Herkese merhaba 1 sene boyunca vajinal candida mantarı ile uğraştım. Ne ilaç nede flora düzenleyicisi kullandıysam bir türlü geçmedi. Bu 1 sene benim için hem psikolojik hemde maddi açıdan zorluydu. Farklı farklı doktorlara gittim.Bu süreçte tek bir doktorla kalmamanızı tavsiye ederim. İyisini bulana kadar. Bazı doktorlar sağlık geçmişini dinlemeyip bir olay örgüsü yaratmadan standart ilaçları verip yolluyor. Ben bu candıda mantarının bağırsak floramıda bozduğunu ve vajinal mantara sebebiyet verdiğini düşünerek candıda diyeti de uyguladım .baya sıkı bir diyet yaptım. Bu beni her ne kadar rahatlasada son ilaç kullanımım ardından yine akıntım gelmeye devam etti. Son kontrolümde doktorum probiyotik ve çinko içeren takviye edici kapsül ve ilaçlar verdi.Uygun olmaz diye ilaç isimleri vermiyorum. Benim doktorum bu gibi ilaçların yanında asıl bana iyi geldiğimi düşündüğüm moos intin likid vajinal yıkama jelimin içine 60 damla çay ağacı damlatarak karışım yaptıktan sonra sabah akşam vajinamı. Yıkamamı söyledi ardından her gece yine yatmadan sirkeli suya oturmamı iletti . Bende bir yarım bardak sirke biraz tuz karıştırarak bu suda 15-20 dk her gece oturma banyosu yaptım. Ardından evde yaptığım ev yapımı yoğurtu her gece yine yatmadan vajinama sürmemi iletti. İlk önce yıkama jeli ardından sirkeli su banyosu ve son olarak yoğurt sürüp yatıyordum. 1 hafta hiç aksatmadan düzenli olarak uyguladığımda çok faydasını gördüm. Akıntım kesildi. Normal yapısına dönmeye başladı. 1 senedir internette araştırdığım ve kendi kendime çare aradığım içim forumlarda bir çok insanın yazdığını gördüm. Bu neden ile bunları yazıyorum. Yine doktorunuz ile size verilerin ilaçların yanında danışarak bu uygulamaları sorabilirsiniz. Herkesin durumu farklı olabilir. Bana iyi geldiği için sizlerle paylaşıyorum.