Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Erkeklerde hiçbir şey yapmıyor, enfekte etmiyor cümlelerini Okudukça, virüs en kötü spermleri etkiliyordur diye aklımdan geçmişti, bu paylaşımınız ile bu kanıtlanmış oldu... Keşke onlarında testi olsa... Hpv bulaşma yolları hakkında bilginiz var mı

Evet malesef öyleymiş, bizim de aklımızdan gecmişti eşimle ama bu konuda bir şey duymadığımızdan ihtimal vermek istememiştik..

Hpv testi var erkeklerde de ancak devlette yapılmıyor ,500- 600 tl civarı bir ücretle özel tıp laboratuarlarında bölgeden ve penis ucundan sürüntü örnekleri alınarak yapılıyor. Sperm durumunu etkileyip etkilemediğini ise spermiyogram testi ile öğrenebilirler bu test devlette yapılıyor.

Hpv cinsel temasla bulaşıyor, tam bir birleşme olmasa dahi sürtünme veya oral yoldan temas yeterli olmakta malesef, o nedenle prezervatif bu virüste yüksek oranlı koruyuculuğunu yitirmektedir. Düşük ihtimalli olmakla beraber ortak havlu, tuvalet kullanımıyla da bulaşabildiği söylenmektedir.

Düzenli kontrol ve test ile bundan süreç içinde vücut temizleniyor anladığım kadarıyla.. Hpv konusunda burda okuduğum yorumlara bakarak doktorların çok kasmadığı bir konu gibi algıladım... Lezyon değişikliği varsa ve ciddi boyuttaysa sanki önemsiyorlar... Vücudun bağışıklığının bunu zamanla temizlemesi ile alakalı olabilir mi ki bu durum sizce

Tedavisi güçlü bağışıklık görünüyor sanki..
Çok doğru şu anlık tedavisi güçlü bağısıklık, okuduklarınızı çok güzel analiz etmişsiniz tebrik ederim. Malesef doktorlar bu konuyu takmıyorlar pek evet.. biraz kendimizin araştırması dikkat etmesi gerekiyor..

Ancaaak şöyle bir durumdan da bahsediyor aynı doktor videoda, artık aşının koruyucu özelliğinin dışında tedavi edici özelliğinin de olduğunun ön plana çıkmaya başladığını söylüyor cünkü 3 doz aşısı yapılan erkeklerin sperm morfolojisinde anlamlı düzeyde düzelme meydana geliyor. Bu sonuç yüz güldürücü.. virüsün vücuttan temizlenmesiyle durum normale dönmeye başlıyor.

Canım yanına prezervatif götürüp takmalarını isteyebilirsin
Yapildi canim test sordum takiyoruz herkese degisiyoruz dedi rahat ol dedi ultrason ucuna takti gozlerimle gordum ancak ben daha once medipolde muayene oldum vajina icine soktuklari ultrason varya ona takmadolar yani hatirlamiyorum kiz jeli direk surdu soktu dr alta cikartip ucunu sildi diye hatirliyorum boyle biseybolabilrimi acaba ya yani yogunluk yokti kimsede yoktu birbucuj saat dr bekledim geldi direk beni aldi bu sekiode oldu ama aklimda surekli çıkmıyor bi kac saglik calsiina sordum onlarik icinde yuksek isi ve isin var sizin hisstm2dginiz takmasa bile sorun olmaz dezenfekste oluyir yinede takiyolarlar dedimumkin degil dediler ama zihnimi.kurcaliyor

Aşının maalesef koruyuculuğu 30 yaşından sonraki kadınlarda sanırım 5 yıl kadarmış emin değilim ama ömür boyu korumadığını okumuştum.. Bakire ve hiç cinsel deneyim olmayan veya 11-13 yaş kız çocuklarına yapılırsa ömür boyu koruyucu etkisi var diye nette okumuştum, aşının fiyat yüksekliği de cabası . Sorun şu ki sosyal devlet olarak bu kdr yaygın bir virüsü engelleyen aşı varsa neden zorunlu aşı listesine alınmıyor...

Keşke bizim zamanımızda olsaydı... 1 hafta oldu öğreneli, saçma sapan ruh halleri içinde debeleniyorum... Kafaya takmasam belki de bikaç ayda yok olacak.. Tuhaf hissediyorum...

Siteminizde çok haklısınız ama söylediğiniz gibi çok yaygın ve kurtuluşu da mevcut bir durum o nedenle üzülmeyin lütfen. Daha o kadar cok virüs bakteri var ki bulaşıcı olan, ucuz atlattım diye düşünebilirsiniz.

Acaba düşük dışında çocukta hastalığa sebep olur mu ki ya korkuyorum çok bebiş hata doğar diye şuan bebeğim yok ama anne olmanın ne kadar önemli olduğunu çok iyi anladım bu hastalıkla çok korkuyorum ya hasta olursa bir de sebebi bizken bende yüksek tip çıkmamıştı siğili yaktırdım 6 aydır şükür çıkmadı arada yine sirkeli su ile yıkıyorum eşimde de tekrarlamak şükür

Arkadaşlar merhaba,

Dün Dr gittim ketem sonucunu paylaştım..
Hpv51 baktı, bunda bişey yok, ilaca bile gerek yok, bağışıklık ile bunu 1 veya 1,5 yılda temizlemek mümkün... Bol bol kemik suyu, kelle paça ye dedi... Çok relax davrandı. Dün kemik suyu yaptım :))) umarım vitamin desteği ile atarız hepimiz de... Paylaşmak istedim..

Tostosi, Dr nin rahatlığı ohhh be dedirtti... İmkanın varsa aşı ol ama çok pahalı dedi... 1000 TL veya yüksek olabilir dedi o da 5 yıl korumaymış..

Tostosi, Dr nin rahatlığı ohhh be dedirtti... İmkanın varsa aşı ol ama çok pahalı dedi... 1000 TL veya yüksek olabilir dedi o da 5 yıl korumaymış..
Canım çok sevindim rahatlamış olmana, sende siğil yok zaten değil mi? Evet kesinlikle aşı olmanı öneririm. Tek dozu 500 tl civarı toplam 3 doz oluyorsun 6 ay içerisinde.. evli isen bu süre boyunca cinsellikten uzak durmanız veya kondomla korunmanız gerekiyor. Bol bol yeşilçay iç, kefir yoğurt tüket içine de çörekotu kat. Salatalarına sumak ekle. Çok gecmiş olsun. Negatif haberlerini de paylastığın güzel günlere inşallah

Canim kolposkopi yapildimi sana

Aşı pahalı maalesef... Evli değilim o yüzden bunu negatif yapana kdr da sex konusunu düşünmüyorum . Dr. Prezervatif ile cinselliğin devam edebilir, rahibe gibi yaşamana gerek yok dedi :) ama ben bunu zaten yenerim inşallah kısa zamanda... O yüzden bu konu problem değil... Sadece bünyem zayıf hemen hasta olurum filan.. Bol vitamin ve doğal beslenme ile bakalım 6 ay sonraya smear vereceğim o zaman güzel sonuç alırım umarım.. Dr hpv için 1 yıl bekle ve kasma bu kdr atlatılacak bir olay dedi. İnşallah hepimiz kurtuluruz...

Bu arada siğil yok bende... Hpv51 siğil yapan tür değil sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…