Vajen Estetii...

moonsk arkadasım teşekkür ederim sanırım sen ozelini açmamışsın kullanıma kontrol panelınden acabıloyorsun bende yakup beyde karar kıldım onumuzdekı hafta randevu alıp gıdecem gorusmeye ve hemen amelıyatı dusunuyorum ertelemeden...

Arkadaşlar ben hem vajen daraltma hem de labioplasti(küçük dudakların küçültülmesi)operasyonu geçirmiş bir kişi olarak ihtiyaç duyan bayanlara tavsiye ediyorum.Benim doktorum jinekolog ve bu alanda uzmanlığı var.Mustafa N. ALİHANOĞLU işinde gerçekten uzman.Kendinizi yeniden doğmuş gibi hissetmek çok güzel,görünümü süper,ayrıca cinsel yaşamınızıda olumlu etkliyor.İlgilenen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

merhaba arkadaşlar bende salı gunu dr. yakup avşar a labioplasti ameliyatımı oldum 2 gun agrılarım sızılarım oldu ama gorunus mukemmel oldu bu sızıya degdıgine ınanıyorum cumartesı gunu de kontrole cagırdı...

Canım hiç utanmana gerek yok hemen merakını giderebilirim.Bir kere ilişki esnasında p........sin ittirmesiyle ilişkide sorun oluyor ve ittirdikçe dahada uzayabiliyor.Temizliğinide rahat yapamıyorsunuz.Dış dudakların dışında çirkin bir görünümü oluyor.Kaç cm büyük olduğunu hiç ölçmedim ama böyle bir sorundan kurtulduğum için çok mutluyum.

seni çok iyi anlıyorum.bu konuda çok dertli arkadaşlar olduğunu ve cesaret edip yazamadıklarını da hissediyorum.ben 2 yıl önce bir jinekoloji ile görüşmüştüm bu konu hakkında.normalde dinimizde yapılması gereken sünnetlerden olduğunu ve daha sağlıklı olduğunu bana söylemişti.ben bu olayın üzerine hamile kalınca erteledim.ama yine düşünüyorum.fakat birşey duydum hissin gittiği falan böyle birşey varmı gerçekten.doktorum bana böyle bir bilgi vermemişti.

Canım hiç utanmana gerek yok hemen merakını giderebilirim.Bir kere ilişki esnasında p........sin ittirmesiyle ilişkide sorun oluyor ve ittirdikçe dahada uzayabiliyor.Temizliğinide rahat yapamıyorsunuz.Dış dudakların dışında çirkin bir görünümü oluyor.Kaç cm büyük olduğunu hiç ölçmedim ama böyle bir sorundan kurtulduğum için çok mutluyum.
mesajların hepsini okuyamadım sen böyle bir ameliyat oldun mu?

Evet canım 7 ay oldu.Çokkk mutluyum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.İhtiyaç duyanlara geciktirmemelerini her defada söylüyorum.Senin doktorun kim di?

ya kızlar utana sıkıla bişi sormak istiyorum
yani utanmamın nedeni bunu burda yazmak doğru mu bilemedim...
eskiden ben de çooook takıyodum ama artık hiç takmıyorum.
konuyla ilgili bişiler görürsem ama okumadan da geçemiyorum.
şimdi büyüklük ne kadar bi büyüklük? belli bi miktarda dış dudaktan sarkıyo olması normal karşılanıyomuş sanırım. burda yine bikaç arkadaştan okudum muayeneye gittiğinde doktorlar normal karşılayıp olmamaya ikna edebiliyolarmış.
ne biliyim ne derece ya da kaç cm'lik görünüş normal karşılanıyo:eek:

canım mesela çamaşırınla aynaya baktığında büyüklüğü belli oluyo,bi çıkıntı oluyo.yada dar kotla bacak bacak üstüne attığında bi sıkışma oluyo.yani dış dudaklardan biraz çıkması normal tabiki ama dış dudaklardan daha büyük duruyosa işte o büyük oluyo..

