• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hiç teşhis koyulmadı ama yıllardırrr çektiğim seboreik dermatit it sebebinin candida olduğunu düşünüyorum.
bazen elma sirkeli sular içtim. hiç çaresini bulamadım
forumlarda şekeri , karbonhidratı tamamen kesmek gerektiği yazıyor. açıkcası hiç yapamadım

ben de beslenmemi düzenledim 1 haftadır. dermatitlerim de gözle görülür derece de hafifledi. ama ne kadar kalıcı olur bilmiyorum. 6 ay-1 yıl arası katı diyet yapmak gerek

Negatif geldi yani çölyak değilim. Ama ben de ekmek hamur işi tatlı tarzı şeyler ve süt ürünleri tukettigimde rahatsız oluyorum. Sisiyorum midem yaniyo zaten sürekli. Yani bir hazimsizlik durumu var ve bunu da candidanin yaptığını düşünüyorum. Çünkü endoskopimde de bı şey cikmadi

bende total ıge,
anti doku transglutaminaz ıga,
antigliadin ıga testi negatif geldi.

anti doku transglutaminaz ıgg değeri pozitif geldi.

siz bu testlerin hepsine baktırdınız mı

bende total ıge,
anti doku transglutaminaz ıga,
antigliadin ıga testi negatif geldi.

anti doku transglutaminaz ıgg değeri pozitif geldi.

siz bu testlerin hepsine baktırdınız mı
Baktım şimdi anti transglutaminaz igg ve ıga negatif bı de İgA diye bı şey yaziyo direk onun da sonucu 142. Doktor bana pozitif yazarsa bı sonuç gel demişti ben de negatif cikmis diye gitmedim tekrar sonucu gostermeye

Baktım şimdi anti transglutaminaz igg ve ıga negatif bı de İgA diye bı şey yaziyo direk onun da sonucu 142. Doktor bana pozitif yazarsa bı sonuç gel demişti ben de negatif cikmis diye gitmedim tekrar sonucu gostermeye
hmm anladım.

peki şu an ne yapıyorsunuz tedavi amaçlı

hmm başınız sağolsun.

bu candida ve çölyak rahatsızlığı da hamileliği olumsuz etkileyebiliyormuş. inşallah isteyen herkes çocuk sahibi olur🤲🏻
Valla iki hamileliğimde de ciddi mantarla uğraştım doktorlara sorarsan hiçbir zararı yok ne hamileliği ne bebeğe dediler ama benim ilkinde 21. Haftada suyum geldi ve doğum başladı ve bunu enfeksiyonun yaptığına eminim

hmm anladım.

peki şu an ne yapıyorsunuz tedavi amaçlı
Hiçbir şey 🤣🤣🤣🤣 dediğim gibi şimdi bı de hpv testinin sonucunu beklicem. Bu akintilarla ilgili hpv olabilir falan diye kafamı karıştırdılar forumlarda. Smear testim falan temiz olmasına rağmen yine de testi verdim. Onun sonucuna göre eğer negatif çıkarsa ben sıkı bir diyete başlamayı düşünüyorum uzun süreli. Çünkü eğer bu candidaysa bunu bütün vücudumuzdan temizlemek anca böyle mümkün olacak sanırım

Valla iki hamileliğimde de ciddi mantarla uğraştım doktorlara sorarsan hiçbir zararı yok ne hamileliği ne bebeğe dediler ama benim ilkinde 21. Haftada suyum geldi ve doğum başladı ve bunu enfeksiyonun yaptığına eminim

evet birde hamilelik döneminde hormonal değişiklikler candidanın büyümesine neden oluyormuş. bu sebeple hamilelik öncesi candidayı kontrol altına almak gerek

Hiçbir şey 🤣🤣🤣🤣 dediğim gibi şimdi bı de hpv testinin sonucunu beklicem. Bu akintilarla ilgili hpv olabilir falan diye kafamı karıştırdılar forumlarda. Smear testim falan temiz olmasına rağmen yine de testi verdim. Onun sonucuna göre eğer negatif çıkarsa ben sıkı bir diyete başlamayı düşünüyorum uzun süreli. Çünkü eğer bu candidaysa bunu bütün vücudumuzdan temizlemek anca böyle mümkün olacak sanırım
vajinal akıntınız beyaz süt kesiği gibiyse mantar kaynaklıdır.

