• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Canım ahcc ne demek? Ben çocuk istiyorum. 4 yıldır evliyim.tüplerimi yeni açtırdım daha kapalıymış. O zaman 3-4 ay once ogrenmiştim hpv olduğumu. İlk once ben kendimde fark ettim, ben tedaviye başlayıp yaktırdıktan sonra eşimde de çıktı.testler yaptırdık smear testleri riskli hpv cıkmadı. 3 aydır birlikte olmuyorduk, bağışıklık güçlendirici vitamin ve mikroplar için fitil ve ilaçları kullandı eşim bitti, ama siğiller duruyordu ben de eşim de bıktık artık beklemekten ve prezervatifle birlikte olmaya başladık. Bu ay prezervatifin uç kısmını yırtarak birlikte olmaya başladık 2 kez oldu. Cocuk istiyorum ve dayanamıyorum diye 😔 ikimiz de cok yıprandık çünkü. Şimdi eşim siğillerden kurtulmak istiyor bir kez yaktırmıştı yeniden çıktı. Şimdi verrutol ve aldara krem hakkında okudum etki ediyormuş, acaba onu kullansa mı? Bilmiyorum. Ahcc ne onu da anlatırsan sevinirim canım
Canım malesef bu virüsler cinsel sıvılarda da mevcut o nedenle bunu yapmamalısınız. Düşünsene bizim sadece rahim ağzındaki sıvıdan örnek alıyorlar sadece hpv testi için ve yetiyor.

Canım ahcc ne demek? Ben çocuk istiyorum. 4 yıldır evliyim.tüplerimi yeni açtırdım daha kapalıymış. O zaman 3-4 ay once ogrenmiştim hpv olduğumu. İlk once ben kendimde fark ettim, ben tedaviye başlayıp yaktırdıktan sonra eşimde de çıktı.testler yaptırdık smear testleri riskli hpv cıkmadı. 3 aydır birlikte olmuyorduk, bağışıklık güçlendirici vitamin ve mikroplar için fitil ve ilaçları kullandı eşim bitti, ama siğiller duruyordu ben de eşim de bıktık artık beklemekten ve prezervatifle birlikte olmaya başladık. Bu ay prezervatifin uç kısmını yırtarak birlikte olmaya başladık 2 kez oldu. Cocuk istiyorum ve dayanamıyorum diye 😔 ikimiz de cok yıprandık çünkü. Şimdi eşim siğillerden kurtulmak istiyor bir kez yaktırmıştı yeniden çıktı. Şimdi verrutol ve aldara krem hakkında okudum etki ediyormuş, acaba onu kullansa mı? Bilmiyorum. Ahcc ne onu da anlatırsan sevinirim canım
Yaa eşinis doktora gitsin niye gitmiyor ki ? Hem kremi sorar bilgi alırsiniz.. burda çok kişi aldarayı kullandı ve etkisini gördü.. Ahcc bildiğim kadarıyla bağışıklığı güçlendirip virüslerle savaşan bir.ilaç Ama biraz pahalı ... bu sitede biraz geriye giderseniz aslında bütün aradığınız çevapları bulursunuz.. siğil yoksa ilişkiye izin veriliyor ve bağışıklığı güçlü tutarsanız vücuttan atılıyor ve o tipe bağışıklık kazanıyorsunuz

Canım malesef bu virüsler cinsel sıvılarda da mevcut o nedenle bunu yapmamalısınız. Düşünsene bizim sadece rahim ağzındaki sıvıdan örnek alıyorlar sadece hpv testi için ve yetiyor.
Birşey sorcam bu virüs cinsel sıvıda mevcutmuş ya.. O zaman siğil yoksa neden cinselliğe izin veriliyor ? Veya bu durumda hiç bir zaman kurtulamaz ki insan.. Anlamadım birşey 😒😒 spermde olmayıp sadece sıvıda olması ne alaka ? Bunları merak ediyorum yaa.. sıvının geldiği yerle o spermin geldiği yer aynı değil mi ?

Ya şey dicem birde hamilelik siğil çıkmasına neden oluyormuş hpv atmadysah vücuttan tam olarak tedavinizi olup çocuğu öyle düşünseniz olmaz mı ?

Birşey sorcam bu virüs cinsel sıvıda mevcutmuş ya.. O zaman siğil yoksa neden cinselliğe izin veriliyor ? Veya bu durumda hiç bir zaman kurtulamaz ki insan.. Anlamadım birşey 😒😒 spermde olmayıp sadece sıvıda olması ne alaka ? Bunları merak ediyorum yaa.. sıvının geldiği yerle o spermin geldiği yer aynı değil mi ?
Siğil varsa daha aktif oluyor bulaş olması icin, siğil yoksa sıvıda evet var prezervatifle zaten ilişki öneriliyor, sıvıdan bulaşabilir ama bi cizik kesik vs. varsa daha düsük ihtimal. Spermde yok ama spermden önce gelen sıvıda var. Aynı yerden geliyor demişsiniz testisiniz mi var anlayamadım?