seni çok iyi anlıyorum.bu konuda çok dertli arkadaşlar olduğunu ve cesaret edip yazamadıklarını da hissediyorum.ben 2 yıl önce bir jinekoloji ile görüşmüştüm bu konu hakkında.normalde dinimizde yapılması gereken sünnetlerden olduğunu ve daha sağlıklı olduğunu bana söylemişti.ben bu olayın üzerine hamile kalınca erteledim.ama yine düşünüyorum.fakat birşey duydum hissin gittiği falan böyle birşey varmı gerçekten.doktorum bana böyle bir bilgi vermemişti.

a.s.merhabalar ben cok yenı oldum bu amelıyatı hıssıyat kaybı olacagını dusunmuyorum tam tersıne bır erkegın organı gıbi iç dudaklar dısarda oldugunu ıcın hıssıyay kaybı olmustur dıye dusunuyorum zaten hıssıyatı dudaklardan almıyoruzkı sadece olması gereken sekıle donusturuyor cerrahlarda benımkı camasırımdan cıkıntı yapacak kadar buyuktu ve ben doktorlardan partnerımden cekınıyordum gostermekten kacınıyordum sımdı ustumden boyle bır yuk kalktı acıp baktıkca yuzum guluyor hıc dusunme yaptır derım sadece 2 gunu bıraz zor agrılı gecıyor ordan parca kesıp dıkıyorlar ve hıjyenıne cok dıkkat etmen gerekıyor serum fızyolojıkle temızleyıp batıcon suruyorsun sonra antıbıyotıklı merhem falan tum bunları doktorun sana lıste halınde sunuyor zaten cıkarken amelıyatda hıc acı duymuyorsun sedasyon yontemı kullanıyorlar bilinçli uyuma hali yani :teytey:

a.s.merhabalar ben cok yenı oldum bu amelıyatı hıssıyat kaybı olacagını dusunmuyorum tam tersıne bır erkegın organı gıbi iç dudaklar dısarda oldugunu ıcın hıssıyay kaybı olmustur dıye dusunuyorum zaten hıssıyatı dudaklardan almıyoruzkı sadece olması gereken sekıle donusturuyor cerrahlarda benımkı camasırımdan cıkıntı yapacak kadar buyuktu ve ben doktorlardan partnerımden cekınıyordum gostermekten kacınıyordum sımdı ustumden boyle bır yuk kalktı acıp baktıkca yuzum guluyor hıc dusunme yaptır derım sadece 2 gunu bıraz zor agrılı gecıyor ordan parca kesıp dıkıyorlar ve hıjyenıne cok dıkkat etmen gerekıyor serum fızyolojıkle temızleyıp batıcon suruyorsun sonra antıbıyotıklı merhem falan tum bunları doktorun sana lıste halınde sunuyor zaten cıkarken amelıyatda hıc acı duymuyorsun sedasyon yontemı kullanıyorlar bilinçli uyuma hali yani :teytey:

merhaba;
geçmiş olsun öncelikle=)
doktorun sana tam olarak hangi tekniği uyguladı cnm araştırdığım kadarıyla genelde amputasyon denilen fazla dokuların tamamen kesilip atılması kesi yerinde iz ve renkte değişimine sebep oluyormuş
bu yüzden bu teknik bu günlerde tercih edilmiyormuş
plastik cerrahlar günümüzde daha çok s veya z plasti (kesi) tekniği ya da lazer ile daha estetik ve doğal bir görünüm elde edildiğini söylüyorlar
bu konuda bilgisi olan var mı acaba??

kızlar bence bu operasyondan hıç korkmayın. ben de yenı yaptırdım ve psıkolojık olarak çok rahatladım. geçen sene süreklı gıttıgım doktorum açmıştı konuyu ben kendıme bıle ıtıraf edemıyordum. önce duşundum ama aılemden çekınmıştım. sonra arkadaşım sayesınde bı estetık cerrahla görüşme şansım oldu. bu kez kararımı verdım ve yaptırdım. şu anda hıçbır endışem olmadan bıkını gıyebılıyorum :)

yıne bı estetık ıhtıyacım olursa hıç duşunmeden yaptırırım. korkmuyorum artık..

