Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Evet kesinlikle haklısınız aklına gelebilecek tümhastalıkların kremini ilacını verdi, salı günü dermatoloğa gideceğim. Benim gittiğim jinekologtu ve geçmezsse dermatoloğa git demişti. Bir de ben genital bölgede siğil olmasından da korkuyorum, 1cm bile değil küçücük bir nokta gibi hafif dışarı çıkmış bir şey var ve sadece bir tane bunun siğil olma ihtimali var mı? Siz de geçirdiğiniz için soruyorum. Çok teşekkürler bilgilendirmeniz için.
olabilr benim de küçük nokta gibi çıkıntılı siğillerim doktor çoğalmasını bekle dedi :/

Su 100 tane sigilin var dedi doktor. Yazan arkadasa zormak istiyoruum. 100 tane sigil sigacak kadar buyuk mu bolgeniz? Insanlari korkutmayi birakin artik.

Korkutmak niyetinde değilim. Benimkiler tek tek değildi. Binlerce noktadan oluşan karnıbahar yüzeyini düşünün. Bir sprey sıkıp beyazlayan başlarını mikroskop gibi büyüten bir cihazla gösterdi doktor. Kimi noktadan bile ufaktı. Ben sayamadım. Ama 100den fazla olduğuna eminim. Sadece vajen girişindeydi üstelik. İçeri, dışarı sıçramamışlardı.

Siğil çeşitleri farklıdır. Kiminde tek tük sivilce gibi çıkar, kiminde 3-5 tane kümelenmiş iplik gibi sarkan uzantılar olur, kiminde de bendeki gibi karnıbahar yüzeyi şeklinde onlarcası kümelenmiş ve minicik başlı olur. Kiminde siğil başları siyahlaşır, kiminde beyaz-pembe olur. Kimininki hiçbir rahatsızlık vermez, kimininki hunharca kaşınır, kimininki yanar. Benimkiler vajinamın ateş gibi yanmasına sebep oluyordu örneğin.

Birşey sormak istiyorum bu siğil dediğiniz hep gruplar halinde ya da dediğiniz gibi karnıbahar kıvamında olmalı değil mi? Bende minicik dışardan bile zor görünen nokta gibi bir şey var. Genital uçuk geçirdiğim için her şeyi o kadar takıp büyütüyorum ki kafamda. Pek doktora gitme imkanım yok bu aralar. Genel olarak çıktığında birden fazla ve çok kabarcıklı mı çıkıyor? İnternetteki siğil görsellleri ile bendekinin alakası yok. Ama yine siz geçirmiş olduğunuz için öğrenmekte fayda var diye düşünüyorum.

Yukarıda bu konuya cevap yazdım, genel olarak gibi bir yorumda bulunamıyoruz. Bu sıkıntıyı yaşayan pek çok arkadaşım var. Aşağıda yazdığım gibi herkeste farklı çıkabiliyor. Oraya odaklı kalmadan bir süre takip edin, canınızı da sıkmayın. Sonuçta tedavisi olmayan bir şey değil.

Evet şayet bağışıklık güçlenirse ve keremde fayda sağlamışsa geçer kendiliginden
Ay inşallah öyle bir şey oluyordur ya.. Gerçi 2sinde bir daha ilaç sürdürmeye gidicem temizlensin istiyorum.. Birde bu aralar kaşıntılarım çok fazla azaldı çok mutluyum o yüzden. Geçen günde hpv ile alakası aslında ama akcigerlerim ve immunsistemim için bir aşı oldum belki bağışıklık icin fayda sağlar bunlarında gitme seyri hızlanır

Kızlar merhaba
Birşey öğrenmek istiyorum dyelimki yaktırdık siğillerden kurtulduk bi şekilde bu virüs vücudumuzda hala var gitmedi eşimizle birdaha ilişki olmayacak mı ? Yani virüs vucutta var oldukça napıcaz? Ya da siğil yoksa sorun yok mu? Bunu bilen var mı?
Korunarak ilişki öneriyor doktorlar. Genelde aktif lezyon varken bulaşıcılık üst düzey olduğundan o dönemde ilişki önerilmiyor ama diğer zamanlarda korunarak ilişkiye devam edebilirsiniz. Korunmasız ilişkiye devam edersenizde virüsü vücuttan atma süreniz uzayacaktır

