birbirine üstünlüğü yok diyorlar ben de deneyeyim ne kaybederim dedim açıkcası cin 1 biyopsi için leep de yapmıyolar biliyosunuz denedim ben de 🙏🏻Öncelikle anestezisiz bir işlem ama kasıklarda ağrı yapıyor yapılırken 10 dk civarı sürüyor o kısmı lazerle buharlaştırıyor sonrasında bol akıntı olacak ölü hücreler atılacak dedi doktor hanım. 2 ay sonra da smear hpv tekrarlıcaö ben geçenlerde de yazmıştım 1 ay arayla bir negatif bir pozitif sonuç aldım artık delirdim 🤦‍♀️ Saldım herşeyi döndüm normal hayata allah affetsin 😂
Canim senin negatif degilmilydi cin yoktu hani

Canim senin negatif degilmilydi cin yoktu hani
Selam burcucum, yok cin 1 var ama sonrasında hpv yaptırdım negatif geldi biyopsiden sonra. Acaba derin mi aldı diye düşündüm ben de, cin 1 sonucum olduğu için ben de lazer denedim bakalım sonuç değişecek mi 2 ay sonra?

Selam burcucum, yok cin 1 var ama sonrasında hpv yaptırdım negatif geldi biyopsiden sonra. Acaba derin mi aldı diye düşündüm ben de, cin 1 sonucum olduğu için ben de lazer denedim bakalım sonuç değişecek mi 2 ay sonra?
Anladim.canim ama cin 1 olan kisim belkide iylesmisti senin yaptirdigin islemin herhangi bir zarari yokmu boşuna yapt8rdin b8r islem olmasin

İlk kez duydum ben kriyo yada koter yapıldığını biliyorum. Aydınlandım😂

Back