Son düzenleme:
:eek::eek::eek:ya arkadaslar coooooook utanıorum bi si sorcam ama benim de gorunuo ic dudaklarım hatta o ic dudakların oncesi de gorunuo hani var ya duz bisi adını bilmiorum ama benim dıs dudaklarım kucuk yani dıs dudagım kaplamıo ic dudaklarım buyuk diil bu iliskide sorun mu cıkarır tecrubesizim de agrılı mı olucak yani simdisenağlamasenağlama kimisi de daha cok zevk alırsınız diyor zevk onemli diil de acı olmasın yeter kimi erkeklerin tercihi de bu yondeymis bi de iliskide iteleme mi oluyomus vajinismus olcam valla bu bir kusur mudur bikiniden faan da belli olmuyor ayyyyy kompleks oldumsenağlama

Son düzenleyen: Moderatör:
a.s.ben olalı 10 gun falan oldu yalnız bende hoslanmadıgım bır durum oldu bugun doktora gıdecem dıkıs attıgı yerın bır tarafında etler pırtlamıs yanı kucuk baloncuk olmus ıcıme sınmedı tabıkı bırde kucuk dudakların bırlesım yerı aralık gıbı sert ama sertlıgın zamanla geçecegını soyluyorlar arkadaslar bu 2 tarafı duzelmesı ıcın ısrarcı olacam tam olarak ıyılesmeden duzeltsınkı ıyılestıkten sonra tekrar acı cekmeyım bakalım bugun doktorum ne dıyecek konuyla ılgılı gorunum olarak o sarkıklık tamemen kalktı ıcerıye topladı lazerle yapılmıs sanırım amelıyat dıkısler kendı kendıne kaynıyor anestezı yontemıde sedasyon ( bilinçli bayılma hali) yalnız ıyıkı yalnız gıtmemısım ordan gule oynaya cıktım taksıde bır mıde bulantısı basladı tam kapıya geldık kapının onunde gozlerım karardı sımsıyah oldu ve ben kapının demırlerıne zor yapıstım baygınlık geldı herkeste aneztezı farklı tepkı verıyor tabıkı annem yanımdaydı allahtan hemen eve cektı benı soguk soguk terlemısım oturttu mıde bulantısı hapı verdı kendıme geldım...

merhaba;
geçmiş olsun öncelikle=)
doktorun sana tam olarak hangi tekniği uyguladı cnm araştırdığım kadarıyla genelde amputasyon denilen fazla dokuların tamamen kesilip atılması kesi yerinde iz ve renkte değişimine sebep oluyormuş
bu yüzden bu teknik bu günlerde tercih edilmiyormuş
plastik cerrahlar günümüzde daha çok s veya z plasti (kesi) tekniği ya da lazer ile daha estetik ve doğal bir görünüm elde edildiğini söylüyorlar
bu konuda bilgisi olan var mı acaba??

merhabalar okdugum kadarıyla senın ıc dudakların ıdeal buyuklukte bence olma derım cunku bıkınıden falan cıkıntı yapmıyormus belli bır mıktarda sarkıyor olması son derece normal benim asırı derecede sarkıyordu dıs dudaklardan cm ını bılemem ama senı rahatsız edıyorsa vardır epeyce buyukluk bendekı oyleydı benı rahatsız edıyordu...

ya kızlar utana sıkıla bişi sormak istiyorum
yani utanmamın nedeni bunu burda yazmak doğru mu bilemedim...
eskiden ben de çooook takıyodum ama artık hiç takmıyorum.
konuyla ilgili bişiler görürsem ama okumadan da geçemiyorum.
şimdi büyüklük ne kadar bi büyüklük? belli bi miktarda dış dudaktan sarkıyo olması normal karşılanıyomuş sanırım. burda yine bikaç arkadaştan okudum muayeneye gittiğinde doktorlar normal karşılayıp olmamaya ikna edebiliyolarmış.
ne biliyim ne derece ya da kaç cm'lik görünüş normal karşılanıyo:eek:

:eek::eek::eek:ya arkadaslar coooooook utanıorum bi si sorcam ama benim de gorunuo ic dudaklarım hatta o ic dudakların oncesi de gorunuo hani var ya duz bisi adını bilmiorum ama benim dıs dudaklarım kucuk yani dıs dudagım kaplamıo ic dudaklarım buyuk diil bu iliskide sorun mu cıkarır tecrubesizim de agrılı mı olucak yani simdisenağlamasenağlama kimisi de daha cok zevk alırsınız diyor zevk onemli diil de acı olmasın yeter kimi erkeklerin tercihi de bu yondeymis bi de iliskide iteleme mi oluyomus vajinismus olcam valla bu bir kusur mudur bikiniden faan da belli olmuyor ayyyyy kompleks oldumsenağlama

a.s.canım sana bır site adresı atacam orda amelıyat oncesı ve sonrası resım var ordakı bayanın da benımkı gıbı ıc dudakları buyukmus sonrasında estetıkle normal halıne getırmısler bu sıteye bak sana bır fıkır verır sanıyorum ve kesınlıkle problem edılecek bır sey degıl bende bu amelıyatı yaptırdım hemde 10 gun oldu daha tam ıyılesmedım bıle gorusmek uzere ...

VAJİNA ESTETİĞİ

Günümüzde insanlar, her açıdan dış görünümlerine ve güzelliklerine önem vermekte ve her zaman için kendilerini daha mutlu ve rahat hissedebilecekleri işlemlerden kaçınmamaktadırlar.

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen genital estetiğin yapılmasındaki ana amaç, sıklıkla normal doğum sonrası vajina bölgesinde meydana gelen kalıcı esnemeler sonucu ortaya çıkan hoşnutsuzlukların giderilmesi ve ayrıca psikolojik olarak kişilerin kendilerini daha iyi hissetmeleridir.

Ayrıca bazı kişilerde doğuştan olan "labium minora'ların (küçük dudakların)" asimetrisi veya "fil kulağı" şeklinde tabir edilen geniş yüzeyli olması psikolojik ve işlevsel bir takım problemleri de beraberinde getirmektedir.

Yine, vajinal bölgede doğum sonrası oluşan kalıcı esnemeler haricinde hoşnutsuzluk yaratan diğer bir olumsuz durum da "Epizyotomi" yani doğum sırasında bebeğin çıkması için yapılan kesilerdir. Bu bölgede iyileşme sonrası gelişen nedbe dokusu (skar) hem kadının hem de erkeğin cinsel tatminini engelleyebilir ve kadın açısından ilişkiyi ağrılı bir ıstıraba dönüştürebilir.

Diğer taraftan, vajinadaki idrar kesesi ile "rektum" adı verilen barsakların anüsten önceki en son kısımlarının sarkmaları da cinsel fonksiyon bozuklukları yanı sıra idrar tutamama gibi patolojik durumlara neden olabilir. Sarkmaların ileri derecede olduğu durumlarda rahim sarkmaları (Prolapsus uteri) da görülebilir.

Tüm bu fiziksel problemlere ilaveten pek çok kadın da kendi cinsel organını anatomik olarak beğenmemekte, ancak bunu çoğu zaman yakınlarına bile söylemekten çekinebilmektedir. Bu konuda sıklıkla karşılaşılan durum iç dudak olarak tabir edilen "labium minora" ların normalden büyük veya asimetrik olmasıdır. Bunun altında yatan sebep büyük bir olasılıkla cinsel organlarının ergenlik öncesi şeklinden değişiklik göstermesidir.

Bu tür şikayeti olan kişilerde yapılacak olan plastik-estetik operasyonlar, psikolojik olarak kadını destekleyecek ve bu nedene bağlı olarak bozulan cinsel yaşantıları normal hale getirebilecektir.

Tüm bu nedenler vajinal estetik operasyonlarının modern jinekolojik cerrahide yer almasına neden olmuştur. Özetlemek gerekirse, bu tür operasyonlar işlevsel ve/veya kozmetik amaçlarla yapılabilir.

A) İşlevsel amaçlı operasyonlar
Işlevsel operasyonlarda amaç; yapılan doğumlar veya bağ dokusu elastikiyetinin az oluşu sonucunda sarkmış olan mesane ve rektumun normal anatomik pozisyonlarına göre onarılması, vajinadaki fazla dokuların çıkarılması ve neticede idrar tutamama gibi şikayetler ile birlikte vajinadaki genişlemeye bağlı olarak görülen cinsel fonksiyon bozukluğunun tamir edilmesidir.