Siğil varsa daha aktif oluyor bulaş olması icin, siğil yoksa sıvıda evet var prezervatifle zaten ilişki öneriliyor, sıvıdan bulaşabilir ama bi cizik kesik vs. varsa daha düsük ihtimal. Spermde yok ama spermden önce gelen sıvıda var. Aynı yerden geliyor demişsiniz testisiniz mi var anlayamadım?
Ayno yerden geliyor demedim aynı yerden gelmiyor mu o sıvı geldiği yer aynı yer değil mi dedim.. Ne alaka yav testisle benle ben erkekler açısından söyledim bir sitede birkaç erkek üzerinde yapılan hpv deneyini okumuştum diye.. Benle alakası yok ben merak ettiğim ve anlamadığım birşeyi öğrenmek istedim sadece 😳😳

Ayno yerden geliyor demedim aynı yerden gelmiyor mu o sıvı geldiği yer aynı yer değil mi dedim.. Ne alaka yav testisle benle ben erkekler açısından söyledim bir sitede birkaç erkek üzerinde yapılan hpv deneyini okumuştum diye.. Benle alakası yok ben merak ettiğim ve anlamadığım birşeyi öğrenmek istedim sadece 😳😳
Demekki spermin icerisinde ki bir şey sayesinde orada yaşayamıyor.

Canım hem kendim artık dayanamıyorum hem de bunu evdekilere anlatamıyorum. Bizde (Azerbaycanda) cok yaygın değil bu hastalık çoğu insan habersiz hatta, o yüzden anlamıyorlar. Anlatsam da anlamıyorlar. Artık beklemeye de ne gücüm ne sabrım kalmadı. Çocuk istiyorum artık. Hem de cok :( o yüzden yapıyorum canım. Buna kalsa cok bekleyeceğiz biz. Her kes tam gecmiyo diyo zaten. O yüzden ya yaktırıp ya kremle dokup devam edicem artık. Ne olursa olsun. Dr. Da bana olumsuz bişey soylemedi tedaviden sonra yaktırdıkdan sonra cocuk için çalışmalara başlaya bilirsiniz dedi. Sadece eşim tedaviye gitmedi çok bekledi. Hep bi bahanelerle. Doktora ölse gitmez hiç sevmiyor yani. Çok zorlanıyorum o yüzden.aldara da bizim burada da cok pahalıymış dondurmak ondan daha uyguna geliyor ya

Ya şey dicem birde hamilelik siğil çıkmasına neden oluyormuş hpv atmadysah vücuttan tam olarak tedavinizi olup çocuğu öyle düşünseniz olmaz mı ?
Canım çok bekledim inan. 3 aydır birlikte olmuyoruz ister istemez soğukluk giriyor araya, insan birlikte olmak istiyor olamıyor. Çocuk için ağlayıp dua etmekten helak oluyorum artık. Dile kolay 5 yılımıza giriyoruz. İnsanların konuşmalarından da bıktım artık o yüzden ne olursa olsun artık. Battı balık yan gider

Siğil varken prezervatifle dahi cinsellik önerilmiyor cünkü içeri tasınmasına sebep oluyor. Aktif siğil yokken de prezervatifle ancak. hamilelikte siğil artışı ve tedavi ancak lazerle yaktırabilmek ve onun da en pahalı yöntem olması sebebiyle ki hamileliğin zaten psikolojik olarak zor bir sürecken tüm bunlarla kendini yormaya ne gerek var. Düzgün tedaviyle zaten bu süreci atlatıp gebelik planlamak varken bi de. Ben tüp bebek tedavisi görüyordum hazırda dondurulmus embriyom varken bu hpvden kurtulana kadar hem bebek işini hem de cinselliği erteledim.

