Vajinal Mantar Kurtuluş Yöntemi

cisemyldz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2014
145
16
48
40
O peynirimsi akıntılı parçaları gördüğümde hissedişimde kaşıntı vs. gibi bidurum olmamasına rağmen ilerler düşüncesiyle doktora gittiğimde reçetede olan etkeni metronidazol, mikonazol nitrat olan vajinal tableti tereddüt yaşamama rağmen kullanmamla, geçirdiğim enfeksiyondaki o peynirimsi akıntılar biraz daha kalın kitleler halini aldı, tahminim iyi bakterileri de (lactobasil bakterileri) öldürmesi nedeniyle ortam mantarlara kaldı. Durum böyle olunca bisüre sonra lactobasil içerikli vajinal tablet reçeteyle aldım, kullanımım bittikten 2 gün sonra durum aynı hal alıyordu. Araştırırken gazlı bezin içine sarımsak sarıp, uç kısmını uzun bırakıp içinde kalması gibi bir yöntem vardı 2 gün uygulanılan, onu uyguladım. Yalnız ikinci günü ciddi anlamda bademciklerime kadr vucudumun bişeyle savaştığını hissettim, kötü yönden demi etkiler diye de düşündüm. Kullanımım bittikten 3-4 gün sonra tekrarladı, sadece bir gün bir adet geceden lactobasil bakteri içerikli vajinal tablet koydum, sonra da hiçbirşey kullanmama kararı aldım. Arada kekik çayı içiyordum, ailemden birisi bi adaklık keçi kestrmşti, onu da 3 gün boyunca arda kemikli et yemeği şeklinde de kullanmış oldum ve 1. günü gibi bahsettiğim vajinal mantar geçmiş oldu. Yaklaşık bir haftadır olmuyorum, o kitlesel kalıp halindeki şeylerden eser kalmadı. Bahsettiğim enfeksiyonu yaklaşık 1 aydır yaşıyordum.
Önerim ilk anda sadece lactobasil içerikli vajinal tablet kullanmanız, sonrasında dengeyi vajinanız bulacaktır. Vajinanızın kendini temizleme özelliğine güvenin. Tüm bakterilere karşı olan vajinal tabletler vajinanızı savunmasız da bırakacağı için savaştığınız mantar daha da kronikleşip daha da artabilir. Bende böyle bir etkisi olmuştu.

Buarada uzun süredir yanlış yaptığım bişey vardı, günlük pet o alanı nemli bıraktığı için iç çamaşırıma peçete koymaya başlamıştım. Kokulu olanlar veya içeriğindeki tozlar da vajina girişinde böyle bir etki yapacak nitelikte. Tamamen peçete koymayı hayatımdan çıkardım. Pamuklu iç çamaşırları kullanıyorum. İlk zamanlarda o kitlesel peynirimsi şeyler gelse de vajina kendisini temizleme özelliği nedeniyle altı çizili bahsettiğim şeyleri uygulayarak zaten dengesini buluyor ve zamanla pamuklu iç çamaşırınızda artık hiçbirşey görmüyorsunuz. Bu süreçte vajinamı hiç sıvısabun tarzı bişeylerle yıkamadım. Sadece vajina girişine dıştan su kullannarak ph ını değiştirmeyecek şekilde temizliğini yapmış oldum.

Arada da saç kurutma makinasıyla günde 2 defa vajina girişimi de yaklaşık 3- 4 gün kurutmuştum. Vajinam dengeyi bulmadan 3-4 gün önce de kurutmayı bırakmıştım.

Bu süreci yaşayan bir çok bayan olduğu için kronikleşmesini engellemek için paylaşmayı da istedim.