İdrar torbası ve mesane sarkması operasyonları
İdrar torbasının vajina içinden girilerek yukarı asılması “Colporaphy anterior” (ön onarım), barsağın son kısmının ise vajen alt duvarına gömülmesi operasyonları “Colporaphy posterior” (arka onarım) operasyonları olarak anılmaktadır.

Şikayetler genellikle bir ya da daha fazla sayıda vajinal (normal) doğum yapmış kadınlarda görülür.

İşlem çoğunlukla genel anestezi bazen de epidural anestezi altında yapılabilir. Yapılacak işlemin şekline göre operasyon genellikle 15-30 dakika arası zaman alır ve hastalar birkaç gün içerisinde normal yaşantılarına dönebilir.

Sıklıkla operasyon sonrası hastanın bir gün hastanede kalması gerekir. Bazen ise sabah yapılan ameliyat sonrası aynı akşam hasta evine gönderilebilir.

Ameliyat sonrası cinsel yaşantı ise 15-20 gün sonra yeniden başlayabilir.

Rahim sarkması operasyonları
Sarkmaların çok ilerlemiş durumlarında ise rahim de aşağıya doğru inebilir ve hatta vajinadan dışarıya çıkabilir (Prolapsus uteri). Bu gibi durumlarda ise vajinal yoldan rahim yukarıya asılabilir veya çocuk sayısını doldurmuşlarda rahim tümden alınabilir (Vajinal histerektomi). Bazan de genç hastalarda rahim alınmaksızın vajen üst kubbesine fikse edilebilir.

Vajina genişletme operasyonları
Özellikle evliliklerinin ilk dönemlerinde disparoni (cinsel birleşme anında ağrı, acı hissi) şikayeti olan kişilerin tedavilerinde son yıllarda cerrahi yöntemler kullanıma girmiştir.

Bunun için basit bir muayene ile ağrıya duyarlı bölgeler tespit edilip lokal anestezi ile (bölgesel uyuşturularak) bu bölgenin çıkartılması ve/veya vajen girişinin bir miktar genişletilmesi cinsel ilişkide ağrı problemini tümden giderilebilmektedir.

B) Estetik amaçlı operasyonlar
Bu operasyonlar bazı hekimler tarafından tamamen estetik operasyonlar olarak kabul edilmesine rağmen bazı durumlarda bozulmuş cinsel fonksiyonları düzeltmek maksadı ile de yapılabilmektedir.

Vajenin daraltılması
Vajenin normal doğum veya doğumlar sonrası genişlemiş olarak kalması sonucunda penisi kavrayabilmesi azalacak ve hem erkek hem de kadında bir cinsel tatminsizliği beraberinde getirecektir. Bu durumda vajen daraltılarak estetik olarak dikilebilir.

Bazan cinsel ilişki anında vajen içinden bir takım hoşnutsuzluk yaratan sesler de gelebilir. Eğer bu durumda vajen olması gerekenden fazla geniş ise daraltılarak sorun giderilebilir.

Bazan de cinsel hazzın arttırılması amacı ile daha önce doğum yapmamış, hatta bekar olan bayanlarda da vajen daraltıcı ameliyatlar yapılabilmektedir.

Epizyo nedbelerinin çıkarılması
Bazen de kötü iyileşmiş epizyotomi nedbeleri nedeni ile ağrılı ilişki veya cinsel tatminsizlik ortaya çıkan çıkabilir. Burada lokal ya da genel anestezi altında var olan nedbe (skar) dokusu çıkartılır ve yara yerinde reaksiyona neden olmayan dikiş materyalleri ile yeniden estetik olarak dikilir. Aynı esnada doğumlara bağlı olarak gelişen vajen yırtıkları da düzeltilir.

Estetik operasyon sonrası görünüm mükemmeldir ve fonksiyonel kazançlar da beraberinde gelmektedir.

Labioplasti
Labiumların (iç dudakların) düzeltilmesi operasyonlarına "labioplasti" adı verilmektedir.