Canım hem kendim artık dayanamıyorum hem de bunu evdekilere anlatamıyorum. Bizde (Azerbaycanda) cok yaygın değil bu hastalık çoğu insan habersiz hatta, o yüzden anlamıyorlar. Anlatsam da anlamıyorlar. Artık beklemeye de ne gücüm ne sabrım kalmadı. Çocuk istiyorum artık. Hem de cok :KK43: o yüzden yapıyorum canım. Buna kalsa cok bekleyeceğiz biz. Her kes tam gecmiyo diyo zaten. O yüzden ya yaktırıp ya kremle dokup devam edicem artık. Ne olursa olsun. Dr. Da bana olumsuz bişey soylemedi tedaviden sonra yaktırdıkdan sonra cocuk için çalışmalara başlaya bilirsiniz dedi. Sadece eşim tedaviye gitmedi çok bekledi. Hep bi bahanelerle. Doktora ölse gitmez hiç sevmiyor yani. Çok zorlanıyorum o yüzden.aldara da bizim burada da cok pahalıymış dondurmak ondan daha uyguna geliyor ya
Canım ben seni cok iyi anlıyorum 2 yıldır bebek için ugrasıyoruz ama olmuyor malesef insan sanki bebek olursa bir teselli olur bu derdi unutur gibi geliyor ama senin kararın tabiki. Bu arada tamamen gidiyor canım artık bu kanıtlanmıs bir durum yani bu virüsü kaptıktan sonra düzgün tedaviyle negatif olabiliyorsun. Moralini bozma inşallah bebekten sonra kurtulursun.

C
Canım ben seni cok iyi anlıyorum 2 yıldır bebek için ugrasıyoruz ama olmuyor malesef insan sanki bebek olursa bir teselli olur bu derdi unutur gibi geliyor ama senin kararın tabiki. Bu arada tamamen gidiyor canım artık bu kanıtlanmıs bir durum yani bu virüsü kaptıktan sonra düzgün tedaviyle negatif olabiliyorsun. Moralini bozma inşallah bebekten sonra kurtulursun.
evet canım yaa cok zor gerçekten. Çok yıpranıyorum. İlk baştan bebek istiyodum evlendiğimden beri ama olmadı. Nedeni de tüplerim kapalıymış, bitanesi tam açıldı oteki sızdırıyor şimdi. Ama brokoli kürü uyguladım ne oldu bilmiyorum artık. Şu an sadece bebek düşünüyorum yaa her dakikam boyle. O yüzden şu hpv. Beni hem tedirgin ediyo hem artık amaaan modundayım diye etmiyor. Çok karışığım yani. ALLAH sana da bana da isteyen herkese kısmet etsin inşAllah bu mübarek ayda sevinelim artık 🤲 bide canım ahcc-nin adını bana yazarmısın ben bilmiyorum. Tam geçicekse alıyim. Yani alınacak bişeymi yoksa sadece hastanelerde mi oluyor? Pek bilmiyorum. azerbaycanda da var mı yok mu araştırayım

Arkadaslar bu hpv testiini mantar iltihap varsa etkilermi acaba ben hpv testi yaptirirken hemsire bana vajinan ici bembeyaz mantardan demisti buda etkilermi.acaba

Kızlar yaklaşık on gündür vajina girisimde yanma var hpv den olabilir mi çok korkuyorum cin falan mi oluştu acaba :(

Canım hem kendim artık dayanamıyorum hem de bunu evdekilere anlatamıyorum. Bizde (Azerbaycanda) cok yaygın değil bu hastalık çoğu insan habersiz hatta, o yüzden anlamıyorlar. Anlatsam da anlamıyorlar. Artık beklemeye de ne gücüm ne sabrım kalmadı. Çocuk istiyorum artık. Hem de cok :KK43: o yüzden yapıyorum canım. Buna kalsa cok bekleyeceğiz biz. Her kes tam gecmiyo diyo zaten. O yüzden ya yaktırıp ya kremle dokup devam edicem artık. Ne olursa olsun. Dr. Da bana olumsuz bişey soylemedi tedaviden sonra yaktırdıkdan sonra cocuk için çalışmalara başlaya bilirsiniz dedi. Sadece eşim tedaviye gitmedi çok bekledi. Hep bi bahanelerle. Doktora ölse gitmez hiç sevmiyor yani. Çok zorlanıyorum o yüzden.aldara da bizim burada da cok pahalıymış dondurmak ondan daha uyguna geliyor ya
Canım iyi düşün iyi olsun.allahkn izniyle bisey olmiyacak çok çok sezaryan olursun.doktorlar bisey olmaz diyor hamilelikte .bisey olmiyacak ins

Canım iyi düşün iyi olsun.allahkn izniyle bisey olmiyacak çok çok sezaryan olursun.doktorlar bisey olmaz diyor hamilelikte .bisey olmiyacak ins
Evet canım doktorumla konuştum. Eşim yaktırırsa ilişkiye gire biliriz sorun yok dedi. Artabilen bişey zaten hamilelikte de artabilir dedi ama bir risk falan değil. Kızlar bağışıklık sisteminin güçlü olması için ne önerirsiniz? Ne yapabiliriz?

Back