hpv testini bende vermiştim çok şükür negatif gelmişti

evet birde hamilelik döneminde hormonal değişiklikler candidanın büyümesine neden oluyormuş. bu sebeple hamilelik öncesi candidayı kontrol altına almak gerek
Galiba bazı insanlarda böyle bir yatkınlık var yani biz hayatımızı buna göre düzenlemek ve yaşamak zorundayiz sürekli. Yoksa dönem dönem bu sorunla ugrasicaz. Hep buna göre beslenmek sağlıklı yaşamak spor yapmak bol su tüketmek zorundayız. Benim bı de bı kötü huyum çok su içme alışkanlığım yok

vajinal akıntınız beyaz süt kesiği gibiyse mantar kaynaklıdır.

hpv testini bende vermiştim çok şükür negatif gelmişti
Bazen beyaz süt gibi bazen şeffaf bazen peynir gibi bazen de sarımsı yeşilimsi oluyor degisiyo benim. Ama bende kasintidan çok o akıntı geldiğinde yanma oluyor

Bazen beyaz süt gibi bazen şeffaf bazen peynir gibi bazen de sarımsı yeşilimsi oluyor degisiyo benim. Ama bende kasintidan çok o akıntı geldiğinde yanma oluyor

evet mantar kaynaklı sanırım.

birde makalede de okudum gittiğim bir profesörde söyledi bunu;

ev yapımı yoğurdun suyu, vajinadaki ph ı dengeleyip oradaki yararlı mikroorganizmaları besliyor ve artmasına destek oluyormuş. bana şırınga ile günlük 1 kez sıkabilirsin demişti. sizde deneyebilirsiniz isterseniz

İnşallah benim de negatif çıkar. İnşallah şifa buluruz bı şekilde çünkü gerçekten böyle yaşamak çok zor. Çeken bilir
birde ben vajinal candida döneminde duabalance bv probiyotik kullandım. kadın genital sağlığına yönelik bir probiyotik. onu kullanmayı da deneyebilirsiniz.

beslenmenizi kesinlikle değiştirmelisiniz. sonuçları beklemeyin

evet mantar kaynaklı sanırım.

birde makalede de okudum gittiğim bir profesörde söyledi bunu;

ev yapımı yoğurdun suyu, vajinadaki ph ı dengeleyip oradaki yararlı mikroorganizmaları besliyor ve artmasına destek oluyormuş. bana şırınga ile günlük 1 kez sıkabilirsin demişti. sizde deneyebilirsiniz isterseniz
Bana da doktor elma sirkesi için bunu önermişti ama cesaret edip yapamadım. Siringanin içine suyla seyreltip doldur içine sık demisti

birde ben vajinal candida döneminde duabalance bv probiyotik kullandım. kadın genital sağlığına yönelik bir probiyotik. onu kullanmayı da deneyebilirsiniz.

beslenmenizi kesinlikle değiştirmelisiniz. sonuçları beklemeyin
Doğru katı bir diyet yapmak gerekiyor beslenmenden bı çok şeyi cikarman gerekiyo biraz zor olacak ama denicem

Bana da doktor elma sirkesi için bunu önermişti ama cesaret edip yapamadım. Siringanin içine suyla seyreltip doldur içine sık demisti

elma sirkesi candidayı azaltan tek sirke türü.

makalelerde de yazıyor. diğer sirkeler asidik iken gerçek elma sirkesi baziktir. candida ise vücutta asidik bir ortam oluştuğunda artar. bu nedenle vücudu bazik hale getirmeliyiz.

bunun içinde;

elma sirkesi, yeşil sebzelerden faydalanmalıyız.

birde kan şekeri yüksekliği candida yı besliyor. bu nedenle şekerden de, karbonhidrattan da uzak durmalıyız

makalelerde de yazıyor. diğer sirkeler asidik iken gerçek elma sirkesi baziktir. candida ise vücutta asidik bir ortam oluştuğunda artar. bu nedenle vücudu bazik hale getirmeliyiz.

bunun içinde;

birde kan şekeri yüksekliği candida yı besliyor. bu nedenle şekerden de, karbonhidrattan da uzak durmalıyız
çok doğru yazmışsınız. hatta canımız şekerli bi şeyler istiyorsa bunu candida mantarları sebep oluyormuş, şeker yedikçe candida besleniyormuş

bunun içinde;

Ama işte aksine de öyle bir tatlı duskunlugum basladiki sanki yemesem aç kalsam elim ayağım titriyo

Ama işte aksine de öyle bir tatlı duskunlugum basladiki sanki yemesem aç kalsam elim ayağım titriyo
Benimde bir ara öyleydi. Ama sonradan vücudum çok rahatsız oldu. Şekerli bir şeyler yediğimde ağzımda acımsı buruk bir tat oluyordu. Şu anda da çok şükür canım çekmiyor.

Tatlı, patates, pirinç bulgur ekmek hamur işi sarma dolma meyveler hepsinden bir süre uzak durmak gerek gibi

Back