Labium minoralar yani iç dudaklar, bazan yapısal olarak normalden uzun veya asimetrik olabilir. Estetik açıdan kötü gözüken ve bazan de cinsel ilişki esnasında penisin itmesi sonucu labiumların gerilmesiyle ağrıya yol açan bu durumda operasyon gereksinimi doğabilir. Tüm bu nedenlerle tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir. Asimetri -eğer varsa- giderilebilir.

Labioplasti operasyonu daha önceden doğum yapmamış kişilerde de uygulanabilir. Hatta bakire kızlarda bile yapılması kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmayacaktır.

(Aşağıdaki resimde Hera Klinik'te labioplasti yapılmış bir hastamızın, işlemden önceki ve 6 hafta sonrasındaki görünümü izlenmektedir)

Benzer şekilde iç dudakların asimetrik olması durumu da hem psikolojik hem de fonksiyonel olarak cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir ve yine labioplasti gerekli olabilir.

20-30 dakika gibi bir operasyon süresi sonrasında ergenlik döneminden bu yana sorun haline getirilebilen ve kişilerde adeta psikolojik bir takıntı haline gelen bu yapısal deformasyonların düzeltilmesi operasyonları kliniğimizde oldukça başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir.

Sonuçları oldukça iyi olan ve hasta memnuniyetini sağlayan bu operasyonların sonrasında hastalarımız, özellikle kendilerine olan öz güvenlerinin arttığını ve sosyal ortamlarda kendilerini çok daha rahat hissettiklerini ifade etmektedirler. Labioplasti operasyonları ameliyatları iç dudak ve vajinal düzeltme >>>

Klitoroplasti
Klitoris (Clitoris) vajina girişinde üst kısımda bulunan Y harfi şeklindeki bir yapıdır. Dışarıda nohut büyüklüğünde "glans klitoris" adı verilen klitorisin baş kısmı görünmektedir.

Bazı kişilerde klitoris normalden iri, kabarık veya kırışık bir halde olabilir. Özellikle hormonal bir takım değişimlere bağlı olarak gelişen "klitoral hipertrofi" durumunda klitoris normalden iri görünümdedir.

Bu bölgenin estetik olarak düzelmesini sağlayan ameliyatlara "klitoroplasti (clitoroplasty) ameliyatları" denir.

Klitorise yapılan basit cerrahi işlemlerdeki amaç yine bu bölgenin anatomik olarak daha iyi görünmesini sağlamaktır.

Klitoroplasti operasyonları bazan tek başına bazan da labioplasti operasyonları ile birlikte eş zamanlı olarak yapılabilmektedir.

Yağ enjeksiyonları
Yaşın biraz ileri olduğu durumlara yaşlanmaya bağlı olarak dış genital bölgedeki organlarda yağ dokusu azalabilir. Bu durum özellikle "mons pubis" ismi verilen kasığın hemen altındaki kıllı ve yüksek bölgede kendini gösterir.

Aynı şekilde labiumlarda (dudak kısımlarında) da değişik nedenlere bağlı olarak incelme görülebilir. Bu gibi durumlarda kişinin değişik bölgelerinden "liposuction" benzeri bir işlemle alınan bir miktar yağ dokusu bu alanlara enjekte edilerek dış görünüm düzeltilebilir (dolgu operasyonları).

Tam ters şekilde bu bölgelerde fazla miktarlarda bulunan yağ dokusunun alınması ile de estetik görünüm kazandırılabilir.

Bakirelere de genital estetik operasyonu yapılabilir mi?
Evet. Genital estetiği ile ilgili özellikle de labioplasti operasyonları bakire(virgin) kızlara da uygulanabilmekte ve işlem kızlık zarında herhangi bir hasara sebebiyet vermemektedir. Çünkü kızlık zarı operasyon bölgesinden yaklaşık olarak 3-4 cm daha içeride bulunmaktadır. Ayrıca bu kişilerin ileride normal doğum yapmalarında da bir sıkıntı olmamaktadır.

Yine, labioplasti sonrası idrar şikayeti veya orgazm olmada problem yaşanmamaktadır. Labioplasti olan bir genç kız ileride normal doğum yapabilir, illa ki sezaryen olmasına gerek yoktur.