Merhaba, peçete bende de alışkanlık çünkü ben iç çamaşırım ıslandığında inanılmaz rahatsız oluyorum. Olur olmaz yerde birden bir akıntı geliyor regl olmuşum gibi neye uğradığımı şaşırıyorum. Onun için peçete koyuyorum hep. Ya dış giysimize kadar ıslanırsa ne olacak? Yok mu başka çözümü?

açıkcası ben günlük değiştirdim hep pamuklu iç çamaşırımı, içeriğini bilemediğimiz için tozları dahi sağlığımız için iyi değilmiş

Mantar enfeksiyonu yaşıyorsanız ondan da kaynaklanıyordur, bisüre sonra olmucak zaten hiç akıntınız, değiştirmeye devam edin, günde bikaç defa da olabilir, iç çamaşırlarınızı da dezenfekte edin yikarken de

açıkçası önceleri pek dikkat etmiyordu o bölgeme, belki de ufak tefek hissettirmeden bişeyler yaşıyordum, şuanda çok hafif bişeyler var gibi, lactobasil de dahil olmak üzere haftada bir de olsa hiçbirşey kullanmıcam, çünkü hiçbirşey hissetmiyorum, hassasiyet su gibi akıntı vs gibi

Merhaba,
Bende de uzun zamandir sarimsi yapiskan akintilar var, bazende bulanik beyaz renklerine donusuyor. Disaridan hissedecek kadar bir kokusu yok ama kokulular.. doktor mantar enfeksiyonu dedi ama hicbir kasinti ya da tuvalete giderken yanma hissim yok tek sikayetim akintilar. Sizin de boyle miydi? Bazen okuyunca simptomlari vajinal bakteriye daha cok benziyor ama doktor mantar dedi hatta belki bagirsaklardaki mantarlarinda sorun vardir dedi bilemedim..

geçmiş olsun. tahlil yapmadı mı? ilaç vermedi mi?? jinekoloğa mı gittiniz?

olabilir bakteriyel enfeksiyonda kendini özellikle akıntılarla gösteriyormuş
Vajinal Mantar Enfeksiyonu:

Mantar enfeksiyonunda akıntı beyaz renkli olarak ve yoğurt ve süt kesiği gibi parça parça gelen akıntılardır. Bunun yanında koku yoktur ancak çok yoğun bir kaşıntı ve yanmalara neden olur, vulva etrafında şişlik, ilişki sırasında ağrı olarak kendini gösterir.
Bakteriyel Vajinoz:
Beyaz, gri veya sarımsı renklerde akıntılar görülebiliyor. Akıntının yanında bu hastalık kendini bayat balık kokusu gibi çok rahatsız edici bir kötü kokuyla kendi karakterize ediyor. Bu koku cinsel ilişki ve adet dönemlerinde artıyor ve ağrılı bir cinsel ilişki yaşanmasına neden oluyor.
Trikomonas:
Cinsel ilişki yoluyla vajinal enfeksiyona sebebiyet verir. Akıntı sarı veya yeşilimsi ve bol köpüklü olarak görülür. Kötü bir koku vardır. Bunun yanında ağrı ve kaşıntıda görülmektedir.
Menapoz:
Bu dönemde de hormonal yapıya bağlı olarak özellikle östrojen hormonunun azlığı sebebiyle değişen vajinal pH ve vajinal kuruluğun sebep olduğu yanma ve kaşıntıyla birlikte biraz kanlı akıntılar görülebilmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
bahsettiğiniz gibi mantar normalde süt kesiği gibi beyaz parçalar şeklinde oluyor yalnız o parçaları vajina kendisinden atarken bikaç gün içinde beklediyse hafif sarıya döndürüp su gibi akıntıyla dışarıya atıyor. Vajina girişinize yakınsa isterseniz hijyenik kuru kulak çöpüyle görünürdeki yerlerini temizleyip kuru bırakın. Bahsettiğim gibi vajina kendisini temizliyor ve kısa sürede hallolabilecek bişey eğer ki etkinliği tüm bakterilere dönükse kullanacağız vajinal fitil, iyi olan lactobasil bakterileri de öleceği için mantarlar kalıp gibi süt kesiği oluşturuyor, sarıya da dönebiliyor geç atılırsa vucuttan.

tüm bakteriler öleceği için oranın dengesini bulması uzun süre alıyor. Lactobasil içerikli vajinal tablet için tam olarak bişey diyemem, önerim yine de az kullanmanız dengesini bulması için, sadece öneri. antibakteriyel vajinal tabletse iyice ilerletiyor, hayatınızda hiç yaşamadığınız bişeyle karşılaşıyorsunuz, kalın kitle mantarı.