Arkadaşlar merhaba, tam 1 ay önce genital bölgemin her yerinde su dolu kabarcıklar çıktı daha sonra patlayıp yürütemeyecek derecede acı verdi.(İdrar yaparken asit dökmüşler gibi yanması,bacak ve kalça ağrısı,ateş baş dönmesi vs.) Doktora gittiğimde çok ilgisiz davrandı ben uçuktan şüphelendiğimi söylediğim halde yara kremi,mantar kremi,antibiyotik,deri rahatsızlıklarında kullanılan kortizonlu kremler gibi bir çok şey verdi. Kremleri 1 hafta kullandım ve zaten yaraların geçmesi gereken süre geldiği için geçti,fakat hemen 1 ay sonra yeniden tekrarladı. Ama ilk ataktaki kadar tüm yüzeye yayılmayıp sadece tek bir yerde çıktı. 18 yaşındayım ve önümde oldukça uzun bir süre var bu hastalığı yenmem açısından bir avantaj mı? İnternetten okuduğumda ataklar 3-4 aya bir olur diyordu benim 1 ay sonra yeniden çıktı. Erkek arkadaşımda hiç bir belirti yok, tek birlikte olduğum kişi o başka bir şeyden bulaşma imkanı var mı? Devlet hastanesine gittiğimde aşırı ilgisiz davrandılar ne yapmam gerekiyor? Bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.
Canım siğiller bildiğim kadarıyla su dolu kabarcıklar olup patlamazlar.. Sen iyisi mi düzgün bir doktor bulmaya bak.. Hangi şehirdesin?

merhaba arkadaşlar, benim son günlerde anüs çevresinde elime siğiller gelmeye başladı doktora gittim (genel cerrahi) ve siğillerin çoğalmasını beklememi söyledi ne kadar ısrar etsem de kriyo veya koter yapmam dedi. anüste kaşıntım oluyor ve vulvada da kaşıntılarım başladı. siğil çıkmasını önlemek için o bölgelere ne kullabilirim? elma sirkesi, gümüşlü su veya dezenfekte edici bir öneriniz var mıdır?
Benimde siğillerim anus çevremde ve sayıca azlar.. Lazer kriyo koter falan bişey yapmadılar. Sadece eczanede kezzap gibi bir ilaç hazırlattım sadece doktor süruyor ilacı ben uygulamiyorum. Sayıca az olan siğillerde bu sekilde düşürüyoruz ama bir kaç kere gelmen gerekiyor dedi. Biraz can yakıyor ama sadece 1 kere sürmemize rağmen baya düstüler

Ay inşallah öyle bir şey oluyordur ya.. Gerçi 2sinde bir daha ilaç sürdürmeye gidicem temizlensin istiyorum.. Birde bu aralar kaşıntılarım çok fazla azaldı çok mutluyum o yüzden. Geçen günde hpv ile alakası aslında ama akcigerlerim ve immunsistemim için bir aşı oldum belki bağışıklık icin fayda sağlar bunlarında gitme seyri hızlanır
Inss canım biraz zaman ihtiyacımız var stres yapmayın çok düsünmeyin.ben bazen günlerce unutuyorum buraya girince hatırlıyorum ama yinede stres yapmıyorum. Şifa veren rabbim inss hepimize şifalar versin

Korunarak ilişki öneriyor doktorlar. Genelde aktif lezyon varken bulaşıcılık üst düzey olduğundan o dönemde ilişki önerilmiyor ama diğer zamanlarda korunarak ilişkiye devam edebilirsiniz. Korunmasız ilişkiye devam edersenizde virüsü vücuttan atma süreniz uzayacaktır
Teşekkü ederim :)

Siz
Korkutmak niyetinde değilim. Benimkiler tek tek değildi. Binlerce noktadan oluşan karnıbahar yüzeyini düşünün. Bir sprey sıkıp beyazlayan başlarını mikroskop gibi büyüten bir cihazla gösterdi doktor. Kimi noktadan bile ufaktı. Ben sayamadım. Ama 100den fazla olduğuna eminim. Sadece vajen girişindeydi üstelik. İçeri, dışarı sıçramamışlardı.

Siğil çeşitleri farklıdır. Kiminde tek tük sivilce gibi çıkar, kiminde 3-5 tane kümelenmiş iplik gibi sarkan uzantılar olur, kiminde de bendeki gibi karnıbahar yüzeyi şeklinde onlarcası kümelenmiş ve minicik başlı olur. Kiminde siğil başları siyahlaşır, kiminde beyaz-pembe olur. Kimininki hiçbir rahatsızlık vermez, kimininki hunharca kaşınır, kimininki yanar. Benimkiler vajinamın ateş gibi yanmasına sebep oluyordu örneğin.
sizin hpv tipi neydi acaba?

Inss canım biraz zaman ihtiyacımız var stres yapmayın çok düsünmeyin.ben bazen günlerce unutuyorum buraya girince hatırlıyorum ama yinede stres yapmıyorum. Şifa veren rabbim inss hepimize şifalar versin
Yani ilk başlarda acayip tepkiliydim ama artık bende kaşınmadıkça çok takılmıyorum.. Tabii ne kadar çabuk giderlerse o kadar iyi orası ayrı.. Şu ilacla tamamı döküldükten sonra umuyorum ki tekrar çıkmayacak