Vajen estetiği kişilerde cinsel isteği, cinsel özgüveni ve doyumu arttırabilir mi?
Klinik gözlemlerime göre evet. Hera Kadın Sağlığı Merkezi'ne gelen ve vajina estetiği yaptırmak isteyen bayanların pek çoğunun yakınmalarını ve neden bu operasyona gerek duyduklarını sorguladığımda;
Kendi cinsel organından utanıp cinsel ilişkide rahat hissedememe, hatta bu nedenle cinsel ilişkiden kaçınma ve halen bakire olmasını bile bu probleme bağlama
Bikini, tight ve dar pantolonları rahatça giyememe
Mesleğinde rahat çalışamama (Mankenlik gibi)
İlişki sırasında cinsel organının yapısından ötürü karşı taraftan utanıp kendini verememe ve bu nedenle yeterince haz yaşayamama
Doğum / doğumlar sonrası vajenin aşırı genişlemesi ve penisi yeterince kavrayamaması sonrasında haz alamama (bu durumun sıkıntısı özellikle erkek partnerler tarafından dile getirilmekte)
İlişki sırasında vajinadan gelen bir takım seslerin hoşnutsuzluk yaratması, konsantrasyonu bozması
İlişkide iç dudakların penisin girmesi sırasında iç dudakların da içeri girerek acı hissetme gibi durumlara sebebiyet vermesi gibi daha pek çok durumlarla karşılaştımaktayım.

Tüm bu nedenlerle; vajen estetiği bu problemlerin ortadan kalkışı ile kişinin kendine özgüvenini yükselterek cinsel ilişkide konsantrasyonu, hazzı ve tatmini arttırmaktadır. Aynı zamanda sıkı pantolon veya tight giyme, havuz veya denize girme gibi sosyal ortamlarda da rahatlık sağlamaktadır.

Labiyoplasti ameliyatlarının orgazm olma üzerine etkisi nasıldır?
Gözlemlerimize göre labiyoplasti ameliyatları sonrasında kişilerin ilişkiden haz almalarının artışına paralel şekilde; ilişkilerinde orgazm olabilme sıklıkları artmakta, orgazm sayıları artmakta ve daha kolay bir şekilde orgazm olabilmektedirler.

Daha önce doğum yapmamış kadınlarda da vajina daraltıcı ameliyatlar yapılabilir mi?
Cinsel hazzın arttırılması amacı ile daha önce doğum yapmamış, hatta bekar olan bayanlarda da vajina daraltıcı ameliyatlar yapılabilmektedir.

Vajina daraltma operasyonlarından sonra kişiler nelere dikkat etmelidirler?
Vajina daraltma operasyonlarından sonra iyileşme bu bölgenin iyi kanlanabilmesi sebebi ile son derece hızlıdır. Yine de ameliyattan sonra iyileşmenin daha düzgün ve hızlı olması için pansumanlarınızı düzenli olarak yapmanız sizden istenecektir. Ayrıca ameliyattan sonra 20-25 gün süre ile ilişkiden uzak durmalısınız.

Genital estetik operasyonları jinekologlar mı yoksa plastik cerrahlar tarafından mı yapılmaktadır?
Vulva ve vajenin estetik operasyonları daha çoklukla bu bölümün anatomisine hakim deneyimli "jinekologlar" tarafından yapılmaktadır.

Ameliyatın iyi sonuç verebilmesi için, burada önemli olan bu konuda deneyimli bir operator tarafından uygulanmasıdır.

Ameliyatlar ne kadar sürer?
Labioplasti ameliyatları 30-45 dakika sürerken belirtilen diğer ameliyatlar ortalama olarak 30 dakika kadar sürmektedir.

Ameliyatlar ne şekilde yapılır?
Ameliyatlar kliniğimizde oldukça hijyenik ve steril şartlar altında, lokal anestezi ile (bölgesel uyuşturma sağlanarak) yapılmaktadır.
İşlem sırasında hastalarımızın bilinçleri tamamen açıktır, ancak asla ağrı hissetmezler. Ayrıca lokal anestezi için karnınızın aç olmasına gerek yok, tok karınla gelebilirsiniz.

