- 7 Mayıs 2014
- 582
- 113
- 63
canım senin sorunun mantar değil rahim ağzı enfeksiyonu. iki-üç ay kadar önce ben de yaşadım. hamileliğimin başıydı.akıntım aynı bahsettiğin gibiydi. gynoflor diye bir fitil kullandım geçti.onun tedavisi mantardan daha kolay. tekrarlamıor en azından.
Merhaba kızlar;
İlk olarak 1.5 sene önce falan sorun yaşadım, doktora gittim. Dolu şey yaptık, bir kaç çeşit tedavi, testler, tahliller. Neyse sonra geçti. 1 sene sonra tekrar bir hafta sıkıntım oldu, kasıklarımda çok fazla ağrı ve akıntı oluyor. Akıntım su gibi ama koku yok. Kaşıntı ise ara sıra ve orta şiddetli sayılır. Hiçbir şey yapamadım, 4-5 ay geçti ve tekrar başladı. Doktorun tavrının beğenmediğim için tekrar gitmek istemedim. Sonra internette ve burada dolu şey okudum. Bazıları çok saçma. Doğal ortama çok müdahale etmeden bir şeyler yapın , aşırı rahatsızlık veriyorsa bu konuda uzmanlık yapmış doktorlara gidin, her kadın doğumcu ya da jinekolog mantar üzerine uzmanlık yapmış olmayabilir. En sonunda bu aralar doktora gidemeyeceğim için sirkeli su denedim. İki kere dış genital bölgeyi içine sokmadan sirkeli su ile temizledim. Bir kaç gün daha devam edip sonucu yazacağım çünkü genelde sonucu yazarım deyip, geçince yazmıyor insanlar. Bende daha önce fitil ve kremler denemiştim. Bağışıklık sistemim çok hassas sanırım tekrar sebebi budur. Tatlı yemenin zararı da idrarınızda şekerin fazla olmasından dolayı mantıklı geldi. Ona da dikkat edeceğim. Şimdilik iki temizleme ile yanma hissi geçti, kaşıntı azdı fakat durdu. Akıntı ve kasıklarımdaki ağrı devam ediyor. Eğer geçmez ise konusunda uzman bir doktora bir kaç ay içinde gidebilirim, sanırım geçse de kontrol için gitmek isteyeceğim. Hepinize geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?