Su 100 tane sigilin var dedi doktor. Yazan arkadasa zormak istiyoruum. 100 tane sigil sigacak kadar buyuk mu bolgeniz? Insanlari korkutmayi birakin artik.
Bunun korkutma adına yazılmış olduğunu sanmıyorum maalesef siğiller farklilık gösterebiliyor ve bazen gözle görulemeyecek kadar kücük siğillerde varolabiliyor.. Bunun yanı sıra siğiller ihmal edildiğinde ve gerçekten hızlı çoğalıyorlarsa maalesef sadece genital bölgede kalmayıp kalçadan bacak arkasına ilerleyebiliyorlar.. Nereden biliyorsun derseniz hpvyi ilk eski ev arkadaşımda görmuştüm küçük ve bilincsiz olduğundan hpvnin ne olduğunu dahi bilmiyordu hoş o zamanlarda bende bilmiyorum ancak bacaklarının arkasına siğiller yayılmiştı ve kısa bir sort giydiğinde dahi görülebiliyordu.. Kesinlikle ihmal edilmemeli

Benimde siğillerim anus çevremde ve sayıca azlar.. Lazer kriyo koter falan bişey yapmadılar. Sadece eczanede kezzap gibi bir ilaç hazırlattım sadece doktor süruyor ilacı ben uygulamiyorum. Sayıca az olan siğillerde bu sekilde düşürüyoruz ama bir kaç kere gelmen gerekiyor dedi. Biraz can yakıyor ama sadece 1 kere sürmemize rağmen baya düstüler
Yani ilk başlarda acayip tepkiliydim ama artık bende kaşınmadıkça çok takılmıyorum.. Tabii ne kadar çabuk giderlerse o kadar iyi orası ayrı.. Şu ilacla tamamı döküldükten sonra umuyorum ki tekrar çıkmayacak
Peki HPV ilerde kansere yol açar diyorlar. Bende 18 yaşındayım sadece erkek arkadaşımla beraber oldum, bende olabileceğini düşünmüyorum, siğil sandığım şeyin hep olduğunu, kuruntu yaptığımı vs. düşünüyorum. Dermatolog muayene ederse gözle gördüğünde anlar değil mi? Jinekolağa gittiğimde geçmezse dermotoloğa git demişti. Hangi durumlarda kansere ve ciddi sorunlara yol açıyor? Eğer bilginiz varsa bana kısaca ne yapmam gerektiğini ve sonuçlarını anlatır mısınız?

Peki HPV ilerde kansere yol açar diyorlar. Bende 18 yaşındayım sadece erkek arkadaşımla beraber oldum, bende olabileceğini düşünmüyorum, siğil sandığım şeyin hep olduğunu, kuruntu yaptığımı vs. düşünüyorum. Dermatolog muayene ederse gözle gördüğünde anlar değil mi? Jinekolağa gittiğimde geçmezse dermotoloğa git demişti. Hangi durumlarda kansere ve ciddi sorunlara yol açıyor? Eğer bilginiz varsa bana kısaca ne yapmam gerektiğini ve sonuçlarını anlatır mısınız?
Canim riskli tipleri var ki riskli tiplerde kesinlikle kansere donecek diye bir sey yok rahimde değişimlere sebep olup kansere donuşebiliyor ancak bunlarda zaten doktor lontrolunde devam edersen midahalesi yapılip kanser önleniyor. Korkmana gerek yok yani canım

Bunun korkutma adına yazılmış olduğunu sanmıyorum maalesef siğiller farklilık gösterebiliyor ve bazen gözle görulemeyecek kadar kücük siğillerde varolabiliyor.. Bunun yanı sıra siğiller ihmal edildiğinde ve gerçekten hızlı çoğalıyorlarsa maalesef sadece genital bölgede kalmayıp kalçadan bacak arkasına ilerleyebiliyorlar.. Nereden biliyorsun derseniz hpvyi ilk eski ev arkadaşımda görmuştüm küçük ve bilincsiz olduğundan hpvnin ne olduğunu dahi bilmiyordu hoş o zamanlarda bende bilmiyorum ancak bacaklarının arkasına siğiller yayılmiştı ve kısa bir sort giydiğinde dahi görülebiliyordu.. Kesinlikle ihmal edilmemeli

Genital sigil sadece genital bölge de olur. Insanin el ici yuz derisi karin derisi kafa dersi hepsi birbirinden farklidir. Elde olan sigil ayakta cikmaz. Genital bolgedeki bacakta olmaz. Her tip hpv farkli yerde sigil yapar. Yok bacagina gelmis de falan. Bacaktaki genital sigil degildir.

Selam kızlar ben bugün yaktırdım siğillerimi genel aneztezi ile oldu yaptırcaklar varsa hiç korkmasın ağrı sızı hiçbirşey olmuyor sonrasında :) sadece bilgi vermek istedim 😌

Selam kızlar ben bugün yaktırdım siğillerimi genel aneztezi ile oldu yaptırcaklar varsa hiç korkmasın ağrı sızı hiçbirşey olmuyor sonrasında :) sadece bilgi vermek istedim 😌
Yahu benimkini niye öyle almiyorlar.... sürekli gidip ilac sürdürmek zorundayım nedense yaktirmak daha güvenilir geliyor

X