ara ara hafif tekrarlıyabilir pamuk olmayan iç çamaşırı kullanımızda veya nefes aldırmayan dış giyimde bulunmanız yani uzun süre nemli bulunmasına neden olacak etkenler, endişelenmeyin, kendiliğine geçecek, bahsettiğim müdahaleleri yaparsanız, müdahele yaptıkça kurtulamıyacağınız bir yola giriyorsuz, o yine dengesini bulacak, çok önermiyorum yalnız lactobasil takviyesi sürekli olmamak koşuluyla, vucudunuza güvenin. Normal doğumda vajinadaki lactobasil bakterilerin doğum esnasında bisüre bebeği kötü bakterilere karşı koruduğunu da okumuştum. Exstra bidurumda zaten kendi salgılarıyla da bunu eski haline getirmeye çalıyor. Bende de kaşıntı gibi bidurum yoktu, onu ilk defa olduğumda hissetmiştim.

Merhaba arkadaslar ben uzun zamandir akinti genelde beyazimsi ozellikle iliski esnasında beyaz.parcalar çıkması sikayetiyle nerden baksaniz belli zaman araliklari ile ozel hastanelerdeki 9_ 10.doktora gitmisimdir.hepsi de mantar diyerek ilac fitil hap.yazmisti. ama bende hic kaşıntı.ve kotu koku olusumu yoktu. Neyse hepsini de tabii kullaniyordum ilaçların zerre bir degisim yok
Bu arada bu mücadele 3 4 senelik. En son candida diyeti ve diger dogal tedavileri uyguladim ekmek pirinc mayali gidalar ve şeker biraktim. Haftada 3 gece vajinaya direk üzeri cizilmis sarimsak koydum hindistan cevizi yagi 1 kasik iciyordum bir de.vajinanin dis kısmına suruyordum
Tuvaletlerden.sonra sirkeli.su ile yikiyordum.akinti da gerileme iliski esnasinda cikan beyaz parcalarda cok azalma oldu. derken tabi bu arada bir sene.içinde 6 ay ara ile 2.dusukte.yasadim. bu durumla hic bir.alakasi olmadigini.soyluyor doktorlar. Dusuk arastirmasi.için gittiğim prof a mantar mevzuunu açinca muayene etti.ve bu.cumle hala kulaklarimda BU MANTAR DEGIL KI. Yani bu zamana kadar o 9 10.doktor sadece vajima içinde ki beyaz.dokuyu.mantar.deyip beni.yolluyormus.hep. prof un.dedigine.gore bazi.kadinlarin. ic.vajinal.dokusu bu sekilde olabiliyormus ve iliski esnasinda o.doku disari.atiliyor.dedi. suanda bende biraktim.artik kabullendim.durumu. bilmiyorum belki.benim.gibi. bir.sey yasayan.vardir da ona umut.olur diye yazmak istedim.

Mantarla ilgili yorumlarinizi okudum su anki durumunuz nedir acaba kendi haline birakinca bittimi.Su an itibari ile bitmiş denilen mantarin her sikayetini yasiyorum 2 hafta tedavi gordum simdi sadece vagi flora kullaniyorum

Sadece akintiniz oldugu icin sanslisiniz inanin ki baska belirti olmadigi için gercekten bosuna ilac kullanmissiniz

Sadece akintiniz oldugu icin sanslisiniz inanin ki baska belirti olmadigi için gercekten bosuna ilac kullanmissiniz
sanırım öyle son olarak vaginadaki lactobasil dengesini sağlayabilecek vaginal fitil kullandım sanırım ondan sonra akıntım da normale döndü.En azından yoğunluğu azaldı.Umarım tekrarlamaz.Ama yine de ara ara organik elma sirkeli su ile yıkıyorum.%1oo pamuk iç çamaşırı kullanıyor ve 90 derecede yıkıyor ve ütülüyorum. İnşallah daim olur sağlıklı halimiz

Hangi fitili kullandınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…