Ameliyat sırasında ağrı çekecek miyim?
Hayır. Önceden belirtildiği gibi ameliyat sırasında hastalarımız asla ağrı çekmezler.

Estetik ameliyat sonrasında ağrı veya kanamam olur mu?
Ameliyat öncesi yapılan ağrı kesici ilaçlar nedeni ile ameliyat sonrası ağrı çekmezsiniz. Ameliyattan bir gün sonra ise hafif tarzda ağrınız olabilir, bunu önlemek için size yazacağımız ağrı kesici ve antibiyotik ilaçları kullanmanız gerekmektedir.

Kanama da son derece azdır ve sızıntı tarzında bir kaç gün az az devam edebilir. İşlem sonrası uygulayacağınız buz kompresyonu ile ağrı, şişlik ve kanamanız çok az düzeye inecektir.

canım ya bende de lapiaplasti ameliyatı düşünüyorum süleyman eserdag a yaptırmayı düşünüyorum daha görüşmedim fiyat olarak biraz pahalı degilmi yani yardımcı oluyormu fiyat konusunda beni biraz bilgilendirirsen sevinirim

sende ogrencısın galıba. doktorlar genelde ogrencılere yardımcı oluyo fıyat konusunda. benımkı oldu sagolsun bence ıyı araştır fıyat konusunu

canım ya bende de lapiaplasti ameliyatı düşünüyorum süleyman eserdag a yaptırmayı düşünüyorum daha görüşmedim fiyat olarak biraz pahalı degilmi yani yardımcı oluyormu fiyat konusunda beni biraz bilgilendirirsen sevinirim

şimdi saçma olarak algılamazsanız bir şey sormak istiyorum.
ben bekarım, o dudakların büyük olup olmadığını bilmiyorum. ama ailedeki bayanlardan birinin böyle bir şikayeti olduğunu duymuştum laf arasında. şikayet gibi değil de öyle büyük fln demişti. ölçüsünü bilmiyorum yani.
bu sağlık açısından zararlı bir durum mu?
bu estetiğin sebebi sadece görüntü mü ben onu merak ettim, cevaplarsanız çok sevinirim.
aslında akıntı problemim için jinekologa gitmiştim bundan 1 sene kadar önce, oradan muayene fln yapıldıydı. hani öyle anormal olsaydı söylerdi herhalde dimi?

şimdi saçma olarak algılamazsanız bir şey sormak istiyorum.
ben bekarım, o dudakların büyük olup olmadığını bilmiyorum. ama ailedeki bayanlardan birinin böyle bir şikayeti olduğunu duymuştum laf arasında. şikayet gibi değil de öyle büyük fln demişti. ölçüsünü bilmiyorum yani.
bu sağlık açısından zararlı bir durum mu?
bu estetiğin sebebi sadece görüntü mü ben onu merak ettim, cevaplarsanız çok sevinirim.
aslında akıntı problemim için jinekologa gitmiştim bundan 1 sene kadar önce, oradan muayene fln yapıldıydı. hani öyle anormal olsaydı söylerdi herhalde dimi?

Canım istersen bir link gönderebilirim büyük olup olmadığını anlarsın. Bu büyüklüğün sanırım herkes için tek sıkıntısı görsel yani estetik! Doktora gittiğinde büyük bile olsa sana büyük demez ki. Sen hangi sıkıntın için gittiysen onunla ilgilenir. Bu anormallik belirtisi değil yani ben öyle düşünüyorum. Yani düşünsenize sırf bu sitede bu dertten muzdarip onlarca belki de yüzlerce bayan var (büyük bir kısmı çünkü sadece okuyup utanıp yazamıyorlar.) Yani herkesin içinde bir iki kişide olsa anormallik olurdu herhalde ama kimbilir kaç bayanın içinde vajen dudakları büyük olan kaç kadın vardır? Bu arada ben hala kararsızım, hala düşünüyorum bazen cesaret ediyorum sonra rüyalarıma giriyor acısı ve sonrası vazgeçiyorum. Ama olanları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Benim en büyük korkum narkoz ve ameliyat sonrası his kaybı malum, en yoğun sinirler ordan geçiyor çünkü.:uhm: :uhm: :uhm:

X